PDA

View Full Version : Zmiana terenów na mapie - Potworów

Verdo
14-12-2014, 01:43
Chciałbym zwrócić uwagę na to, że można było by już pomyśleć o modyfikacji rozmieszczania potworów na mapie jak i zmiana ilości i rodzaju potworów.

Jak dobrze wszyscy wiemy większość terenów z mapy nie była ruszana kilka lat - a kiedyś expiło się całkiem inaczej.

Większa ilość graczy
Słabsze EQ
Brak hotkey

Trzeba spojrzeć również na to jak wyglądają nowe respy (eventowe pomniki)...

Już nie ma tak dużo nowych graczy, więc nie rozumiem czemu nie rozbudować terenów. Zamiast 10 respów Monster Skieleton'ów zrobić 4/5 ale większych, z większą ilością mobów(nie wiem czy tylko mnie denerwuje biegania i lurowanie po kilka sztuk potworów do expa przez uciążliwe ściany? (np MS COD) . Po jakiego czorta w takich miastach na pacc są dziesiątki respów Dragon'ów?

Moja lista dobrze wyglądających expowisk ( na wzór do modyfikacji)
Soran Flubbery (http://armia.toproste.pl/mapa/?id1=6&id2=2158&x=242&y=504&z=7&zz=7)
Demony pomiędzy ANK/VOL (http://armia.toproste.pl/mapa/?id1=6&id2=2158&x=822&y=733&z=4&zz=5) - Tutaj przydałby się porządny resp MS albo Brave Witchów!

Chciałbym zaproponować tereny/ potwory które przydałoby się zmienić:

Ots Kingi - Evul, Vol (obok NPC Sonia) - rozmieścić lepiej potwory albo zamienić na Brave Witch
Monster Skieleton CoD - dodać większą ilość potworów (występowanie blizej siebie)
Dracule na CoD - dodać większą ilość potworów (występowanie blizej siebie)
Orshaballe CoD - dodać większą ilość potworów (występowanie blizej siebie)
Mistic Scarab Ank / CoD - dodać większą ilość potworów (występowanie blizej siebie)

Pousuwać kilka respów z potworami " dla ozdoby" a dodać jakiąś ciekawą ilość do expienia w przedziale do 700lvl? Elfy - Brave Witch, (Pitlessy?)

Ogólnie chodzi by zmodyfikować respowiska - pousuwać te ściany by nie trzeba było latać i zbierać daną ilość potworów tylko zrobić respy coś ala 1 skupisko bliżej siebie - Szybciej by się wbijało poziomy. Nie było by takiego marudzenia że nie opłaca się grać od zera bo łatwiej kupić postać. ]
Ja jestem graczem, który woli sam coś zdobyć ale do tego trzeba mobilizacji i jakiś zmian dla graczy z niskimi poziomami.

Dlatego to proponuje.

Mam nadzieje ze wszystko zrozumiałe - a jak ktoś ma jakieś dobrze przykłady do zmian potworów to niech pisze proponuje w temacie może się uda!

No nie przesadzajcie, nie chodzi o całkowie ułatwienie expienia ale tak dodać 20% więcej potworów? Nie zaszkodzi.

Jest dużo tych respów na które nikt nie chodzi więc czemu nie dodać zamiast nich potworów, na których opłaca się expic?

Nie no bez przesady z tym TP do respów :D Łatwa gra też nie jest przyjemna.

Pierwszy Boonek
14-12-2014, 08:22
Hmm no wlasnie takie myslenie rozpierdolilo cala zabawe na apo xd modyfikacja respow? znaczy sie inaczej ulatwienie gry.. w 1 dzien mozna wbic nawet 300-350 poziom od zera.. to chore resp msow (cod) ktoremu poswieciles szczegolna uwage uwazam za dobry, wbilem tam od chuja lvli i jakos nie narzekalem...

/respy dragonow sa zapewne z 2 przyczyn.. pierwsza jest misja na ich zabijanie a 2 wyglad mapy, nie wszystko powinno byc funkcjonalne.. Na tak trwalym ots jak apo potrzebny jest tez ladny wyglad mapy, smieciowe respy urozmaicaja wyglad

Demony pomiędzy ANK/VOL - Tutaj przydałby się porządny resp MS albo Brave Witchów!

nawet nie skomentuje XDDD

Ots Kingi - Evul, Vol (obok NPC Sonia) - rozmieścić lepiej potwory albo zamienić na Brave Witch

Zgadzam sie, chujowy nie uzywany resp

Monster Skieleton CoD - dodać większą ilość potworów (występowanie blizej siebie)

wg mnie ok

Dracule na CoD - dodać większą ilość potworów (występowanie blizej siebie)

resp jest jaki jest ze wzgledu na miejsce (facc area) chcesz lepszy - idz na ank

Orshaballe CoD - dodać większą ilość potworów (występowanie blizej siebie)

To to wgl jeden z lepszych respow xd

Mistic Scarab Ank / CoD - dodać większą ilość potworów (występowanie blizej siebie)

na ank byloby spoko gdyby nie ta podloga, a na cod slabo - ale dostosowane do pewnych warunkow lvlowych, dodanie ich wiecej na raz uniemozliwiloby expienie tam nizszym lv

Ogólnie chodzi by zmodyfikować respowiska - pousuwać te ściany by nie trzeba było latać i zbierać daną ilość potworów tylko zrobić respy coś ala 1 skupisko bliżej siebie - Szybciej by się wbijało poziomy. Nie było by takiego marudzenia że nie opłaca się grać od zera bo łatwiej kupić postać.

