Zaloguj się

View Full Version : Lag ciąg dalszy.

Capitan von Rooker
31-12-2014, 01:24
SQUID napisał ...

Popieram przedmówcę - zainwestuj w lepszy internet/sprzęt gdyż teraźniejsze lagi nie są wcale spowodowane serwerem tylko i wyłącznie Twoim sprzętem/łączem.

Pozdrawiam.

Ponawiam temat który mometalnie został zamknięty poprzez Marka.

Lagi na serwerze wczoraj 30-12-2014r były sam grałem w godzinach pomiędzy 12-17 i niestety występowały z niewiadomych przyczyn ? tak więc dlaczego tak się dzieje ??

to nie jest problem jednego użytkownika ...

gwnstopro
31-12-2014, 01:32
Lepiej napisać , że wina internetu.. U mnie jest to samo, każdy lag na tinach równa się dedem ale już się przyzwyczaiłem xD

Verdo
31-12-2014, 01:45
SQUID napisał ...

Ponawiam temat który mometalnie został zamknięty poprzez Marka.

Lagi na serwerze wczoraj 30-12-2014r były sam grałem w godzinach pomiędzy 12-17 i niestety występowały z niewiadomych przyczyn ? tak więc dlaczego tak się dzieje ??

to nie jest problem jednego użytkownika ...

5 godzin w tibi - mózg rozje...

Lepiej napisać , że wina internetu.. U mnie jest to samo, każdy lag na tinach równa się dedem ale już się przyzwyczaiłem xD

No jak ja mam lagi to zazwyczaj potwory stoją zlagowane też i nie padam, więc to musi być wina waszego łącza.

ja nie mam takich lagów by przeszkadzało to w grze, ale czasami się zwiesi serwer na kilka sekund, wielka tragedia wtedy ...

Pierwszy Boonek
31-12-2014, 02:28
jezeli lagowalby server to potwory takze mialyby lagi tym samym bys nie padal.. wina twojego neta albo kompa :]

#t ja nie mam lagow

Azielu$
31-12-2014, 10:18
Od czasu do czasu mam krótkie lagi (po ok. 2 sekundy), ale nie jest to na pewno wina mojego internetu, bo potwory też są 'zlagowane'. Poza tym nic.

Squid
31-12-2014, 10:47
Wiadome, że czasem się coś zdarzy, że zamrozi serwer na sekundę czy dwie, jednak nie są to aż tak uciążliwe lagi (jak to opisujesz) - tak jak pisali Ci wyżej, wtedy potwory też się zatrzymują i nie padasz.

Osobiście siedziałem w grze w tamtych godzinach i nie odczuwałem lagów dlatego też zamknąłem temat - jak widzisz po wypowiedziach wyżej, nie tylko ja nie mam z tym problemów.

Co do tego co je może powodować:
- słaby internet/zwiechy łącza (np. pobierasz duże pliki z dużą prędkością zapychając sobie łącze i zużywając zasoby)
- różne aplikacje (przykładowo GG czy nawet przeglądarka internetowa potrafi w różnych odstępach czasu sprawdzać aktualizacje czy coś i zamulać nawet cały komputer [ostatnio firefox zabrał mi 1GB ramu, drugie 1GB Adobe Flash Player...])
- źle skonfigurowany sprzęt/system operacyjny - czasem jak jest źle ustawione to sprzęt/system nie pozwala na różne czynności procesowi tibii (np. różne odstępy czasowe) przez co postać "skacze" mimo, że mamy nową maszynę ;)

Mam nadzieję, że pomogłem i spróbujesz sam sprawdzić co jest tego przyczyną :)

Turook
31-12-2014, 12:46
Gram i doświadczyłem lagów o 12;12 i 12;46, 3-4 sekundowa ścina

Sabziro
31-12-2014, 13:54
Potwierdzam, straty pakietów są, nie u wszystkich operatorow to występuje ale część ludzi je ma, część nie, wiec na pewno to nie jest wina tej części która ma lagi bo mają u różnych dostawców i jakoś pingując inne serwery nie ma tych strat, pozdrawiam, screenów nie wrzucam bo mi się nie chce, kiedyś wrzucałem ale i tak je olaliście wiec teraz olewam to bo szczerze mi te lagi nie przeszkadzają i tak nie gram, a tylko sprawdziłem, bo administracji się nie chciało :)

ps polecam test łopatologiczny i w momencie lagów zalogować się jednocześnie na innego ots'a (oczywiscie rozsądnie wybrać) i wnioski wyciągnijcie sobie sami :P
(ps mogą wam wtedy wmawiać że to wina tego że macie 2 klienty odpalone ale dziwnym trafem lagi tylko będą na apo xDD)

@Squid może ktoś puścił ddosa na każdego kto był wtedy na teamspeaku XDD

ps pisanie o systemach też jest zabawne bo jakoś klient pewnego ots 7.4 nie miewa takich problemów :p

Capitan von Rooker
31-12-2014, 13:55
5 godzin w tibi - mózg rozje...

No jak ja mam lagi to zazwyczaj potwory stoją zlagowane też i nie padam, więc to musi być wina waszego łącza.

ja nie mam takich lagów by przeszkadzało to w grze, ale czasami się zwiesi serwer na kilka sekund, wielka tragedia wtedy ...

To że kolego napisałem że pomiędzy tymi godzinami byłem w grze nie oznacza że byłem cały czas :v trochę wystarczy ruszyć głową dziś zalogowałem i póki co jest okey :]

Xienus o.O
31-12-2014, 13:56
Wiadome, że czasem się coś zdarzy, że zamrozi serwer na sekundę czy dwie, jednak nie są to aż tak uciążliwe lagi (jak to opisujesz) - tak jak pisali Ci wyżej, wtedy potwory też się zatrzymują i nie padasz.

Osobiście siedziałem w grze w tamtych godzinach i nie odczuwałem lagów dlatego też zamknąłem temat - jak widzisz po wypowiedziach wyżej, nie tylko ja nie mam z tym problemów.

Co do tego co je może powodować:
- słaby internet/zwiechy łącza (np. pobierasz duże pliki z dużą prędkością zapychając sobie łącze i zużywając zasoby)
- różne aplikacje (przykładowo GG czy nawet przeglądarka internetowa potrafi w różnych odstępach czasu sprawdzać aktualizacje czy coś i zamulać nawet cały komputer [ostatnio firefox zabrał mi 1GB ramu, drugie 1GB Adobe Flash Player...])
- źle skonfigurowany sprzęt/system operacyjny - czasem jak jest źle ustawione to sprzęt/system nie pozwala na różne czynności procesowi tibii (np. różne odstępy czasowe) przez co postać "skacze" mimo, że mamy nową maszynę ;)

Mam nadzieję, że pomogłem i spróbujesz sam sprawdzić co jest tego przyczyną :)
i dlatego ze ja mam wg was slabe łącze i komputer to 7 osób na team speaku dostaje lagi w tym samym momencie? ;-)
no zastanów się Marku ;-)
zwłaszcza ze sam Mortiis pisał kiedys ze zmienili hosting na słabszy bo mało osób grało... teraz jak wbija 100+ to jest porazka ;/
kiedys spokojnie biegało 400 i nic sie nie działo o.O
a kompa i neta mam nascie razy lepszego niz w tamtych czasach ;-)

Squid
31-12-2014, 14:08
i dlatego ze ja mam wg was slabe łącze i komputer to 7 osób na team speaku dostaje lagi w tym samym momencie? ;-)
no zastanów się Marku ;-)
zwłaszcza ze sam Mortiis pisał kiedys ze zmienili hosting na słabszy bo mało osób grało... teraz jak wbija 100+ to jest porazka ;/
kiedys spokojnie biegało 400 i nic sie nie działo o.O
a kompa i neta mam nascie razy lepszego niz w tamtych czasach ;-)
To, że masz lepszego kompa, nie oznacza, że tibia będzie Ci lepiej śmigać :D Klient 7.6 jest już stary i był przystosowany do starych systemów itp. [nikt wtedy nie śnił o win7 czy win8] dlatego też na nowszych sprzętach mogą występować czasem problemy :) A to, że ekipa z team speak'a miała w tym samym momencie laga mogło być również spowodowane... samym team speakiem - otwórzcie sobie monitor zasobów i sprawdzajcie stan komputera i łącza w momencie lagów.