View Full Version : Święta tuż tuż...
Pewnie niewielu z was się spodziewało ale już niedługo święta! Wiąże się to z ubieraniem choinek, przygotowywaniem prezentów...
http://images.kubuss.pdg.pl/imgs/36802_choinki.png
Jak co roku na naszym serwerze OTS można sadzić choinki w domkach!
Choinkę w domku może zasadzić tylko jego właściciel. Podlewać może każdy kto posiada zaproszenie. NPC Obi sprzedaje ziemię oraz sadzonki drzewa, które są niezbędne do rozpoczęcia hodowli. Osoby, które nie posiadają swojego domku (również i te posiadające domek) mogą również opiekować się choinkami w Capital City (Main) oraz w głównym mieście Rookgardu. Choinki należy podlewać często aby nie uschły, gdyż choinki w miastach nie będą posadzone ponownie! Pod choinkami rosnącymi w mieście każdy gracz może znaleźć prezent (jeżeli choinka w pełni urośnie). W domkach natomiast będzie do odebrania tylko jeden prezent, więc pamiętajcie o tej zasadzie!
Miłego oczekiwania na nadchodzące święta!
Ekipa APO.
Więcej informacji znajdziecie na forum:
Jak kupić, zasadzić i pielęgnować choinkę? (http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=101615)
Od kiedy można sadzić i podlewać choinki?:)
ps. a nie zauważyłem już można;)
juz drugi rok sadze i ani razu prezentu nie odebralem bo usychala bo erken jest zly i jej wody nie dawal haha
no moze w tym roku
cos sie zmieni
ale watpie
Jak widac na zdjeciu Mortiis ma postac Rinsona i czy to nie jest dzielenie konta ? ;p
a co do choinek to ciekawe jakie prezenty bede bo w ubiegłym roku to Pożal Się Boże
[Rinson] Nie, bo nie wbił expa xD
Bardzo ładnie, czekałem kiedy napiszecie newsa.
Pytanie jedno, co z Santano i jego zapowiadanymi Aktualizacjami? :)
Git przynajmiej cos bedziemy robic do swiat ;D
Mgr Janko Hydrant
09-12-2014, 23:26
Myślicie, że ukryjecie tym wasze błędy i zaniedbanie servera? Beka z was duża jest, szczególnie z Mortisa, człowieka widmo ejkeej internet to moje życie.
Zarexoholik?
10-12-2014, 01:08
Szkoda tylko, że prezenty odbierane z choinki w city są żenujące. Raz na 100 charów trafi się coś cenniejszego.
Darkrose*
10-12-2014, 03:06
Szkoda tylko, że prezenty odbierane z choinki w city są żenujące. Raz na 100 charów trafi się coś cenniejszego.
Taka prawda Fajnie ze coś się dzieje ale nie dość ze raz na rok to jeszcze jakis belzebub z prezentu :/
White Nygas
10-12-2014, 04:08
Czasem az lepiej prezentu nie brac, tak jak z mikolajem 6 grudnia sam shit
Ciekawe jakie gifty w tym roku przygotowała nasza Administracja ;)
Zadzić, podlewać, prezenty odnajdować!
Mnie też ciekawi jakie prezenty będą ;) Skrina mogłeś dodać z swoim nickiem a nie Rinsona ale ok;) Super, że w końcu to dodałeś :)
#Edit
Wszystkie postacie są Mortiisa :)
Palldino
10-12-2014, 08:03
http://images.kubuss.pdg.pl/imgs/36802_choinki.png
RINSON = MORTIIS
Potwierdzone info hehehe xD
swienta w pixelach nananan:D:D
Wreszcie cos sie dzieje ! Gratulacje ze niz z opoznieniem nie idzie ;-)
Choinki należy podlewać często aby nie uschły, gdyż choinki w miastach nie będą posadzone ponownie! - ale za to w domkach gracze beda mieli lament ze nie podlali x;-)
Nigdy nie sadzilem choinki (na APO) i mam pytanie. Ile czasu potrzeba aby choinka w pelni urosla?
Nigdy nie sadzilem choinki (na APO) i mam pytanie. Ile czasu potrzeba aby choinka w pelni urosla?