Skupisko potworow? moze jeszcze tp na respy pod dp XD poroniony pomysl oczywiscie jak duze nie

#zaznaczylem nie, ale w po czesci jestem na tak, jest sporo respow ktorych nikt nie uzywa, ale o tym gadka juz byla, mieli to zmienic dawno temu

#down

Wbił ci cave bot o którym sam się pucowałeś pod temple ile ci to nie wbił jednego dnia a nie ty ręcznie a to jest inna sparwa więc po co to piszesz w ogóle?
Bonek po co ty się wypowiadasz jak w ogóle nie expisz i nigdy tego nie robiłeś?

Powinienes zostac ukrzyzowany za swoja glupote ;d .. a tak na marginesie to cave bot expi znacznie wolniej niz gracz wiec wbicie takiego lv na cave byloby nie mozliwe

Hokage
14-12-2014, 11:49
1 dzien mozna wbic nawet 300-350 poziom od zera.. to chore resp msow (cod) ktoremu poswieciles szczegolna uwage uwazam za dobry, wbilem tam od chuja lvli i jakos nie narzekalem...

Wbił ci cave bot o którym sam się pucowałeś pod temple ile ci to nie wbił jednego dnia a nie ty ręcznie a to jest inna sparwa więc po co to piszesz w ogóle?

#T

Już dawno powinni tak zrobić. Dodać potwory na res etc. Dodać Brave Witch bo jest tylko 1 resp i ciągle zajęty. Jest dużo respów na które nikt już od dawna nie chodzi i powinni je powiększyć, zrobić z np. 2 respów 1 większy. To samo tyczy się respu wardów na cod. Teraz są tiny, nile i tam już nikt nie chodzi... mógł by to być resp dla 3k lvli no ale tam lvl by szedł ok 2h. Też mogli by poszerzyć korytarze i dodać więcej mobów, wtedy by się o wiele lepiej lurowało i expiło.

Week
14-12-2014, 13:26
Jestem na Tak, ale nie zupełnie zgodzę się z respami które wymieniłeś do przerobienia... :)
Są o wiele gorsze, które nie były odwiedzane od 1964r i nie będą, bo po prostu nie opłaca się tam chodzić, są tak chujowe, że samo dojście zajmuje 20 minut, a resp jakoś nie powala z nóg.
Propozycja spoko, ale i tak nie wejdzie w życie, bo nawet nie potrafią ogarnąć czasu, aby dodać update lub napisać nowy temat o możliwości zasadzeniu choinek na APO, a co dopiero o przerobieniu respów.

Demon
14-12-2014, 14:02

co ty pierdzielisz chłopie :P

_
w sumie to podbijam zdanie Boonka. wiele respów jest słabych w sensie słabo wypadających na tle bliźniaczych respów, ale nie wyobrażam sobie np. dodać więcej scarabów na cod, bo low lvle nie miałyby kompletnie gdzie na nich biegać, a dodanie takich orshabaali na cod umożliwiłoby wbijanie lvla jeszcze szybciej niż teraz

zaznaczam tak

Goldi
15-12-2014, 19:17
Zamiast nowego respu Brave Witchów edytował był ten akutualny tak by te 3 prawe odnóża wygladały tak jak te lewe bo akutualnie na prawych trochę kiepsko się expi.
http://imagizer.imageshack.com/img905/6541/izIWfi.jpg

KePuczasta
15-12-2014, 20:16
Hokage, o dziwo stwierdze że boonek jakimś tam charem rzeczywiście ręcznie wbił od 0 do 350+ no life :-/

A co dobrze chłopak gada o zmianie niektorych respow dosadnie uzasadnił już w/w... Ja tylko dodam fakt że teraz 200 ponad może polatać drakule/ms/kingi i dalej a jak zwiększa ilość potworów na sqm respu to co chwilę te low lvl będą płakać o trapy/brak możliwości biegania dookoła z monsterami ;-)

Zarexoholik?
16-12-2014, 09:25
Tam gdzie obecnie są po 2 moby należałoby dodać przynajmniej 1, ale w takiej odległości żeby było można lurować.

Ja proponuję poprawić respy Glacków na Ank.

#Lordzik#
16-12-2014, 10:11
Podbijam Zarexa co do poprawienia respa Glacków na Ank.

Od siebie dodałbym zwiększenie ilości Wise Manów na ich respie na Cod oraz może przeniesienie gdzieś bliżej Doubli.

Zawsze byłaby to jakaś alternatywa i oderwanie od nili, tinów i wardów.

Spejson
24-12-2014, 08:52
no w niektorych miejscach na mapie tam gdzie sa potwory na ktorych nikt nie expi, mogliby dolozyc po 2-3 potworki obok siebie

Xienus o.O
24-12-2014, 15:39
przez takie edycje 1k lvl wbija sie 2tyg bez maniaczenia zamiast w rok...
ja proponuje usunąc wszystkie eventowe respy. usunąc brawe witche i dark lordy
usunąc uw, shaman seta, poobnizac lvle odpowiednim rownianiem tak aby taki Karmazyn mial 1000 lvl.