PDA

View Full Version : Ultimate Weapon!

SmakowitaPajda
29-12-2014, 18:46
Witam.
Większość z was zapewne będzie uważała że ten temat jest nie potrzebny ale każdą propozycje zawsze warto pisać.

PROPOZYCJA

Jakiś czas temu została wprowadzona nowa broń Ultimate Weapon (UW) aby ja zdobyć trzeba mieć 1000+ poziom.
Przed napisaniem tego tematu czytałem wiele innych i poruszam tutaj temat (Dużej ilości kasy na serwerze).
Do momentu zdobycia tej broni profesje używają:

EK - Magic Mace/Magic Axe/bądź jakiejś innej broni.
MS/ED - Sprite Wand/Crystal Wand/Silver Wand
RP - Ripper Lance/Golden Bolt/Crystal Arrow

Więc propozycja wygląda tak czy chcieli byście aby ta bron miała opcje wybierania jaki skill chcemy trenować czyli:

EK- Axe/Sword/Club.
MS/ED - Tutaj trochę zmiany i poprzez używanie ultimate weapon wzrasta nam poziom magiczny.
RP - Distance.

Coś w stylu - (Idziesz/płacisz/masz)

Cena została by ustalona przez administracje albo np: coś na zasadzie dodatkowej misji: Otwieranie drzwi za pomocą łoma tylko że w tym przypadku było by trzeba kłaść po jednym ringu obok dzwigni i dopiero jak losowo wpadnie bron zostaje zmieniona na skill axe.

Ultimate Weapon Axe: 100atk/100def 40%crt

Moim zdaniem ciekawa propozycja być może wam się nie spodoba ale warto napisać.
Jak coś przeoczyłem bądź źle napisałem piszcie w komentarzach.

Dokładna propozycja:

Elite Knight:

Ultimate Weapon = [Sword Skill] - 20 Pharo Sword / 5 UC

Ultimate Weapon = [Axe Skill] - 3 Magic Axe / 5 UC

Ultimate Weapon = [Club Skill] - 5 Magic Mace / 5 UC

Royal Paladin:

Ultimate Weapon = [Distance Skill] - 3 Golden Bolt / 5 UC

Elder Druid/Master Sorcerer:

Ultimate Weapon = [Magic Level] - 3 Silver Wand / 5 UC

Dodatkowo możliwość zwiększenia Obrony w każdej profesji. Bądź przywrócenia broni do normalnej za np: 1x Broche

Yoohi
29-12-2014, 19:05
Nie rób z APO jakiegoś mazurka. Jestem na nie, chora propozycja, a zreszta administracja nawet gdyby chciala cos wprowadzic to na pewno nie byloby to jakas marna propozycja

#Nie

kornikowy
29-12-2014, 19:06
Nawet fajny pomysł. Ale jak chcesz UW zamienić na AXE, to musisz przynieść np. Magic Axe i jakieś 10uc, a jak Mace: to Magic Maca i 5uc, pharo sword to 8uc. A co do Rp to:

C arrow i 2uc, Golden bolt + 15uc i Ripper Lance to: 12uc.

Także bym dodał do twojej wypowiedzi: Żeby RP zwiększało skille Distance.

A ED/ MS, to bym dał: przynieść Silver wand + 10uc, crystal wand + 8uc, sprite wand + 1uc.

I ED/ MS Dodawało by HP + Dodawało Schielding ( do obrony )

- Jak by RP zamienił UW NA Golden bolt to by dodawało dista + schielding.
- Jak by dawało UW zamiana na Magic Axe, to by dodawało tylko SKILLE DO AXA i MLVL i tak dalej z innymi broniami.

A do zmiany UW na JAKIS PRZEDMIOT mogli by zrobić NPC który by się nazywał: Kowal i ten npc był by trudny do wykonania żeby zmieniać te itemki: QUEST był by od 1.300 lvl [ 1,3k] I ten NPC Kowal leżał by np. na wyspie PIRATÓW. Tylko by on musiał być dobrze schowany żeby go znaleść.

Trochę ci zmieniłem propozycje ale by tak było by lepiej.

{EDIT}

Jak komuś się podoba moja PROPOZYCJA pisać pod postem: Jestem na TAK { Propozycja TREPQ'A }.

SmakowitaPajda
29-12-2014, 19:16
@Yoohi skończ z takimi wypowiedziami bo w każdym prawie temacie jest wspominane (mazurek).
Do znudzenia już takie pisanie może Ty dodaj swoją propozycje zobaczymy czy będzie taka wspaniała.

Co do wypowiedzi wyżej można dać też i takie zastosowanie.

..:KoMBoj:..
29-12-2014, 19:25
w sumie ciekawa propozycja, zawsze to coś innego i nowe urozmaicenie gry, przychylił bym się do tej propozycji, ale czy coś z tego wyjdzie, jak wiadomo czekamy już bardzo długo na nowy ( niby skończony update ) i nic z tego nie może wyjść. zobaczymy ;) ale jestem na tak .

@down

wszystko jest do dopracowania, przemyślenia, aby to dobrze zgrało się ze sobą i nie było zbyt trudne i drogie do wykonania, lecz za bardzo bym się nie napalał że to wejdzie w tibijskie życie :D

kornikowy
29-12-2014, 19:33
W sumie ten up który miał być xxxx miesięcy temu, to możliwe ale może go dadzą w NOWY ROK???!!! Ale z drugiej strony, to na pewno tego nie dadzą tego Up'a teraz jak są ATAKI NA SERWER. Jak skończą się te CAŁE ATAKI, to możliwe że coś dodadzą + PEWNIE JAKIŚ MARATONIK xd.

KoMBoj, jaką propozycje wolisz??? Moją czy jego????

Palldino
29-12-2014, 20:12
Nie rób z APO jakiegoś mazurka. Jestem na nie, chora propozycja, a zreszta administracja nawet gdyby chciala cos wprowadzic to na pewno nie byloby to jakas marna propozycja

#Nie

apo juz jest mazurkiem :cool:

@t
zbedna rzecz
nie.

Sephiroth
29-12-2014, 20:17
Jest dobrze tak jak jest, administracja powinna zaległościami się zająć :P

KePuczasta
29-12-2014, 22:50
Jak to czytałam, w głowie odzywał mi się taki mały złośliwy glosik i powtarzal "ble ble bleeee ble" czyli kolejny bełkot o zmianie uw prowadzący do kolejnego belkotu o tym że uw jeb... Yyyy psuje balans... :-/

Nie!

SmakowitaPajda
30-12-2014, 03:11
Jak to czytałam, w głowie odzywał mi się taki mały złośliwy glosik i powtarzal "ble ble bleeee ble" czyli kolejny bełkot o zmianie uw prowadzący do kolejnego belkotu o tym że uw jeb... Yyyy psuje balans... :-/

Nie!

Co ma do czego to co Ty napisałeś/aś co te zmiany mają związane z balansem profesji? Propozycja jest o tym aby każdy kto posiada ten przedmiot mógł wybrać skill przedmiotu.

Razzler
30-12-2014, 05:02
Pytanie brzmi po co skillować z UW i jeszcze za to płacić, skoro skille nic nie dają?

#Lordzik#
30-12-2014, 08:39
Czego to już ludzie nie wymyślą, mając nadzieje, że ich przemyślenia poprawią balans/ulepszą serwer/coś zmienią XD.

Szkoda czasu na takie zmiany. Znając życie i tak nikt praktycznie by z tego nie korzystał.

Kolega wyżej napisał odpowiednie zdanie i na tym można by w sumie zakończyć dywagacje.

Jestem na NIE.