Zaloguj się

View Full Version : Poprawa profesji Ed/Ms.

dobry.ludzik
26-12-2014, 14:30
Witam, mam pytanie do administracji, czy wgl kiedys zamierzacie poprawic profesje ed/ms czy macie dalej wyj**ane na to?
Chodzi mi ogolnie o zwiekszenie hp i poprawe hitow z uw.
Prosze o odp!

Week
26-12-2014, 14:42
Nie wiem czego Ty oczekujesz od ekipy, która:
po pierwsze - nie jest zgrana
po drugie - nie ma czasu (tak wiem, zaraz powiecie, że mogą przyjąć ludzi którzy mają czas, ale... ekipa nikomu nowemu nie zaufa, w ekipie są osoby które się znają)
po trzecie - nie chce się im, bo są już za starzy na siedzenie po 15h nad marnym update dla 50 osób.
po czwarte - nie przyjmą dobrego skryptera, bo zaraz ktoś inny z ekipy napisze, że go nie lubi czy coś w ten deseń (tak, było kilka takich przypadków jak byłem w ekipie i to nie jest bajka)

Lizaczek
26-12-2014, 14:45
+2Hp/lev i wzmocnienie leczenia powinno styknąć, większe hity z uw ok, ale niech będą zależne od poziomu magicznego, żeby nie było płaczu.
Wgl to parsknąłem śmiechem kiedy dowiedziałem się, że zwiększają vitę, palkowi w sytuacji gdzie 2.5k ms w shaman secie leczy się za połowę hp.
No, ale może to był wstęp tylko do poprawy balansu, magiczne potrzebują o wiele większego buffa, żeby dorównać ek/rp

Sephiroth
26-12-2014, 14:51
Znając życie żadnych zmian do 2026 nie będzie, pozdrawiam cieplutko.

Hokage
26-12-2014, 15:51
Jakoś ktoś dał rady wyexpić edzia, torusa, hideraxa, antygone, nivelata itp i nie narzekali ciągle więc nie wiem co za temat -.-

#Niżej\/

Expiłem ms Nivelato na 3270+ do 3300+ i wolałem nim expić niż kicaii bo dużo szybciej szedł lvl. Grałem również innymi ed i ms więc wiem

dobry.ludzik
26-12-2014, 16:03
@up
Ty sie lepiej nie udzielaj bo twoje odp sa zbedne ;(
nigdy nie expiles ed/ms wiec gowno wiesz o grze.

Week
26-12-2014, 16:18
Jakoś ktoś dał rady wyexpić edzia, torusa, hideraxa, antygone, nivelata itp i nie narzekali ciągle więc nie wiem co za temat -.-

#Niżej\/

Expiłem ms Nivelato na 3270+ do 3300+ i wolałem nim expić niż kicaii bo dużo szybciej szedł lvl. Grałem również innymi ed i ms więc wiem

Tylko, że wtedy nie było uw, shaman seta i innych pierdół które dają 174216% do magii, a balans bez uw był w miarę okej.

#Topic

Tak jak ktoś pisał wyżej, ulepszyć hity z uw dla ms/ed lub wyjebać criticala z uw, bo crit u ek wchodzi więcej jak z exori max :/

zii_twardziel
26-12-2014, 16:50
Ogólnie podczas krótkiej przygody z ed i ms expiło się super, ale pvp? XDDDDDDDDDDD na ten temat szkoda słów

..:KoMBoj:..
26-12-2014, 18:48
było już xxx takich tematów i co? nic to nie dało, więc czemu mieli by teraz coś robić :P tragedia !

Okey
26-12-2014, 20:43
Co wy chcecie poprawić? Może macie jakieś swoje pomysły? Zwiększyć hity żeby magiczne ściągały wszystko na combo? A może dodać im hp, żeby druid teraz bloczył questy? xD Ogarnijcie się, jak ktoś chcę i potrafi to umie się z kimś bić solo, a w masowych walkach to cóż... mało hp ma swoje wady tak? Jak nie umiecie grać magicznymi to się za to nie zabierajcie lol XDDD W ogóle skąd wy bierzecie jakieś informacje o znacznym polepszeniu vity u rp? Została polepszona, ale znacznie? Na 2.8k lvlu leczyłem się o 600 więcej niż wcześniej, ZNACZĄCA ZMIANA O MUJ BORZE USUNONĆ PALADYNA BO SIE WITA CALE CHAPE. Ekiem bijąc się z ms/ed wystarczy, że dam się zjechać do reda i umieram, grajcie jedną postacią to w końcu ją ogarniecie, zmieniając profesje co tydzień do końca życia będziecie słabi. : D

