View Full Version : Zmiana ilości itemów/potworów w misjach Squid'a!
Sokol from West
30-11-2014, 23:09
Witajcie.
Jak zapewne większość z Was wie, że ostatnim czasem wałkowany jest temat co do ilości zebrania itemów/zabicia potworów w misjach Squida, z czerwcowego update. Wychodzę z propozycją, która może zachęci większą ilość graczy do ich robienia.
Zaproponowałem, żeby te ilości w misjach do której doszedłem np. Ja, Sasza czy Don Ja(tutaj pytanie, do której misji zmniejszyć te ilości), zostały zmniejszone o 20-30%(myślę, że tyle wystarczy). Zasady są proste, zacytuje wypowiedź Squida:
Warunkiem zaliczenia głosów będzie podanie w poście nicku oraz numeru misji którą aktualnie dana osoba wykonuje (żebym mógł uwzględnić ile % z osób które już mają misje zaliczone jest za wprowadzeniem tego ułatwienia).
Również zamieszczam drugą część wypowiedzi:
Jeśli uważają, że nie będą w żaden sposób poszkodowani i nie będą się niczego domagać to zmniejszę również i te które już są zrobione przez inne osoby.
Pytanie do osób, które robią te misje i zrobiły chociaż te 13 misji, czy nie będzie Wam to przeszkadzało, że osoby które zaczną je robić, będą miały mniejsze ilości.
Ja nie mam nic przeciw temu, jestem za. Po to został stworzony update, żeby ktoś go robił, a nie każdy miał na niego wyjebane. Dzięki temu, jedni będą mogli sobie zarobić, a inni robić misje.
Proszę zwrócić uwagę przy głosowaniu/pisaniu posta na zasady, żeby później nie było jakiegoś "ale".
@Pandenius
23:59 Sokul: która misje masz z tych Squidowych
23:59 Sokul: ?
23:59 Sokul: ze dajesz nie
23:59 Schanius: 2 XD
23:59 Sokul: gz
23:59 Schanius: tak sobie dalem na nie
23:59 Schanius: ktos musi dac :D
..:Too Get:..
30-11-2014, 23:11
Aziel Vara - 15 misja
Za
Nivelato - 4 misja , zabijanie dragonów/dragon lordów.
Jestem jak najbardziej za zmianą .
Goku - nie zacząłem ze względu na opinie dotyczące tego questu, mianowicie ogromne liczby.
Jestem za.
Zarexoholik?
30-11-2014, 23:14
Ja zatrzymałem się na misji z wykopywaniem scarabów. To tak monotonne, że masakra, aż dałem sobie z tym spokój po wykopaniu 50~?
Zarexoholik
Nie wiem, która to misja.
Sasha Rookslayer - 23 misja.
Nie będzie mi przeszkadzało, że nowe osoby, które zaczną robić misje będą mieli łatwiej. Chciałbym, aby było większe zainteresowanie owym questem, niech większość go robi.
Jestem za.
zii_twardziel
30-11-2014, 23:42
jestem chyba na siódmej misji i jak najbardziej za
@edit
Nejta - krewetki?(po fire swordach)
Mti Rookstayer
30-11-2014, 23:57
Mti - 17 misja
Za! Nie dajmy innym tak cierpieć :D
zennek123
30-11-2014, 23:58
Cycu Atticus 12 misja
Misja z wykopaniem scarabów - Uzumari
ZA
Delorian17
01-12-2014, 00:58
Misja z zabijaniem cyklopów chyba to 1 jest.
Scix - oczywiście na tak.
Dementor
01-12-2014, 04:02
Dark Bartek - mam tą samą misję co kolega wyżej. ;) Pierwsza z cyklopami :p
Jestem na tak. :)
kicaii - scaraby ale 1k to przesada i nie robię
Na Leonidaasie mam to samo
jestem za
Vimpexx - Pierwsza misja z cyclopami, zabiłem 2 i jestem na nie, chcę te misje robić przez 15 lat.
Disco
Jak najbardziej ZA, scaraby jeszcze przemęczyłem ale fs odpuściłem już..
scorpioon
01-12-2014, 13:45
Lazarus. jestem za. MIsja z kopaniem scarabow. Ile można kopać?
gwnstopro
01-12-2014, 14:56
Gwnstopro ma zebrać 2700 fire swordów, hehe co to jest. Misje są łatwe i jestem za tym by zwiększyć ilość przedmiotów. Żartowałem gnidy jestem na tak
Pikej v69
01-12-2014, 15:56
Nothar - 2 misja [:mad:]
Noobchar, którego nicku nie pamiętam, nie logowałem dawno - zbieranie fire swordów :o
Jestem na tak.
