PDA

View Full Version : Odnawianie Soul'i

Hollow
06-01-2015, 14:05
Prosta propozycja, wprowadzić coś na zasadzie Rl Tibii gdzie podczas spania w lozku soul'e nam się regeneruja. Dlaczego?
Wieksze lvl'e maja empirke i bardzo latwo jest im je po zuzyciu ponownie wbić a jak wiadomo bez niej jest to czasochlonne a nie ukrywajac zawsze gdzies te soul'e tracimy.

Prosze moderatora o dodanie sondy, zapomnialem

Glosy na nie prosze o uzasadnienie.

Palldino
06-01-2015, 15:35
nom dobre
tylko dopisz propozycje ile souli/h bedzie sie odnawialo

Sorc Aka Siochacz
06-01-2015, 20:57
Czemu nie?
Można tak zrobić, aby soule się regenerowały, ale z blokadą jakąś np: 30 souli 24h po 24h trzeba zalogować, aby aktywować dalszą regenerację.
Żeby nie było, że ktoś wstawi sobie postać i nie będzie grał jakiś czas a się zregenerują soule do pełna.

zii_twardziel
06-01-2015, 21:57
Jestem na nie bo moim zdaniem soule wpadają w optymalnym tempie. Wbiłem zaledwie 30lvli i mam ponownie 255 souli.

BAŁT
06-01-2015, 22:17
W sumie to fajny pomysł niech te wyrka i spanie w nich coś dają ale nie może być przesady ze sie nam przez noc 255 odnowi czy cos ;p ja to bym dodał jeszcze żeby podczas spania w wyrku fragi znikały szybciej wtedy domek i posiadanie w nim łóżka było by fajną sprawą ;p

Hokage
06-01-2015, 23:01
Jeśli by się jeszcze dało robić tak, że tym co nie mają tarczy wykonanej ;]

Jestem na tak.

Zarexoholik?
07-01-2015, 12:09
W sumie to fajny pomysł niech te wyrka i spanie w nich coś dają ale nie może być przesady ze sie nam przez noc 255 odnowi czy cos ;p ja to bym dodał jeszcze żeby podczas spania w wyrku fragi znikały szybciej wtedy domek i posiadanie w nim łóżka było by fajną sprawą ;p

+1

Dobre zachęcenie graczy do kupowania domków, nawet w takich miejscach jak Ank. Wtedy byłoby to opłacalne.

Osobiście nie używałem tarczy an soule, zawsze je zbierałem podczas normalnego expienia, więc mi to obojętne.

Squid
07-01-2015, 13:22
Jestem na nie - soule są punktami które regenerują się podczas gry. Dlaczego osoba która wylogowała by się poprzez kliknięcie na łóżko miałaby mieć soule za darmo podczas gdy inni je zdobywają podczas expienia? :)

Jeśli już to byłbym za inną opcją w której wymagana jest inna aktywność w grze a nie, że chcielibyście wszystko za darmoszkę ;)

Week
07-01-2015, 14:42
Jestem na nie - soule są punktami które regenerują się podczas gry. Dlaczego osoba która wylogowała by się poprzez kliknięcie na łóżko miałaby mieć soule za darmo podczas gdy inni je zdobywają podczas expienia? :)

Jeśli już to byłbym za inną opcją w której wymagana jest inna aktywność w grze a nie, że chcielibyście wszystko za darmoszkę ;)

Ty już tak nie obiecuj, bo jesteś w ekipie od dawien dawna, a zrobiłeś najbardziej zjebany update w życiu tego serwera, do tego zbugowany na każdym kroku.

@Topic

Propozycja fajna, ale już Squid napisał, że nie wejdzie w życie, więc piszę JA, aby Was uświadomić, że nie będzie nic za darmo!

Stanisław Wokulski
07-01-2015, 17:56
Witam.
Jestem jak najbardziej za tą propozycją. Szkoda tylko, że osoby głosujące na 'nie' nie uzasadniły swoich przekonań.
Jak już powyżej wspomnieli inni użytkownicy, jest to dodatkowym bodźcem, który może zachęcić nas do zakupu domku.
Squid: Dlaczego wyższym poziomom, które mają empirke jest o tyle łatwiej, a niskopoziomowi gracze na tym tracą "bo nie ma nic za darmo", bo żeby zrobić quest to trzeba wbić 2 czy 3k lvl... Według mnie jest to niesprawiedliwy argument..

Pozdrawiam,
Stanisław Wokulski.

Squid
07-01-2015, 18:54
Witam.
Jestem jak najbardziej za tą propozycją. Szkoda tylko, że osoby głosujące na 'nie' nie uzasadniły swoich przekonań.
Jak już powyżej wspomnieli inni użytkownicy, jest to dodatkowym bodźcem, który może zachęcić nas do zakupu domku.
Squid: Dlaczego wyższym poziomom, które mają empirke jest o tyle łatwiej, a niskopoziomowi gracze na tym tracą "bo nie ma nic za darmo", bo żeby zrobić quest to trzeba wbić 2 czy 3k lvl... Według mnie jest to niesprawiedliwy argument..

Pozdrawiam,
Stanisław Wokulski.
Dlatego czekam na inne propozycje, ciekawsze. Mają empirkę i co? Domek też mają [lub kupią bo h lvl na wszystko stać] i będzie leciało im jeszcze szybciej i znowu będzie płacz, że hlvl to ma w sekundę. Do tego wykupią wszystkie domki i będzie płacz kolejny, że nie ma domków dla niskich poziomów bo są drogie... Tym bardziej, niesprawiedliwe to będzie dla tych, którzy expią a nie "śpią".

Tak więc czekam na ciekawsze propozycje dotyczące łóżek i inne, dotyczące souli :)

Heheszky
07-01-2015, 19:25
Dlatego czekam na inne propozycje, ciekawsze.

Może dodać uzupełnianie souli do soków z motylków. "Napój magiczny uzupełnił XX punktów twojej duszy."?

Hollow
10-01-2015, 13:35
Albo udostepnijcie osobom ktore nie maja wykonanej empirki aby obcja z soulami byla dostepna dla osob ktore maja na sobie tarcze.