Zaloguj się

View Full Version : Updaate??? :>

Anonimowy
06-11-2014, 12:09
"Pewnie się zastanawiacie, dlaczego nie wprowadziliśmy jeszcze questa Annihilator III - oto odpowiedź: pracujemy aktualnie nad nowym mini-update (dokończenie !quest), a przedmioty z Annihilatora III mogą być przydatne przy nowych misjach. Jeszcze we wrześniu zostanie wprowadzony ten Update. A niedługo po nim - nowy długi quest przypominający POI (lecz inny i o wiele bardziej rozbudowany). Pracujemy też nad nowymi terenami dla mniejszych poziomów oraz nad questem i respami dla graczy z Wyspy Początkujących. W październiku również kolejny etap balansu."

Witaj Listopadzie!
Już szósty Twój dzień nastąpił, a update jak nie było tak nie ma! Moglibyście wydać oficjalne WSPÓLNE stanowisko dotyczące update? Nudne już jest pieprzenie "To robi Santano więc won do niego", "Mortiisowi się nie chce", "Mortiis flaki gotuje, czasu nie ma", "ale to nie moje misje, to Squida", "eee to wina Tuska".

Myślę, że każdy chciałby poznać jedno, konkretne, wspólne stanowisko administracji dotyczące update.

merranek
06-11-2014, 12:44
tak to prawda zgodze sie z toba ,update miał zostac wprowadzony juz we Wrzesniu, teraz mamy juz 06. Listopad 2014r , a administracja niczego nie wprowadziŁa, i chyba nie ma takiego zamiaru

Zdenio
06-11-2014, 13:02
Nic nowego ?? Chciał bym jeszcze dodać że loteria się skończyła miesiąc temu Rinson rozdał itemy a reszta część nagród skile , domki , 15% expa na tydzień ??? Squid miał zadanie ustalić z użytkownikami gdzie będą stały owe domki które wygrały poszczególne osoby w loterii , każdy kto wygrał domek juz dostał projekt wstępny , ale po co ten projekt jak nikt nie może odpowiedzieć na pytanie kiedy będzie aktualizacja mapy ?? Za miesiąc lub dwa ?? Żanuła jednym słowem . Chydź cie się za jaja i zróbcie coś raz a porządnie .

Sasza
06-11-2014, 13:12
Śmieszne to wszystko jest, że nikt nic nie wie, kiedy co będzie..
Squid wrócił 15 września z łowiectwa i dalej nie może naprawić, chociażby 10 misji, które robi od grudnia 2013 roku.

Santano przekroczył deadline, pojawił się standardowo na miesiąc i uciekł na pół roku.. Jakby nie mogli się zgrać wszyscy i razem współpracować przez tydzień, bądź dwa. Od razu byłoby widać efekty i mieliby spokój na miesiąc, ale nie.. Po co. Lepiej standardowo rzucić jakiś termin i nie dotrzymać słowa, a później standardowe "przepraszam", ale to "wina Tuska".

W końcu Administracja nigdy nie jest nikomu winna, a gracze ponoszą winę za wszystko. Mortiis też dobry, nie mogą go złapać przez tydzień, bo czasu nie ma. XD

Zarexoholik?
06-11-2014, 13:25
Najlepszym rozwiązaniem będzie brak konkretnych terminów w newsach. Po co mamy niepotrzebnie czekać na update w danym miesiącu skoro i tak go nie wprowadzacie?

To się nazywa wprowadzanie graczy w błąd - powinien być za to ban.

wic_xxx
06-11-2014, 13:33
Beka z ciebie Sasha. Dlaczego Mortiis ma poświęcać swój wolny czas na coś takiego niedochodowego, jakim jest ten OTS. Ten OTS działa wyłącznie dlatego, że jeszcze dostatecznie dużo osób kupuje tutaj pacca, ale z czasem to się pewnie zmieni.

Ja na miejscu Squida, Santano, Rinsona był odszedł z tego serwera, bo zawsze było tutaj więcej przygłupów, którzy tylko narzekali.

To nie są czasy 2006 roku, gdzie kilka stówek zarobku z tego OTS, to dla Mortiisa było dużo kasy.

Hokage
06-11-2014, 14:32
Śmieszne to wszystko jest, że nikt nic nie wie, kiedy co będzie..
Squid wrócił 15 września z łowiectwa i dalej nie może naprawić, chociażby 10 misji, które robi od grudnia 2013 roku.

