PDA

View Full Version : sklepy internetowe - ławka do ćwiczeń

nickolaus
15-01-2015, 13:20
Hejka!

Ostatnio rozważam zakup jakiejś fajnej ławki do ćwiczeń do domu i poważnie myślę nad zakupem jej przez internet. Znalazłem sobie dwa sklepy które mają całkiem niezłe opinie:

Marbo-sport: http://www.okazje.info.pl/sklep-internetowy/marbo-sport/
Hop-sport: http://www.okazje.info.pl/sklep-internetowy/hop-sport/

ale nie wiem czy warto ufać takim opinią. Macie może jakieś inne sprawdzone sklepy? Albo może słyszeliście coś o tych dwóch? Weźcie mi coś doradźcie, bo chciałbym mieć sprzęt do końca stycznia już u siebie. Masa jest teraz forma musi być zrobiona :cool:

Pewniacha
28-01-2015, 15:13
Powiem Ci z własnego doświadczenia.
Przez całe swoje życie nie nazbierasz tylu pieniędzy co kosztuje cały sprzęt na dobrej płatnej siłowni. Clou tej wypowiedzi jest to żebyś sobie odpuścił ćwiczenia w domu i poszedł na prawdziwą siłkę już nie chodzi o sam sprzęt ale mógłbyś coś podpatrzeć lub zapytać trenera jak robić dane ćwiczenia i co jeść. A w domu kto Ci pomoże :confused:

Tsu
28-01-2015, 16:36
Ta jeszcze za dużo weźmiesz na klatę bez asekuranta i dupa XD A na siłce możesz normalnie ćwiczyć i to za 80zł miecha :)

nickolaus
09-02-2015, 13:00
Rzecz w tym, że chodziłem już na siłownię przez kilka lat więc laikiem zupełnym nie jestem xD. rok temu przestałem ćwiczyć, bo pojawiły się kłopoty z czasem, teraz jest lepiej ale i tak na bieganie w tą i na zad na siłkę nie mam go wystarczająco, dlatego chcę kupić sprzęt do domu. Sprzętu z całej siłki nie chcę tylko ławkę więc myślę, że jednak będzie mnie stać :) Bardziej mi chodzi o to czy lepiej taki zakup zrobic przez internet czy w sklepie zwykłym, bo nie chcę się naciąć i tyle

Sokol from West
09-02-2015, 16:56
Bardziej mi chodzi o to czy lepiej taki zakup zrobic przez internet czy w sklepie zwykłym, bo nie chcę się naciąć i tyle

Wiadomo, że najlepiej gdzieś w sklepie, niż w internecie. Zawsze łatwiej zwrócić towar, można zawsze kogoś na miejscu poprosić o pomoc w wyborze. Sam mam zamiar zakupić sobie sprzęt do domu(póki co, ćwiczę na siłowni) i wolę jechać do jakiegoś sklepu(50km), niż kupić na aukcji w ciemno(nie wiesz czy sprzęt będzie odpowiedni, nie przyślą jakiegoś kartofla itd.)

@down
Najbliżej, bo około 35km mam do GoSportu, a jak tam nic nie znajdę, to poszukam jeszcze jakiegoś sklepu w Warszawie(50km ode mnie). Co do sprzedawcy - fakt, nie pomyślałem o tym. Oczywiście może tak być, że będzie Ci wciskał, ale mam nadzieję, że z kimś takim się nie spotkasz :)

nickolaus
18-02-2015, 12:54
Oh na aukcjach to ja już się tak sparzyłem że nawet na allegro nie zaglądam. W sumie masz rację co do tego doradztwa w sklepie, tylko nie wiem czy taki sprzedawca nie wciśnie mi tez byle czego za kupe kasy, a jak masz internet to spokojnie zdążysz coś wybrać i o tym poczytać... Ale nie filozofuje już.

Sokol from Wast - a ty się do jakiego sklepu wybierasz po zakup?

Pewniacha
18-02-2015, 14:54
Jedyne co mogę ci doradzić to kup taką ławkę której nie montuje się (nie skręca) z kilku elementów sam się na tym kiedyś przejechałem bo taką kupiłem i później cała "konstrukcja" się chwieje a co najgorsze śruby mogą puścić i "100 kilo spadnie Ci na głowę". Pozdro. :)