View Full Version : Zakończenie loterii
5 października, zgodnie z zapowiedziami loteria została zakończona.
Przepraszam za opóźnienia w publikacji algorytmu, w wynikach oraz w aktualizacji - spowodowane to było poważną chorobą we wrześniu oraz pierwszymi zajęciami na studiach na początku października. Zapewniam Was, że dzisiaj w tym poście pojawi się algorytm, a na dniach będą wyniki z loterii.
Postaram się załatwić zwolnienie lekarskie ze studiów, żeby jak najszybciej wprowadzić Wam update, który już jest na ukończeniu.
#edit
Algorytm:
http://wklej.org/hash/eff49037c06/
Lista Premium Main:
http://wklej.org/hash/fc8449d99a2/
Lista Premium Rook:
http://wklej.org/hash/669a69b6e26/
Lista Main:
http://www.wklej.org/hash/e27d3014ff2/
Lista Rook:
http://wklej.org/hash/2bc6ce144c7/
W celu zapewnienia idealnej losowości, kolejność losów została wymieszana.
W oryginalnych listach używanych przeze mnie w programie, w każdym pliku dodana jest dodatkowa pusta linia, która MA wpływ na wynik. Wklej.org ją usunęło.
Skrypt był kilkunastokrotnie testowany, jednakże w przypadku pojawienia się jakiegoś błędu (niewylosowanie żadnej osoby na dane miejsce - losowanie zostanie powtórzone tylko i wyłącznie dla tego miejsca). Również, jeśli zostanę wylosowany ja (wrzucałem kilka losów testowych) - losowanie na dane miejsce zostanie powtórzone.
Jeśli ktokolwiek ma jakieś wątpliwości i zastrzeżenia co do działania algorytmu - proszę o kontakt PRZED losowaniem.
Do losowania użyjemy wyników z losowania Multi Multi z czwartku o godzinie 21:40 posortowanych WEDŁUG kolejności losowania.
Wyniki brane będą z tej strony: http://www.lotto.pl/multi-multi/wyniki-i-wygrane
Ewentualne zastrzeżenia rozpatrywane będą do czwartku, godziny 20:00.
Specjalnie załatwisz zwolnienie żeby zająć się apo. No a ludzie już spinali, że masz wyjebane itp ale jednak tak nie jest. Czekam na uptade i wyniki loterii:) Pozdro!
Specjalnie załatwisz zwolnienie żeby zająć się apo. No a ludzie już spinali, że masz wyjebane itp ale jednak tak nie jest. Czekam na uptade i wyniki loterii:) Pozdro!
Nie chwal dnia przed zachodem słońca.
#
zobaczymy jak będzie, mam nadzieje że wyniki będą we wtorek czyt. dziś!
Nie mam wyjebane... z gorączką 40.5 stopnia i chorobą... hmm... przytoczę lepiej brzmiącą nazwę... mumps orchitis... oraz światłowstrętem, nie byłem w stanie patrzeć na laptopa dłużej niż 20 minut. Mimo wszystko w zeszycie już zaplanowałem nowy quest, nie olewałem APO.
Co więcej... mapper się bardzo postarał i przygotował już mapę do nowego questa, który również jest zaplanowany i na ukończeniu. Postaram się jutro zamieścić screeny z mapy, na zachętę :)
Misje z !quest do dodania są praktycznie skończone.
Tak czy inaczej, pierwszy raz w mojej "karierze" na APO zdarzyło mi się nie trafić w dead-line z Update, wcześniej zawsze wszystko było w terminie.
Możecie mnie hejtować, mea culpa. Postaram się Wam to wynagrodzić.
Mozna wiedziec co znaczy "Na dniach" jesli chodzi o wyniki loterii?
Algorytm będzie oparty o wyniki losowań z totalizatora sportowego. "Na dniach" oznacza "po jednym z najbliższych losowań totka".
Sokol from West
07-10-2014, 01:22
Algorytm będzie oparty o wyniki losowań z totalizatora sportowego. "Na dniach" oznacza "po jednym z najbliższych losowań totka".
