Zaloguj się

View Full Version : Rekompesata za ataki na server grudzien/styczen

Proxop
08-01-2015, 16:43
Siema.
Tak jak w temacie kiedy zorganizujecie rekompensatę za stracone dni PACC oraz brak możliwości zalogowania na server (gracze ze stałym IP) spowodowane atakami ddos.
Pozdrawiam i czekamy z niecierpliwością na odpowiedz od administracji. :cool:

@down

Przeciez rekompensata za ataki bylo usuniecie saszy xD
A co mnie obchodzi Sasha. Każdy sobie rzepkę skrobie. Wiec dla mnie to żadna rekompensata.

Palldino
08-01-2015, 16:47
Przeciez rekompensata za ataki bylo usuniecie saszy xD

Stanisław Wokulski
08-01-2015, 16:49
Witam.
Jest to bardzo trafne spostrzeżenie. Również jestem za tym, żeby zrekompensować nam, graczom te nieudogodnienia jakie występowały w ostatnim czasie. Czekam na odpowiedź administracji.

Pozdrawiam,
Stanisław Wokulski.

Razzler
08-01-2015, 17:31
Teoretycznie był jakiś śmieszny exp x10, ale też w genialnym momencie zwiększyliście ten exp, bo jeszcze wtedy połowa graczy (ja też) nie mogła się zalogować na server...

gwnstopro
08-01-2015, 18:18
Też nie mogłem grać, wystarczy delete Sashy. Jestem na nie

Sokol from West
08-01-2015, 18:57
Mogłeś napisać, jaki sposób rekompensaty byś widział za to co miało miejsce. Jeżeli to ma być exp x10, to jestem na nie. Mamy sople, speed(który się nie zresetował). Jedynie mogą przedłużyć możliwość używania sopla(np. tydzień dłużej) lub dodać te kilka dni pacc ;)

Tobie speed się nie zresetował mi tak bo loguje głownie wieczorami a wtedy serwerownia dawała mi już blokadę IP przez ataki ddos.

W tamtym roku, konkretnie 1 stycznia ten speed się każdemu wyzerował.

Aurus
08-01-2015, 19:59
Ja uważam, ze rekompensata to niezly pomysł (exp zwiekszony... hmmm nieglupie) ale czy to ci pomoze? i tak beda zawalone wtedy expy ;p Lepiej faktycznie cos innego wymyslić np DAC BOTA NA TYDZIEN! ;d nie no zarcik ;D ale faktycznie jakis pacc czy cos by wystarczyl

KePuczasta
08-01-2015, 20:03
Dodatkowe 3 dni pacc do aktywacji na stronie, dla stałych graczy ;-) co wy na to?

Proxop
08-01-2015, 20:23
Mogłeś napisać, jaki sposób rekompensaty byś widział za to co miało miejsce. Jeżeli to ma być exp x10, to jestem na nie. Mamy sople, speed(który się nie zresetował). Jedynie mogą przedłużyć możliwość używania sopla(np. tydzień dłużej) lub dodać te kilka dni pacc ;)

Tobie speed się nie zresetował mi tak bo loguje głownie wieczorami a wtedy serwerownia dawała mi już blokadę IP przez ataki ddos.

@ topic

pytanie bardziej do adminow niż graczy. pozdro

Novi
08-01-2015, 20:50
Moim zdaniem, jakiś mały ewent w postaci rekompensaty by się przydał.. ;) Ale nic wielkiego.. przynajmniej mogłeś wolny czas świąteczno-nowo roczny spędzić w rodzinnym gronie :)

Razzler
08-01-2015, 21:06
A według mnie, rekompensatą za ataki,powinno być udowodnienie, że jeszcze w ogóle spędzacie trochę czasu przed monitorami poświęcając czas temu co stworzyliście 10 lat wcześniej. Na wasze szczęście ofiarą był sasha, co nie spowodowało buntu innych ludzi, ale jeśli ofiarą byłaby bardziej lubiana osoba ? Co wtedy? Pokazaliście jacy jesteście bezbronni, to teraz pokażcie że jeszcze potraficie robić to co 10 lat temu, taka jest moja opinia.

