Zaloguj się

View Full Version : Zaskakujące i zachęcające do gry!

Gracz 2010
01-01-2015, 23:18
Patrząc ostatnio na licznik graczy online zauważyłem że w święta jest dość duża frekwencja, jednak mam pomysł który mógłby być może taką ilość graczy online utrzymać na porządku dziennym, JAK?

Jeszcze w styczniu Administratorzy serwera mogliby zmienić lekko jeden z punktów regulaminu który obecnie nie jest stosowany, mianowicie:

"Konta usuwane są po 2 miesiącach braku logowania na przynajmniej jedną postać na koncie"

proponuje zmienić 2 na 5 miesięcy, i taką informacje umieścić na stronie głównej w widocznym miejscu, co dalej?

Wszystkie z postaci powyżej 1000lvla zostały by wprowadzone do gry w sposób zwany eventem albo czymś tego pokroju jednak dostały by nemlcoka...

Np:
1)
Pierwsze 10 osób które w tym okresie wykażą się największym sprytem i wbiją 800 poziomów w jak najkrótszym czasie online ( na koncie mogłąby znajdować się jedna postać a stamina na tym koncie to 1 godzina max dziennie czas naliczany od przejścia na main) za 3 miesiące
(w marcu) ich postać zostanie zamieniona na kolejno lvlem (od największego za 1 miejsce) takie postacie które przez te 3 miesiące nie będą się logowały i będą kwalifikowały się do usunięcia. Do wyrównania szans i nie przekłądania eq byłoby trzeba zrobić jakieś zabezpieczenie.

2) Kolejno mniejsze poziomy które zostałyby "usunięte" zabrane osobom które się nie logowały byłby do kupna za sms bo dlaczego nie skoro ktoś ma czas to gra a jeżeli go niema to dlaczego nie-mógłby kupić.

3) Reszta do 500 lvla postaci mogłaby być wystawiona na licytacje za pieniądze wirtualne a poniżej usunięta.

W końcu mielibyśmy jasną sytuacje ile graczy gra i jest zainteresowanych grą a reszta nie zajmowałaby miejsca na serwerze bo tak nie grają.

4) ...

5) ...

proponujcie w jaki sposób możnaby było dostać taką postać ja podałem tylko przykłady, może jakiś quest event z wiedzy o serwerze itp :) proszę kreatywnie D:

Zarexoholik?
07-01-2015, 12:30
Z tego wszystkiego mógłbym zgodzić się jedynie na wystawienie postaci, które dostały delete na aukcje - tak by pozbyć się UC z serwera. Wszystko to co napisałeś to jakieś wymysły, których nikt normalny by się nigdy nie podjął, bo to po prostu jakaś żenada i nikomu by się nie chciało zajmować takimi głupotami. Zajmij się grą i nic więcej już może nie proponuj, tak będzie lepiej dla nas wszystkich.