View Full Version : Zapowiadana reklama oraz rozwój serwera.
Witam, tak to znowu ja, Sasha.
Tym razem nie płacze, a po prostu ciekawy jestem co zrobiliście z moimi czterdziestoma złotymi, które wpakowałem na smsy, aby zakupić premium losy?
Słuchy mnie doszły, że Santano pisał coś o jakiejś reklamie oraz rozwoju serwera. Co z tym, wiecie coś na ten temat?
Powtórzę, jestem graczem tego serwera, chciałem aby serwer miał jakaś reklamę, wpakowałem swoje pieniądze, więc co jest z nimi?
Ploty krążą, że za mój gruby hajs zabalował Mortiis razem z Santano i poszło wszystko w niepamięć, to prawda?
Santano napisał:
Co to ten premium lottery ticket i skąd taki pomysł?!
Premium lottery ticket to los, którego można kupić za SMS. Wprowadzamy to rozwiązanie z myślą o rozwoju serwera: pieniądze uzyskane z loterii zostaną przeznaczone na reklamę oraz rozwój serwera. Prosiłbym o wstrzymanie się od krytyki, że "chcemy na Was zarobić". Loteria nie jest obowiązkowa, nie musicie brać udziału, a naprawdę zależy nam, aby serwer wracał w kierunku czasów świetności.
Co o tym sądzicie gracze serwera APO?
Chciałbym uzyskać informacje dotyczące tego, wyżej wymienionego postu. Bo jak na razie nie jest lepiej, a gorzej bo od 5 dni regularnie wieczorem atakowany jest serwer.
Sir Krystian
25-11-2014, 19:46
Twój hajs poszedł na seks i blanta,seks i blanta a potem blanta i seks.
Zapewne opłacili serwerownie na kilka miesięcy z góry ;x
A co do ataków to za często ostatnio atakują i zaczyna to się robić denerwujące.
Pozdrawiam!
Z tego co wiem od Mortiisa to reklama była/jest wykupiona w google, ale żeby na nią trafić musisz mieć wiele szczęścia + wiele innych czynników, a jeśli już ktoś kliknie w taką reklamę to zabiera z wirtualnego portfela trochę siana, a jak już taka osoba która kliknęła w reklamę i zarejestrowała się to już zabiera grube kokosy, więc za te Twoje marne 40zł pewnie mogły zarejestrować się z 3 osoby, które przez te zajebiste lagi opuściły serwer szybciej niż się zarejestrowały, a kasa Mortiisowi uciekła XD
Btw, te ataki nie są na serwer tylko na serwerownie, huh.
Pierwszy Boonek
26-11-2014, 09:19
No niestety musze zgodzic sie z vimpexem... takie rzeczy jak lagi odganiaja w chuj od serva.. a prawde mowiac nowych graczy wcale nie brakuje, swiadczy o tym spam ktory codziennie dostaje "jestem nowy pomozesz?" ..
Co do reklamy, nie wiem nie widzialem.. ale reklama to nie wyszystko
Ogólnie na 7.6 gra mało ludzi a ci co kiedykolwiek na niej grali na pewno słyszeli o APO, nie wiem czy reklama coś tu pomoże bardziej praktyczne by było wydać ten hajs z losów na panie lekkich obyczajów.
Ogólnie na 7.6 gra mało ludzi a ci co kiedykolwiek na niej grali na pewno słyszeli o APO, nie wiem czy reklama coś tu pomoże bardziej praktyczne by było wydać ten hajs z losów na panie lekkich obyczajów.
Dokładnie jak piszesz :D
#T
Ataki od Rosji odparte więc problem lagów rozwiązany a co do reklamy to ona i tak nic nie da. Gra 100 ludzi i więcej grało nie będzie, tak jest już od paru lat;/ Nie wiem gdzie by musieli dać te reklamy żeby każdy mógł je zobaczyć.
Dokładnie jak piszesz :D
#T
Ataki od Rosji odparte więc problem lagów rozwiązany a co do reklamy to ona i tak nic nie da. Gra 100 ludzi i więcej grało nie będzie, tak jest już od paru lat;/ Nie wiem gdzie by musieli dać te reklamy żeby każdy mógł je zobaczyć.
