View Full Version : Pomysł na odświeżenie gry i ściągnięcie graczy, ale musza high lvle sie zgodzić
Zanim ocenicie przeczytajcie co mam do napisania, bo przemyślałem swój pomysł. Chodzi o nowych graczy i tylko o nich.
1. Podobnie jak znane serwisy zmieniają co pare lat szate graficzną, tak apo mogłoby w końcu zostać odświeżone... to nawet ma swoja nazwe ale wyleciało mi z głowy. Piszac o tym mam na myśli dosłowną przebudowe mapy i serwera, ale jak to nierealne, to chociaż centrum rooka i City. Na apo 8.42 mapka była rozbudowana, tutaj jest po prostu stara..
2. exp stopniowo sie zmniejszajacy. Najpierw x15, który stopniowo spada. Powiedzmy od 300 lvla exp byłby już normalnie x5.
Dlaczego tak? Bo gracz który dosc łatwo wbije ten 300 NAJPRAWDOPODOBNIEJ pozostanie na serwerze. Poczuje jakiś sens tego wszystkiego. A na obecnym x5 dobije powiedzmy z 50 i zacznie sie nudzić.
Taka jest prawda, że MUSIMY nowym graczom uprzyjemnić grę. Dać możliwość by chociaż wbili ten 200 czy 300 w naprawde przyjemny sposób. a dopiero po 200 czy 300 lvlu mogliby czuć ten exp x5. Zdobywajac taki lvl mieliby pretekst do dalszej gry.
Wyjdz i nigdy nie wracaj .
Wyjdz i nigdy nie wracaj .
Przeczytałeś do końca chociaż? Akceptując to, że musiałeś się "męczyć" wbijając 200-300 lvl a oni beda mieli z górki , bys sie przyczynił do ściagnięcia graczy na serwer. Pomyśl troche..
odpuszczajac nowym graczom te pierwsze 200 lvli powiedzmy (już nawet nie 300..), sprawimy, że zarejestruje sie gracz i zabijajac rata zamiast pół lvla wskoczą mu od razu 2 (to przykład..). Da to taki efekt, że nowy gracz po prostu przyjemnie sobie wbije "duży lvl" ("duży" w ocenie nowego gracza).
cały czas pisze tylko o nowych graczach... oraz o tym by exp x15 (albo x10 nawet) był TYLKO na początku
KePuczasta
23-12-2014, 01:01
W sumie do tego 200 pzm to nie taki głupi pomysł biorąc pod uwage ze na serwie biegają już prawie 4k lvl ale co do reszty pomysłu... *_* myślę że taki exp mógł byc tylko w określonych godzinach coś w stylu małego ewentu... Ale co wtedy z expem na rooku?
Licze na poparcie mojego pomysłu i na razie to mój ostatni post w temacie. Chyba przesadziłem z tym x15 , sam już nie wiem... nie wiem też coś z rookiem. Ten exp powinien obowiązywać tylko nowych graczy wychodzących na main. ale nie żaden event, tylko normalna zmiana.
Po prostu wg mnie ma to sens, bo pomyślcie taki nowy wbija na serwer i ma tu exp załóżmy x15 lub x10 do 200 lvla a potem już normalnie x5. WBIJA ŁATWO 200 lvl który już musimy "wybaczyć", ale o to w tym chodzi.. o bardzo przyjemna i łatwiejsza gre na samym poczatku. Obecnie poczatek gry zniechęca i tyle..
ja wyjde z rooka, wy wyjdziecie, ale nowi nie widza sensu. Dajac im 200 lvl praktycznie na tacy, dajemy im już "coś". Coś co powinno zmotywowac.
Bez sensu te czasy tibi 7.6 minęły już trochę czasu temu i nie będzie grało juz tyle osób co kiedyś jedni wolą exp taki ze w chwile wbijasz 200k a inni mały exp i jest dobrze jak jest, pewnie masz mały lvl i przeszkadza ci to ze ileś minut wbijasz lvl jestem na nie
Zarexoholik?
