Zaloguj się

View Full Version : Pkt Task Propozycja

Seyhado
12-10-2014, 19:29
Witam
Nie wiem czy juz wczesniej byla taka lub podobna propozycja, ale przejdzmy do tematu.
Mianowicie chodzi mi o to zeby pkt zdobywane za taski moglby byc do czego wykorzystane. Pomysl nie jest moj, podkradlem go z RL tibi ale mysle ze swietnie sprawdzilby sie na APO.
Chodzi o to zeby za dana ilosc pkt mozna bylo walczyc z danym bossem, przyklad:
-za 50pkt mamy mozliwosc walki z bossem ''The Apocalipto''< boss o sile apocalipto z ktorego leci brocha ZAWSZE
-za 10pkt mamy mozliwosc walki z bossem ''The Ots King''< boss o sile ots kinga z ktorego leci caly mozliwy drop kinga + egipcjan present ZAWSZE
-za 70pkt mamy mozliwosc walki z bossem ''The Devil Atom''<boss o sile atoma z ktorego leci caly mozliwy drop + magic blood ZAWSZE

Oczywiscie to co podalem wyzej to sa tylko PRZYKLADY, mozliwosc walki z bossami moglby oferowac ten sam npc ktory daje taski. Mysle ze przedzial lvlowy do walki z bosami np ze z bossem ''The Apocalipto'' moga walczyc tylko postacie od 1-1,5klvla nie ma sensu.
mam tez nadzieje ze pomysl wszystkim wam sie spodoba gdyz bylby to mily dodatek do gry :)
prosze o wypowiedzi graczy jak i administracje.
Dziekuje :D

@edit

150- 200 pkt

40 pkt

300-350 pkt

Pomysł dobry tylko twoje punkty zalosne.

wiedzialem ze znajdzie sie ktos taki co ma problemy z czytaniem ze zrozumieniem ;/

Nullo
12-10-2014, 20:02
Fajna propozycja i myślę, że użyteczny byłby ten dodatek. Jestem za!

Tsu
12-10-2014, 20:26
Dość fajnie to zorganizowałeś, propozycja mi się podoba masz wielki plus za to u mnie!
Na tak.

Hollow
12-10-2014, 20:40
-za 50pkt mamy mozliwosc walki z bossem ''The Apocalipto''< boss o sile apocalipto z ktorego leci brocha ZAWSZE

150- 200 pkt

-za 10pkt mamy mozliwosc walki z bossem ''The Ots King''< boss o sile ots kinga z ktorego leci caly mozliwy drop kinga + egipcjan present ZAWSZE

40 pkt

-za 70pkt mamy mozliwosc walki z bossem ''The Devil Atom''<boss o sile atoma z ktorego leci caly mozliwy drop + magic blood ZAWSZE

300-350 pkt

Pomysł dobry tylko twoje punkty zalosne.

Elitarny
12-10-2014, 20:42
Dobra propozycja , jak najbardziej na tak , urozmaicila by gre : )

Pagon
12-10-2014, 20:46
Ciekawa propozycja. Mogłaby wejść w życie, urozmaiciło by to grę i punkty za taski miałyby jakiś sens. Jestem na tak.

Demon
12-10-2014, 21:43
imo spoko, nie wiem czy przypadkiem gdzieś kiedyś o tym nie pisałem, bo myślałem o takiej propozycji na 100%

jestem jak najbardziej na tak ;)

kobusznik
12-10-2014, 22:26
Propozycja jest spoko tez takie taski robiłem na rl tibii :) jestem na tak

Domcio Old
12-10-2014, 22:49
POmysł mi się podoba w 100 %. Jak wprowadzali te taski na server powinni odrazu pomyśleć o jakichś bossach.
Powinni zrobić jeszcze tak, że każdego bossa można zabić tylko x (3-5) razy, żeby nie było za łatwo z dorobkiem:).
Jestem na tak.

Sasha Rookslayer
12-10-2014, 23:00
Propozycja godna uwagi zarówno na Main'ie, jak i na Rookgardzie.
Nie wiem w ogóle po co te taski zostały stworzone, skoro i tak z nich nic nie ma.. Nie no spoko, na początku dostawało się jakieś 10-20-30%, a po jakimś czasie nic, kompletnie nic.. Co to za nagroda skoro dostajemy 0% i 56gp? No to jest jakiś śmiech.

