Zaloguj się

View Full Version : Odbanowanie Merranusa

Pierwszy Boonek
16-10-2014, 09:28
To taki zart? To znaczy, ze teraz jesli okradne kogos lub bezposrednio server apo dostane za kazdym razem unbana jesli tylko oddam skradzione rzeczy? Dlaczego z postaci nie zostal zabrany ekwipunek (jak to bylo w przypadku praktycznie kazdej zbanowanej za to osoby) ?

/Do tego jak wiadomo ta osoba sharuje ciagle ze swoim bratem i z tym tez nic nie zrobicie mimo tego, ze otwarcie o tym mowi? Jestescie smieszni bez kitu XD

Arab
16-10-2014, 10:01
Co do tego tematu pamiętam przypadek Barta i reszty dostali surowa kare odjecie lvli zmniejszony exp zabrali eq o ile wiem to jeszcze cos ze speedem a jemu to co? Trochę żenada z waszej strony że nic z tym nie zrobiliscie i tutaj pojawia sie pytanie takie samo jak u Boonka ma się rozumieć że teraz kradzież itp są legalne? Xd

Sorc Aka Siochacz
16-10-2014, 10:02
Takie uroki Apo, robią co chcą i wywyższają się mając tutaj jakomkolwiek posadę nie powiem którzy sami znacie.

Hokage
16-10-2014, 10:52
To jest APO. Jak już gdzieś wcześniej pisałem - za expienie caave botem będzie kara w postaci zabrania hota z postaci i ban na kilka dni ;)

Sokol from West
16-10-2014, 11:03
To taki zart? To znaczy, ze teraz jesli okradne kogos lub bezposrednio server apo dostane za kazdym razem unbana jesli tylko oddam skradzione rzeczy? Dlaczego z postaci nie zostal zabrany ekwipunek (jak to bylo w przypadku praktycznie kazdej zbanowanej za to osoby) ?

Jak widać można kraść, działać na niekorzyść serwera, a i tak się dostaje unbana. Bardzo dobre podejście ze strony administracji.

Do tego jak wiadomo ta osoba sharuje ciagle ze swoim bratem i z tym tez nic nie zrobicie mimo tego, ze otwarcie o tym mowi? Jestescie smieszni bez kitu XD

Mieliśmy dowód, że sharuje z bratem(przelogował z wykopka na merranusa - dzielenie konta, bo exp został wbity), ale Squid tłumaczy się, że to samo ip. Jak ma być inne ip, skoro to są bracia?! XD Przecież mieszkają w jednym domu, więc mają to samo ip, to chyba proste i logiczne. Czyli każdy może w takim razie sharować z bratem/siostrą? Jak tak, to zaraz bratu passy podsyłam XDXDXD. Jak widać, bana za shar można dostać tylko za logowanie i wbijanie expa z innego ip.

Śmieszy mnie to, bo widać, że można bardziej odwalać niż jak kiedyś. Poza cave, można chyba wszystko zrobić, a i tak nie usuną postaci XD Rozumiem, że chcecie zatrzymać graczy, ale prawda jest taka, że na APO każdy robi co mu się podoba.

@UP - Sokol from West

Każdy może Ci napisać, że sharuje konto z bratem nawet go nie mając a wy jak te hieny cmentarne to łykniecie i odrazu afera beka z was. A co do niego to widocznie wyjaśniła się sprawa dotycząca plotek na jego temat i dostał UB. Nie znasz szczegółów to się nie wypowiadaj i będzie po kłopocie krótko i na temat.

Rozumiem, że filmik z dowodem, na którym widać jak przelogował sobie na postać brata, wbił expa, to dla Ciebie nie jest dowód? XD Gówno wiesz, a się wypowiadasz najwięcej. Beka to jest z Ciebie, chyba napisałem wyraźnie, że mieliśmy dowód, który został wysłany. Dobrze, że Ty znasz szczegóły tej sprawy XD Wyjdź typie, bo sam się ośmieszasz :/ Zacznij może chodzić do szkoły, bo widzę masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem? XD

Paul Dirack
16-10-2014, 11:37
Dochodzimy powoli do absurdów :D.
Co z tego, że ktos gra jednym charem z bratem?
Ja grałem z 3 braćmi i co z tego :D.

A co do kar to powinny być na tyle skuteczne, aby drugi raz dany gracz nie robil tak samo. Ale wtedy mamy tak:
2 ban za auto bota - delete
2 ban za destruktywne zachowanie - delete
.
.
.
Najprościej zrobić limit banów i moim zdaniem sprawa zostanie zamknięta. Moja propozycja to (no dobra 3 razy) ban za te samo wykroczenie delete albo -20% z poziomu i eq na licytacje ( mam na to myślę, że fajny pomysł, ale co ja będe sie produkował, tylko mogę z santano o tym pogadać i oprogramować, jeśli wyrazi zgode :D). Można tez zrobić zabieranie pacc za wykorzystywanie błędów serwa itd.