Czyli dziś ;)
@t
Super, że chociaż przeprosiłeś za opóźnienie, bo wcześniej nikt nie raczył nawet nas o tym informować. Mam nadzieję, że dodacie też jakieś nowe respy(np. dla 1000+ lvl'a). Czekamy dalej ;)
w grze pisałem że update będzie jak santanowi ustąpi ebola, ktoś ma tego hota? :D
Wkoncu hehe, Ciekawe kto wygra :D HAHA naprawde bardzo pieknie to brzmi jak napisales ze postarasz sie zalatwic zwolnienie lekarskie zeby dodac nam news na apo XDD
Jesli to prawda to jestem pod wrazeniem, Mam nadzieje ze na dniach bedzie wszystko dodane i zrobione tak jak to planowales koncem wrzesnia :P
#Lordzik#
07-10-2014, 09:32
Zwolnienie lekarskie ze studiów? XD A co to gimnazjum? lol
Dobrze, że poinformowałeś sam co się dzieje.
edit#
@down Ktoś II.
Cholera! Jakimś cudem jestem już na trzecim roku :/
Rozumiem zwolnienia z jakichś ćwiczeń czy laborków, ale bez przesady, że ma je od rana do wieczora XD.
No chyba, że jest bardzo pilnym studentem i lata na każdy wykład, na których również sprawdzają obecności, huehue.
Sasha Rookslayer
07-10-2014, 09:33
Oby ten algorytm się dziś pojawił i wieczorem, ewentualnie jutro wyniki.
Tak więc.. Czekamy na wyniki, update oraz wynagrodzenie.
Dobrze, że napisałeś posta. :)
Gratulacje, ze wierzycie w to co ktos napisze... Nie raz ktos juz cos obiecywal i jak zwykle nie dotrzymwal obietnicy. I tak Santano wie, ze jak sie spozni z update czy co kolwiek wprowadzi pozniej to bedzie graczy tyle samo, to juz nie te apo zrozumcie ludzie, ze jak ktos obiecuje to mozecie sie tego domagac za miesiac lub rok?
Przeciez Yagami taki dobry "Informatyk" co to jest zrobic taki algorytm :/ Mogles chociaz mu podeslac zeby wstawil..
Widać, że nie byłeś na studiach ;)
#topic
Rozumiem Twoją chorobę i naprawdę współczuję, bo doskonale wiem co to światłowstręt. Jednakże nie jest to usprawiedliwienie, że nie dotrzymujecie terminów któryś raz z kolei. Pisząc "nie dotrzymujecie" mam na myśli Was, całą ekipę, bo tworzycie zespół i powinniście współpracować.
Pisanie "pierwszy raz w mojej "karierze" na APO zdarzyło mi się nie trafić w dead-line z Update" nie jest wytłumaczeniem. Nie pracujesz jako jednostka, tylko jako zespół. Jeżeli jesteś chory, dzwonisz, piszesz do innej osoby z ekipy, żeby Cię zastąpiła.
Kompletnie niczego nie nauczyliście się z poprzednich wpadek. Zero wniosków.
Jeżeli pięciolatkowi powiesz, że dostanie lizaka, jak będzie grzeczny, a potem mu tego lizaka nie dasz, to nie będzie już reagował na tego typu propozycje.
Tak samo w internecie, jeżeli raz nie dotrzymasz słowa, później ludzi nie będą Ci już wierzyć.
Nic do Ciebie Santano nie mam. Ale patrząc obiektywnie, jakich bałwanów macie w ekipie, powinieneś stanąć na głowie, aby termin był dotrzymany.
W ekipie został tylko Santano? Co z Mortiisem, Tygrysem? Jedyny news jakim uraczył nas Mortiis w ostatnich miesiącach był o smsach. Czy ten serwer stoi już tylko dla kilku złotych które jeszcze serwer z pewnością zarabia?
Pierwszy Boonek
07-10-2014, 17:32
Widać, że nie byłeś na studiach ;)
#topic
Rozumiem Twoją chorobę i naprawdę współczuję, bo doskonale wiem co to światłowstręt. Jednakże nie jest to usprawiedliwienie, że nie dotrzymujecie terminów któryś raz z kolei. Pisząc "nie dotrzymujecie" mam na myśli Was, całą ekipę, bo tworzycie zespół i powinniście współpracować.
