PDA

View Full Version : Ice Bucket Challenge

'Boonek'
27-08-2014, 12:07
Siema, chcialbym poznac wasze opinie na temat "Ice Bucket Challenge"

Ogolnie jesli ktos nie wie jest to akcja dobroczynna w ktorej przedewszystkim chodzi o pomoc dzieciom chorym na ALS (amyotrophic lateral sclerosis) z tego ci mi wiadomo jest to choroba mózgu choc nie dam sobie reki upierdolic, w kazdym razie nie wazne co to za choroba bo przeciez kazemu choremu dziecku powinno sie pomoc... Akcja polega na wplacaniu hajsu na konto tworcy tej akcji, oblanie sie zimna woda oraz nominacja nastepnych paru osob do tego wyzwania - osoba nominowana ma 24 godziny na wykonanie zadania...

Osobiscie sam wczoraj dostalem nominowany i mam zamiar dzis sie troche zmrozic, hajs juz wyslalem a co wy na to?

Τettmeier
27-08-2014, 14:03
Moim zdaniem jesli chodzi o celebrytów, aktorów, sportowców, ogólnie ludzi znanych to ta akcja jest jak najbardziej słuszna, dla nich to sa drobne żeby wysłać dzieciakom. Dzieki trochę takiemu powiedziałbym zwariowanemu rozwi±zaniu zebrało się duzo pieniędzy. Natomiast jesli o to, ze ktos się oblewa wod± po to zeby miec lajki albo uznanie w¶ród kolegów, a znajda sie i tacy wsród polskiej młodzieży - to już nie powinno mieć w ogóle miejsca. Osobi¶cie nie obleję się, nie zostalem nominowany i nie zostanę bo nikt z moich znajomych się raczej takimi rzeczami nie zajmuje. W ogóle wiadomo, że ta akcja różni się mocno od "wyzwania piwnego" - ale to wła¶nie od tamtej pory mam wstręt do takich wydarzeń.
Pozdrawiam.

Zarexoholik?
01-09-2014, 13:21
Lepiej anonimowo wpłacić hajs żeby komu¶ pomóc niż tym się jarać po necie, tyle przegrać.

Erken II
01-09-2014, 13:29
Ja bym wpłacił hajs na jaki¶ cel, wod± bym się nie oblewał, bo szkoda w sumie.

1st Boonek
02-09-2014, 09:56
Lepiej anonimowo wpłacić hajs żeby komu¶ pomóc niż tym się jarać po necie, tyle przegrać.

Ja bym wpłacił hajs na jaki¶ cel, wod± bym się nie oblewał, bo szkoda w sumie.

Ogolnie w tym "laniu wody" chodzi o to, ze dzieci ktore sa chore na ASD sa ze tak powiem sparalizowane - w momencie gdy lodowata, nie zimna woda scieraja sie z twoim cialem mozesz odczuc pewnego rodzaju paraliz ktory te chore dzieci czuja bez przerwy... Jest to wg mnie w chuj przykre.. Także wymysly typu "jak sie nie obleje woda to musze zaplacic"; "jak zaplaca to sie nie oblewam" sa smiesznie poniewaz akcja jasno mowi o tym, ze nominowana osoba powinna sie pierw oblac woda, by poczuc ten ból a nastepnie wplacic hajs...

KaZeK
02-09-2014, 11:54
Oblewasz się + wpłacasz hajs = spoko.
Oblewasz się + nie wpłacasz hajsu = goń się leszczu

Akcja spoko, zarobili już trochę pieni±żków co w jakim¶ tam stopniu ułatwi im życie. Osobi¶cie wpłaciłem 100zł na ten cel.

szwagier
11-09-2014, 10:27
dla mnie to głupie troszkę. Bo wiekszo¶ć osób robi sobie z tego reklamę.