Zaloguj się

View Full Version : [Rook] Dodanie criticala do Hammer of Wrath

Riss
15-01-2015, 11:28
Jak w temacie, krótko i na temat.
Była już kiedyś taka propozycja, większość głosów była na tak (w tym ktoś z Ekipy), jednak jakoś sprawa przycichała, a zmian nie widać.
Jest to obecnie najlepsza dostępna broń na Rooku, jednak na wyższym lvl nie opłaca się z niej korzystać, bo crity z innych broni wchodzą sporo wyższe.

Wydaje mi się, że 1% (czyli po prostu umożliwienie wchodzenia critów) powinno być obowiązkowe. Więcej niż 3% to już przesada. Więc wydaje mi się, że crit powinien być w granicach 1-3%.
Rabbit nie działa dla broni, które nie mają dodanego modyfikatora "critical", żeby zadziałał potrzeba ten 1% crita.

W miarę możliwości i chęci proszę o wyjaśnienie swoich odpowiedzi, co Wy o tym myślicie.

Xienus o.O
15-01-2015, 11:57
1% kryta? no fakt lepiej bic 101 niz 100...
;-)

Goatee
15-01-2015, 12:11
1% kryta? no fakt lepiej bic 101 niz 100...
;-)

Chyba nie do końca czeczen wiesz o co chodzi z crytem XDDD masz 10% na uderzenie cryta a nie, że bijesz o 1% więcej...

Jestem na tak. Większość najlepszych broni z tej wyspy ma cryta więc i tej by się przydał ;]

Splaxor
15-01-2015, 12:16
Temat powinien zostać usunięty, ale zostawię, aby nie było, że nie chcemy na roku nic nowego.
Szkoda, że autor nie poszukał i nie przeczytał wypowiedzi z poprzedniego tematu. Pozwolę jedną przytoczyć.

NIE
D waraxe - 39 atk - 1 % crit
Crystal mace - 38 atk - 3%(?) crit
Djinn sword - 38 atk - 3%(?) crit

Hammer of wrath ma aż 48 atk! to powinno Ci wystarczyć

Jak dla mnie jest to idealny argument na nie.
Byłbym na tak, ale skoro jest aż taka różnica to i tak lepiej opłaca się używać HOW
Dodam, że w tamtej sondzie było TAK (53%), NIE (35%). Nie mam zdania (11%).

@down
Wiem jak działa krytyk, ale nie każda broń musi go posiadać.
Na main jest magic mace, który nie ma kryta, a jest 700 (?) razy droższy od sca, który ma krytyk.

Mistrzu tyle że macka bije na 2 kratki a sca na 1 a to spora różnica.

Podczas PVP czy PVM i tak zachowuje się większą odległość, więc nie robi to dużej różnicy.

Riss
15-01-2015, 12:37
@up: Wy chyba nie rozumiecie jak działa critical hit.

@Splaxor: Tak, jest duża różnica w ataku. Tylko, że gdybyś Ty zadał sobie wysiłek i przeczytał co napisałem w pierwszym poście zauważyłbyś, że napisałem:
NIE OPŁACA SIĘ UŻYWAĆ HOW NA WYSOKIM LVL.
Dlaczego? Bo różnica w atku jest wtedy gówno warta, liczy się critical hit.
Dla przykładu: gdy bijesz np. 2k w moba atak zrobi Ci różnicę MOŻE 30-40 dmg.
Critical z daramanian waraxe (1%) + rabbit (10%) zwiększa atak już o 11% czyli o 220. Widzisz różnicę? Na h lvl są jeszcze większe różnice.

@Xienis: to też do Ciebie, bo nie masz pojęcia jak działa crit...

NIE CHCĘ DODAWAĆ DUŻEGO CRITA! Chcę po prostu wprowadzić 1%, żeby ten crit w ogólne był i działał na niego bonus z rabbita. Tyle.

Zarexoholik?
15-01-2015, 16:08
Tak będą wprowadzać zmiany na rooku, na którym gra 5-8 osób. Jaki to ma sens? W ogóle co zmieni taki crit, który wyskoczy raz na ileś tam hitów? Co to zmieni? Nic, całkowita strata czasu na dodawanie głupot. Jak mają coś dodać to może z większym %'tem jeśli już.

Goldi
15-01-2015, 19:41
Na main jest magic mace, który nie ma kryta, a jest 700 (?) razy droższy od sca, który ma krytyk.
Mistrzu tyle że macka bije na 2 kratki a sca na 1 a to spora różnica.

Jestem na nie, jak ktoś chce crita niech sobie kupi crystal mace, ogólnie myślę że na dłuższa mete lepiej bić ze sworda/cluba bo bronie z anhi mają o 2% więcej od dara axe (taka rozkmina ;p)

KePuczasta
16-01-2015, 00:09
Tak będą wprowadzać zmiany na rooku, na którym gra 5-8 osób.

Może jak by zaczęli cos wprowadzać na roku to grało by tam więcej osób!?

Myślę że wprowadzenie 1% critika, tylko po to żeby działał na ta broń bonusy z rabbit presentu to dobry pomysł....

zennek123
17-01-2015, 11:34
Jestem na nie żeby do tej broni dać critical dużo ich jest na servie i wartość wzrośnie z 30 sc do 200sc + ..
Jak już ma być to new qeust na to broń z critical...

Riss
17-01-2015, 19:20
Taka ciekawostka. Każdy kto się wypisał na nie gra na mainie. Przypadek?
@Squid? Kiedyś byłeś na tak. Co teraz?
@Reszta Ekipy: jest szansa na ten 1% crita czy nie macie zamiaru tego dodawać?

@edit
Sasha nie narzeka bo a. nie gra b. gdy grał bił toporami (w końcu miał najwyższy skill nooo i miał sca jako jedyna osoba na rook z 50 ataku i 5% crita).

Ja proszę tylko o 1% crita. Żeby w ogóle był i żeby dzięki temu działały na niego bonusy z rabbita i czaru po wykonaniu questa.
Jak widać nie pasuje to tylko osobom z maina:confused:

Tsu
17-01-2015, 22:25
Sasha nie narzeka więc nie jest potrzebny critical, poza tym jakoś grałem bez problemu na rooku i mi nie przeszkadzało to, że nie ma criticala.