Zaloguj się

View Full Version : Mało osób online :/

tymczasowy
18-01-2015, 17:00
Tak bardzo brakuje mi tego serva, pamietam jak jeszcze z 3 czy 4 lata temu grało po 250, uważam, że ta liczba jest do osiagniecia. Coś z tym trzeba zrobić w końcu, miała być reklama, brakuje tu graczy a ten serw po prostu musi istnieć w lepszej formie...nie po to gracze płaca za pacc, zeby nie reklamować serva. te 100 osob to za mało, jeszcxze do niedawna chyba grało po 40 ? Nie wiem czy to możliwe i czy w ogole tak było, troche dziwne, ale przyznajcie ze jakby grało 2x tyle co nic wiecej nie trzeba by było robić. 100 to taka tykajaca bomba, a 200 online to juz jest cos.. pameitam jak jeszcze miałem normalnie postać, chyba z tydzien czy 2 tyg temu grałem o chyba trzeciej w nocy, było moze 16-20 osób. to po prostu za mało.. ktos z administracji napisał, że jakby grało po 10 czy 15 to wtedy zastanowiliby sie nad jakimis krokami, ale nie lepiej za czasu cos zrobic?..

Można np. wysyłać link na facebooku poprzez dodanie komentarza na stronie jakichs gwiazd/fanpageów, tzn w komentarzu tak, że bedzie widoczny innym albo na tym profilu apo co jest 800 osob zalajkowało, jakas automatyczna wiadomość do wszystkich + do wszelkich maili jakie kiedykoilwiek sie zarejestrowały na apo. Moglibyśmy moze troche nie fair, ale umówić sie, że każdy wysyła link gdzieś na forach i tak droga lekkiego "spamu" bysmy może zdziałali coś na zasadzie jak kiedys gdy tvn usuwał filmiki z durczokiem, każdy wysyłał, jeden zobaczył że inny wysyła to masa innych poszła za nim. Da sie coś zrobić, wystarczy troche checi..

Yoohi
18-01-2015, 17:35
Najlepiej to zająć się mapka, update, balansem dokończaniem questów, błedów itd. Jeżeli więcej newsów bedzie sie pojawiac na stronie ludzie wrocą. Zobacz ze administracja ma wszystko szeroko i głęboko! zobacz kiedy był ostatni update XD

/down
Chyba nie wiesz co piszesz.

1. Bocic jest trudno? To powiedz to dla tych wszystkich do dostają codziennie bany za boty/cave
2. Osoby nie wrócą na serwer na którym się zawiedli przez administracje, żeby to odbudować to lepiej żeby zaczeli robić to co napisałem wcześniej
3. Reklame - Za droga nie opłaca się w utrzymaniu.
4. 3000Poziom powstał przez kilka lat zauważ sobie i to wina administracji wprowadzając wardy/kuraki i króliki.
5. Serwer się odbuduje jedynie jak oni zechcą ale widac żę nie chca także dziękuje temat można zamknąć. Serwer jedynie jeszcze stoi bo mu szkoda go wyłączyć bo kasa za to jakaś jest a za dedyka w rumuni czy gdzie go ma to i tak płaci cały choy

~#*Nalesniczek Zla*#~
18-01-2015, 18:07
#up
Update tu nic nie pomogą.
Co ludzią po newsach na stronie ?
Chodzi o ludzi których by zachęcono do gry!
By ludzie wrócili lub przekonali się do 7.6
Wiadomo inni wolą łatwą drogę do top i bocą na realu lub na 8.6+
Tu nie łatwo bocić wiadomo jak ktos umie to wyboci.
Tu chodzi przede wszystkim o reklamę, ruch administracji!
Trzeba wypromować server na nowo! Reklamy servera na stronach innych serverów itp!
Chodz też o top, ludzie wchodzą widza kuzwa 3k lvl i od razu jest "poyebało? nie do wbicia" lub "jakis mazurek O.o bez sensu" bo ludzie nie wiedzą że ten 3k lvl był bity przez lata !
Można by było zaktualizować skórkę strony głównej!

Przede wszystkim reklama !! I balans! Bo w topnce za 10os - 7x Ek!

Jest jeszcze jeden dobry pomysł - ZROBIĆ NOWY SERVER 7.6 ZAREKLAMOWAĆ GO ! I WSTAWIĆ ALL PRZED DODANIEM UW! Z DOBRYM BALANSEM !