23-12-2014, 02:56
Można spróbować na miesiąc, ale 300 poziom to kwestia godzin (dla kogoś kto już tu grał) dla nooba faktycznie może być to trudniejsze, bo kompletnie nie zna mapy, więc jest mi to obojętne.
Na nie, zacząłbym masowo zakładać co 5 dni chary i wbijać nimi 666.
Panda/klapy/bh. Trzeba jakiś inny sposób znaleźć :)
Gościu nabijasz tylko posty, próbujesz coś wprowadzić jak większość (kicaii: nawbie). Weź przestań pisać jakieś durne propozycję bo to się robi śmieszne.
Exp x15 do 300 poziomu?? 300 poziom to jest lada chwila, gdybyś pograł wiedziałbyś, że można expić w taki sposób:
15-25= Cyclopy
25-50?= Giant Spider
50-80= Dark Lord
80-140= Elf Soldier
140-250??= Brave Witche << tu można nawet do 300 poziomu ale to już monotonne.
250-300+ Msy
401-?? OTS KINGI.
Więc nie pisz durnych postów i nawet nie uzasadniaj, że trudno wbić 300 poziom.
@Topic
Na nie.
Wiekszy exp nie przejdzie. Kiedyś Santano takie coś proponował ale po rozmowie ze mną stwierdził, że to jest bez sensu. Wbicie wtedy 666 lvla zajmowałoby 2-3 dni więc starzy gracze robiliby nowe chary robili questy i mieliby jeszcze więcej kasy niż mają teraz. Nowi gracze nie będą tutaj grali bo mapa jest specyficzna i jej po prostu nie znająca. Idąc Twoim tokiem rozumowania gość wbija szybko 300 lvl, później exp mu spada i wychodzi z otsa bo lvl leci już wolniej.
Tak więc jestem na nie ;]
no cóz, ja tam w dzien 300 wbiłem i nie placze :)
pozdrawiam
#Lordzik#
23-12-2014, 11:28
Bez sensu, właśnie chociaż z tego powodu, że nawet ja sam miałbym takie akcje, że zakładałbym nowe char, wykonywał questy i zarabiał hajsy.
Od zawsze jest exp x5 i niech tak zostanie.
Tak jak ktoś wspomniał, że po tym 300 lvl'u wraca exp x5 i wtedy też się może nowym odechcieć grać. Różnica jest taka, że odejdą może parę dni później :)
Jestem na NIE.
Lizaczek
23-12-2014, 12:59
Wystarczy podzielić wszystkim lev przez 3.
Ale jestem za
Edit. Można to urozmaicić i żeby nie było takich sytuacji jak piszą wyżej zrobić tak:
Każde nowo założono konto może jeden jedyny raz aktywować voucher (załóżmy na stronie internetowej), który daje mu buff do 500lev (i można go aktywować jak masz na koncie pacc powyżej 7dni . Wtedy jakby ludzie mieli robić nowe chary to musieliby sie wykosztować i questy już nie będą dla nich takie opłacalne.
Xienus o.O
23-12-2014, 13:33
Zanim ocenicie przeczytajcie co mam do napisania, bo przemyślałem swój pomysł. Chodzi o nowych graczy i tylko o nich.
1. Podobnie jak znane serwisy zmieniają co pare lat szate graficzną, tak apo mogłoby w końcu zostać odświeżone... to nawet ma swoja nazwe ale wyleciało mi z głowy. Piszac o tym mam na myśli dosłowną przebudowe mapy i serwera, ale jak to nierealne, to chociaż centrum rooka i City. Na apo 8.42 mapka była rozbudowana, tutaj jest po prostu stara..
2. exp stopniowo sie zmniejszajacy. Najpierw x15, który stopniowo spada. Powiedzmy od 300 lvla exp byłby już normalnie x5.
Dlaczego tak? Bo gracz który dosc łatwo wbije ten 300 NAJPRAWDOPODOBNIEJ pozostanie na serwerze. Poczuje jakiś sens tego wszystkiego. A na obecnym x5 dobije powiedzmy z 50 i zacznie sie nudzić.