Dinnedhel
16-10-2014, 11:40
@UP - Sokol from West

Każdy może Ci napisać, że sharuje konto z bratem nawet go nie mając a wy jak te hieny cmentarne to łykniecie i odrazu afera beka z was. A co do niego to widocznie wyjaśniła się sprawa dotycząca plotek na jego temat i dostał UB. Nie znasz szczegółów to się nie wypowiadaj i będzie po kłopocie krótko i na temat.

Sasha Rookslayer
16-10-2014, 11:45
Nie rozumiem o co macie ten cały ból dupska. Nie Wasza sprawa, a Merranusa z Administracją.. Więc Was nie powinno to interesować.
Dogadali się jakoś i się cieszy chłopak z gry, proste.

Wy chyba tutaj będziecie teraz każdego bana komentowali, co?

Witalik
16-10-2014, 12:06
Sokol i co z tego ze przelogowal sie z merranusa na wykopka czy z wykopka na merranusa, daj dowody na to ze on na wgl brata moze to jest jedna osoba i gra kilooma postaciami, nigdy sie tego nie dowiesz... Filmik jak przelogowal z postaci na postac hahaha to jedna osoba ma kilka kont i expi wszystkimi a ten brat jest wasza wyobraznia.

#
No i co z tego ze przelogowal i wbil expa? Przeciez to jego postacie, a to nie jest zabronione, marny prowokatorze daj dowody na to ze jego brat istnieje, juz mozesz przestac plakac ze tak szybko expi nic mu nie zrobicie...

Sokol from West
16-10-2014, 12:17
Nie rozumiem o co macie ten cały ból dupska. Nie Wasza sprawa, a Merranusa z Administracją.. Więc Was nie powinno to interesować.

Będziemy komentować każdego bana, mamy do tego prawo, a wam chuj do tego :) Od tego jest chyba forum, prawda? Nie mamy bólu dupy, tylko to co się wyprawia, to przechodzi ludzkie pojęcie. Dlaczego Wy(Ty, Bart, Flac czy rumun), musieliście ponieść karę, a taki osobnik nie?

Sokol i co z tego ze przelogowal sie z merranusa na wykopka czy z wykopka na merranusa, daj dowody na to ze on na wgl brata moze to jest jedna osoba i gra kilooma postaciami, nigdy sie tego nie dowiesz marny spoleczniaku... Filmik jak przelogowal z postaci na postac hahaha to jedna osoba ma kilka kont i expi wszystkimi a ten brat jest wasza wyobraznia.

Słuchaj ziomek, każdy na serwie wie, że to jego brat XD Co Ty w ogóle możesz wiedzieć? Wyobraźnią, jasne XD. Piszę po raz n-ty - przelogował i wbił EXPA. Widzę masa problemów z czytaniem..

No i co z tego ze przelogowal i wbil expa? Przeciez to jego postacie, a to nie jest zabronione, marny prowokatorze daj dowody na to ze jego brat istnieje, juz mozesz przestac plakac ze tak szybko expi nic mu nie zrobicie...

Dowodem jest to, ze bardzo czesto obie postacie expia, sa zalogowane w tym samym czasie? XD

To odpowiedź na Twoje marne pytanie. Nie musisz mi tu opowiadać o płaczu, który pewnie często musisz znosić :/ Przykro mi, ja nie płaczę :(

a 2 typow co mieszka ze soba moze nakurwiac na zmiane expa 24/7 nie dostajac bana?

Też tego nie rozumiem. Skoro są dowody na takie działanie, to dlaczego nikt z tym nic nie robi? XD

Pierwszy Boonek
16-10-2014, 12:34
daj dowody na to ze on na wgl brata moze to jest jedna osoba i gra kilooma postaciami, nigdy sie tego nie dowiesz

Dowodem jest to, ze bardzo czesto obie postacie expia, sa zalogowane w tym samym czasie? XD

Ofc ze to jest nasza sprawa, poniewaz przykladowo ja zostalem ukarany duzo surowiej niz on i jest to nie fair wzgledem mnie czy innych rownie ciezko ukaranych osob

A co do sharu, to juz wgl jest smieszne jesli ja nie sharujac, a dajac pasy koledze i proszac go o to aby wpisal mi speeda musze liczyc sie z tym, ze jesli wyloguje sie na respie i on logujac zabije cokolwiek dostane bana za sharing, a 2 typow co mieszka ze soba moze nakurwiac na zmiane expa 24/7 nie dostajac bana?