Santano przekroczył deadline, pojawił się standardowo na miesiąc i uciekł na pół roku.. Jakby nie mogli się zgrać wszyscy i razem współpracować przez tydzień, bądź dwa. Od razu byłoby widać efekty i mieliby spokój na miesiąc, ale nie.. Po co. Lepiej standardowo rzucić jakiś termin i nie dotrzymać słowa, a później standardowe "przepraszam", ale to "wina Tuska".

W końcu Administracja nigdy nie jest nikomu winna, a gracze ponoszą winę za wszystko. Mortiis też dobry, nie mogą go złapać przez tydzień, bo czasu nie ma. XD

Piszesz o ludziach z administracji a później się dziwisz, że na każdym kroku masz lipe typie.

Zarex dobrze napisał! Nie powinni nic zapowiadać i nikt by nie czekał na uptade.

Wrócił Tygrys to może on zajmie się też troszkę serwerem ;)

Week
06-11-2014, 14:41
Nic nowego ?? Chciał bym jeszcze dodać że loteria się skończyła miesiąc temu Rinson rozdał itemy a reszta część nagród skile , domki , 15% expa na tydzień ??? Squid miał zadanie ustalić z użytkownikami gdzie będą stały owe domki które wygrały poszczególne osoby w loterii , każdy kto wygrał domek juz dostał projekt wstępny , ale po co ten projekt jak nikt nie może odpowiedzieć na pytanie kiedy będzie aktualizacja mapy ?? Za miesiąc lub dwa ?? Żanuła jednym słowem .[/U]

To chyba nic nowego na APO, że na nagrody wygrane w loterii itd czeka się miesiącami, przypomnę Ci, że Novi dostał swój domek po przeszło 5 miesięcach. Tutaj to żadna nowość.

Btw, naucz stawiać się znaki interpunkcyjne we właściwych miejscach.

Chydź cie się za jaja i zróbcie coś raz a porządnie .

Hę? Co ma zrobić?

#Topic

Według mnie - daty updateów nie powinni podawać, zawsze jakoś mają kilkonastodniowe (jak nie lepiej) opóźnienie i będzie bez płaczu.

Ktoś II
06-11-2014, 15:47
Chwila, chwila. To Wy naprawdę myśleliście, że wprowadzą coś we wrześniu, bądź w październiku? :D:D Chłopaczki, musicie jeszcze poczekać gdzieś do początku, połowy grudnia. Na święta dostaniecie newsa i update.

Jak przeczytałem tytuł tematu, to myślałem, że ktoś sobie żartuje, ale jednak Wy na poważnie to przeżywacie! Wyrazy współczucia z mojej strony.

Domcio Old
06-11-2014, 20:12
Wam się nie znudziło zakładać tyle tematów o uptade ? Nie nauczyliście się, że na APO nigdy nie będzie upa na czas :O. Oni zawsze wprowadzają upy jak już jest naprawdę duży płacz:D. Jak UP będzie to będzie. Tematami niczego nie przyspieszycie.

Arounder
06-11-2014, 21:20
Wszedłem dla beki na forum i serio spodziewałem się takiego tematu.
Jakie to jest śmieszne, że administracja ma tak wywieszone jajka na graczy, a oni i tak dalej myślą, że Mortiis się interesuje jednak serwerem. Ciekawe kiedy ostatnio robił coś dla serwera, pare lat wstecz chyba.
Pozdrawiam wszystkich uzależnionych od apo grajków, wierze, że w dorosłym życiu łatwiej wam będzie XDDD

Sokol from West
06-11-2014, 21:31
Kwestią czasu było, że powstanie taki temat. Zapewne przyjdzie nam czekać kolejne pół roku(jak w przypadku misji Squida) na upa. Czego tu się spodziewać, jak niektórzy pojawiają się raz na pół roku, porobią coś miesiąc i więcej ich nie ma. Zapewne znów będzie "Chcieliśmy wszystko dodać za jednym razem", a potem masa tematów, błędów, żeby to wszystko zmienić.

Zresztą czego wy oczekujecie, jak każdy zwala winę na innego? Jeden robi jedno, to przecież nie będzie robić drugiego ^^. Kwestia zgrania i byśmy mieli zajebistego upa, który by pewnie starczył na 3-4 miesiące i po sprawie. Terminy? Przecież to jest tylko tak napisane, żeby było. Co z tego, że i tak nie wyrabiają się, ale to i tak nasza wina, bo my oczekujemy, a to nagród czy innych rzeczy. Po tym wszystkim, jak już uda im się dodać, to jedynie każdy przeczyta słowo "Przepraszam" i tyle w temacie.

