Zaloguj się

View Full Version : ciągłe lagi!

Hokage
25-11-2014, 20:45
Czy może ktoś z administracji napisać czemu są takie straszne lagi każdego dnia w godzinach wieczornych? Przecież nie da się grać i to wkurza strasznie -.-

Zarexoholik?
25-11-2014, 20:49
Jedno wielkie nieporozumienie. Na serwerze gra maksymalnie 100 osób, a lagi są takie, że o grze można zapomnieć. Te częste restarty mają pomóc, tak?

Okey
25-11-2014, 20:54
stawiam na obciążony silnik poprzez niewłaściwe skrypty / ktoś wykorzystuje błędy w grze - natomiast w ataki na "serwerownie" nie wierze ani trochę, prędzej ktoś atakuje stricte apo : D niemniej jednak te lagi są dość irytujące, ale napisałem swoje zdanie na chat-boxie, wystarczy ;>

..:KoMBoj:..
25-11-2014, 20:59
wlasnie ! jak tu grać, dojde na respa apo vol zabije kilka apo i temple, drugi raz isc spowrotem to az sie odechciewa wszystkiego, nie mowie juz o zadnym wykonaniu questa, bo to jest nie możliwe w takich warunkach. weźcie całkiem wyłączcie ten server lepiej albo to ogarnijcie bo śmiech

Palldino
25-11-2014, 21:02
w regulaminie jest przymus gry??
zapewniam ze nikt nie bedzie puakal jak przestaniesz grac ;)

lagi to czesc rozrywki na apo oki? tak bardzo narzekaliscie na brak rozrywek to teraz biegajcie 1sqm/min

wiecej pak runek kupujta to nie bedzie lagow - potwierdzone

Sokol from West
25-11-2014, 21:27
Od siebie mogę dodać, że lagi najczęściej występują w godzinach 18-21(przynajmniej u mnie). Pytałem kilka osób, również napisały mi, że mają w tych godzinach. Ktoś coś ostatnio pytał, to ktoś z administracji oświadczył, że spowodowane to jest częstymi atakami na serwerownie. Nie wiem jak jest w pozostałych godzinach(np. rano), ale od kilku dni po godzinie 18, najzwyczajniej się nie da grać... Ciągłe kicki, lagi. Dzisiaj miała miejsce sytuacja, że znów wywaliło serwer na minute i nikt nie wie z jakich powodów(nie było informacji o restarcie). Dołączę się również do tego, co napisał Zarex - 100 osób na serwerze, a lagi takie, jakby grało z 800 XD

Tsu
25-11-2014, 21:27
Ale o co ten ból, przestańcie bo to robi się śmieszne lagi są przez 15 minut potem znikają. A poza tym jak jeden dzień nie pogracie to wam chyba nie zrobi wielkiej różnicy*.

*Co niektórym :D

Ps:
http://i57.tinypic.com/v5l2lu.png

@hokage
Edytuj posty.
Ja jakoś nie miałem lagów przez te "aż" dwie godziny. Mimo to jakieś tam lekkie ścinki były ale wątpię, że to od serwera tylko raczej od mojego "SUPER HIPER EKSTRA MOBILNEGO INTERNETU Z GÓWNIANEJ SIECI PLAY".

@Hokage v2
Czasem biegam po łące

PS: Jaką wy macie w tej serwerowni przepustowość łącza, że byle jaki klient zapycha je wam?

Pandenius
25-11-2014, 21:28
Ahh te kochane lagi <3 expic nie idzie ;/
Jeżeli tym chcecie przyciagnac ludzi na serwer to powodzenia.

Hiragana2.0
25-11-2014, 21:29
A ja sie pytam co z reklama servera za PLATNA loterie??
Zmiencie serverownie jak nie potrafia sobie z tym poradzic i nie mowcie ze was nie stac bo na reklame servera ani 1 zl nie poszlo

Eklerq
25-11-2014, 21:47
Dostałem informacje, że sprawa została zgłoszona do serwerowni. Informacji udzielił główny Administrator, Mortiis.

Mortiis
26-11-2014, 01:01
Informacja z ostatniej chwili: uszkodzone urządzenia zostały wymienione, również został zmieniony system monitoringu sieci szkieletowej tak aby w przyszłości szybciej powiadamiać obsługę techniczna o wykrytych problemach. Podobno ataki które były kierowane na serwerownię od ruskich również zostały odparte. Proszę obserwować jak będzie teraz z połączeniem, a jeżeli wciąż będą występowały takie problemy to proszę zgłaszać.

Pozdrawiam,
Pan i Władca APO Mortiis.

Sasza
26-11-2014, 01:04
I tak zapewne będą lagi. Od ruskich? Konkurencja? XDDD
Gdzie reklama i rozwój Panie?

Pozdrawiam,

Śmiechłem. Wypowiadaj się częściej na tym forum.

Hokage
26-11-2014, 01:10
Ale o co ten ból, przestańcie bo to robi się śmieszne lagi są przez 15 minut potem znikają. A poza tym jak jeden dzień nie pogracie to wam chyba nie zrobi wielkiej różnicy*.

*Co niektórym :D

Ps:
http://i57.tinypic.com/v5l2lu.png

Ja już mam od 2 godzin to chyba coś z Tobą nie tak ziomek?

Od siebie mogę dodać, że lagi najczęściej występują w godzinach 18-21(przynajmniej u mnie). Pytałem kilka osób, również napisały mi, że mają w tych godzinach. Ktoś coś ostatnio pytał, to ktoś z administracji oświadczył, że spowodowane to jest częstymi atakami na serwerownie. Nie wiem jak jest w pozostałych godzinach(np. rano), ale od kilku dni po godzinie 18, najzwyczajniej się nie da grać... Ciągłe kicki, lagi. Dzisiaj miała miejsce sytuacja, że znów wywaliło serwer na minute i nikt nie wie z jakich powodów(nie było informacji o restarcie). Dołączę się również do tego, co napisał Zarex - 100 osób na serwerze, a lagi takie, jakby grało z 800 XD

Rano nie ma lagów i w dzień też nie ma. Lagi są tylko od 18 do 22.

#Tsu

Skąd wiesz czy miałeś czy nie lagi jak stoisz ciągle w temple i nic nie robisz lol?

Informacja z ostatniej chwili: uszkodzone urządzenia zostały wymienione, również został zmieniony system monitoringu sieci szkieletowej tak aby w przyszłości szybciej powiadamiać obsługę techniczna o wykrytych problemach. Podobno ataki które były kierowane na serwerownię od ruskich również zostały odparte. Proszę obserwować jak będzie teraz z połączeniem, a jeżeli wciąż będą występowały takie problemy to proszę zgłaszać.

Pozdrawiam,

Odparte ataki od ruskich! Jest moc!!!!! :D

Myślę, że będzie teraz dobrze i nie będzie to aż tak przeszkadzało i wywalało serwera... Tak jak sasza napisał, wypowiadaj się częściej na forum bo coś ostatnio słabo Cie chyba interesuje nasz serwer Panie i Władco. :(