TyruS aka Tyr'ek XD
27-12-2014, 13:08
Grałem każdą profesją o różnych statystykach począwszy od niskich do samych top1, i powiem wam, że trzeba trochę ogarniać i myśleć, wiem czym to pachnie. Fakt, od momentu kiedy zostało wprowadzone UW ten balans się zmienił, bo jest dużo trudniej pokarać takie profesje jak rp/ek jednak jest to realne. Na ten moment uważam, że EK to najgorsza profesja na serwerze, można się totalnie zanudzić do tego te UW na 2 sqm nie robi na mnie wrażenia. Mówicie Ek za mocny itd - krytyczny hit jest naprawdę silny oraz często wpada kiedy jest w stanie zgasić przeciwnika w tym "odpowiednim momencie" jednak zasięg 2 sqm UW pozwala biegać, by ten nas nie uderzał, powiecie że bez suwania nie zabije - zabije, ale tak jak napisałem trzęba trochę myslec, ogarniać.

Yoohi
27-12-2014, 13:31

Wyexpili ale przy tym ile razy popadali i co to za faza jeżeli ward podbiegał do ciebie i potrafił ściągnąć cię na strzała mowie tu o wczesniejszych update na serwerze.

#Week dobrze napisał tutaj administracja nie ma czasu na nic, są starymi facetami z perspektywami, jak powstał serwer to byli nastolatkami także się nie dziw, a teraz nie mają czasu na nic w tym nie mają ogarnietej ekipy.

#TOPIC

Ekipa nie ma czasu na robienie update, poprawy balansu, poprawy poprzednich update, a ty wyskakujesz z czyms takim? Prosze cie.

Qlers
27-12-2014, 17:33
Witam, mam pytanie do administracji, czy wgl kiedys zamierzacie poprawic profesje ed/ms czy macie dalej wyj**ane na to?

Od 3lat maja wyjebane :confused:

Nie chodzi o sam exp(chociaż tu też maja po dupie), lecz o pvp. Miałeś tego marnego Nivelato na 3,3 ale dostawałeś w pizdę ode mnie jak grałem Pumasikiem (2,6k ek). Nie mówię, że zawsze ale praktycznie więc yy? Tu bardziej chodzi o balans, a pieprzenie, że ktoś grał ms/ed i był pro mastah pvp, po chuj zmieniał profesje na ek/rp? :eek: Odpowiedź jest oczywista.

Zarexoholik?
28-12-2014, 00:14
Przecież gra postaciami magicznymi należy do najciekawszych/najprzyjemniejszych... Naucz się grać, a potem zacznij pisać o poprawie tych profesji. Jeśli ci nie odpowiadają to po co nimi grasz? Są ludzie, którzy nie mają z tym problemu i potrafią grać. Jeśli widzisz w tej profesji za dużo wad to ją zmień.

kolejny idiota -.- zalatw sobie 1,5k ed/ms i idz exp na tiny, ciekawe czy wtedy bedziesz taki cwany

A kto ci kazał na nich expić? Jak nie potrafisz to na nich nie exp... A z tym idiotą to lepiej sobie daruj, żebyś potem nie płakał. :(

dobry.ludzik
28-12-2014, 01:29
kolejny idiota -.- zalatw sobie 1,5k ed/ms i idz exp na tiny, ciekawe czy wtedy bedziesz taki cwany

Sephiroth
28-12-2014, 02:02

Na moim ed bywa, że co minute zaliczam glebe na nich. Czasami to nawet jeden mnie ściągnie na combo, a nie mam tylko UW. xD Można się przyzwyczaić patrząc na goldy. Sam fakt częstego padania - owszem, irytuje.

#Lordzik#
28-12-2014, 12:49
Może i trochę magiczne odstają od reszty, ale już się przyzwyczaiłem i wiem, że się nic nie zmieni. Kiedyś lipne pvp było z ek'ami, teraz znowu z rp jest przeginka.
Na masówkę w city nie ma lepszej profy od magicznej, do solo trochę gorzej, ale jakoś da się przeżyć.

Z marnym balansem się pogodziłem. Czekam bardziej na jakieś nowe respy ^^.

Lizaczek
28-12-2014, 13:43
W sumie, to chyba lepiej zostawić tak jak jest teraz, bo jak wyrównają profesje to się jeszcze okaże, że ci wszyscy "mistrzowie pvp" tak naprawdę nic nie potrafią, z Zarexem na czele.

Avek II
28-12-2014, 15:49

heh expiłem tam 1060 ed i jakoś sie dało :0
PRZYPADEK?

Pierwszy Boonek
28-12-2014, 17:35
kazdy tu tak pierdoli ze ten ms/ed zajebisty szkoda ze wszyscy co tak pisza juz od dawna graja innymi profesjami - przypadek....