Witalik
16-10-2014, 12:56
Akcja jest prosta, nie macie wystarczających dowodów na to że postać jest sharowana, zawsze tak było gdy było 1 IP, więc gościu bana nie otrzyma, może gra na 2 komputerach jednocześnie i zabija najpierw na jednym koncie potwora, a potem na drugim i tym sposobem expi jednocześnie.
Nie jesteście w stanie mu nic udowodnić, dlatego postać nie zostanie zbanowana, to są wasze domysły! Nie ma co drążyć tematu, pozdrawiam.

Arab
16-10-2014, 13:53
Dobra, może wypowie się ktoś z Administracji a nie ktoś, kto pisze, że nie macie wystarczających dowodów a prawdę mówiąc gówno wie o tej sprawie XD?

boonek ty powinnes miec bana za twarzowe , za to ze wogole tu grasz , okradles skocia i inynch i tez ci nic nie zrobili z kontami i wql .

OK.

Zarexoholik?
16-10-2014, 15:47
Co tutaj jest dziwnego? Przecież na APO nigdy nie było sprawiedliwości. Tutaj regulamin każdy interpretuje inaczej, a konta, które niby mają bany na xxx lat dostają unbany - oczywiście nie wszyscy tylko ci co mają jakiś konkretniejszy poziom - APO.

Lizaczek
16-10-2014, 16:15
Co tutaj jest dziwnego? Przecież na APO nigdy nie było sprawiedliwości. Tutaj regulamin każdy interpretuje inaczej, a konta, które niby mają bany na xxx lat dostają unbany - oczywiście nie wszyscy tylko ci co mają jakiś konkretniejszy poziom - APO.

Zgadzam się.

:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(

#down
no 2 tyg to jest nic w porównaniu z moimi 8 miesiącami i dalej leci . . .

Szkarłatny-SNK
16-10-2014, 16:21
Zgadzam się z przedmówcami, Bart,Flac,Rumun,Sasha ponieśli jakieś konsekwencje swoich czynów. A on co dostał bana na jakies +/- 2 tyg i tyle? Zero sprawiedliwości :) Teraz tylko czekać aż znowu komuś coś ukradnie, bo będzie czuł się bezkarnie :)

Goatee
16-10-2014, 16:29
Po pierwsze, został odbanowany tylko dlatego, że cała sytuacja się wyjaśniła. Przecież on nie okradł właściciela tego serwera tylko kogoś innego więc za co ma być zbanowany? Oddał tą kasę temu gościowi co go okradł więc ma pełne prawo do gry na APO

Po drugie, on nigdy bana za shar nie dostanie jeśli gra z kimś na 1 IP. Bo to jest najważniejszy dowód w takiej sprawie. Nikt nic mu nie udowodni. Powiedzmy, że mam dwie postacie. Oby dwiema gram i nawciskam komuś kit, że na jednym koncie gram ja a na 2 mój brat. Rozniesie się to po servie i mam za to zostać zbanowany? XD No nie przesadzaj Boonek bo to trochę śmieszne. XD Jesli exp wbijany jest tylko na 1 IP moge sobie expic z bratem, siostrą, kuzynem, wujkiem i masą innych ludzi jeśli logujemy się tylko na jednym IP. Nic mi ani jemu nigdy nie udowodnią.

merranek
16-10-2014, 17:38
boonek ty powinnes miec bana za twarzowe , za to ze wogole tu grasz , okradles skocia i inynch i tez ci nic nie zrobili z kontami i wql . A co do sprawy z administracja , dogadalem sie wyjasniłem ,oni wiedza o co caman i cie to powinno gówno obchodzic ,zajmij sie sobą a potem patrz na innych

#Lordzik#
16-10-2014, 17:44
boonek ty powinnes miec bana za twarzowe , za to ze wogole tu grasz , okradles skocia i inynch i tez ci nic nie zrobili z kontami i wql . A co do sprawy z administracja , dogadalem sie wyjasniłem ,oni wiedza o co caman i cie to powinno gówno obchodzic ,zajmij sie sobą a potem patrz na innych

Naliczyłem w tej "wypowiedzi" circa 10 błędów.
Temat dotyczy twojej osoby to chociaż postarałbyś się skleić coś lepszego.

Przecież wiadomo, że administracja nie będzie usuwać kont hlvl'i, ponieważ to oni w jakimś sensie ciągną jeszcze ten serwer.

