View Full Version : Exp x15 [tylko dla nowych postaci]
tymczasowy
14-01-2015, 00:26
Zanim ktos obrazi mnie czy zaneguje to co piszę, niech chwile pomyśli...ale serio pomyślcie. Zauważyłem, że niestety ale tacy całkiem nowi gracze nadal potrafia expić w taki sposób tzn : 15-25 cyklopy, 25-40 gs'y, 40-50 hero , demony itd. Sam tylko raz tak spróbowałem w obecnych czasach i to jest po prostu tragedia jakaś...
zwyczajnie starałem sie wczuć w położenie tych graczy i wiecie co? nie wiedzac nic o dark lordach itp na ich miejscu od razu bym odszedł z serwera albo wbił z 50 lvl i miał dość. Ja tam mam gdzieś exp x5, mam kase na serwerze, mniej wiecej ogarniam ale pisze o nowych graczach.
NIE itemy, nie jakieś maratony i eventy, ale cos o czym od razu nowi wiedza i jedyne co mi przychodzi na mysl to właśnie zwiekszenie expu... najpierw x15 na rooku do 8 lvla, od 8 lvla do 12 exp x10, od 12- 15 exp x7.
Na mainie na powrót exp x15 do lvl 100, od 100 do 140 exp x10, od 141 do 200 exp x7 , od 201~ exp x5 normalnie.
To sa przykłady i zanim zaznaczycie "nie" PRZEMYŚLCIE TO DOKŁADNIE co tu napisałem, bo ja to przemyślałem... i wiem że coś takiego zachęci i zniknie to uczucie męczarni ktore towarzyszy już nawet przy 12 lvlu na rooku a co dopiero potem gdy nie wie jak sie grać, nie wie o tym, że można na slime iść jak sie ma s ring itp.. TAKIE COŚ ZACHĘCI DO GRY DALSZEJ. "Udawajcie", że jesteście nowi, z leather setem na start, bez kasy, s ringów i wyjdzcie z rooka. To jest MĘCZARNIA. MĘCZARNIA dla nowych graczy. Na mainie zresztą też.
Nie wiem czy w ogole zdajesz sobie sprawe z tego co piszesz? Wbic 50 lvl to kwestia godziny, 100 to 2 godzin, moze ciut wiecej
Ten 200 lvl wbija sie na luzie grajac 2 dni, bez jakiegos maniaczenia.. od poczatku z 0 eq.
Przeciez idziesz na dark lordy masz je juz pozniej na hita, a dostajesz w ch.. expa za to ^^ Do tego jest speed. A ty chcesz powiekszac im expa?
Jak ktos ma zaczac to i tak zacznie, a jak mu sie ma znudzic i tak sie znudzi..
tymczasowy
14-01-2015, 00:39
Nie wiem czy w ogole zdajesz sobie sprawe z tego co piszesz? Wbic 50 lvl to kwestia godziny, 100 to 2 godzin, moze ciut wiecej
Ten 200 lvl wbija sie na luzie grajac 2 dni, bez jakiegos maniaczenia.. od poczatku z 0 eq.
Przeciez idziesz na dark lordy masz je juz pozniej na hita, a dostajesz w ch.. expa za to ^^ Do tego jest speed. A ty chcesz powiekszac im expa?
Jak ktos ma zaczac to i tak zacznie, a jak mu sie ma znudzic i tak sie znudzi..
Stali gracze bez problemu wbiją 50 czy 200, ale ja tu piszę o NOWYCH graczach, którzy byc może nigdy tu nie grali. Gdy na servie sa prawie 4k lvle, a taki ktos nie wie za bardzo gdzie ma iść, nie obchodza go poradniki i w koncu idzie na jakieś cyklopy,hero, wbija te 50 z problemami, a zobacz ile jeszcze ma przed soba, a już w tym momencie powinien czuć monotonnie i trud. Jakbysmy zgodzili sie na to, że wbiją łatwiej niż my ten 150 chociaż, a najlepiej 200, to myśle, że "uczucia" nowych graczy beda inne. Inaczej podejda do tematu niż po wbiciu 50 przez całe popołudnie..
pomyślcie w ten sposób, bo tu naprawde nie chodzi o stałych graczy ale zupełnie nowych. Ja wychodziłem z rooka bez eq, gdy musiałem bic rotwormy zamiast slime i to jest meczarnia..mozecie pisac co chcecie, ale w dzisiejszych czasach exp x5 to za mało jak na sam początek. Dobry dla pozniejszych lvli, bo nie możemy noob otsa robić, ale na poczatek jest za cieżko i za nudno.
Przede wszystkim to zależy jaki typ gracza wchodzi na ots, bo jak to bedzie osoba która chce się zaangażować na dłużej, to z pewnością wejdzie na forum, przeczyta poradnik i będzie wiedziała gdzie ma expic, a jak to bedzie osoba która chce sobie wejść dla zabawy na chwile, to i tak nie robi to różnicy..
Kolejna rzecz, to player który będzie expił tak jak mówisz na nieświadomce wbije 100 lvl w godzine, a osoba która będzie wiedziała co robić wbije, 200 w godzine? No bo właśnie tak to będzie wyglądało...