Sam aktualnie posiadam od 2 lat ponad 3000 punktów za taski, no i na co? Po co? Czas najwyższy coś z tym zrobić, zarówno z punktami za dane taski jak i z nagrodą.. TAK.

Witalik
13-10-2014, 01:07
Jestem na tak, super pomysł żeby przy danej ilości pkt można było coś dostać, wygrać. Ale najlepiej by było gdyby można było walczyć z bossem tylko raz albo wygrasz albo przegrasz, więcej możliwości walki nie będzie.

PokerowyKoc
13-10-2014, 01:14
Jestem za bardzo ciekawy pomysł, ale mam właśnie jedno ale :P. Jak już mają to wprowadzić, to proponował bym skasowanie wszystkich punktów dla wszystkich graczy do np: 100.

Avek II
13-10-2014, 06:49
Oczywiście jestem na TAK
Dobra propozycja i fajnie by było jak by weszła w nasz tibijski świat

Hokage
13-10-2014, 11:25
Propozycja dobra ale tylko na main! Nie róbmy z rooka drugiego maina!?

Super propozycja! Można by było w końcu wykorzystać te pkt w jakiś sposób.

Oczywiście jestem na TAK~!

Faworyt
13-10-2014, 12:22
Jestem na tak, najlepsza propozycja jaką czytałem w tym roku! Tylko trzeba przedyskutować progi punktowe i potwory z jakimi będziemy mogli się zmierzyć.

Można też stworzyć każdego bossa dla każdego taska, z którego będzie spadał unikalny loot, ale nie przesadzony.

Week
13-10-2014, 12:58
Według mnie lepiej byłoby, gdyby bossy były według przedziału taskowego.
Czyli np: od 401 do 801 czy tam któregoś masz na taski kingi, ble ble ble, ble ble ble i w tym przedziale masz do wyboru 3-4 bossy, z którymi możesz walczyć i spadają z niego jakieś zupełnie nowe itemy. Ilość punktów za jaką będziemy mogli walczyć zależy już od administracji, ale nie powinno to być 50 punktów, czy 100, a np 300 :)
Jestem oczywiście na tak :D

Seyhado
13-10-2014, 13:31
Według mnie lepiej byłoby, gdyby bossy były według przedziału taskowego.
Czyli np: od 401 do 801 czy tam któregoś masz na taski kingi, ble ble ble, ble ble ble i w tym przedziale masz do wyboru 3-4 bossy, z którymi możesz walczyć i spadają z niego jakieś zupełnie nowe itemy. Ilość punktów za jaką będziemy mogli walczyć zależy już od administracji, ale nie powinno to być 50 punktów, czy 100, a np 300 :)
Jestem oczywiście na tak :D

mysle ze z tymi 300pkt przesadziles ;) ja grajac od 0 mam 1,5k rp ktorym robie taski od poczatkow ich istnienia i mam niecale 500pkt...

gwnstopro
13-10-2014, 14:07
Dobra opcja, mogliby dodać jakieś bossy lub możliwość wymiany punktów na coś zajebistego ( ) . Jestem na tak

Plendil
13-10-2014, 14:49
Jestem na tak ale tylko wtedy, jeżeli zresetowaliby punkty do 100 dla tych którzy mają ponad 100, Ci którzy mają mniej niż 100 zostałoby to bez zmian, a to dlatego, że zaraz byłby płacz, że h lvle mają w ch*j punktów i zaraz mnóstwo itemów sobie wylocą, a tak jak reset punktów to będzie sprawiedliwe i żeby ten reset nie wpłynął na doświadczenie i kasę dostawaną za taska, bo następny płacz będzie, że za szybko lvl idą i za dużo kasy dostają

drako12
13-10-2014, 14:59
Propozycja jak najbardziej na tak, mozna tez wprowadzic zeby bylo fair to ze im wiekszy lvl tym wiecej pkt trzeba na bossa, bo inaczej bedzie placz ze h lvle maja za duzo pkt

