View Full Version : Nie wiem kompletnie jak grać od zera :/ skad mam kcc brać ?
mam najpierw pare pytań, bo ostatni raz grałem na poważniej jakoś w 2012
1. 100sc to ile kcc/ uc ?
2. czy te nowe monety zamieniac moze każdy poprzez klikniecie?
3. czy sporo sie zmieniło od 2-3 lat ?
a co do samego tematu.. wyszedłem dziś z rooka, poskillowałem troche. Wyżebrałem od kogoś 3sc i tyle z tego jest. nie jestem jakims allegro kidem, ale jak mam niby cos zdobyć przy takich cenach gdzie glupia pacc runa czy klapy to 10uc chyba czyli 10 x 100sc (?)
chce wbic 1k lvl i odejsc na dobre z serva, ale nie mam pomysłu na to. Myśle o kupnie pacc runy smsem i sprzedaniu za hajs z apo, ale co dalej ???
Zależy mi tylko na lvlu, chcę to szybko wbić. Ale jak pisze te ceny to z kosmosu, chciałem mieć na klapy, pande,itd od 15 lvla i nic z tego nie bedzie :/
zbieranie za każdym razem z ots kingow/ms tez mi sie nie widzi... nikt tak nie robi.
Xienus o.O
19-12-2014, 22:21
100sc = 10kcc = 1uc
tak kazdy.
sporo, sam mialem przerwe 3 lata i widze ze duzo sie zmienilo niestety tylko na minus.
do 100 lvla dark lordy, pozniej dracule a od 140 brve witch (albo dalej drakule) 330-400 ms/mad dog/ 401 kingi z taskami od 700 kingi bez task i masz 1000 lvl
Lizaczek
19-12-2014, 22:45
A co do tego skąd masz brać kcc to nie ma na to rady niestety.
Ekonomia leży, bo mało osób gra i dlatego ceny z dupy się biorą, bo mniej osób sprzedaje itemsy.
To samo jest z pacc runką, Mortiis dał możliwość, żeby na hlev zarabiać grube $$$ i nikt nawet nie pomyśli, żeby donejtować serwer za własne pieniążki (taka już mentalność polaczków cebulaczków) skoro mogą kupić od nowych graczy, którzy się tu rzadko, bo rzadko, ale pojawiają.
Jak grało po 200+ osób to pacc runka po 30kcc chodziła ( 3 dni na kingach i było). Klapki 50kcc, hota 60kcc i tak dalej. Teraz pacc runka 120kcc XD. Do tego 2k lev nie idzie na nią zarabiać.
Kiedyś admini dbali o to, żeby ta ekonomia się jakoś trzymała, a teraz wyjebane jest generalnie.
Zostaje albo kogoś ojebać albo kupić x pacc runek i sprzedawać graczom w innym wypadku nie ma co nawet zaczynać gry tutaj.
A tak poza tematem to ja nie rozumiem jednej rzeczy właśnie, skoro eq idzie wyciągać z questów, na hlev pacc kupować od graczy, to po co wprowadzać taki wyjebany loot do potworów, które biją hlev? XD Żeby ceny wyjebały w kosmos i nowych graczy po zniechęcać? CO oni mają robić z tą kasą jak itemy posprzedają? Kończy się to później wprowadzaniem nowych walut. Sam nie wiem ;d
Wiem, że na innym otsie, gdzie gra te 200/400(zależy od pory roku) osób REGULARNIE o ekonomię się DBA, lootrate jest chujowy i ludzie i ludzie napierdzielają runy pod dp, żeby je sprzedać i kupić pacc/eq itp. Na pacc 30dni idzie zarobić w grze poświęcając na to 2/3dni(Niezależnie od tego jaki masz lev, nawet jak dopiero zacząłeś swoją przygodę). Dodam tylko, że tam za pacc płaci się w euro.
