View Full Version : problem z kompem
otoz moj komputer po 5 minutach od wlaczenia zawiesza sie w sensie ze nic nie mozna zrobic, jedynie co sie da to poruszac kursorem, na dole obok przycisku power swieci sie caly czas czerwona dioda, dysk jest do wymiany?
#edit
dodam tez, ze kiedys malem podobny problem tylko ze z tylu kompa cos tykalo, okazalo sie ze to dysk, teraz nic nie tyka, a wydaje mi sie ze to wina dysku
instalowanie windy na nowo tez nic nie daje
Ok, zrób kilka opcji:
1. Pobierz program SpeedFan i sprawdź temperatury. Wyniki wklej tutaj.
2. Zajrzyj do wnętrza jednostki centralnej, wyjmij, przeczyść i włóż ponownie pamięć ram. Ogarnij też w środku, wyczyść chłodzenie procesora.
3. Jeśli masz możliwość, to sprawdź komputer na innym zasilaczu, ponieważ kiedyś miałem podobny problem, przez który mój komputer się wieszał, a winowajcą okazał się wadliwy zasilacz.
4. Zrób format i zainstaluj na nowo system operacyjny.
Ekler co ma zasilacz do wieszania sie komputera? Przeciez zasilacz daje moc.. Juz wiekszej bzdury nie widzialem.
PS: wymien dysk jak format nic nie daje, bo watpie zeby kosci ram odpowiadaly za to.
Lepiej sprawdzić wszystkie opcje, bo później będzie płacz, że kupił nowy dysk, ale nie eliminuje on problemu z wieszaniem się komputera.
Tykshta, dogadaj się z jakimś znajomym i sprawdź swój komputer na jego dysku. Nie kupuj w ciemno dysku, bo nie wiadomo, czy on jest odpowiedzialny za ten problem.
Ekler co ma zasilacz do wieszania sie komputera? Przeciez zasilacz daje moc.. Juz wiekszej bzdury nie widzialem.
PS: wymien dysk jak format nic nie daje, bo watpie zeby kosci ram odpowiadaly za to.
[KaZeK] A żeby coś działało musi mieć zasilanie lub, jak to ująłeś 'MOC', czyż nie? Jeżeli nie ma wystarczającej mocy to wiadomo że coś będzie działało wolniej.
problem tkwil w klawiaturze , robila zwarcie
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.