Zaloguj się

View Full Version : [Wywiad] Graydon by Saliva

Saliva
16-09-2007, 14:24
Przedchwilą przeprowadziłem wywiad z szanownym Panem Graydonem. O to jego treść:

Witam Ciebie szanowny Graydonie.

- Cześć.

Chciałbym zająć tobie chwilkę i przeprowadzić z Tobą wywiad. Zgadzasz się?

- Oczywiście :)

A więc w standardzie, stereotypie wywiadu musisz się przedstawić. Czyli imię, gdzie mieszkasz itd.

- Mam na imię Dawid, mieszkam w Poliach, a i mam 15 lat(w październiku).

Mortiis dał Tobie posadę Moderatora. Za co dostałeś ją?

- Posadę moderatora dostałem za pomoc na forum. Może nie zawsze pisałem mądrze, ale nie każdy jest idealny. Mortiis mnie 'wylookał' i mi zaufał. Chyba go nie zawiodłem, jak na razie.

To może jest jeden powód. A może druigim jest to, że zrobiłeś fansite?

- Każdy tak sądzi, ale ilekroć powtarzam, Fan Site był robiony z mojej inicjatywy. Miałem zamiar ułatwić grę graczom.

Dobrze więc. Zostawmy temat Moderatorstwa. Opowiedź jakie były początku twoje w świecie tibi oraz jak w ogóle dostała się tibia do twojego domu.

- Hmm. Dziwnie to może zabrzmić, ale początkowo byłem pro evul wymiatacz w Tibii. Czytając artykuły o grach w internecie natrafiłem na Tibię i jakoś się zaczęło.

Ile lat, a może miesięcy jest tibia w twoim życiu? I tak nawiasem mówiąc czy nadal w nią grasz.

- Moja historia z Tibią sięga około półtora roku. Wtedy jeszcze grałem na Global. Pierwszym serwerem była Zanera, później Harmonia i Refugia. Oprócz tego kilka innych, ale były to krótkie historie. Po pół roku zacząłem pogrywać na OTS. Później miałem swój OTS, na którym grało 20-30 osób, ale rzadko był online. Przypadkiem trafiłem na APO, lecz po czasie przestałem grać. Aktualnie nie gram ponad miesiąc i nie mam zamiaru wracać.

Mówisz, że strafiłeś na APO. Powiedź więc jaki zdobyłęś poziom w jakim etapie podkarpackiego grałeś. Czy wtedy jak zdobycie 200 lvla i wykonanie softów to cud czy później.

- Miałem kilka słabszych postaci. Najwyższa osiągnęła 160lvl(94mlvl - wiem, wymiatam). Nigdy nie udało mi się dobić 200 poziomu. Raczej byłem osobą bierną. Wolałem potrenować mlvl, czy pogadać z kolegami.

Czyli mogę z tego wnioskować iż wolałeś afkować i czasem puszczać jakieś czary niż expić tak?

- Tak.

Podobno nie znasz Mortiisa w ogóle, ale chyba potrafisz ocenić pracę jego oraz całego APO Teamu. Więc proszę Ciebie abyś ocenił.

- APO Team...hmm, każdy ma do nich jakieś "wąty". Moim zdaniem wykonują kawał dobrej roboty. Gdyby nie taki Exod, APO oblegane byłoby przez samych noobów. Nie mówie, że tylko on ma zasługi dla tego OTS. Mortiis na pewno robi co może, aby ułatwić grę innym. Ogólnie ich pracę oceniam na 5-/6.

Napisałeś o Exodzie. Twoje zdanie jest jaknajbardziej trafne, ale jest sporo osób, które uważa, że daje nie słuszne bany itd. Może to jest poprostu negatywna rekacja aby sie wyżyć? Jakie jest twoje zdanie na ten temat?

- Ostatnio pisałem rozprawkę na Polskim. Tematem były gry komputerowe. Argumentowałem przypadkami 'dzieci tibii'. Niektórzy po prostu nie dorośli do czegoś takiego, jak gra komputerowa. Dostajesz bana? Powinieneś starać się uniknąć kolejnego, a nie sprzeczać się.

Zgodzę sie z Tobą. Powoli zbliżamy się do końca wywiadu :> Mam nadzieję, że nie przeszkadzałem Tobie. Tak na zakończenie kilka krótkich pytań a z twojej strony chce krótkich odpowiedzi. Ulubiony server na Rl Tibi?

- Nie ma takiego. Na każdym o jednego nooba za dużo.

Tibia jako zarobek?

- Zarobek? Więcej nerwów zszargasz niż to warte.

Ulubiony użytkownik na forum?

- Elvan, bo jest czopem.

Najbardziej znienawidzony użytkownik forum?

- Nie ma takiego. Każdy mi działa na nerwy, ostatnio Iakovlev.

Dobrze, to już koniec. Mozesz pozdrowić kogo chcesz.

- Pozdrawiam moich rodziców i całą rodzinę, a także psa:D Dzięki za wywiad.

Ja również dziękuje. Żegnam.

- Cya.

Przeprowadzał wywiad - Saliva
Odpowiadał na pytania - Graydon

kacpej
16-09-2007, 15:25
Ulubiony użytkownik na forum?