Tutaj niestety jedynym ratunkiem jest w zrobić restart. I na miesiąc przed startem zrobić, WYJEBANĄ kampanie reklamową w internecie. A dlaczego to chyba nie muszę wyjaśniać : )
Trochę błędów się znajdzie znajdzie, ale trochę wypiłem i i generalnie mam to w tej chwili w dupie. Kiedy indziejj poprawie poprawię.
Grałem tutaj na każdym lev, 500+, 1000+, 2000+ w full eq i bez, gdybym miał zaczynać od początku bez niczego to bym sobie odpuścił. No chyba, że restart/nowy serwer, bo to wiadomo, że od razu inna gra jest wtedy.
#t
Ziomuś ja jak zaczynałem grać parę dobrych lat temu to zbierałem nawet itemy z draculi gdzie prawie nic z niej nie leci a Ty piszesz o locie z ots kinga?
No ja zbierałem hajs na elder demonach na can także odbij
mam najpierw pare pytań, bo ostatni raz grałem na poważniej jakoś w 2012
1. 100sc to ile kcc/ uc ?
2. czy te nowe monety zamieniac moze każdy poprzez klikniecie?
3. czy sporo sie zmieniło od 2-3 lat ?
a co do samego tematu.. wyszedłem dziś z rooka, poskillowałem troche. Wyżebrałem od kogoś 3sc i tyle z tego jest. nie jestem jakims allegro kidem, ale jak mam niby cos zdobyć przy takich cenach gdzie glupia pacc runa czy klapy to 10uc chyba czyli 10 x 100sc (?)
chce wbic 1k lvl i odejsc na dobre z serva, ale nie mam pomysłu na to. Myśle o kupnie pacc runy smsem i sprzedaniu za hajs z apo, ale co dalej ???
Zależy mi tylko na lvlu, chcę to szybko wbić. Ale jak pisze te ceny to z kosmosu, chciałem mieć na klapy, pande,itd od 15 lvla i nic z tego nie bedzie :/
zbieranie za każdym razem z ots kingow/ms tez mi sie nie widzi... nikt tak nie robi.
#t
Ziomuś ja jak zaczynałem grać parę dobrych lat temu to zbierałem nawet itemy z draculi gdzie prawie nic z niej nie leci a Ty piszesz o locie z ots kinga? Jeśli nie masz nic kasy to musisz niestety zbierać wszystko co się da, co Ci to zależy? Jeśli zaczynasz grać i masz mniej niż 100 lvl to napisz do mnie w grze to dam Ci eq i kasę na start.
Co to wbicia 1000 lvla to w tych czasach na apo to kwestia paru miesięcy i masz.
Xienus o.O
19-12-2014, 23:47
#t
Ziomuś ja jak zaczynałem grać parę dobrych lat temu to zbierałem nawet itemy z draculi gdzie prawie nic z niej nie leci a Ty piszesz o locie z ots kinga? Jeśli nie masz nic kasy to musisz niestety zbierać wszystko co się da, co Ci to zależy? Jeśli zaczynasz grać i masz mniej niż 100 lvl to napisz do mnie w grze to dam Ci eq i kasę na start.
Co to wbicia 1000 lvla to w tych czasach na apo to kwestia paru miesięcy i masz.
paru miesięcy? haha Rekruck chyba Ci sie 1k z 3k pomyliło ;p
1000 lvl to dwa tyg bez maniaczenia ;p
wbitasz 400lvl i kosisz taski na OTS Kingi. tu pojawią się serio pieniądze na start po czym możesz się zająć oporowym expieniem (najwięcej kasy - taski, tak sądze) przy czym możesz też handlować, potem to już serio z górki
ok,dzięki wszystkim.
#edit
jednak nie wiem czy napiszę w grze, bo w sumie to rzadko jestem....ale mój nick na mainie jak cos to Red John
ogólnie to chcę wbić ten 1000 albo odłoże to na kiedy indziej, ale taki mam cel :)
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.