Więc może najlepiej zacząć od update, który rzekomo miał być we wrzesniu (nie jestem pewny, tak słyszałem)

Caav
08-01-2015, 21:07
To chyba osoba, która ddosowała serwer powinna wam to zrekompensować. :rolleyes:

zii_twardziel
08-01-2015, 21:19
Jeżeli rekompensatą miałyby być 3dni pacc to ja wole obejść się smakiem bo mam ich aż za dużo. Był exp 10, ale dla tych, którzy mają zmienne ip i wątpię, że będą dawać go poszczególnym osobom po 2 tygodniach od ataków.

Elitarny
08-01-2015, 22:05
Ja stracilem choinke i 2 speedy po 50 % na 2 kontach :D chetnie bym cos przyjal za te komedie :D

KePuczasta
08-01-2015, 22:21
Ogólne ddosowy obiecał reklamę serwera i gdzie ona jest!?

Yoohi
08-01-2015, 22:28
Ogólne ddosowy obiecał reklamę serwera i gdzie ona jest!?

A wy dalej uważacie, że ten typ istnieje ? Śmiech. Ta osoba zniknęła w raz z banem saszy z serwera, o reklamie zapomnijcie, bo administracja je nie kupi wiadomka. Ten cały typ to był ktoś z administracji 100% a to wszystko po to, żeby pozbyć się tego całe saszy.

#Prosiłem niby tego bakkupa zeby zrobił crash serwera na moja prośbę na priv. po czym dostałem bana ;-) od mortiisa za namawianie do łamania regulaminu, przypadek? Nie SONDZE.

#Top

Dać wam palec, a bedziecie chcieli całą rękę. Gdzie te update z września? he

Hokage
09-01-2015, 00:52
Ewentualnie jak już naprawią problem z lagami mogli by dać któregoś dnia zwiększony exp i to wszystko.

Verdo
09-01-2015, 04:45
Tak jak pisal Sokol-wystarczy jesli przedluza sople :)

Bo macie po 3k lvl i stac was na sople. pozdro ale nie jestescie sami na serwie;)

ps. obojętne mi to.

Sorc Aka Siochacz
09-01-2015, 07:01
To chyba osoba, która ddosowała serwer powinna wam to zrekompensować. :rolleyes:
Taka prawda przecież, to jest wina z jego strony.

Bo macie po 3k lvl i stac was na sople. pozdro ale nie jestescie sami na serwie;)

ps. obojętne mi to.
Co do sopli, to można je było uzyskać z domkowych choinek nie zależnie od lvl'u postaci, tylko z różnymi %

#Topic
Wydaje mi się, że speed 50% jaki można było uzyskać wraz z soplami, które dodawały do potwora x % pkt doświadczenia wystarczyłoby niż jeszcze więcej wymagać od Administracji.
Przecież, to nie wina Administracji, tylko dzieciaka co DDoS'ował.

Zarexoholik?
09-01-2015, 10:32
Rekompensata? Przecież nikt cie nie zmusza do gry na tym serwerze, to nawet nie jest twój obowiązek, więc za co ta rekompensata ma być? Grasz tu z własnej woli i na warunkach jakie są...

:v

Kupując pacc chce mieć możliwość wykorzystania tych dni czy to jakiś problem??? Nie mam pro hiper 3k lev gdzie zarabia się na pacc runkę w kilka dni (mało grając). Pozdro

A czy ktoś cię zmusił do kupienia pacc, czy zrobiłeś to z własnej woli? Mi się wydaje, że kupowanie pacca to wspomaganie serwera, a w ramach podziękowania za pomoc dostajesz premium.

Proxop
09-01-2015, 22:40
Rekompensata? Przecież nikt cie nie zmusza do gry na tym serwerze, to nawet nie jest twój obowiązek, więc za co ta rekompensata ma być? Grasz tu z własnej woli i na warunkach jakie są...

:v

Kupując pacc chce mieć możliwość wykorzystania tych dni czy to jakiś problem??? Nie mam pro hiper 3k lev gdzie zarabia się na pacc runkę w kilka dni (mało grając). Pozdro

Volm
10-01-2015, 08:14
To moze administracja zwiekszy dlugosc dzialania sopla? Taka mala rekompensata a kazdy by skorzystal i nie byloby placzu ze nie bylo kogos wtedy w domu

Squid
10-01-2015, 11:20
Sople powinny być wyłączone 6 stycznia, jednak nie są wyłączone abyście mieli okazję nieco dłużej z nich korzystać.

Inna rekompensata będzie niebawem :)