Od wczoraj do 24 grudnia urośnie Ci na maksa. Tak, aby odebrać prezent! :)
nickolaus
10-12-2014, 13:12
"Choinki należy podlewać często aby nie uschły, gdyż choinki w miastach nie będą posadzone ponownie!" raz na dwa dni wystarczy? Skoro pod choinkami rosnącymi w mieście każdy gracz może znaleźć prezent to może ktoś kto już go dostał pochwali się nim
"Choinki należy podlewać często aby nie uschły, gdyż choinki w miastach nie będą posadzone ponownie!" raz na dwa dni wystarczy? Skoro pod choinkami rosnącymi w mieście każdy gracz może znaleźć prezent to może ktoś kto już go dostał pochwali się nim
Żartujesz sobie? Choinka na głównym placu rośnie w tym samym czasie, co choinka z domków. Choinka musi dojrzeć, żeby można było zebrać z niej prezenty. Kliknij prawym przyciskiem myszy, na ekranie wyskoczy informacja z czasem, który pozostaje do podlania.
Tak będzie wyglądała, gdy urośnie maksymalnie: http://www.tibia-wiki.net/images/Christmas_Tree.gif
Aj, ta atmosfera Świąt na naszym serwerze :) Testowałem choinki i naprawdę fajne prezenty można z nich dostać, więc nie pozostaje nic innego, jak sumiennie podlewać choinki, i czekać na dzień, w którym będzie można zebrać z niej ciekawe przedmioty
Wszystko fajnie ale czy ten smieszny pomnik nie może stać koło drzewka ? !!!!
Troche beka z tego miejsca wystarczy miss i tracimy dotychczasowy pomnik ;s a w tej pozycji co jest teraz wcale nie tak trudno o to ;)
Głównie właśnie dlatego, że możesz odebrać stamtąd prezent 100 razy...
Gdyby zrobili, że każde acc może odebrać 1 prezent miało by to większy sens i wtedy można by było dać cenniejsze przedmioty :D
Ciekawe jakie gifty w tym roku przygotowała nasza Administracja ;)
Zadzić, podlewać, prezenty odnajdować!
pewnie takie, jakie byly rok temu no bo po co zmieniac cos co dobrze funkcjonuje?
pewnie takie, jakie byly rok temu no bo po co zmieniac cos co dobrze funkcjonuje?
Żeby zmienić prezenty wystarczy pozmieniać ID przedmiotów i tyle więc ciężko jest tu coś zepsuć xDD. Na pewno nie zmienili prezentów bo komu by się chciało xD
of jak nie zapomne to odbiore prezenty w city ale na pewno nie bede logował i podlewał choinki w domku, bo nie mam czasu xd
@ps screen z postaci Rinsona bo Mortiisowi nie chciało się logować albo szukać passów w bazie xD
@Sendox
Tak więc brawa dla administracji za chęć odnalezienia starego tematu :p
@ps screen z postaci Rinsona bo Mortiisowi nie chciało się logować albo szukać passów w bazie xD
Screen oraz informacje przepisane z tamtego roku ^^
http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=121167
@t
Liczę na to, że prezenty będą ciekawsze niż w ubiegłym roku. :)
Pewnie niewielu z was się spodziewało ale już niedługo święta!u
No, nie spodziewałem się. Myślałem, że wypadną w tym roku w listopadzie, a tu jednak znowu w grudniu.
@Sendox
Tak więc brawa dla administracji za chęć odnalezienia starego tematu :p
Screen oraz informacje przepisane z tamtego roku ^^
http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=121167
ojej, społeczność oburzona :mad:
_
super prezentów życze :)
a ta taka choinka, z której można jednorazowo odebrać prezent w środku city będzie nadal stać? bo może się zaloguje hihihi XD
a ta taka choinka, z której można jednorazowo odebrać prezent w środku city będzie nadal stać? bo może się zaloguje hihihi XD
Wszystko zależy od graczy, jak nie będzie podlewana na czas, zwiędnie i prezenty przepadną :)
Święta tuż tuż, a wrześniowego update jak nie było, tak nie ma :)
Santano pisał, że nigdy nie przekroczył swojego dead-line'a, a właśnie po takim czymś stał się drugim Squidem. Oby tak dalej, to we wakacje będzie tam grały tylko osoby z TOP 10 i kilka grubasów.
Nagrody z choinek te same co przez ostatnie 2 lata, bo nawet wpisać nowych ID się nie chce, a jak wiadomo APO idzie do przodu i nagrody te co były 2-3 lata temu z choinek teraz są warte 'gówno'.
Tak samo jak nagrody od Mikołaja z Senji, tam chyba nagrody nie były zmieniane od powstania owego NPC xD
kornikowy
11-12-2014, 14:06
Ludzie dajcie już spokój z tym tekstem "Wszystko fajnie, ale ja się pytam kiedy UP'A macie zamiar dać??". Uptad'e dadzą kiedy on będzie zrobiony i sprawdzony, a potem dopiero dadzą go na GŁÓWNY SERWER!!