Pisanie "pierwszy raz w mojej "karierze" na APO zdarzyło mi się nie trafić w dead-line z Update" nie jest wytłumaczeniem. Nie pracujesz jako jednostka, tylko jako zespół. Jeżeli jesteś chory, dzwonisz, piszesz do innej osoby z ekipy, żeby Cię zastąpiła.
Kompletnie niczego nie nauczyliście się z poprzednich wpadek. Zero wniosków.
Jeżeli pięciolatkowi powiesz, że dostanie lizaka, jak będzie grzeczny, a potem mu tego lizaka nie dasz, to nie będzie już reagował na tego typu propozycje.
Tak samo w internecie, jeżeli raz nie dotrzymasz słowa, później ludzi nie będą Ci już wierzyć.
Nic do Ciebie Santano nie mam. Ale patrząc obiektywnie, jakich bałwanów macie w ekipie, powinieneś stanąć na głowie, aby termin był dotrzymany.
Bez kitu...
#t nie wieszajcie psow na jedynej osobie ktora cokolwiek robi dla tego serva..
#czekam na wyniki
Domcio Old
07-10-2014, 18:07
Czekamy na wyniki, może coś wygram na rooku. Wykupiłem marne 9 losów, no cóż może los się do mnie uśmiechnie :). Pozdrawiam ekipę.
Zapraszam do przeczytania edita w głównym poście.
Dobrze, że poinformowałeś sam co się dzieje.
edit#
@down Ktoś II.
Cholera! Jakimś cudem jestem już na trzecim roku :/
Rozumiem zwolnienia z jakichś ćwiczeń czy laborków, ale bez przesady, że ma je od rana do wieczora XD.
No chyba, że jest bardzo pilnym studentem i lata na każdy wykład, na których również sprawdzają obecności, huehue.
Tak, zwolnienie lekarskie z laborków i ćwiczeń, które mam codziennie.
Mam prosić lekarza o zwolnienie w odrębnych godzinach na każdy dzień? Bez przesady.
I u mnie na żadnym wykładzie nie sprawdzają obecności, a i tak dużo osób chodzi, jestem jednym z niewielu, którzy rezygnują.
Sasha Rookslayer
07-10-2014, 20:13
Myślałem, że to już dziś z dużego lotka ogarniesz losy i dziś już podasz wyniki, a tu znowu trzeba czekać, eh..
Napisz ile od dnia 18-09-2014 zostało wysłanych smsów za 2zł oraz tych za 11zł oraz napisz ile wpadło wam zł, będę wdzięczny. :)
Napisz ile od dnia 18-09-2014 zostało wysłanych smsów za 2zł oraz tych za 11zł oraz napisz ile wpadło wam zł, będę wdzięczny. :)
liczyć nie umiesz? przecież ty wszystko wiesz. 6000 zł bez vat 5000zł
Beka na rooku tylko sasza a na mainie don ja i bonek i vulpes
don ja 160 losów premium i 2232 zwykłych, boonek 100 premium, vulpes 120 premium a sasza 355 premium i 1052 zwykłych hahaha najlepsze jest to ze sasza nie wygra za największą ilość wysłanych losów. oby nie wygrał w ogóle XD
jak nie wygrają nic to jebne śmiechem XD
Szkoda, że trzeba czekać aż do czwartku ;/
Na premium tickety main wydano 3015,96 zł
Na premium tickety rook wydano 3178,32 zł
mniej więcej :D
Serwer zarobił ok. 2400zł
Myślałem, że to już dziś z dużego lotka ogarniesz losy i dziś już podasz wyniki, a tu znowu trzeba czekać, eh..
Kalkulator w ręce i sobie policz, trudne? xD Ludzie wydali między 5500zł a 6100zł na losy, w zależności od tego jakie kupowali.
Pierwsze miejsce w obu loteriach jest moje, zapomnijcie więc o tej loterii miśki. ;*
Nie czekam zbytnio na wyniki xD
# nie było tych postów nade mną gdy pisałem swojego posta damn...
@Santano
No wiem, że dostajecie mniej dlatego napisałem, że ludzie wydali. :D
Do losowania użyjemy wyników z losowania Multi Multi z czwartku o godzinie 21:40 posortowanych WEDŁUG kolejności losowania.
Wyniki brane będą z tej strony: http://www.lotto.pl/multi-multi/wyniki-i-wygrane
Moim zdaniem jest to bez sensu , kombinujecie jak koń pod górkę ...