Elite Komcio
01-12-2014, 20:07
Elite Komcio - 9. misja.
Jestem ZA.
First Pamalini -4 misja
Jak najbardziej za, podobno jeśli będzie duże poparcie to administracja ma z tym coś robić, tak ktoś z nich kiedyś pisał, ale jeszcze nigdy tak nie zrobili
First Pamalini -4 misja
Jak najbardziej za, podobno jeśli będzie duże poparcie to administracja ma z tym coś robić, tak ktoś z nich kiedyś pisał, ale jeszcze nigdy tak nie zrobili
To byłem ja.
Przypominam o tym, że biorę pod uwagę tylko głosy które mają odpowiedni post (tj. nick i numer misji [lub co się w niej znajduje]), inne nie będą brane pod uwagę z wiadomych względów.
Pierwszy Boonek
01-12-2014, 20:53
Jestem za. Mam ta misje na double axe, nie zaczęta, nwm który to nr. Może kiedyś zdecyduję się zacząć te misje. Lord Boonek.
Sokol from West
01-12-2014, 20:59
To byłem ja.
Przypominam o tym, że biorę pod uwagę tylko głosy które mają odpowiedni post (tj. nick i numer misji [lub co się w niej znajduje]), inne nie będą brane pod uwagę z wiadomych względów.
Miałem to napisać, ale mnie uprzedziłeś. Kilka osób oddało głos, a nie skomentowało.
Czekam do czwartku na wyniki tematu w propozycjach.
Gotenks-scaraby
Jestem za!!
Maxbox - zadanie 17 (zbieranie butelek) Rook. Jestem na tak.
Do poprawy laczenie klejnutek, bo to przesada.
Chciałbym, abyś również pisał w zapowiedziach misji u Ahmeda dokładniej. Nie wszystko na tacy, ale aby ludzie co nieco wiedzieli o zadaniu.
Mam 23 misje.. Trzeba zbierać pomarańcze. Ty mi napisałeś, że butelki wypadają z niektórych mobów (do dziś mi nie wiadomo z jakich).
Więc skąd inni mają wiedzieć, że butle wypadają z mobów "jakichś" :confused:
Przecież nikt nie jest wróżbitą.. W zapowiedzi zadania ma być jasno opisane co i jak, bo skąd ma kto wiedzieć!
Chciałbym, abyś również pisał w zapowiedziach misji u Ahmeda dokładniej. Nie wszystko na tacy, ale aby ludzie co nieco wiedzieli o zadaniu.
Mam 23 misje.. Trzeba zbierać pomarańcze. Ty mi napisałeś, że butelki wypadają z niektórych mobów (do dziś mi nie wiadomo z jakich).
Przecież nikt nie jest wróżbitą.. W zapowiedzi zadania ma być jasno opisane co i jak, bo skąd ma kto wiedzieć!Masz podaną jedną ścieżkę zadania (a możesz wykonać je inaczej) :) Chyba proste, że nie musisz mieć wszystkiego podane ;o
Masz podaną jedną ścieżkę zadania (a możesz wykonać je inaczej) :) Chyba proste, że nie musisz mieć wszystkiego podane ;o
Ty chyba nie czytasz ze zrozumieniem, bądź czytasz to co chcesz i co Ty uważasz..
Ahmed pisze:
http://i61.tinypic.com/2m6a5ft.png
Pytam raz jeszcze raz. Skąd mamy wiedzieć, że jest "kilka ścieżek" wykonania zadania? Skąd mamy wiedzieć, że butelki wypadają z jakichś mobów? :l
Właśnie to nie jest proste, zrozum to w końcu!
Podane w zdaniu musi być większość rzeczy, które musimy zrobić, aby wykonać daną misje, a nie część... (nie chodzi mi o całość)!
Szukasz dziury w całym :D
To tak samo jak masz zadanie:
Musisz zebrac {ilosc} rogow minotaurow! Zeby Ci ulatwic zadanie przygotowalem specjalny noz ktory mozesz odebrac ze skrzyni wraz z workiem.I co, masz tylko wycinać czy może czasem lootniesz?
A może tu:
Po tych kilku poziomach chyba spadla Ci kondycja dlatego wypij piwo, uzyj magicznego zrodla a nastepnie dobiegnij do celu w {ilosc} sekund!masz napisane skąd wziąć piwo?