Nevari
16-10-2014, 18:34
Po pierwsze, został odbanowany tylko dlatego, że cała sytuacja się wyjaśniła. Przecież on nie okradł właściciela tego serwera tylko kogoś innego więc za co ma być zbanowany? Oddał tą kasę temu gościowi co go okradł więc ma pełne prawo do gry na APO

Po drugie, on nigdy bana za shar nie dostanie jeśli gra z kimś na 1 IP. Bo to jest najważniejszy dowód w takiej sprawie. Nikt nic mu nie udowodni. Powiedzmy, że mam dwie postacie. Oby dwiema gram i nawciskam komuś kit, że na jednym koncie gram ja a na 2 mój brat. Rozniesie się to po servie i mam za to zostać zbanowany? XD No nie przesadzaj Boonek bo to trochę śmieszne. XD Jesli exp wbijany jest tylko na 1 IP moge sobie expic z bratem, siostrą, kuzynem, wujkiem i masą innych ludzi jeśli logujemy się tylko na jednym IP. Nic mi ani jemu nigdy nie udowodnią.

HAHAHAHA CZYTAJAC TWOJA WYPOWIEDZ MUSIALEM SIE ZALOGOWAC.

Idac okrasc bank, oddajac skradziona sume unikam wiezienia tak? XD

@zastanowcie sie sami. Administracja Boonek Ci tyle zabrala bo wiedziala, ze nawet jakby Ci usunela na allegro cos kupisz i se zagrasz znowu, czaisz? Jeszcze nie raz wszystko stracisz, wiec oddajac Ci postac (z jakims minusem dla ciebie) oni maja duzy plus. A jak merranus zostalby usuniety/ pozbawiony czegos/zablokowany to on nie umialby sie 'odrobic'. :))

@edit. nie mialem pojecia ze byla to wyjebka na esy:>

Goatee
16-10-2014, 18:46
HAHAHAHA CZYTAJAC TWOJA WYPOWIEDZ MUSIALEM SIE ZALOGOWAC.

Idac okrasc bank, oddajac skradziona sume unikam wiezienia tak? XD

Chyba masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem...

On ma konsekwencje z tego co zrobił nie u właściciela serwera APO tylko u gościa którego okradł... Bo prawdę mówiąc, on nie okradł Mortiisa wysyłając smsy tylko kogoś, komu ten telefon ukradł/dostał. Rozumiesz to typie? To są dwie różne osoby... Na APO po wyjaśnieniu sprawy, i prawdopodobnie po przelaniu pieniędzy przez Mortiisa które wydał Merranus on sam jest CZYSTY na tym serwerze tak samo jak Mortiis. Miał 2 tygodnie bana, to chyba wystarczy za takie przewinienie. Z własnej kieszeni jeszcze odpowie za swoje czyny jeśli ten ktoś zgłosił to do prokuratury.

Demon
16-10-2014, 20:46
Chyba masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem...

On ma konsekwencje z tego co zrobił nie u właściciela serwera APO tylko u gościa którego okradł... Bo prawdę mówiąc, on nie okradł Mortiisa wysyłając smsy tylko kogoś, komu ten telefon ukradł/dostał. Rozumiesz to typie? To są dwie różne osoby... Na APO po wyjaśnieniu sprawy, i prawdopodobnie po przelaniu pieniędzy przez Mortiisa które wydał Merranus on sam jest CZYSTY na tym serwerze tak samo jak Mortiis. Miał 2 tygodnie bana, to chyba wystarczy za takie przewinienie. Z własnej kieszeni jeszcze odpowie za swoje czyny jeśli ten ktoś zgłosił to do prokuratury.
podzielam Twoje zdanie w 100%, 'delete', który był na niego nałożony był tylko formalnym banem, który normalnie jest zdejmowany po wyjaśnieniu sprawy ;)

Pierwszy Boonek
17-10-2014, 18:15
podzielam Twoje zdanie w 100%, 'delete', który był na niego nałożony był tylko formalnym banem, który normalnie jest zdejmowany po wyjaśnieniu sprawy ;)

Ale mimo wszystko narazil server APO i Mortiisa na straty poszedl o krok dalej w tibijskich kradzieżach i ojebal jakiegos mlota na telefon - jesli nie dostal bana tym samym dostal przyzwolenie na dalsze dzialania tego typu no nie?

