PDA

View Full Version : Propozycja dotycząca !speed

SmakowitaPajda
14-01-2015, 01:29
Gram od jakiegoś czasu i tak myślałem sobie że warto napisać tą propozycje. Może dla wielu wyda się bezużyteczna.
Chodzi o komendę !speed -
Jedyne co komenda nas informuje to to że używaliśmy już dzisiaj speeda albo że jesteśmy na speedzie, chodzi mi o lekką zmianę informacji gdy wpiszemy "!speed"
Zamiast po użyciu speed piszę nam: [00:00 Jestes na speedzie!] zmienić na [00:00 Jesteś na speedzie! Pozostało Ci 55 minut do końca speed'a.]

A zamiast po użyciu komendy !speed [Uzyles juz dzisiaj speed'a] czy jakąś tak
zmienić na [Użyłeś już dzisiaj speed'a. Kolejny raz będziesz mógł go użyć za 7 godzin i 50 minut.]

Mam nadzieje że propozycja jest warta zmiany proszę o głosowanie.

Edit@

Dodatkowa propozycja co do "tej" komendy: Aby szybciej wbić ten 500 poziom dla początkujących zmienić procent speeda -
15-100 - po użyciu komendy 50% speed więcej
100-200 - po użyciu komendy 40% speed więcej
200-300 - po użyciu komendy 30% speed więcej
300-400 - po użyciu komendy 20% speed więcej
400-500 - po użyciu komendy 10% speed więcej
500-xxxx - normalny speed 5/10%

Novi
14-01-2015, 02:57
Hmm jestem na TAK :)
Ogolnie fajna propozycja z ta informacja.. dodatkowy speed na nizszych lvl, tez dobra opcja zeby szybciej cos wyexpic:D

zii_twardziel
14-01-2015, 11:07
Co do pierwszej propozycji nie mam zastrzeżeń, ale po kiego grzyba taki frykas? Przecież nie tak ciężko zapamiętać godzinę, o której użyto komendy. Druga propozycja odpada ponieważ wbicie targetowego 500lvlu jest banałem i kwestią kilkunastu godzin expienia.

KePuczasta
15-01-2015, 00:10
Na tak, a tym bardziej dla graczy o niskich lvl czy zaczynających przygodę z apo, bo wchodzi taki nowy gracz, wbija ten 150 i widząc 4k lvl gdzie wie już jak ciężko idzie mu lvl, bo w oczach nowych którzy nie wiedza gdzie i jak expic tak jest, po prostu traci wiare we własne siły i....rezygnuje :-/

Goatee
15-01-2015, 00:30
Twoje propozycje są zbędne. Szkoda tracić na to czasu. Wystarczy spojrzeć na zegarek o której wpisujesz komendę i już wiesz kiedy Ci się skończy speed. Jeśli jednak masz z tym problem wpisuj komendę o równej godzinie ;]

Speed resetuje się o godzinie 24 więc kolejna zbędna propozycja.

Co do tego speeda dla przedziałów lvlowych. Nawet jak do 500 lvla będzie exp x50 to i tak to nie przyciągnie nowych graczy. Nowi gracze odchodzą z serwa nie przez to, że widzą prawie 4k lvl w topce a przez unikalną mapę której po prostu nie znają...

PS. Nie zapominaj o rogardzie. Tam też lvle się wbija ;] I uwierz mi, że wiele osób by to wykorzystywało aby wybocić 100 lvl, robić anhi a następnie bocic kolejnego chara XD

Zdecydowanie jestem na nie!

Zarexoholik?
15-01-2015, 16:16
Przecież po wciśnięciu komendy na !speeda wyskakuje Ci godzina, od której zacząłeś speeda, więc spojrzeć na zegar w komputerze jest tak ciężko? Tak trudno zapisać sobie, o której kończy się !speed?

NIE.

#Lordzik#
18-01-2015, 11:22
Tak trudno przy wpisywaniu speeda spojrzeć na zegarek?...
Co do drugiej części byłoby znowu za łatwo.

W obu przypadkach jestem na NIE.

Yoohi
18-01-2015, 12:00
im wiecej malo potrzebnych skryptow tym wiekszy jest placz, dlaczego? Bo serwer tnie, Mortiis zmienił serwerownie nie jest raczej taka jak z przed xxx lat gdzie gralo po 500+ osob i serwer sie nie ciął

#Jestem na nie.