PDA

View Full Version : Propozycja dotycząca nadchodzącego balansu. Innowacja!

Okey
30-09-2014, 17:24
Witajcie!

Zacznę od razu w sumie... Jeżeli nikt nie grał w gry typu lol, wow bądź kilka innych podobnych, to może uznać mój pomysł za głupi i bezużyteczny, ale warto was zapoznać, gdyż dla mnie pomysł wydaje się sensowny.

Jak wiemy czar "exevo mas pox" bądź "exevo gran mas pox", zostawiają na uderzonym DOTE (czar który zostaje na ofierze w postaci debuffa który robi dps (damage per second)) ale jest bezużyteczny bo tworzy exhausted (zmęczenie).

Moja propozycja będzie bazowała właśnie na tym oto spellu, mianowicie wyrównanie szans profesji magicznych VS knight czy rp poprzez dodanie DPSU w postaci doty.

Zrobić czar dla profesji magicznych który będzie tworzył dps jak exevo gran mas pox (tylko ofc większy, zależny od lvla tak? no i oczywiście dps by się zmniejszał co hit albo co ileś sekund) ale nie tworzył exhausted, wtedy co przykładowo półtorej sekundy dochodziłoby trochę dmg'u dzięki któremu łatwiej byłoby zabić eka, czy zjechać go trochę z hp, bo w obecnej chwili z samego uw zjechać go na tyle, żeby nie spłynąć w międzyczasie na crita z uw i dwa maxy jest umówmy się, cholernie ciężkie. Dla mnie to dobry pomysł pomimo tego, że mam ek'a. To raczej byłoby wykonalne skoro jest exevo mas pox, tak? No i też nie ma takiego czegoś na innych ots'ach 7.6 co mogłoby być ciekawe. Nie mówcie mi tylko, że to się nie sprawdzi na APO, bo skoro sprawdza się wszędzie indziej a nawet na nowszych klientach tibii, to dlaczego nie tutaj?

Jeżeli chcecie jakoś usprawnić moją propozycję, to śmiało. I jeżeli wam nie pasuje, to prosiłbym o podanie powodu.

Dzięki!

Pierwszy Boonek
30-09-2014, 17:30
Szczerze nie mam pojecia jakby to mialo wygladac musialbym zobaczyc to w praktyce, dosc ryzykowne posuniecie

#wstrzymuje sie od glosu

BAŁT
30-09-2014, 18:35
Hmm coś może by z tego było a co w walce ed na ed ? XDDD wtedy by to wyglądało o ile juz tak nie jest kto pierwszy walnie 2x z czaru chyba że się mylę bo obrażenia z uw z tego "poxa" + mort ?

zresztą lepiej by było gdyby czar był zadawany w osobę zaznaczoną tylko i wyłącznie bo przy pvp masowym raził byś swoich ? no chyba że dodali by ten system party co tam też propozycja jakaś była ;)

Na chwilę obecną na nie puki ktoś tego nie poda tak jak by to miała być faktycznie oraz jaką siłę by to miało ;)

drako12
30-09-2014, 21:05
Propozycja calkiem fajna, ale bedzie to dobre w tibi?? tibia rozni sie od innych gier na wiele sposobów, no nic mi sie podoba i jestem jak najbadziej za, co z tego wyjdzie to zobaczymy ale jest tez pytanie czy administracja cos takiego zrobi jak przejdzie propozycja xD

zii_twardziel
30-09-2014, 21:09
Kto grał na ''aka'' wie o co chodzi, jestem jak najbardziej na tak, z takim balansem nie wystarczyłby fart do wygrania pojedynku. Pytanie tylko czy te pizdeczki z apo poradzą sobie z takim systemem? nie sondze

Od czego miałyby zależec dpsy? Pomijając lvl i m lvl?

Rekrut
30-09-2014, 22:20
Grałem Nivelato i ciężko było rozjebać mi knajta teraz gram knajtem i ciężko zabić ed, ms. Kwestia ogarnięcia. Weźmy też pod uwagę, że teraz 90% serwera używa blackd na ringa z hotkeya. 1 etap balansu już wprowadzili ale zaczekajmy na następny co zrobią. Może obejdzie się bez tego XD

Okey
30-09-2014, 22:43
Hmm coś może by z tego było a co w walce ed na ed ? XDDD wtedy by to wyglądało o ile juz tak nie jest kto pierwszy walnie 2x z czaru chyba że się mylę bo obrażenia z uw z tego "poxa" + mort ?

zresztą lepiej by było gdyby czar był zadawany w osobę zaznaczoną tylko i wyłącznie bo przy pvp masowym raził byś swoich ? no chyba że dodali by ten system party co tam też propozycja jakaś była ;)

Na chwilę obecną na nie puki ktoś tego nie poda tak jak by to miała być faktycznie oraz jaką siłę by to miało ;)

Obliczanie siły to nie moja działka, a przy walce magiczna vs magiczna to prawdopodobieństwo, że hit z uw i dota się zgrają są bardzo małe, a zarażenie dotą - w sumie nie mam na razie pomysłu jak mogłoby to wyglądać.

Grałem Nivelato i ciężko było rozjebać mi knajta teraz gram knajtem i ciężko zabić ed, ms. Kwestia ogarnięcia. Weźmy też pod uwagę, że teraz 90% serwera używa blackd na ringa z hotkeya. 1 etap balansu już wprowadzili ale zaczekajmy na następny co zrobią. Może obejdzie się bez tego XD

Właśnie sęk w tym, że etap 2/2 się zbliża i może MY gracze możemy pomóc w wymyśleniu jakby miał wyglądać balans? Jak nic nie wymyślimy, to upierdolą ekowi uha i ekiem nikt nie będzie grał. : )

Apowska mentalność - zabijam ich, to czemu miałbym mieć gorzej?

Powodzenia z takim nastawieniem. ; )

ps. proszę o usunięcie głosów Azbestowy Człowiek, Azbestowy v.128.0, Roftl Master - jest to jedna osoba a o ile mi wiadomo nie wolno głosować w ten sposób. : )

Zarexoholik?
01-10-2014, 09:39
Moim zdaniem, wprowadziłoby by to znacznie więcej złego niż dobrego w pvp. Walka ed vs ek/rp przy obecnym systemie nie jest niczym trudnym, wystarczy mieć eq. Ja czekam na kolejne osłabienie knighta tak, by bił mniej z czaru (ma ponad 3x mniejszy mlvl niż pal, a bije praktycznie tyle samo?). W druidzie jedyne co powinni poprawić to leczenie grupowe, tak by leczyć exurą również siebie.