Dobra pac runa, gadamy tu o tobie a nie o mnie

drako12
17-10-2014, 22:09
Boonek jak dla mnie szukasz jakies afery tak zeby sobie pospinac przez internet takie jest moje zdanie, nie wiesz a gadasz a ja biedny poten musze czytac wszystko jak dla mnie temat niema sensu pozdro xD

Okey
18-10-2014, 01:42
Boonek jak dla mnie szukasz jakies afery tak zeby sobie pospinac przez internet takie jest moje zdanie, nie wiesz a gadasz a ja biedny poten musze czytac wszystko jak dla mnie temat niema sensu pozdro xD

Pani od Polskiego chyba cię nie lubi. : (

Sprawa była wyjaśniona od razu, ukradł telefon, wysłał pacc runy - ktoś zażądał zwrotu pieniędzy, gdyż telefon został skradziony i nikt chyba by nie chciał płacić za coś czego nie miał. On dostał delete, ale serwer był stratny - oddał pacc runy które kupował przez miesiąc i teraz sharuje z bratem na zmianę dwie postacie. NO COŻ, pozostaje się tylko zapytać - ile wam za to zapłacił?

Squid
18-10-2014, 11:06

A co do sharu, to juz wgl jest smieszne jesli ja nie sharujac, a dajac pasy koledze i proszac go o to aby wpisal mi speeda musze liczyc sie z tym, ze jesli wyloguje sie na respie i on logujac zabije cokolwiek dostane bana za sharing, a 2 typow co mieszka ze soba moze nakurwiac na zmiane expa 24/7 nie dostajac bana?

Trochę taki bezbek mam z tego tematu. Bo sęk w tym, że sprawdzałem ostatnio logi i dlatego powiedziałem, że nie mam zbytnio podstaw bo nie expiło 2 osoby jednocześnie z tego IP... Do tego nie gra 24/7 żeby można było jednoznacznie osądzić, że to shar (czasem ledwo 3-4h online co w porównaniu z maniakalnym Sashą to pikuś...).
A niestety na serwerze mamy kilku 'umysłowo chorych' z rozdwojeniem jaźni więc nie wiadomo, czy to jest dana osoba czy jej urojony brat bliźniak ;o vide Lizaczek aka Kasia?

Po prostu Boonek taka prawda, że zazdrość Cię zżera, że ktoś Ci ucieka z lvl'em a Tobie jak zwykle się nie chce expić (bo pewnie nigdy ręcznie lvl'a nie wbiłeś :confused:) a cave boisz się puszczać żeby czasem postaci nie stracić... ;)

Bawi mnie ta wasza nagonka również dlatego, że mielibyśmy mu zbanować chara, za to, że zrobił coś w rl życiu? - ukradł telefon gostkowi to ten gostek go pozwie do sądu i to nie jest nasza sprawa. Z nami wszystko jest wyjaśnione i to wystarczy. Równie dobrze Boonek musiałbym śledzić wszystkich kartoteki policyjne by banować za pobicia i tym podobne żeby było sprawiedliwie.
Za picie alkoholu w miejscu publicznym mute na wszystkie postacie na 24h (żeby się nikt nie wymądrzał), za kradzieże i paserstwo delete wszystkich itemków a za jazdę po pijaku zabranie speeda... :D
Bez kitu, a za zabójstwo będę zabijał by lvl spadł o 200-300 w dół i ban na IP :D:D:D:D:D

Ubaw mam niezły, jakieś jeszcze pomysły za jakie czyny z życia realnego mamy karać graczy? Może za nieodrobione lekcje zamknięcie w sali z wyświetlanymi słówkami ze słownika ortograficznego?

Pozdrawiam i życzę samych dilejtów za każde wykroczenie.

#edit - dla wyjaśnienia wszelkich wątpliwości: to napisał mój brat
wierzę w życie pozagrobowe gdyż mój brat nie żyje od 30 lat

KaZeK
18-10-2014, 11:26
Dyskusja dyskusją ale temat zamkniemy, to za co został odbanowany to nie nasza sprawa, widocznie Mortiis doszedł do takiego a nie innego wniosku i odbanował postać 'Merranus'. Wiem że zaraz założycie kolejny temat (#Pierwszy Boonek) i będziecie walczyć z tym bezczelnym odbanowaniem, proszę - odpuście. Nie jeden z Was pewnie został kiedyś słusznie zbanowany, a po kilku dniach/godzinach odbanowany na WARUNKU, może on też taki dostał? Daje sobie rękę uciąć że niejednemu z Was Administracja poszła na rękę i zrobiła coś, czego nie powinna, np. Tobie Boonek ile razy majstrowali z nickami postaci żebyś mógł dostać namelocka i mieć nazwę postaci First Boonek? Dwa, trzy razy? Zaraz wyskoczysz że to nie jest to samo, owszem, jest. Został odbanowany i musicie się z tym pogodzić.