Zaloguj się

View Full Version : Propozycja odnośnie Mut'e w grze zamiast BANÓW!

kornikowy
11-01-2015, 17:44
Witam!!!

Mam propozycje odnośnie Mute na serwerze APO, zamiast BANÓW.

Mut'a dawało by się w tedy kiedy:

- Dana osoba źle się zachowuje na G-C. lub na Default {Czyli: Obraźliwe wyrażenie się do kogoś},

Mut'a dawało by się na 30 minut albo na 1 godzinę. Dlaczego mute???? Dlatego, że BAN za obraźliwe wyrażenie się to już jest przesada.

Bany by się dawało za:

- Używanie macro/botow itp. { ALBO ODRAZU DELET },
- Handel/Wymiana Postaciami.,
- Reklama niezwiazana z serwerem,
- Bledny format nazwy postaci. { Nemlock'a ale ban trzeba dać, żeby nick zmienić },
- Sprzedaz/Kupno za prawdziwe pieniadze,
- Dzielenie konta,
- Spamowanie,
- Multi-clienting,
- Obrazliwa nazwa postaci,
- Destruktywne zachowanie.

Bany tylko za to, a nie za OBRAŹLIWE WYRAŻENIE SIĘ.

Więc ja bym taką zmianę wprowadził w Ekipie APO.

Kto jest za tym żeby dawać MUT'E za OBRAŹLIWE WYRAŻENIE SIĘ.??

A BAN'Y za to co napisałem UP za co mają być BAN'Y.

Czekam na zdanie Graczy i także na zdanie Administratorów serwera.

!EDIT

Dodaję sondę.

Sephiroth
11-01-2015, 17:49
Wydaje mi się, że ten temat jest wynikiem ostatniego bana XD!

Jestem na nie, jest dobrze tak jak jest. Dziwne, że po tylu latach zaczęło to komuś przeszkadzać XD

Pierwszy Boonek
11-01-2015, 18:21
Dobrze napisal bany za obrazliwe wyrazanie sie to smiech na sali, tymbardziej ze czesto GM wejdzie w srodku lub pod sam koniec calej wyzywanki i bana dostaje osoba ktora najmniej spinala... do tego raz na tydzien raz na dzien, czasem nawet na 2.. no coz.. smiech ofc jestem za

(pomijajac to, ze jesli cie ktos nagra jak wrzucasz mu na PRYWATNYM CHACIE to tez dostaniesz bana.. - to po chuj wgl on istnieje?)

Zarexoholik?
11-01-2015, 21:23
(pomijajac to, ze jesli cie ktos nagra jak wrzucasz mu na PRYWATNYM CHACIE to tez dostaniesz bana.. - to po chuj wgl on istnieje?)

Po to, żeby ktoś został za to ukarany. Po co obrażasz innych? Nie rób tego to nie będziesz mieć z tym problemów.

#topic

Chyba sobie żarty robisz. Wyzywasz kogoś to dostajesz bana i masz czas na odpoczynek/przemyślenie swojego żałosnego zachowania.

NIE.

Novi
11-01-2015, 23:03
Równie dobrze, może być ban na godzinę lub dwie.
Kara musi być..
a tak ktoś dostanie mute na godzine, wlaczy speeda.. i tak nie bedzie nic pisal.
Lepiej ban na okres 1-6h.

Dementor
11-01-2015, 23:43
Wiesz co by się działo, gdyby za to można było dostać tylko mute'a...? :confused: Na serwerze i tak często spotykamy się z obrazą, a co dopiero jeśli jeszcze byśmy na to w pewnym stopniu przyzwolili...?
Oczywiście jestem na nie, każdy powinien liczyć się ze słowami i przede wszystkim myśleć co pisze. ;)

Sokol from West
12-01-2015, 15:39
Śmieszna propozycja. Jestem na NIE - na tym serwerze, co druga osoba już potrafi obrażać Ci całą rodzinę, wyzywać od kurew itd. Dlaczego taka osoba, ma tylko otrzymać jakieś śmieszne muted? Zobacz co się wyczynia na Game-Chat, gdzie nawet o coś pytając, możesz zostać zjechany tak, że odechciewa Ci się w ogóle tutaj grać. Osobiście, to bym zwiększył kary za obrazę, bo niektórzy dostaną bana na dzień, a i tak ich nic to nie nauczy - wręcz przeciwnie, wyzywają nas jeszcze bardziej.

Tsu
12-01-2015, 18:21
Jestem na nie ponieważ:
- Ten temat jest pojebany jak wszystkie twoje tematy
- Mute zamiast bana? Haha to się robi śmieszne ktoś ktoś robi wjazd na matkę czy coś i tylko mute XD
- Ban jest dobrą karą dla nieudaczników którzy nie myślą o swoim zachowaniu :)

Bombarder
12-02-2015, 23:02
Zdecydowanie lepszym pomysłem było by banowanie głównego konta osoby która specjalnie loguje się na noob'a żeby trollowac, to by ich najbardziej bolało i poziom trollingu byłby tylko na forum w dziale azbesta :]