View Full Version : Xbox 360 4gb vs Sony Playstation 3 Super Slim 12gb?
Witam, którą konsole wybrać ? Xbox 360 4gb (http://www.mediaexpert.pl/konsole-stacjonarne/konsola-microsoft-xbox-360-4-gb,id-8007) czy PS 3 Super Slim 12gb (http://www.mediaexpert.pl/konsole-stacjonarne/konsola-sony-playstation-3-super-slim-12-gb,id-59125)
Czym one się różnią i która jest lepsza?
@Bambucha Rook
Taa 500gb kosztuje ostro xd chyba, że na raty wezmę ;p
Bambucha Rook
25-11-2014, 13:33
Wez sobie zobacz PS3 ale 500gb a nie 12gb i lepiej PSa niz xboxa chyba ze chcesz placic zeby grac przez neta :)
Ogólnie wziąłbym Sony, ale jako że jest to Super Slim, w tym wypadku wygrywa Xbox. Tacka do wkładania CD jest marnej jakości w Sony, model Super Slim został zbudowany i odchudzony już tak mocno, że szkoda gadać. Najlepsza wersja według mnie (człowieka, który też naprawia konsole) to PS3 Slim, wersja 320 GB, CECH-30xxB. W Xboxie odrzuca mnie płatność za Xbox Live i ta cała Windowsowa otoczka. Z drugiej strony przemawia do mnie pad. A w Sony? Hm, pad nieco gorszy, ale w rozwałce (GTA 5) grało mi się przyjemniej na PS3 mimo wszystko. PS3 będzie też nieco cichsze jeżeli chodzi o samo chłodzenie, mniej awaryjne, choć teraz wszelkie awarie zostały wręcz zniwelowane w obu wypadkach (choć w Super Slim zdarzają się nadal awarie lasera, ale to rzadkość). Podsumowując i tak wygrywa dla mnie Sony. Nie jestem 'fanboyem', ale mam jakiś tam sprzęt Sony w domu, jak i komórkę, produkują dobrze rzeczy mimo, że nieco jakość spadła na upływie lat.. ;)
zii_twardziel
27-11-2014, 09:42
Ogólnie to śmiech na sali, nie rozumiem jak można kupić 4/12gb tosz to porażka... Ale wziąłbym Sony bez zastanawiania i tyle w temacie, a narzekanie na pady to jakieś wymysły ludzi, którzy dali się namówić na x'a poza tym można kupić przejściówkę, ale sugerując się Twoimi typami nie będzie Cię na nią stać. :(
oczywiście, że sony z większą pamięcią. sony ma dużo darmowych rzcezy, za które pobiera xbox. to też kwestia gier w jakie chcesz grać. sporo wychodzi na konkretne soniaki i xboxy, popatrz sobie
Konsole Xbox (360 ) sam kupiłem i nie żałuję !!!!! w wielu grach na ps 3 jest gorsza grafika i pad jest nie wygodny!
Pragnę zauważyć, ze XBox 360 w wersji 4gb to jeden wielki odkurzacz z turbiną jak muscle car i nie będziesz w stanie tam nawet jednej gry zainstalować, chyba że dokupisz dodatkowy dysk zewnętrzny do niego.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.