Najwięcej szczeka ten który nic nie wie. Założę się, że jakbyś miał robić update to sam byś nie wywiązał się z terminów. Zaplanuj, zrób mapę, oskryptuj i jeszcze wszystko przestestuj to. Zobaczymy wtedy, czy taki kozak będziesz ;]

Szczekać to możesz sobie ze swoim kolegami w liceum/technikum/zawodówce(o ile w ogóle chodzisz do jakiejś szkoły, albo jeszcze gimnazjum nie opuściłeś) lub na podwórku :) Szkoda, że innych(poza mną i Saszą) nie skomentowałeś, widocznie masz jakiś uraz do mnie i do niego :D Ok, zrobiłbym to lepiej, ale widzisz jest taki problem - nie ja odpowiadam za to, więc dlaczego mi tu śmieszny typku piszesz to co wyżej ująłem w cytat? :) Oni są za to odpowiedzialni, nie gracze. Chyba skoro się czegoś podejmuję, podaje terminy, to chyba staram się, żeby to wszystko było tak jak pisałem? Może to zrozumiesz(chociaż wątpię) :) Czepiaj się dalej :)

Paul Dirack
06-11-2014, 21:40
Strasznie filozofujecie :D. Za rok w tym samym dniu miecha również powstanie temat o tym samym, a uzależnienie i tak trzeba karmić przez następne lata:P. Poważnie wy czekacie na upa - odliczając sekundę po sekundzie w grze?

:p

Zioomal
06-11-2014, 22:22
Najlepszym rozwiązaniem będzie brak konkretnych terminów w newsach.

Nie prawda - najlepszym rozwiązaniem będzie zamkniecie tego serwera bo nasi ( a już bardziej wasi ) wspaniali GM'owie leja na ten serwer z góry do dołu ciepłym moczem. Liczą się tylko hajsy za pacc runy , za śmieszne loterie ( na utrzymanie serwera ) którym i tak nikt się tak naprawdę nie zajmuje , za pacc kody itp itp itp.
Dali by sobie już spokój bo to się robi coraz zabawniejsze w negatywnym znaczeniu tego słowa.
Każdy kolejny update to coraz większa "beka" ( no może nie wliczając tych 100 WSPANIAŁYCH misji ktore przyciągnęły tak wiele osób na ten serwer "o ironio" ).
PAN Mortiis nie wchodzi praktycznie już wcale bo ma robotę w postaci kiszenia kapusty czy coś i nie ma po prostu czasu.

Tyle z mojej strony. Pozdrawiam Kyrl / Zaro Rookslayer.

Perlaż
06-11-2014, 22:54
Boże kolejny z rzędu update z opóźnieniami a wy dalej płaczecie że nie trzymają terminów haha :D nie trzymają juz od 2 lat, nie przywykliście do tego, że olewają was od 2 lat a wy dalej naiwni.. :D co mądrzejsi to już odeszli z apo.

Goatee
06-11-2014, 23:16

Zapamiętaj smyku jedno. Dla Santano realne życie > APO. U ciebie nieudaczniku jest niestety odwrotnie ;c

Zresztą czego wy oczekujecie, jak każdy zwala winę na innego? Jeden robi jedno, to przecież nie będzie robić drugiego ^^. Kwestia zgrania i byśmy mieli zajebistego upa, który by pewnie starczył na 3-4 miesiące i po sprawie. Terminy? Przecież to jest tylko tak napisane, żeby było. Co z tego, że i tak nie wyrabiają się, ale to i tak nasza wina, bo my oczekujemy, a to nagród czy innych rzeczy. Po tym wszystkim, jak już uda im się dodać, to jedynie każdy przeczyta słowo "Przepraszam" i tyle w temacie.

Najwięcej szczeka ten który nic nie wie. Założę się, że jakbyś miał robić update to sam byś nie wywiązał się z terminów. Zaplanuj, zrób mapę, oskryptuj i jeszcze wszystko przestestuj to. Zobaczymy wtedy, czy taki kozak będziesz ;]

#
Standard na APO. Jak zwykle płacz jakiegoś pajacyka o to samo. W sumie już przywykłem ale musiałem dodać swoje trzy grosze ;)

#down

Udowodnij i skończ płakać ;]

Anonimowy
07-11-2014, 00:02
Standard na APO. Jak zwykle płacz jakiegoś pajacyka o to samo. W sumie już przywykłem ale musiałem dodać swoje trzy grosze ;)

Dzielny Tabaluga, ta?
Ten sam, który pisał, że misje Squida są super mega hiper i po piątej misji się kończą te, w których trzeba robić to samo? Kompromitujesz się na każdym kroku, udowodniłem ci to już parę razy. A pajacem nazywaj kolegów z piaskownicy.