Sokol from West
07-10-2014, 21:17
Moim zdaniem jest to bez sensu , kombinujecie jak koń pod górkę ...
Podbijam. Znów kombinujecie, a my dalej czekamy.
Dlaczego nie weźmiecie liczb z najbliższego losowania? Loteria zakończyła się w niedziele, a teraz dalej trzeba czekać na wyniki - do czwartku lub jeszcze dłużej.
@down
Nam bardziej chodzi o to, że losowanie lotka jest dzisiaj, a sam zresztą pisałeś, że wyniki "będą jutro czyli dziś". Pisałeś to w nocy, z niedzieli na poniedziałek. Określ jeden termin Santano, a nie jedno piszesz tutaj, a drugie w grze.
Wolę zrobić coś bez sensu i oprzeć losy na czymś zewnętrznym, niż słuchać przez miesiąc, że ustawiłem losowanie...
A co do Waszych obliczeń - za los mamy około 60gr - trochę przeceniliście polski system podatkowy.
Wolę zrobić coś bez sensu i oprzeć losy na czymś zewnętrznym, niż słuchać przez miesiąc, że ustawiłem losowanie...
A co do Waszych obliczeń - za los mamy około 60gr - trochę przeceniliście polski system podatkowy.
No to ładnie zrzynają hajsik. Wychodzi na to, że 1.8zł zabiera usługa + podatek...
Paul Dirack
07-10-2014, 21:47
ten wzór to jest jakiś konkretny algorytm?
jak on się zwie, jeśli występuje w literaturze?
Jeśli poważnie masz codziennie laborki i ćwiczenia to ja nie wiem gdzie ty się uczysz, albo 2 kierunki, bo na jednym to nie możliwe. Chyba, że jakaś informatyka a tam każde zajęcia mają projekty więc w można to liczyć jako laborkę w domu :).
Sasha Rookslayer
07-10-2014, 22:26
Nie rozumiem Ciebie, serio..
Zmieniając temat.. Pisaliśmy nie raz odnośnie loterii i pisałeś, że można maksymalnie mieć jedną nagrodę z jednej loterii. Teraz się dowiaduje, że można wygrać dwa miejsca (za największą ilość losów oraz jedno miejsce z dziesięciu)..
To samo pisałeś, że dokładniej przyjrzysz się nagrodom, które zaproponował ten cały yagami czy jak mu tam.. Bo jak napisałeś? "Ja nie wiem czy to są dobre nagrody, ewentualnie coś pozmieniam". Dam sobie rękę uciąć, że nawet nie zaglądałeś do owych nagród od naszej konwersacji.
Poleciałeś znowu za przeproszeniem w chuja.
Nie mam pytań..
Trzeba było podac nr konta bankowego i na przelewach byście sporo wiecej wyszli :)
@down
Jezeli komus z administracji zalezy, na co najmniej podtrzymaniu serwera, a co dopiero na ściagnieciu ludzi na APO, to myśle, ze by sie chcialo ale nie chce zaczynac nie potrzebnej gadki bo jakby chcieli to tak by zrobili ;p
Trzeba było podac nr konta bankowego i na przelewach byście sporo wiecej wyszli :)
Naprawdę myślisz że komuś z administracji chciało by się ręcznie przyznawać losy ?
Trochę losów wrzuciłem, nie mogę się doczekać losowania, mam nadzieje na wygraną :v
rzuciłem 10kcc main :cool: Don Ja, czuj się zagrożony
Dinnedhel
08-10-2014, 15:02
Może uda się coś wygrać choć i tak nie kumam tego algorytmu :D
Pierwszy Boonek
08-10-2014, 15:48
A co do Waszych obliczeń - za los mamy około 80gr - trochę przeceniliście polski system podatkowy.
Wniosek - nastepnym razem dajcie konto bankowe :]
#t nie kumam tego systemu jak zapewne wiekszosc tu zgromadzonych Xd
Nie, po prostu trzeba byc Boonkiem
# Kiedy kolejne wyłudzanie pieniędzy żeby utrzymać serwer?
a aktualizacji poważnych zero :>?
