Zaloguj się

View Full Version : ZA DUŻO jest kasy na serwerze! trzeba zmniejszyć

tymczasowy
08-01-2015, 20:31
Od lat mówiac wprost denerwuje mnie, że np. sca kosztuje 3cc. ale ogólnie to powinno sie coś zrobić z tymi uc na servie... to jest przesada po prostu. Tak się grać nie da... jak wy żeście te zmiany wprowadzali, że tyle kasy na serwerze..?

uważam, że kasa z najmocniejszych potworów powinna być liczona w max. kilku sc. Cena sca i pokrewnych itemów powinna zostać podniesiona kosztem ich rzadszego wypadania, klapki itp. nie powinny wypadać z żadnych potworow. Powinno się każdemu itemowi z osobna przyjrzeć i ustalić nowe ceny oraz praktycznie zablokować loot (znacznie zmniejszyć).

Po prostu proponuję całkowite zmiany w loocie, jego zmniejszenie a także licze na wasze pomysły. Zamiast gracz z wysokim lvlem wyciagać po 200 kcc czy więcej, będzie od momentu wprowadzenia zmian wyciągął max. 2-4 kcc. Wiadomo, że nikt na reset charów nie pójdzie i ...aż strach w ogóle proponować to, ale zrobienie coś z lootem i potworami, bez wymigania się brakiem czasu powinno dużo dać. Może niektórzy będą sie wkurzać, ale mniej niż gdyby ktoś miał im postacie zresetować...

Stanisław Wokulski
09-01-2015, 09:00
Witam.
Pieniędzy jest zdecydowanie za dużo, ale niestety takich propozycji było mnóstwo a ze strony administracji nie było ruchów. Ale są tego przyczyny. Teraz już za późno na takie rzeczy. Nagły, gwałtowny spadek lootrate lub inne rzeczy które powiedziałeś średnio mają sens ponieważ kasy na serwerze i tak i tak jest dużo. Najlepszym rozwiązaniem byłyby loterie, gdzie kupuje się losy za uc a nagrodami są rzadkie itemy lub pacc a nie klapki czy shaman sety.

Pozdrawiam,
Stanisław Wokulski.

Zarexoholik?
09-01-2015, 10:35
Już dawno temu pisałem o tym, że na tym OTS'ie można tylko zarabiać. Tutaj nie ma czegoś takiego jak WASTE. Wydaje się znikomą ilość pieniędzy na doładowania amuletów, ewentualnie na starlighty + manasy/uhy - nic więcej. No może jeszcze jakaś opłata za dostanie się w jakieś miejsce (groszowa sprawa). Z każdego wypadu na resp wynosi się ogromny profit, z każdego moba wyciągniesz mnóstwo kasy + przedmiotów na sprzedanie, więc?

Powinni osłabić ze wszystkiego loot, a nie, że za każdym razem wraca się z kolejnymi ilościami sc/uc.

KePuczasta
09-01-2015, 15:02
Już dawno temu pisałem o tym, że na tym OTS'ie można tylko zarabiać. Tutaj nie ma czegoś takiego jak WASTE. Wydaje się znikomą ilość pieniędzy na doładowania amuletów, ewentualnie na starlighty + manasy/uhy - nic więcej. No może jeszcze jakaś opłata za dostanie się w jakieś miejsce (groszowa sprawa). Z każdego wypadu na resp wynosi się ogromny profit, z każdego moba wyciągniesz mnóstwo kasy + przedmiotów na sprzedanie, więc?

Powinni osłabić ze wszystkiego loot, a nie, że za każdym razem wraca się z kolejnymi ilościami sc/uc.

X2
Dodam jeszcze od siebie ze wejscia na resp oczywiście nie wszystkie, ale na te z monsterami z których jest dobry profit powinny być płatne, w zależności od profesji... ALBO można się zastanowić nad czasowym wykupywaniem wstępu na resp, max w ciągu dnia dana postać wykupuje resp na 4h kosztowało by to sporo i wpłacić daninę można by bylo tylko wtedy jjeśli poza nami na respie nie byłoby nikogo więcej... Pomysł do dopracowania!

Goldi
09-01-2015, 15:21
Zamiast sla trzeba wprowadzić komende !bless która działa by tak jak sl lecz zabierała by odpowiednią ilość kasy zależnie od lvla a nie raptem 1sc jak i tak zarobi się znacznie więcej...

Sephiroth
09-01-2015, 15:24
Zamiast sla trzeba wprowadzić komende !bless która działa by tak jak sl lecz zabierała by odpowiednią ilość kasy zależnie od lvla a nie raptem 1sc jak i tak zarobi się znacznie więcej...

Była kiedyś propozycja co do blessów (2k11), jak widać nic nie było robione w tym kierunku :D Chyba za długo ciśniemy na SL i magicznych amuletach, żeby coś zmieniać.