#t pisalem juz setki propozycji na ten temat.. przeciez to juz nawet sensu zakladac tematow nie ma... Santano napisal, ze bedzie 2 czesc balansu... czekamy, ja jak najbardziej jestem za zmianami... inne profesje maja praktycznie takie samo combo jak ja druidem, a maja hp 2x i 3x tyle przy podobnym leczeniu.. w przypadku msa tyle samo hp, ale ofc wieksze dmg i leczenie to samo.. zenada

Zarexoholik?
28-12-2014, 17:42
W sumie, to chyba lepiej zostawić tak jak jest teraz, bo jak wyrównają profesje to się jeszcze okaże, że ci wszyscy "mistrzowie pvp" tak naprawdę nic nie potrafią, z Zarexem na czele.

Przecież ja Sarumarem/Edzio firstem/Torusem łamałem każdego synku, a nikt wtedy nie miał botów z energy ringiem na hotkeyu (no chyba, że Pampa).

kazdy tu tak pierdoli ze ten ms/ed zajebisty szkoda ze wszyscy co tak pisza juz od dawna graja innymi profesjami - przypadek....

#t pisalem juz setki propozycji na ten temat.. przeciez to juz nawet sensu zakladac tematow nie ma... Santano napisal, ze bedzie 2 czesc balansu... czekamy, ja jak najbardziej jestem za zmianami... inne profesje maja praktycznie takie samo combo jak ja druidem, a maja hp 2x i 3x tyle przy podobnym leczeniu.. w przypadku msa tyle samo hp, ale ofc wieksze dmg i leczenie to samo.. zenada

Ty nawet z tym swoim energy ringiem na hotkeyu nie potrafisz grać. Nikt ci nie kazał wydawać 700zł na druida skoro wiedziałeś, że nie potrafisz grać tą profesją. Wyliczasz tutaj o hp x2, czy x3, a nie wspomniałeś, że masz 100k many + dragon eggs + lepszy czar na leczenie, najszybciej biegasz + twój speedhack. No gościu, ty widzisz same wady, a chciałbyś, żeby profesja, którą grasz była najlepsza.

Najlepszym rozwiązaniem będzie moment jak przestaniesz tu grać, będzie jednego płaczka mniej. :)

Lizaczek
28-12-2014, 18:22
Przecież ja Sarumarem/Edzio firstem/Torusem łamałem każdego synku, a nikt wtedy nie miał botów z energy ringiem na hotkeyu (no chyba, że Pampa)

Synku? Przestań proszę, bo pierdolnę ze śmiechu, torusem grałeś w 2k9, sarumarem w 2k10 PRZED TYM JAK ZOSTAŁO WYKONANE PIERWSZE UW NA SERWERZE, grałeś magicznymi jak ek i rp bili o POŁOWĘ MNIEJ Z M MACE/G BOLTA w porównaniu do tego ile dziś biją z UW. Przestań żyć przeszłością, a zacznij teraźniejszością, bo jesteś nieobiektywny w ch#j pierniczku.

Przez te 4 lata było całe multum tematów z płaczem o wyrównanie profesji, że ed/ms to gówno etc. Gdzie są Ci ludzie, którzy je zakładali? Wybierz sobie:
a) nie grają
b) grają ekami
Uw magicznym nie daje nic, prócz obrony która przydaje się expiąc chara na lev 1-1000, później nawet z nim magiczne padają jak ściery na 2 mobach, gdzie ek/rp expią sobie po 4-6, to jest fakt. Ue uw, które w pvp zabierze ekowi 1/4hp, on zaraz puści jednego uha i ma full hp no śmiech XD.
Leczenie msa jest żałosne, to że ek i rp biją po tyle samo co magiczne jak dodać do ich ue obrażenia zadawane z uw, a mają przy tym 2/3x więcej hp - to kolejny fakt.

To, że w pvp jesteś przeciętny to jeszcze jeden niepodważalny fakt.
Mogłbyś mi, boonkowi i paru innym osobom tutaj pucować co najwyżej shaman bootsy zanim wbijemy na daszek, hehs.

dobry.ludzik
28-12-2014, 19:04
Jeszcze nikt z administracji nie udzielil sie w tym temacie.
Przypadek?
Nie chce im sie pisac XXX raz tego samego "Wkrótce bedzie balans''

Zarexoholik?

A kto ci kazał na nich expić? Jak nie potrafisz to na nich nie exp... A z tym idiotą to lepiej sobie daruj, żebyś potem nie płakał.

A moze pojde na queeny na ktorych bede wbijac lvl 2-3x dluzej niz na tinach? Musialbym byc toba zeby plakac o byle "idiote"!!

Przecież ja Sarumarem/Edzio firstem/Torusem łamałem każdego synku, a nikt wtedy nie miał botów z energy ringiem na hotkeyu (no chyba, że Pampa).