A tak po za tym, to fajnie, że będzie choinka na APO jak co roku widzę, że trzymacie się tego, że święta idą i choinki trzeba ubierać wielki "+" dla EKIPY, że pamiętają o tej choince na SERWERZE. :)
#Lordzik#
11-12-2014, 14:38
4fun zasadziłem, ale znając życie i tak uschnie...
No chyba, że przetrwa do 24, ale i tak nie liczę na jakiś lepszy "prezent" z niej.
#edit
@down
Przecież Jihad jest najbogatszy to o co chodzi? ://
4fun zasadziłem, ale znając życie i tak uschnie...
No chyba, że przetrwa do 24, ale i tak nie liczę na jakiś lepszy "prezent" z niej.
damn, bo to tylko symboliczny prezencik, a nie talon na bycie najbogatszym =|
Handlarzyna
11-12-2014, 15:45
co wy checie dostaniecie nagrode typu 12% expa na 1h zle wam? lub 50% expa na 1h to kolejny speed , gdyby nie patrzec. A wy tylko narzekacie
CO RAZ BLIŻEJ ŚWIĘTA, a update nie było i nie będzie Grinch odwołuje święta i update
#Fajnie, że chociaż o tym pamiętacie i robicie na czas, bo już myślałem że choinkę posadzić będzie można w maju He
Pierwszy Boonek
11-12-2014, 17:33
Słabo... po tobie Mortiis spodziewalbym sie nieco wiecej :cool:
Przecież od Rmf można dostać za darmo choinkę więc po co sadzić i po co podlewać jak można mieć dużą i to za friko xd ?
Jak dla mnie serwer jest robiony typowo pod gimbów.
Zasadziłem sobie choinkę. Podlewam ja od 3 dni i nagle urosła.
Już poprzednie 12h na podlanie było dość zobowiązujące. Jednakże obecne 10 godzin jest po prostu śmieszne.
Ciekawe czy droga administracja ma czas wchodzić tak często na serwer, ale ja nie. Gram dość sporo wieczorami, ale przez dzień pracuję.
Rozumiem, że aby posadzić choinkę i dotrzymać ją do końca trzeba mieć 12 lat i siedzieć całymi dniami przed komputerem?
Super pomyślane.
Już poprzednie 12h na podlanie było dość zobowiązujące. Jednakże obecne 10 godzin jest po prostu śmieszne.
Ciekawe czy droga administracja ma czas wchodzić tak często na serwer, ale ja nie. Gram dość sporo wieczorami, ale przez dzień pracuję.
Rozumiem, że aby posadzić choinkę i dotrzymać ją do końca trzeba mieć 12 lat i siedzieć całymi dniami przed komputerem?
Super pomyślane.
tez mi sie to nie podoba bo nie kazdy ma wlasnie czas aby ja podlac
kazdy ma prawo aby mu choinka urosla i powinny byc wydluzone godziny podlewania
Alii Akcza
21-12-2014, 21:48
macie racje ale porównując do apo z 2009 roku to jest i tak smieszne :D mogliby zrobic jakis specjalny srodek na dluzsze podlewanie choinek :D cos co bedzie kosztowac cos za cos ;p
Super pomyślane.
Prezenty dostają dzieci, a nie stare byki xD
zii_twardziel
22-12-2014, 09:06
Prezenty dostają dzieci, a nie stare byki xD
ja na święta mam wolne w pracy :confused:
pięknie rośnie XD liczę na grube prezenty
odgrzany temat, pewnie nic ciekawego z choinek nie będzie :)
Pisałem na RRV, jednakże nie uzyskałem ścisłej odpowiedzi.
Do kiedy choinki mają czas urosnąć? Obecnie mam 2-gie stadium (mała choinka) i jutro ok. 18 powinna urosnąć do dużej choinki (tej przed fire tree).
Nie chce, aby się okazało, że podlewam ją przez tydzień, zostanie jej 1 dzień do końca, a tu skrypt zostanie wyłączony.
@edit 24.12.14
Czyli się nie dowiem.
@edit 25.12
Podlewam dalej, mam 3-cie stadium. Jak mi wyłączycie zanim urośnie to się wkurwie.
Pisałem na RRV, jednakże nie uzyskałem ścisłej odpowiedzi.
Do kiedy choinki mają czas urosnąć? Obecnie mam 2-gie stadium (mała choinka) i jutro ok. 18 powinna urosnąć do dużej choinki (tej przed fire tree).
Nie chce, aby się okazało, że podlewam ją przez tydzień, zostanie jej 1 dzień do końca, a tu skrypt zostanie wyłączony.
jutro choinki urosna w pelni
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.