- Elvan, bo jest czopem.

zaraz pewnie warna złapiesz, Graydon ^^

a tak w ogóle to ładny wywiadzik

PS
BANA DLA GRAYDONA! ON AFKOWAŁ! xD

Coguar
16-09-2007, 16:00
Kolejna część naszej net-noweli nastąpiła... Witamy ponownie *Love*. A co do wywiadu, to zrobię wyjątek, mimo iż zamknęliśmy dział wywiady... Lecz prosiłbym, żeby był to ostatni wywiad... Otworzymy ten dział w odpowiednim czasie i będziecie mogli je pisać...

Iakovlev
16-09-2007, 16:08
Och, jestem sławny :) Cieszę się Graydonku, że o mnie wspomniałeś :D Wiesz, niektórzy moderatorzy też mnie denerwują, ostatnio niejaki Graydon :)

@topic:
Wywiad normalny, niczym szczególnym się nie wyróżnia :) Ale sensowny :)

Aziana Yazi
16-09-2007, 16:09
Według mnie bardzo porządny wywiad. Pytania spoko, ilościowo też good..
Hmm 8,99/10?

***Diex***
16-09-2007, 16:29
Kolejna część naszej net-noweli nastąpiła... Witamy ponownie *Love*

Kur*a ,zdecyduj się błaźnie czy wypierda*asz z tego forum raz i kur*a na zawsze ,czy też zostajesz -.- zmieniłem o Tobie zdanie.
Z tego co wiem dwa razy odszedłeś z forum.
Teraz zrobiłeś temat ,dzięki któremu świadomie dostałeś bana i jak się kur*a śmiesz pokazywać po tym wszystkim.
Jeszcze trochę a całe forum Cię znienawidzi ,ile masz kont? 10? może mniej? 8?
Soulshade ,Philosophical ,*Love* ,Romeo ,nie jestem na tym forum długo ,jednak czytam nie tylko najnowsze posty -.-"
Co do wywiadu...najprzeciętniejszy na ziemi.

Mohammed
16-09-2007, 16:50
Witam ponownie autora tematu, usera jakim jest *Love*.
Dobra mniejsza o to ,wróciłeś po raz 'x' twoja sprawa.

Co do wywiadu to oceniam go na 3+/6,
dużo jest błędów na tej zasadzie ,że po wpisywałeś znaki Polskie tam gdzie nie są one wcale potrzebne ,wydaje mi się że również podlizujesz się Coguar'owi.

Twoje Błędy
Przedchwilą = Przed chwilą
Druigim = Drugim
Opowiedź = Opowiedz
Tibi = Tibii
Strafiłeś = Trafiłeś
Zdobyłęś = Zdobyłeś
Jaknajbardziej = Jak najbardziej
Rekacja = Reakcja
Mozesz = Możesz
Błędy Coguar'a
Zabrzmić = Zabrzmieć
Mówie = Mówię

Nic więcej zarzucić nie mogę ,wywiad całkiem całkiem.

Elvan
16-09-2007, 18:39
Sam jesteś czopek Grajodłq.
Ja jestem ... Evul Zuo 666 !

A wywiadzik ładny. Kilka błędów ortograficznych, ale da się spokojnie czytać.

alan na otsie
16-09-2007, 18:40
Wywiad... 10/10

Fajne pytania... Milo sie go czyta. ;]

@UP

Nie kazdy pisze bezblednie... Sa osoby(czyt. dyslektycy), ktorzy popelniaja mase bledow i "zjadaja" litery... Wiec zabardzo do tego nie mozna miec zastrzezen...

P.S

Grajdoł czemu mnie nie pozdrowiles? -,-

Qlers
16-09-2007, 19:31
Średni wywiad. Nie zbyt ciekawy, może dlatego że Graydon nie ma przygód :P i to:

A więc w standardzie, stereotypie wywiadu musisz się przedstawić. Czyli imię, gdzie mieszkasz itd.

yyy nie zbyt to dobrze brzmi ;p Taki rozkaz..

To może jest jeden powód. A może druigim jest to, że zrobiłeś fansite?

Dobrze więc. Zostawmy temat Moderatorstwa. Opowiedź jakie były początku twoje w świecie tibi oraz jak w ogóle dostała się tibia do twojego domu.

CHYBA Tibii ;p

Mówisz, że strafiłeś na APO. Powiedź więc jaki zdobyłęś poziom w jakim etapie podkarpackiego grałeś. Czy wtedy jak zdobycie 200 lvla i wykonanie softów to cud czy później.

Starfiłęś?

Napisałeś o Exodzie. Twoje zdanie jest jaknajbardziej trafne, ale jest sporo osób, które uważa, że daje nie słuszne bany itd. Może to jest poprostu negatywna rekacja aby sie wyżyć? Jakie jest twoje zdanie na ten temat?

Zgodzę sie z Tobą. Powoli zbliżamy się do końca wywiadu :> Mam nadzieję, że nie przeszkadzałem Tobie. Tak na zakończenie kilka krótkich pytań a z twojej strony chce krótkich odpowiedzi. Ulubiony server na Rl Tibi?

Ładniej jakby pisało Twojej.

Popraw to i będzie dobrze.