Każdy kolejny update to coraz większa "beka" ( no może nie wliczając tych 100 WSPANIAŁYCH misji ktore przyciągnęły tak wiele osób na ten serwer "o ironio" ).

Tyle z mojej strony. Pozdrawiam Kyrl / Zaro Rookslayer.

Nie wiem jak update na rooku, ale swoim marnym 180 lvlem na mainie masz do zrobienia w ch*j misji, na których mógłbyś spędzić ładnych kilka dni powoli lvlując. Ostatni update z Piratami mi się podoba, choć jest trochę monotonny to idzie się wkręcić i jest to zajęcie, które potrafi odciągnąć od expa. Tak więc "bekę" mogę pocisnąć z ciebie.

@Do tych wszystkich, którzy mówili, że ciężko jest dotrzymać terminu zapowiadając coś takiego: niech 3 osoby się wezmą za jedną robotę, a nie każdy robi coś swojego i później jest zonk.

Sabziro
07-11-2014, 01:09
Czekajcie i czekajcie a oni tylko wszystko przeciągają i zgarniają kase za pacc/loterie itd dopóki będziecie kupować to serwer będzie jako tako się trzymał ale nie liczcie na coś więcej.

Polecam zająć się czymś innym niż Tibią a jak już musicie to wybór jeszcze jest szeroki..
(a najbardziej czymś na czym możecie zarobić a nie grać i marnować czas)

Paul Dirack
07-11-2014, 09:01
Pisanie o kasie jaką to niby zarabiają to czerwona kartka i out z serwa. Co to was obchodzi, załóż serw i ty zarabiaj a nie wypominasz innemu, że niby tak zarabia. O kasie się nie pisze, myśleć można, ale publicznie pisać, nigdy.
A co do wypowiedzi wnioskuje, że was obraża sposób traktowania was przez adminów. No to po co gracie?
Spójrzcie realnie, nie macie szans na od uzależnienie, więc ja bym dał spokój. Bawcie się, grajcie i módlcie się do posągu apo, żeby mortis nagle wam serwa nie zamknął.

Jaki mortis jest porządny gościu, przecież mógłby was doszczętnie wykorzystać, założyć dodatkowy serw i was z domu nie wypuścić przez kilka lat. Oni wam nie pokazują, że na was leją, tylko, że macie czas to grajcie, a nie na siłę, nie idziecie do szkoły/studia/pracy aby tylko poganiać ludzika w grze. Oni tez jak mają czas to piszą upy, jak nie mają to nie piszą. Oni was nie wykorzystują, więc i winni nie są wam nic :D. Temat powinni zamknąć.

Okey
07-11-2014, 16:12
Pisanie o kasie jaką to niby zarabiają to czerwona kartka i out z serwa. Co to was obchodzi, załóż serw i ty zarabiaj a nie wypominasz innemu, że niby tak zarabia. O kasie się nie pisze, myśleć można, ale publicznie pisać, nigdy.
A co do wypowiedzi wnioskuje, że was obraża sposób traktowania was przez adminów. No to po co gracie?
Spójrzcie realnie, nie macie szans na od uzależnienie, więc ja bym dał spokój. Bawcie się, grajcie i módlcie się do posągu apo, żeby mortis nagle wam serwa nie zamknął.

Jaki mortis jest porządny gościu, przecież mógłby was doszczętnie wykorzystać, założyć dodatkowy serw i was z domu nie wypuścić przez kilka lat. Oni wam nie pokazują, że na was leją, tylko, że macie czas to grajcie, a nie na siłę, nie idziecie do szkoły/studia/pracy aby tylko poganiać ludzika w grze. Oni tez jak mają czas to piszą upy, jak nie mają to nie piszą. Oni was nie wykorzystują, więc i winni nie są wam nic :D. Temat powinni zamknąć.

Chyba twoja pierwsza sensowna wypowiedź, rly.

Paul napisał, ONI was nie wykorzystują i nie narzucają nakazu grania tutaj. Co prawda brak szacunku administratorzy -> gracze to już osobny temat, ale nie ma co narzekać bo i tak dużo zostało wprowadzone i jest dużo do zrobienia, połowa jeszcze nie zrobiła questa na wyspę piratów a już chcę coś nowego, za trudne? Słuchajcie, zajmijcie się życiem, to co tutaj robicie i ile spędzacie czasu, to wasza sprawa, ale zacznijcie w końcu traktować ten serwer jak rozrywkę, a nie o wszystko płaczecie i ciągle wam coś nie pasuje - prosta polityka, masz problem? To nie graj.