Nie kumac jakiegos debilnego algorytmu to pol biedy, ale ty myslales ze Londyn to panstwo takze na twoim miejscu wgl bym sie nie wypowiadal
Fairy Tail
08-10-2014, 17:21
Wrzuciłem 4UC na loterie XD mam nadzieję, że coś mi się uda wygrać
Znając moje szczęście nie zdobędę nawet dwudziestego miejsca :| Loterie nigdy nie bywają dla mnie sprawiedliwe.. :|
Ziomeros
08-10-2014, 21:10
@Pierwszy Boonek
No to chyba trzeba być debilem żeby tego nie zrozumieć. Ewentualnie w gimnazjum.
#
Czekam na wyniki. Wiem, ze nie wygram, ale jestę ciekawy kto będzie miał szczęście od Boga
@Pierwszy Boonek
No to chyba trzeba być debilem żeby tego nie zrozumieć. Ewentualnie w gimnazjum.
#
Czekam na wyniki. Wiem, ze nie wygram, ale jestę ciekawy kto będzie miał szczęście od Boga
Boga do tego nie mieszaj.
Wystarczyło walnąć "randoma" i tyle, a nie bawić się w jakieś "algorytmy" który raczej zakłada wylosowanie większych licz więc Ci co znajdują się wyżej na liście mają mniejsze szanse :P
@Pierwszy Boonek
Nie, po prostu trzeba byc Boonkiem
# Kiedy kolejne wyłudzanie pieniędzy żeby utrzymać serwer?
a aktualizacji poważnych zero :>?
Kurczę pieczone - chyba nie wygram ( no chyba żeby czasem )
Ziomeros
09-10-2014, 19:16
Czekam na wyniki, oby dzisiaj były. =^.^=
Nudziło mi się, więc skryptem sobie policzyłem ilość głosów, paczcie kto wykupił najwięcej losów:
premium main: http://wklej.org/id/1483450/
premium rook: http://wklej.org/id/1483452/
normal main: http://wklej.org/id/1483453/
normal rook: http://wklej.org/id/1483454/
Ciekawe kto wygra Q_Q
No juz po 22 czekamy na wyniki ;c
Wyniki może będą jutro może pojutrze może za tydzień, Santano napisał tylko, że liczby wzięte do algorytmu będą z dzisiaj xD
Więc hf & gl w czekaniu :D
czyli powinienem mieć nagrodę :p 4 trafienia w liczbach ! ( Ehh jak to dobrze, że ciągle ci sami mają nagrody na tym servie :) I jak to ma się uratować? Nawet oszukać loterii nie potraficie.
Za mało tych losów puściłem oczekuję kolejnej rekompensującej loterii bo nie jestem pierwszy.
Teraz powinniście równie podać ile zarobiliście na tym zł co pójdzie niby w reklamy. ( Santan! za kasę z APO baluj :)
Hiragana2.0
09-10-2014, 22:31
oni maja w dupie nawet loterie ktora byla za rl hajs a wy dalej tu gracie i czekacie na nowosci
obudzcie sie wkoncu
Ziomeros
09-10-2014, 22:46
Aha. Fsza mi coś przypomniał. Patrzcie na to XD
http://www.iv.pl/images/76776976142898418050.jpg
Myślałem, że umrę.
#We are still waiting!
Fairy Tail
09-10-2014, 22:55
Sądząc po tempie tej administracji, to wyniki będą jutro, no może za miesiąc.
Bardzo guptasowe jest to ze na rook kupiono więcej losów niz na main oki
Sorc Aka Siochacz
09-10-2014, 23:22
Róbcie tak dalej, a sami będziecie graczami z posadą na APO, bo zwykli ludzie odejdą z waszego serwera.
Wszystko ładnie, fajnie jest juz po losowaniu, ale gdzie wyniki? :|
Wyniki już znamy, zostaną podane dzisiaj, wręczanie nagród również rozpocznie się już dzisiaj! obserwujcie newsy!
Wyniki już znamy, zostaną podane dzisiaj, wręczanie nagród również rozpocznie się już dzisiaj! obserwujcie newsy!
Panie Kamilu, ale wyniki zostały podane jakieś 15 minut temu :|
Santano mnie wkręcił bo powiedział, że po zajęciach dopiero opublikuje, a jak pisałem komentarz na stronie nie było jeszcze newsa.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.