Showup, redtube etc. etc. na pewno by ktoś zobaczył. XD
Dobra, była loteria, miała być reklama - ale ona coś zmieni? : D Macie znajomych? Zadajcie im pytanie co sądzą na temat tibii i czy by w nią zagrali, to poznacie opinie 90% ludzi. Cipsoft ma reklamy nawet na fejsbuku, a graczy wciąż ubywa. ;>
Jak dla mnie mogli przećpać, przepić czy przeruchać ten hajs - wyjebane. XD
Ero Senin
26-11-2014, 12:44
nie wiem ile to kosztuje, ale może warto zainwestować w reklamę na otservlist?
Lizaczek
26-11-2014, 12:46
Nie wiem jak Wy zamierzacie ściągnąć graczy na orshabala, który jest już 10lat odpalony, na którym community stanowi banda idiotów na poziomie gimbazy, a administrator serwera ma go gdzieś, ale jestem tego niesamowicie ciekaw.
Wydałem na te smsy grube hajsy 3x po 2,46 złotych, proszę mi je oddać albo zrobić reklamę. Była obiecana reklama to dlaczego jej nie ma?
Twój hajs poszedł na seks i blanta,seks i blanta a potem blanta i seks.
Bonson, hehe ? ;D
Sasha nie rób wyrzutów sumienia reklamy są cały czas ....
Nie widziałeś tej reklamy w TV? Dziwne.. xD
Tak serio to reklamy jakieś tam są wykupione ale dużego efektu nie dają bo mało kto szperając po necie natrafi na reklame apo i nagle zacznie grać, jak ktoś szuka ots to wchodzi na jakąś liste ots albo koledzy mu podrzucają jakiś serw żeby pograć 4fun, a nawet jeśli już ktoś trafi tutaj i założy konto pogra troche i po prostu przestanie.. Nikomu nie chce się już tyle grać poza stałymi graczami, którzy są związani z tym serwerem. Czasy świetności minęły teraz jedynie można walczyć o paru graczy którzy jeszcze kupią ten pacc i pograją troche i tak w kółko aż stali gracze nie zaczną rezygnować ;)
Domcio Old
27-11-2014, 22:11
Może i reklamy są, ale i tak nic nie dają. Czasy świetności 7.6 już dawno mineły i wątpię, żeby na APO grało więcej niż 120 ludzi. Nawet jakbym trafił na reklamę APO to bym nie wszedł, bo nie wchodzę w reklamy i zapewne robi tak większość ludzi;/.
first-misticuss
28-11-2014, 22:55
Mysle, ze jak chlopaki wyzej napisali - tibia 7.6 to juz zabytek. Zostali gracze ktorzy maja sentyment do tego serwera. Ludzie ktorzy trafia na reklame i jakims cudem wpadnie im do glowy aby zarejstrowac sie na serwerze po kilku dniach zrezygnuja. Moim zdaniem atutem tego serwera jest pvp - bez niego nie ma po co grac, a ktos kto zaczyna nie bedzie expil pol roku zeby swobodnie wlaczyc pk pod depo :)
No spoko, spoko. Piszecie, że 7.6 to już zabytek, że są reklamy i tak dalej.
Pytam się... Gdzie są te reklamy, gdzie ten rozwój serwera.
Ja po prostu chce znać prawdę, nawet tę najgorszą.
Po co takie pisanie, że to wszystko na reklamę, na rozwój jak tego nie widać?
Gdzie w ogóle podziewa się Santano?
@down
Ty chyba masz nierówno pod tym sufitem gościu.
Anonimowy
29-11-2014, 12:11
Ja pierdole, serio typie Twoje życie kręci się wokół Apo? Kiedyś to było śmieszne, ale to już jest powód do zmartwienia. Reklamę mogli zrobić tam gdzie im się podobało. Nie wracaj się już w kwestie finansowe. Płaczku, co Ty poczniesz jak zamkną serwer? A co Cie obchodzi gdzie jest Santano? Nie każdy mieszka na Apo, uczy się na Apo i je na Apo jak Ty. GG
nie wiem czy wy naprawdę myślicie, że reklama cokolwiek tutaj pomoże... hehe wątpię, że będą przychodzili tutaj nowi gracze patrząc jak cała Tibia się sypie i mają zamiar łączyć servery jak w metku. Nawet jeśli zagra jakiś nowy gracz to może 1 nowy na miesiąc ?
Tutaj trzeba iść do przodu z nowościami i dawać coś takiego czego żaden server tibijski nie oferuje dlatego utworzyłem propozycje
http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?p=1148042#post1148042
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.