Pokój.

Novi
08-11-2014, 03:21
To chyba nic nowego na APO, że na nagrody wygrane w loterii itd czeka się miesiącami, przypomnę Ci, że Novi dostał swój domek po przeszło 5 miesięcach. Tutaj to żadna nowość.

Z ciekawości co jakiś czas wejdę na forum skomentować life Saszy, zobaczyć czy może coś ciekawego się dzieje...

No i zobaczyłem, że napisałeś coś o mnie ale dość sporo minąłeś się z prawdą :D
Tzn.. 5 miesięcy bardzo pochlebiłeś administracji.

Loteria bodajże skonczyła się w Październiku 2012r. a ja swój domek na wyspie Tropicano otrzymałem na przełomie listopada/grudnia 2013r.
Więc jakby nie patrzeć.. PONAD ROK czekałem na głupi domek 20 sqmowy... bo wiekszych nie zrobili na jakieś dennej wyspie przez która co najwyżej przelatuje się w ciągu 5 sekund na respy... :)

Co do pracy administracji nie bede sie wypowiadal wiecej :3

Fire Ziut
09-11-2014, 14:13
A może wypowiedziałby się ktoś z ekipy na temat upa? W temacie Sashy, Squid odpisał tego samego dnia, a tu od 3 dni nie potrafi wyjaśnić dlaczego nie było upa, ale wiadomo tłumaczenia, że Mortisa nie można złapać od września. Najlepiej mieć wyjebane. 4 Sierpnia Squid obiecał, że zaliczy zbugowaną misję. Odpisywał po powrocie, że zabiera się do ostrej roboty w ciągu 3 dni i zaliczy, później, iż skontaktuje się z Mortissem i w ciągu tygodnia powinienem mieć zaliczone, po tygodniu dostałem odpowiedź, że razem z upem który miał być wprowadzony we wrześniu.

Cytat ze zgłoszeń z 2.10.2014

Postaram się na weekendzie zgadać z Mortiisem by dodał moje pliki i myślę, że w przyszłym tygodniu będzie już możliwość zaliczenia misji

Później jeszcze jakieś śmieszne tłumaczenia i cisza aż do dzisiaj. Wyjebka na maxa.

Co to ten premium lottery ticket i skąd taki pomysł?!
Premium lottery ticket to los, którego można kupić za SMS. Wprowadzamy to rozwiązanie z myślą o rozwoju serwera: pieniądze uzyskane z loterii zostaną przeznaczone na reklamę oraz rozwój serwera. Prosiłbym o wstrzymanie się od krytyki, że "chcemy na Was zarobić".
Od zakończenia loterii już troszkę czasu minęło, więc pokażcie jak reklamujecie serwer.

Week
09-11-2014, 21:51
Rozmawiałem właśnie z Mortiisem i dowiedziałem się, że Santano miał urwanie głowy ostatnio, ale update nadrobi w niedługim czasie, więc pozostaje nam jeszcze jakiś czas czekać :)

Mortiis
09-11-2014, 21:52
potwierdzam .

Pagon
09-11-2014, 22:17
"Mortiis flaki gotuje, czasu nie ma"

potwierdzam .

haha, nie mogę ;DDD

@topic
Faktycznie, lecą w kulki ostro, ale ja się już do tego przyzwyczaiłem i kładę na to przysłowiową lachę.

Hollow
09-11-2014, 22:19
potwierdzam .

Wypadało by poinformować wcześniej, nie będzie płaczu.

zii_twardziel
10-11-2014, 06:39
Mało kto tu rozumie pojęcie ''brak czasu'' więc nie ma co się przejmować i robić swoje. Chociaż z drugiej strony terminy są niedotrzymywane praktycznie zawsze więc czego Wy mogliście się spodziewać po rzucanych datach planowanego update? Przecież to czysta logika... :confused:

Exael
10-11-2014, 17:17
Zawsze trzeba bylo czekac, wiec czekajcie i teraz. Predzej czy pozniej, na pewno dodadza.

Tsu
11-11-2014, 09:33
Zawsze ten niepotrzebny płacz :) Każdy już jest do tego przyzwyczajony, myślicie, że administracja wprowadzi update jeżeli ktoś napisze ten zbędny temat? Jak im się zechce to wprowadzą.PS: Nie róbcie bólu dupy i poczekajcie aż wprowadzą.