Ale watpie ze administracja cos takiego zrobi bylo duzo propozycji ktore przeszły a nic z tego nie dodali

nawet update ktore mialo byc koncem wrzesnia jeszcze niema a zaraz bedziemy miec polowe pazdziernika, niema na co liczyc zbytnio jak dla mnie

Pierwszy Boonek
13-10-2014, 15:13
Sam pomysl nawet spoko, ale musi byc dobrze przemyslany poniewaz wiekszosc postaci ma juz wbite pkt w przypadku tych 2.5k+ sa to dosc spore ilosci..

jestem na tak

Showtek
14-10-2014, 07:46
Pomysł sam w sobie jest dobry, ale musi byc przemyslany ponieważ jest juz dużo osob co posiadaja duze ilosci tych pkt, jeszcze dodam tak od siebie żeby te pkt co poszły na tego bossa zeby je zabieralo i trzeba bylo by zbierac te pkt od nowa moim zdaniem to jest bardzo dobra sprawa :D
Jestem na tak.

hunterkula
14-10-2014, 09:13
Ciekawy pomysl. Jestem na tak. A co myslicie o tym, zeby kazde kolejne przywolanie bossa kosztowalo nas powiedzmy o 5 pkt wiecej?

Sokol from West
14-10-2014, 09:46
Ciekawy pomysl. Jestem na tak. A co myslicie o tym, zeby kazde kolejne przywolanie bossa kosztowalo nas powiedzmy o 5 pkt wiecej?

Więcej niż 5! :P

@t

Co do propozycji - już widzę, jak cena broszki znów spada xD. Poza tym, fajna propozycja, jestem na tak(przez pomyłkę zaznaczyłem nie). Wystarczy tylko jakoś to odpowiednio dobrać(te pkt do bossa).

bodziobodzio
20-10-2014, 19:59
fajny pomysl, bo samo zbieranie punktow do niczego nie zmierza, a tak jest dodatkowa motywacja bo oprocz kasy i doswiadczenia zyskujesz "specjalna" walke, no i fajnie zeby z kazdego potworka lecial unikatowy przedmiot (mniej lub bardziej cenny zaleznie od bossa) :D podpisuje sie pod tym pomyslem obiema rekoma

@edit
no i moze to bedzie jeden z tych milowych krokow, zeby apo wrocilo na dawne tory :)

Gala Zeph
21-10-2014, 16:01
Jest to znakomity pomysł i warto żeby administracja zwróciła na to uwagę. Szczególnie podoba mi się propozycja dotycząca Apocalipto, ponieważ lootnać teraz broszkę z "Apo" jest chole***e ciężko. Można zwiększyć ilość zabieranych pkt. Padły dobre propozycje w komentarzach.

Mam nadzieję, że administracja APO przyjrzy się temu tematowi. :)

Zarexoholik?
05-11-2014, 02:34
Można ogólnie wprowadzić bossy, z którymi możemy walczyć w zamian za taskowe punkty. Mogą zostać stworzone zupełnie inne moby, ale pomysł dobry.

Oczywiście trzeba zwiększyć ilość taskowych punktów na danego moba/bossa. Nie widzę sensu w masowym zarabianiu kasy na takich bossach, więc nagrody powinny być odpowiednio zbalansowane, a nie że z każdego masz full loot - powinna być kwestia szczęścia.

Ktoś II
05-11-2014, 16:15
Sam pomysl nawet spoko, ale musi byc dobrze przemyslany poniewaz wiekszosc postaci ma juz wbite pkt w przypadku tych 2.5k+ sa to dosc spore ilosci..

Jeżeli masz np. 500 punktów, a bossy występują odpowiednio przy 100, 250, 500 punktach, to zabijałbyś odpowiednio 3 bossy pod rząd w dowolnym dla Ciebie czasie. Np. podchodzisz do NPC, piszesz hi/boss i on Cie pyta z ktorym bossem chcesz walczyć :D

#top
Podoba mi się ten pomysł. Trzeba jedynie zawyżyć punktacje i odpowiednio dobrać Bossów. Jestem na tak i czekam, aż propozycja wejdzie w życie.