Hokage
09-01-2015, 15:34

wtedy nikt by nie pekował. Kasy jest sporo ale są też wydatki. Pacc runa, broszka. NIech zrobią żeby doładowanie amuletu kosztowało 2 sc i git ;]

Sokol from West
09-01-2015, 15:53
Po prostu proponuję całkowite zmiany w loocie, jego zmniejszenie a także licze na wasze pomysły. Zamiast gracz z wysokim lvlem wyciagać po 200 kcc czy więcej, będzie od momentu wprowadzenia zmian wyciągął max. 2-4 kcc. Wiadomo, że nikt na reset charów nie pójdzie i ...aż strach w ogóle proponować to, ale zrobienie coś z lootem i potworami, bez wymigania się brakiem czasu powinno dużo dać. Może niektórzy będą sie wkurzać, ale mniej niż gdyby ktoś miał im postacie zresetować...

To taki np. Gracz z 500 poziomem, ile będzie wyciągał? 200cc? XD Zastanów się co Ty piszesz, bo aż śmiać się chce XD Skoro ma się ten duży lvl, to wiadomo, że będzie się sporo zarabiać. Nie unikniesz tego.

X2
Dodam jeszcze od siebie ze wejscia na resp oczywiście nie wszystkie, ale na te z monsterami z których jest dobry profit powinny być płatne, w zależności od profesji... ALBO można się zastanowić nad czasowym wykupywaniem wstępu na resp, max w ciągu dnia dana postać wykupuje resp na 4h kosztowało by to sporo i wpłacić daninę można by bylo tylko wtedy jjeśli poza nami na respie nie byłoby nikogo więcej... Pomysł do dopracowania!

Jakie płatne respy?! Jakie wykupywanie czasu?! Pomysł do odrzucenia, teraz o tym myślicie, jak gra 100 osób? Gdyby administracja lepiej testowała te wszystkie dodawane moby, nie miał by miejsce problem pod tytułem "Zbyt dużo kasy na serwerze". Trzeba najpierw dobrze testować, sprawdzać, a nie jak zawsze - większe lvl dorobią się hajsu, ktoś da info, że loot za dobry i oni zmniejszają do tego stopnia, żeby nikt więcej się nie dorobił(przykład skelety/generale). Jedynym mobem, na którym można teraz zarobić jest Pirate Skeleton. Jedynie trzeba zwiększyć cenę sl/doładowań, bo cena za śmierć jest śmieszna...

Cleyu
09-01-2015, 16:47
Hmm, może żeby ubyło troche hajsu niech zrobią jakieś licytacje postaci, które zostały usunięte np. Sasha Rookslayer. Myślę, że to byłby lepszy pomysł :)

@down

co to 3 pandemki dla niego, kumpel 2,7k ek ostatnio 2x klapki z czegoś tam zloocił.

elmO.
09-01-2015, 16:52

Ja, jako obesrwujący, od jakiegoś czasu nie grający, zaproponował bym jedynie coś takiego, typu loteria zależna w dużym stopniu od poziomu los, dla większych lvli by kosztował nawet 1uc skoro wprowadzili tę walutę, bez sensu robić po 1sc loterie w której niektórzy kupują po 2000 losów... 1 los, 1 uc i nagrody by zaskoczyły, może nawet nie miło, bo w kopertach by było jakieś denne przedmioty np w 3 z 5. inaczej nie ma szansy na pozbycie się czegokolwiek, bo osoby typu kicaii idą na respa i przynoszą 3 Pandemki i mają wszystko gdzieś :D dlatego najprawdopodobniej nowi ludzie nie chcą zaczynać grać, bo to nie ma nic wspólnego już z graniem, wszyscy mają wszystko tak naprawdę.

GL Admins.

@edit.

Można by było zrobić pacc za uc, a nie admini szukają tylko zł. w obecnej sytuacji, skoro tak się dzieje na serwerze, to niech zrobią SMS SHOP na itemy, wtedy się dorobią swoich upragnionych marnych złotówek, i skończą z serwerem.

Ferrum
09-01-2015, 18:51
A ja mam odmienne zdanie. Gracie na OTS, tak? Tak. Po to tu się zalogowaliście, aby mieć łatwiej niż na realu i czerpać podobne przyjemności z gry. Liczyliście na ułatwienia - dostaliście je. Może zbyt mocno gra jest ułatwiona, ale nie będziemy z tego robili real Tibii.

Pozdrawiam.

Week
09-01-2015, 20:02
Tak jak Grzesiek to ujął, to jest OTS.
Chciałeś być Seromontisem, ale na realu Ci się nie udało, więc wbiłeś na OTS, gdzie wszystko przychodzi ŁATWIEJ.
Co do propozycji z blessami, to raczej nie wypali, a inne tego typu propozycje są po prostu do dupy.
Na zmniejszanie loota ze wszystkich potworów również jest już za późno.

Miffek
09-01-2015, 23:34
większa strata za śmierć by zmieniła to, tutaj można padać żeby wrócić do miasta z expa, powinno byc coś że jak się padnie to sie to jakoś odczuwa, najlepsze by były blessy zamiast sl i ich cena musiała by zależeć od poziomu, to by załatwiło sprawę

rumun
09-01-2015, 23:40
Jak macie duzo hajsu prosze wyslac mi parcelem, bo ja jakos nie mam ;//
ktos kto gra juz ladnych pare lat to wiadome, ze bedzie sie bogacil caly czas