PDA

View Full Version : przenoszenia

bodziobodzio
17-10-2014, 22:16
Witam.
Domyślam się, że powstało juz conajmniej ...naście podobnych tematów, jednak mimo to proszę o pomoc.
Chodzi o przenoszenie plikow MAP. Otóż zgrałem na pen-drive pliki odkrytej mapy z folderu gry z jednego komputera (win XP), wklejam je do folderu z gra na drugim komputerze (win 7), jednak mapa pozostaje nie odkryta. W czym tkwi problem? Co należy zrobić w tej sytuacji? Czy to wina różnych Windowsów czy czegoś innego? Bardzo proszę o pomoc. Wiem, że to niby błahostka ale po prostu lubię mieć odkrytą mapę a nie chce lecieć na łatwiznę i pobierać całej mapy świata :) Dzięki.

Eklerq
17-10-2014, 22:30
Odinstaluj i zainstaluj grę, następnie wrzuć pliki z mapami do folderu z grą. Powinno pomóc :)

Jak potrzebujesz plików z mapami, kliknij (http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=123053).

Sokol from West
17-10-2014, 22:32
Miałem podobny problem. Zainstalowałem jeszcze raz clienta *****tego ze strony, bez żadnych przerobionych spr, dat i pic), przeniosłem jeszcze raz mapki(do tego na nowo zainstalowanego) i było ok. Dodam, że wcześniej miałem inaczej niż Ty - połowę mapy miałem odkrytej(w tym wyspę piratów, która nawet jeszcze nie była dodana?).

Spróbuj tak jak napisałem, może to coś pomoże :)

bodziobodzio
17-10-2014, 22:37
Problem rozwiązany. Wystarczyło zainstalować tibie w "programach files" a nie w "pliki programów (x86)" jak to domyslnie instaluje w win 7 (przynajmniej u mnie). Dzieki za odpowiedzi :)