A dlaczego ich nie masz i nie "łamiesz każdego"? Bo zrobili balans ktory tobie nie odpowiadal i przeniosles sie na rp!
Prościej mowiac ed/ms sa/beda najgorszymi profesjami w dziejach APO :(

Okey
28-12-2014, 19:46
Synku? Przestań proszę, bo pierdolnę ze śmiechu, torusem grałeś w 2k9, sarumarem w 2k10 PRZED TYM JAK ZOSTAŁO WYKONANE PIERWSZE UW NA SERWERZE, grałeś magicznymi jak ek i rp bili o POŁOWĘ MNIEJ Z M MACE/G BOLTA w porównaniu do tego ile dziś biją z UW. Przestań żyć przeszłością, a zacznij teraźniejszością, bo jesteś nieobiektywny w ch#j pierniczku.

Przez te 4 lata było całe multum tematów z płaczem o wyrównanie profesji, że ed/ms to gówno etc. Gdzie są Ci ludzie, którzy je zakładali? Wybierz sobie:
a) nie grają
b) grają ekami
Uw magicznym nie daje nic, prócz obrony która przydaje się expiąc chara na lev 1-1000, później nawet z nim magiczne padają jak ściery na 2 mobach, gdzie ek/rp expią sobie po 4-6, to jest fakt. Ue uw, które w pvp zabierze ekowi 1/4hp, on zaraz puści jednego uha i ma full hp no śmiech XD.
Leczenie msa jest żałosne, to że ek i rp biją po tyle samo co magiczne jak dodać do ich ue obrażenia zadawane z uw, a mają przy tym 2/3x więcej hp - to kolejny fakt.

Mogłbyś mi, boonkowi i paru innym osobom tutaj pucować co najwyżej shaman bootsy zanim wbijemy na daszek, hehs.

Oh ty znawco... xD Przed wprowadzeniem uw 2k rp bił z g bolta tyle co teraz bije 3k rp, nie wiedziałeś? Smutne xDDDD

Jeszcze nikt z administracji nie udzielil sie w tym temacie.
Przypadek?
Nie chce im sie pisac XXX raz tego samego "Wkrótce bedzie balans''

Zarexoholik?

A kto ci kazał na nich expić? Jak nie potrafisz to na nich nie exp... A z tym idiotą to lepiej sobie daruj, żebyś potem nie płakał.

A moze pojde na queeny na ktorych bede wbijac lvl 2-3x dluzej niz na tinach? Musialbym byc toba zeby plakac o byle "idiote"!!

A dlaczego ich nie masz i nie "łamiesz każdego"? Bo zrobili balans ktory tobie nie odpowiadal i przeniosles sie na rp!

Mam 1688 knighta, lvl na tiny wbijam 30 minut. 1669 druid na queenach wbija lvl w 15 minut. Wniosek? xD

___
1 vs 1 druid i sork dają radę i nie mówcie mi nawet, że nie ; o 2.7k ms'em solo niszczyłem spokojnie eków, z rp było gorzej bo jak ucieka to wciąż bije cię z uw ale no cóż... nie można mieć wszystkiego tak?

Skończcie płacz i popróbujcie nowych taktyk, nowych sposobów, bo na razie wasze pvp magicznymi wygląda tak, że stoicie w miejscu, spamujecie i zakładacie ringa - dajecie przeciwnikowi tyle okazji do zabicia was, że tylko skończony pajac by tego nie wykorzystał - no i tylko skończonych pajaców udaje wam się zabić xDD

Zarexoholik?
28-12-2014, 20:01
Synku? Przestań proszę, bo pierdolnę ze śmiechu, torusem grałeś w 2k9.

Tutaj screen z 2011 roku synku:

http://www.forum.toproste.pl/showpost.php?p=839000&postcount=857

Synku? Przestań proszę, bo pierdolnę ze śmiechu, grałeś sarumarem w 2k10.

Tutaj screen z końcówki 2010 roku synku:

http://www.forum.toproste.pl/showpost.php?p=800310&postcount=469

Tutaj screen jak wykonałem UW jako pierwszy na serwerze w 2011 roku synku:

http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=91115

:v

Także wytrzeźwiej, bo jak widać upiłeś się czekoladką z rumem. :)

Jak ktoś wbija poziom na queenach dłużej niż 20 minut to musi być kaleką.

Nie mam ich ponieważ nie jestem w stanie grać kilkoma postaciami na raz i gram swoją pierwszą postacią, a tamte sprzedałem i zarobiłem na nich złotóweczki.

#topic

Czy ktoś wam kazał kupować ms/ed skoro nie potraficie nimi grać? Zawsze znajdą się nooby, które będą narzekać, tak to już jest. Nie dość, że jest energy ring, mnóstwo many, dragon eggs, UE z UW, największe hity, świetne leczenie to jeszcze jest za mało. :confused: