View Full Version : Lag ciąg dalszy.
Capitan von Rooker
31-12-2014, 01:24
SQUID napisał ...
Popieram przedmówcę - zainwestuj w lepszy internet/sprzęt gdyż teraźniejsze lagi nie są wcale spowodowane serwerem tylko i wyłącznie Twoim sprzętem/łączem.
Pozdrawiam.
Ponawiam temat który mometalnie został zamknięty poprzez Marka.
Lagi na serwerze wczoraj 30-12-2014r były sam grałem w godzinach pomiędzy 12-17 i niestety występowały z niewiadomych przyczyn ? tak więc dlaczego tak się dzieje ??
to nie jest problem jednego użytkownika ...
gwnstopro
31-12-2014, 01:32
Lepiej napisać , że wina internetu.. U mnie jest to samo, każdy lag na tinach równa się dedem ale już się przyzwyczaiłem xD
SQUID napisał ...
Ponawiam temat który mometalnie został zamknięty poprzez Marka.
Lagi na serwerze wczoraj 30-12-2014r były sam grałem w godzinach pomiędzy 12-17 i niestety występowały z niewiadomych przyczyn ? tak więc dlaczego tak się dzieje ??
to nie jest problem jednego użytkownika ...
5 godzin w tibi - mózg rozje...
Lepiej napisać , że wina internetu.. U mnie jest to samo, każdy lag na tinach równa się dedem ale już się przyzwyczaiłem xD
No jak ja mam lagi to zazwyczaj potwory stoją zlagowane też i nie padam, więc to musi być wina waszego łącza.
ja nie mam takich lagów by przeszkadzało to w grze, ale czasami się zwiesi serwer na kilka sekund, wielka tragedia wtedy ...
Pierwszy Boonek
31-12-2014, 02:28
jezeli lagowalby server to potwory takze mialyby lagi tym samym bys nie padal.. wina twojego neta albo kompa :]
#t ja nie mam lagow
Od czasu do czasu mam krótkie lagi (po ok. 2 sekundy), ale nie jest to na pewno wina mojego internetu, bo potwory też są 'zlagowane'. Poza tym nic.
Wiadome, że czasem się coś zdarzy, że zamrozi serwer na sekundę czy dwie, jednak nie są to aż tak uciążliwe lagi (jak to opisujesz) - tak jak pisali Ci wyżej, wtedy potwory też się zatrzymują i nie padasz.
Osobiście siedziałem w grze w tamtych godzinach i nie odczuwałem lagów dlatego też zamknąłem temat - jak widzisz po wypowiedziach wyżej, nie tylko ja nie mam z tym problemów.
Co do tego co je może powodować:
- słaby internet/zwiechy łącza (np. pobierasz duże pliki z dużą prędkością zapychając sobie łącze i zużywając zasoby)
- różne aplikacje (przykładowo GG czy nawet przeglądarka internetowa potrafi w różnych odstępach czasu sprawdzać aktualizacje czy coś i zamulać nawet cały komputer [ostatnio firefox zabrał mi 1GB ramu, drugie 1GB Adobe Flash Player...])
- źle skonfigurowany sprzęt/system operacyjny - czasem jak jest źle ustawione to sprzęt/system nie pozwala na różne czynności procesowi tibii (np. różne odstępy czasowe) przez co postać "skacze" mimo, że mamy nową maszynę ;)
Mam nadzieję, że pomogłem i spróbujesz sam sprawdzić co jest tego przyczyną :)
Gram i doświadczyłem lagów o 12;12 i 12;46, 3-4 sekundowa ścina
Potwierdzam, straty pakietów są, nie u wszystkich operatorow to występuje ale część ludzi je ma, część nie, wiec na pewno to nie jest wina tej części która ma lagi bo mają u różnych dostawców i jakoś pingując inne serwery nie ma tych strat, pozdrawiam, screenów nie wrzucam bo mi się nie chce, kiedyś wrzucałem ale i tak je olaliście wiec teraz olewam to bo szczerze mi te lagi nie przeszkadzają i tak nie gram, a tylko sprawdziłem, bo administracji się nie chciało :)
ps polecam test łopatologiczny i w momencie lagów zalogować się jednocześnie na innego ots'a (oczywiscie rozsądnie wybrać) i wnioski wyciągnijcie sobie sami :P
(ps mogą wam wtedy wmawiać że to wina tego że macie 2 klienty odpalone ale dziwnym trafem lagi tylko będą na apo xDD)
@Squid może ktoś puścił ddosa na każdego kto był wtedy na teamspeaku XDD
ps pisanie o systemach też jest zabawne bo jakoś klient pewnego ots 7.4 nie miewa takich problemów :p
Capitan von Rooker
31-12-2014, 13:55
5 godzin w tibi - mózg rozje...
No jak ja mam lagi to zazwyczaj potwory stoją zlagowane też i nie padam, więc to musi być wina waszego łącza.
ja nie mam takich lagów by przeszkadzało to w grze, ale czasami się zwiesi serwer na kilka sekund, wielka tragedia wtedy ...
To że kolego napisałem że pomiędzy tymi godzinami byłem w grze nie oznacza że byłem cały czas :v trochę wystarczy ruszyć głową dziś zalogowałem i póki co jest okey :]
Xienus o.O
31-12-2014, 13:56
Wiadome, że czasem się coś zdarzy, że zamrozi serwer na sekundę czy dwie, jednak nie są to aż tak uciążliwe lagi (jak to opisujesz) - tak jak pisali Ci wyżej, wtedy potwory też się zatrzymują i nie padasz.
Osobiście siedziałem w grze w tamtych godzinach i nie odczuwałem lagów dlatego też zamknąłem temat - jak widzisz po wypowiedziach wyżej, nie tylko ja nie mam z tym problemów.
Co do tego co je może powodować:
- słaby internet/zwiechy łącza (np. pobierasz duże pliki z dużą prędkością zapychając sobie łącze i zużywając zasoby)
- różne aplikacje (przykładowo GG czy nawet przeglądarka internetowa potrafi w różnych odstępach czasu sprawdzać aktualizacje czy coś i zamulać nawet cały komputer [ostatnio firefox zabrał mi 1GB ramu, drugie 1GB Adobe Flash Player...])
- źle skonfigurowany sprzęt/system operacyjny - czasem jak jest źle ustawione to sprzęt/system nie pozwala na różne czynności procesowi tibii (np. różne odstępy czasowe) przez co postać "skacze" mimo, że mamy nową maszynę ;)
Mam nadzieję, że pomogłem i spróbujesz sam sprawdzić co jest tego przyczyną :)
i dlatego ze ja mam wg was slabe łącze i komputer to 7 osób na team speaku dostaje lagi w tym samym momencie? ;-)
no zastanów się Marku ;-)
zwłaszcza ze sam Mortiis pisał kiedys ze zmienili hosting na słabszy bo mało osób grało... teraz jak wbija 100+ to jest porazka ;/
kiedys spokojnie biegało 400 i nic sie nie działo o.O
a kompa i neta mam nascie razy lepszego niz w tamtych czasach ;-)
i dlatego ze ja mam wg was slabe łącze i komputer to 7 osób na team speaku dostaje lagi w tym samym momencie? ;-)
no zastanów się Marku ;-)
zwłaszcza ze sam Mortiis pisał kiedys ze zmienili hosting na słabszy bo mało osób grało... teraz jak wbija 100+ to jest porazka ;/
kiedys spokojnie biegało 400 i nic sie nie działo o.O
a kompa i neta mam nascie razy lepszego niz w tamtych czasach ;-)
To, że masz lepszego kompa, nie oznacza, że tibia będzie Ci lepiej śmigać :D Klient 7.6 jest już stary i był przystosowany do starych systemów itp. [nikt wtedy nie śnił o win7 czy win8] dlatego też na nowszych sprzętach mogą występować czasem problemy :) A to, że ekipa z team speak'a miała w tym samym momencie laga mogło być również spowodowane... samym team speakiem - otwórzcie sobie monitor zasobów i sprawdzajcie stan komputera i łącza w momencie lagów.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.