Czy może
Coraz bardziej podoba mi sie wspolpraca z Toba. Zdobadz dla mnie minotaur armor. Zeby go zdobyc zabij {ilosc} minotaurow a nastepnie walcz z bestia!tutaj masz napisane, że możesz zabijać nawet minotaur mage czy minotaur archer? :D
Problem? :D
Ktoś lootnie to może powie Ci z czego :)
Fire Ziut
02-12-2014, 12:35
Fire Ziut - 17 misja
Nie.
Handlarzyna
02-12-2014, 15:14
Hmm misja po paleniu dokumentow czy zabiciu dark lord
niewiem ktora to misja, misje sa zbedne i nic nie daja wiec
Namikaze Minato - misja z odkopywaniem scarabów
Zmniejszyć wszystko o 65%
sqlterpa
02-12-2014, 16:25
Sephern Leonda, scaraby, na tak na tak na tak
Don Ja - Misja numer 27 ( tworzenie Hardened Kingów - zbugowana)
Po długim zastanawianiu się doszedłem do wniosku, iż wprowadzenie takowej propozycji będzie dobrym posunięciem ze strony administracji. Natomiast uważam, że pierwszym krokiem powinno być 'odbugowanie' misji, które niby zostały już naprawione w 100% lecz nadal występują w nich bugi :)
Anonimowy
03-12-2014, 08:20
Przecież nikt nie jest wróżbitą.. W zapowiedzi zadania ma być jasno opisane co i jak, bo skąd ma kto wiedzieć!
Może niech jeszcze Ahmed podaje link do bota i skryptu, który wykona za Ciebie zadanie?
@Topić
Teraz będzie druga misja na roku, nick Krzyż. Najdalej doszedłem do kopania skarabow nie pamiętam którym charem i uważam ilości za przegięcie.
Może nie 65%, ale z 50% byłoby dobrym rozwiązaniem.
Przy zebraniu dajmy na to, np. 20 000 przedmiotów, te 20% to jest nic.
W ogóle nie będzie widać różnicy. :)
Nie wiem skąd takie liczby bierzesz, ale to co ćpiesz wydaje się dobre.
Głosów bez nicku nie liczę gdyż nie mogę ich sprawdzić. Póki co tylko jedna osoba jest na nie z tych osób co są już dość daleko ;o
Nie wiem skąd takie liczby bierzesz, ale to co ćpiesz wydaje się dobre.
No sorry, aktualnie mam do zebrania 16 300 pomarańczy. Gdybym nie wziął KlejNut, miałbym około 25 tysięcy (25 000), więc wypraszam sobie, że coś ćpam. Raczej tobie bym zasugerował ową tezę, iż nikt normalny nie daje takich liczb. Drugiego Mazura chcesz zrobić?
Bart - double axe // nie robie tego gówna bo szkoda czasu jak do tej pory i nerwów
ZA !
nick : Warrning
misja(3) - odkopywanie scarabów
Naturalnie jestem na tak, w momencie kiedy otrzymałem misje i zobaczyłem, że muszę odkopać ich 700 nie wydawało mi się to jakieś straszne, bo myślałem że co 2-3 machnięcia myszką skarab będzie wyłaził, jednak później gdy po dwustu kliknięciach odkopałem może 15 scarabów odechciało mi się "pracy przy łopacie"...
@down
Po co mieliby zmieniać nutki, w momencie gdy zmniejszą ilość startową??
Jestem ZA!
Nick: Rao
Misja: 5 (podlewanie plate seta)
Jesli nie zmniejszanie, to chociaz duzo lepsze nagrody za misje...
edit
I poprawcie prosze to laczenie klejnutek, bo to przesada, ze jak laczysz np 4% i 4% to dostajesz tylko 5% i to nie zawsze, bo jeszcze moga sie zniszczyc ;/ i na dodatek 30-40 souli zabiera! Albo zrobic 4%+4% = 8% i wtedy moga sie niszczyc, albo 4+4 = 5% ale nie zniszcza sie nigdy! No i mniej souli, te 30 lub 40 to tez za duzo ;/ ...
hunterkula
05-12-2014, 15:04
Kimuss - misja z paleniem dokumentow (chyba 6)
Jestem na tak.
W wyniku tylko jednego zażalenia ze strony osób z dość dużym postępem w misjach propozycja zostaje przyjęta.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.