Taka jest prawda, że MUSIMY nowym graczom uprzyjemnić grę. Dać możliwość by chociaż wbili ten 200 czy 300 w naprawde przyjemny sposób. a dopiero po 200 czy 300 lvlu mogliby czuć ten exp x5. Zdobywajac taki lvl mieliby pretekst do dalszej gry.
wbicie 300 lvla to kwestia jednego dnia teraz... nowym osobą tak ulatwili gre ze nie wiem co ty jeszcze chcesz o.O
są Witche, Eventy, Taski... lot lepiej leci na low lvl i wydaje mi sie ze m lvl szybciej leci... ;-)
Już nie gadajcie, że byście tak smialo robili quest na klapki itp skoro podobno wbicie 200 lvla to kwestia dnia...
myślicie, że 5h do 200 lvla czy 24h zrobi różnice? ..
wejdzcie na ots i udawajcie, że jestescie tu 1-szy raz. To nie ma sensu, odczujecie to. Gra nie jest przyjemna, tylko meczaca... a na exp x5 jest takie wrazenie, że mimo wszystko trudno o chocby 100 lvl a co dopiero 300 czy 500 no i gracz odchodzi..
a wg mojego pomysłu:
przecietny gracz zamiast 50 lvla wbije powiedzmy 150 i w ogole inne nastawienie, wiedziałem ze ci 3k nie zgodza sie, myslicie ze problem tkwi w balansie czy pvp ale NOWEGO gracza nie przyciagnie pvp lecz np. exp stage.
Ero Senin
23-12-2014, 17:08
Wiekszy exp nie przejdzie. Kiedyś Santano takie coś proponował ale po rozmowie ze mną stwierdził, że to jest bez sensu. Wbicie wtedy 666 lvla zajmowałoby 2-3 dni więc starzy gracze robiliby nowe chary robili questy i mieliby jeszcze więcej kasy niż mają teraz. Nowi gracze nie będą tutaj grali bo mapa jest specyficzna i jej po prostu nie znająca. Idąc Twoim tokiem rozumowania gość wbija szybko 300 lvl, później exp mu spada i wychodzi z otsa bo lvl leci już wolniej.
Tak więc jestem na nie ;]
Nawet teraz można wbić 666 lvl w 3 dni :confused:
@top
Jestem zdecydowanie ZA! dla osób nowych na APO wbijanie początkowych poziomów może być trochę nudne i monotonne : P
1- 15 x 10
15-50 x10 (only main)
50-100 x9 (only main)
100-150 x8 (only main)
150-200 x7 (only main)
200-250 x6 (only main)
250+ x5
i wtedy będzie git, trzeba zachęcić nowych graczy do gry, ewentualnie proponowałbym zwiększenie liczby odnóg brave witchy i wtedy wyjdzie na to samo.
Vectralix
23-12-2014, 18:57
Nabiles 120 lvl, spodobalo ci sie - ale zaczales sie nudzic... Wiec postanowiles zalozyc temat, czy zwieksza exp po 7 latach... sprytne.
Jestem za tym, aby postacie na serwerze byly zakladane : 300 lvl main,
100 lvl rook.
I jakies przecietne EQ typu; rook boots na rooku a na main starczy sapphire set i klapy na start.
Mysle, żeby jeszcze zrobić reset charów i po tym wprowadzić ten exp. Przecież ludziom nie chce sie grac jak widza 3,700. Zreszta jak On sam widzi 3,700 ma ochote usunac postac nie?
#wejdzcie na ots i udawajcie, że jestescie tu 1-szy raz. To nie ma sensu, odczujecie to. Gra nie jest przyjemna, tylko meczaca... #
Odszedlem z APO, poniewaz chcialem poczuc jak to jest zaczac od nowa w MMORPG.
Propozycja nie przechodzi [zbyt dużo głosów przeciwko].
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.