PDA

View Full Version : Rook-Chat.

Sasza
23-11-2014, 13:48
Cześć.
Grając już pewien czas na Rookgardzie, zdążyłem zauważać, że gracze nie mają się gdzie jednoczyć. Gdzie zadawać pytania, ściśle związane z Rookgardem, gdzie udzielać odpowiedzi i tak dalej..

Chodzi dokładnie o:

Wprowadzenie do gry nowego kanału "Rook-Chat", na którym gracze z wyspy Początkujących pytaliby się o różne rzeczy, pomagali oraz organizowali np. konkursy takie jakie robię aktualnie.

Myślę, że stworzenie kanału specjalnie i wyłącznie dla graczy z naszej wyspy, byłoby bardzo pomocnym udogodnieniem. Zapobiegłoby to niepotrzebnemu spamowaniu Trade-Rook, bądz Game-Chat. Gracze wysoko poziomowi z pewnością pomagaliby swoim doświadczeniem początkującym graczom.
Po drugie, gracze z Main'a mieliby spokój nie widząc "wypocin" graczy z Rookgardu.

Mortiis zrobiłby taki kanał w jeden dzień zapewne, więc nie jest to problem, a pomogłoby tu wielu osobom.

Pozdrawiam i czekam na waszą opinię!

Proszę podać sondę, bo zapomniałem, thx.

Nunak
23-11-2014, 13:53
Mnie to jakoś nie denerwuje jak ktoś pisze na gc o rooku. Gc wystarczy, jestem na nie. Juz lepiej zająć się update'm

Mti Rookstayer
23-11-2014, 13:56
Jakby to nie było wielkim problemem to fajnie gdyby coś takiego zrobili, jednak pewnie myślisz tu pod kątem konkursów, a one niby nie powinny być robione przez graczy, więc tego kanału nie zrobią xd
Ogólnie na Game-chat można się spokojnie dogadać, więc może nie jest to aż tak potrzebne, ale niech ci będzie, będę na TAK ;d

Mgr Janko Hydrant
23-11-2014, 13:57
Mnie też to nie wkurza i uważam to za zbędne, ponieważ i tak już jest dużo kanałow, które przeszkadzają w grze, pzdr.
Edit. Co do konkursu Sasho możesz stworzyć sam kanał i zrekrutować uczestników, ale będzie się to odbywać na mniejszą skalę, pzdr.

sam kanał jest zbędny, ale dlaczego np. na game-chacie nie możesz sobie ogłaszać konkursu to nie mam zielonego pojęcia :p powinni na to poprostu zezwolić
Z tego co mi wiadomo, a jestem już dość doświadczonym graczem to na game-chacie mógłby ogłosić konkurs bez narażenia się na bana, który zreszta brzmiał cytuję Eklerqa ,,Pisanie na złych kanałach'', pzdr.

drako12
23-11-2014, 15:56
sasha jak chcesz pomagac gracza na rooku to jest taki kanal help i tam mozesz sie wypowiadac jestem na nie !!!

Zarexoholik?
23-11-2014, 17:45
Grają tam dwie może trzy osoby i chcesz żeby powstał specjalny chat? Daruj sobie takie propozycje, no chyba, że chciałeś mnie rozśmieszyć - udało ci się. :)

Hokage
23-11-2014, 18:01
Za mało ludzi tam gra żeby specjalnie dla nich robić coś takiego ;)

Jestem na nie

Goatee
23-11-2014, 18:19
Dla tej garstki osób tam grających nie warto poświęcać czasu na tworzenie kanału który jest zbędny ;]

Ero Senin
24-11-2014, 18:12
Jestem na nie. To tylko podzieli graczy używających chatów

Demon
24-11-2014, 18:30
sam kanał jest zbędny, ale dlaczego np. na game-chacie nie możesz sobie ogłaszać konkursu to nie mam zielonego pojęcia :p powinni na to poprostu zezwolić

zii_twardziel
24-11-2014, 20:32
Skoro tak ciężko idzie Ci myślenie pomogę, stwórz gildię konkursową i po prostu dodawaj członków, którzy chcą w nim brać udział. Bardzo proste rozwiązanie, być może czasochłonne, ale przynajmniej bana nie dostaniesz i prosić o chat się nie musisz.

Przydał by się taki kanał :P

No ale cóż mainowcy wiedzą lepiej co rookerom jest przydatne.... ;/

Jest jeden powód dlaczego tak jest - my, ludzie z mainlandu jesteśmy doświadczonymi graczami, a Wy? Gracze wyspy początkujących? hehe
proszę to tylko ironia, ale zależy jak na to patrzeć

Mopsu_Lechista
24-11-2014, 21:01
Przydał by się taki kanał :P

No ale cóż mainowcy wiedzą lepiej co rookerom jest przydatne.... ;/

Hokage
24-11-2014, 21:20

Dlatego, że to konkurs dla graczy z rooka a na game chacie pisali by wszyscy i zapewne złośliwie robili by spam także lipa.

#t

Może lepiej ogłosić to, że odbędzie się w depo i żeby pisali Ci odpowiedzi na pw i po sprawie ;) a kto da dobrą odpowiedź to napiszesz to na default ;]

Funiek
25-11-2014, 12:28
Przydało by się coś takiego bo ludzie na rooku pisza w trade rook jak chcą się czegoś zapytać ...