W moim przypadku to by wyglądało tak: Wchodze na server jako nowa osoba, wchodze na forum chcąc zaangażować się bardziej, patrze gdzie mam expic, wbijam 200 w godzine, po czym uznaje że to bumba i wychodze z gry, kropka
Reasumując:
Jestem na nie
Jestem na nie, jeżeli zależy ci na levelu to w tydzień wbijesz 1000 Level także rusz swoją dupkę i zacznij expijc a nie dawać jakieś głupie pomysły. To nie MAZUREK chcesz exp razy trylion to lec tam
Wojowniczek
15-01-2015, 14:53
Bez przesad... Każdy zaczynał od 1 lvla. Teraz na rooku jest arena na pacc a dostaje sie 3 dni free . Na arenie spokojnie bez eq wbije sie 12 lvli i sa lucky raty. Na nie.
Zarexoholik?
15-01-2015, 16:06
A czyj to problem, że ktoś nie zna mapy? Jakby nie spoilery na rl tibii to nowi też by nie wiedzieli o większości respów. Na forum jest masa poradników, a tibia to tylko gra. Nikt do gry tutaj nikogo nie zmusza. Teraz jest coś takiego jak !speed, więc nawet newbie mają łatwiej.
NIE.
Dla nowych graczy przede wszystkim mógłby się pojawić w bp po zrobieniu postaci jakiś list czy coś z przydatnymi informacjami np o !speed bo newbie skąd mogą o tym wiedzieć...
tymczasowy
25-01-2015, 16:39
odświeżam, prosze o wypowiedzi. Pomysł motywuję tym, że gracz majac np. exp x20 czy x15 bedzie czuł sens dalszej gry, a wiadomo jak pozwolimy wbić nowemu łatwo powiedzmy 400 czy 500 to nie odejdzie tak szybko.
NA x5 NIE MA SENSU GRA :/ jest nudna i monotonna...oczywiście bez trudu wbiłbym 300 lvl czy więcej, ale z perspektywy nowego gracza to same negatywne uczucia niestety. Taki exp x15 mógłby być chociaż do 200 lvla a najlepiej do 400-500.
Im ciężej w grze to chyba lepiej? Nie można mieć wszystkiego wyłożonego na tacę. Są pewnie inne gry, które wymagają większego wkładu czasowego i ludzie nie narzekają. APO to nie orshots (czy jak mu tam). Mi nie przeszkadza x5 na tym serwerze. Obecnie 7.6 to przeżytek.
Pozdrawiam.
Chodziło mi o to, że sam początek na apo powinien być przyjemnością, bo NIE jest. Udawajcie, że wchodzicie na serv poraz pierwszy i idzcie wyjść z rooka, nie wiedzac o slimach pod city ani o stealth ringach... jest podobnie co kilka lat temu. Rotwormy od 12 lvla, to jest po prstu męczące.
już darujcie nowym graczom ten 200 lvl. Co wam szkodzi exp x15 do 200 lvla a potem x5 normalnie? albo x15 do 400 lvla i dalej x5 . Takie coś zdecydowanie uprzyjemni gre nowym.
Sephiroth
25-01-2015, 16:42
NA x5 NIE MA SENSU GRA :/ jest nudna i monotonna...oczywiście bez trudu wbiłbym 300 lvl czy więcej, ale z perspektywy nowego gracza to same negatywne uczucia niestety.
Im ciężej w grze to chyba lepiej? Nie można mieć wszystkiego wyłożonego na tacę. Są pewnie inne gry, które wymagają większego wkładu czasowego i ludzie nie narzekają. APO to nie orshots (czy jak mu tam). Mi nie przeszkadza x5 na tym serwerze. Obecnie 7.6 to przeżytek.
Pozdrawiam.
NA x5 NIE MA SENSU GRA :/ jest nudna i monotonna...oczywiście bez trudu wbiłbym 300 lvl czy więcej, ale z perspektywy nowego gracza to same negatywne uczucia niestety. Taki exp x15 mógłby być chociaż do 200 lvla a najlepiej do 400-500.
Chodziło mi o to, że sam początek na apo powinien być przyjemnością, bo NIE jest. Udawajcie, że wchodzicie na serv poraz pierwszy i idzcie wyjść z rooka, nie wiedzac o slimach pod city ani o stealth ringach... jest podobnie co kilka lat temu. Rotwormy od 12 lvla, to jest po prstu męczące.
Jak staruje nowy serwer to nigdy nie przeszkadzało mi, że na respie jest więcej graczy niż ratów\rotwormów. Jeśli za trudno Ci się gra stwórz własnego otsa z expem x50, mapą podobną do APO i przestań w końcu płakać, że za trudno się expi...
Jestem na nie. Wystarczy troszkę pomyśleć aby szybciej expić...
PS. Chwała Ci administracjo, że w końcu go zbanowaliście!
Jestem na nie, większość graczy gra z expem x5 niektórzy z mniejszym i jakoś nie płaczą niech będzie tak jak było, mogli by zrobić update a nie jakieś pierdoły.
..:KoMBoj:..
25-01-2015, 19:20
i tak na tym serv sie nic nie dzieje, więc mozna traktować jako NIE, bo i tak nikomu nie chcialo by sie tego zrobić, w sumie to też jestem na nie.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.