Fangeon
18-01-2015, 18:37
Witam moim zdaniem żeby uratować APO potrzeba:
- Reklame otsa
- większy loot dla małych leveli bo i tak robi się już z apo mazurek
- zmniejszenie najazdów dla H leveli! dlaczego? postawia creatora i taki 1k go nie zabije i nie ma szans zdobycia lepszego itemu a taki 3k level ma wiecej % do levela i inne bajery
- kolejne to zrobienie questów za kcc żeby ta kasa zeszła a nie że losowanie które i tak daje itemy :) lub bądź coś innego ;p
- napewno najazdy dla małych leveli !!!! a nie postawią 20 demonów lub 20 ots kingów i tyle dla 3k levela stawiają creatora lub omena to ile expa jest nie wazne ze na kilka osób ale jest i są itemy :) a z takiego demona co wypadnie mms XD

- kolejne to Update < robią update a nie zastanawiają się co jest potrzebne niech zrobią jeszcze lepszą bron od UW :D i lepszy set i bedzie mazurek 2 xd
- O TO JEST NAJLEPSZY MÓJ punkt jak utatować apo - powinni zwiekszyć exp dla małych leveli wiem to nie fer do tych co wbijali ale cóż zrobic? tak samo mają na real do 50 lvl mają zwiększony dwa razy wiec tu też by mogli tak zrobic!!!!!!!!

Oxion95 Reload
18-01-2015, 18:44
moim zdaniem by wystarczył dla nowych graczy większy exp delikatnie na początku i więcej kasy za taski :)

~#*Nalesniczek Zla*#~
18-01-2015, 18:59
Ziomek !
Ale skąd taki gracz ma wiedzieć że dodali nowe taski, taski dają więcej poziomów lub więcej kasy! Jak nigdy nie słyszał o APO!
Mówa tu o nowych graczach a nie o starych wyjadaczach !
Nowy gracz najpierw musi zostać ściągnięty na server.
Moim zdaniem dobre było by też dadanie jakiejś blokady.
Np 15 lvl nie może zabić gracz z poziomem większym niż np 500.
A takiego z poziomem 500 nie może zabić gracz z poziomem większym niż 1000
Bo ludzie denerwują się expiąc np na drakulach lub witchach że wpada im 2k lvl i ubija.

Ale priorytetem jest REKLAMA ! I BALANS!

tymczasowy
18-01-2015, 19:21
Dokładnie.....zwiekszyć exp na poczatku. W innym temacie pisałem, by to było x15 do 200 lvla bodajże, a potem stopniowo coraz mniej aż do x5.

Po prostu obecnie NOWY GRACZ który nie wie nic o dark lordach itp wbije powiedzmy 50 lvl i to z problemami, a jak zwieksza exp dla nowych to wbije powiedzmy 200 lvl WRĘCZ Z PRZYJEMNOŚCIĄ GRY, a taki 200 to już jest "coś" w pewnym sensie...COŚ co trudno ot tak porzucić, w koncu to nie 20 ale 200 lvl dla nowego to jest cos

Azielu$
18-01-2015, 21:22
Podobno miałeś stąd iść. :/

#topic
Jak wg ciebie jest za trudno to idź na mazurka albo innego orsza.

Verdo
19-01-2015, 00:09
Weź człowieku idź do spowiedzi a nie tutaj takie wypociny piszesz... Nie będzie tak jak kiedyś, dziękuje dobranoc.

Jest mało i będzie jeszcze mniej, pogódź się z tym.

Miałeś spadać z forum, to spadaj za przeproszeniem, nikt tutaj nie lubi Twoich propozycji ani postów.

Teraz na serwerze wbić 1000 lvl to kwestia miesiąca czy 2 - jest 20 razy łatwiej niż w 2008 roku jak grałem a ty jeszcze marudzisz jak baba w ciąży.

~#*Nalesniczek Zla*#~

Po to jest forum właśnie, trzeba tylko wykazać się odrobiną inteligencji...

Hokage
19-01-2015, 00:30
Fangeon

Za Omena czy Creatora na 3400 lvlu mam zaledwie kilka % a jak bije go na najezdzie to czasem padam 20x i lota nie mam.

Również myślę, że dla mniejszych lvli zrobić szybszy exp i lepszy lot

Zarexoholik?
19-01-2015, 10:24
pameitam jak jeszcze miałem normalnie postać, chyba z tydzien czy 2 tyg temu grałem o chyba trzeciej w nocy, było moze 16-20 osób.

[?]

Można np. wysyłać link na facebooku poprzez dodanie komentarza na stronie jakichs gwiazd/fanpageów, tzn w komentarzu tak, że bedzie widoczny innym albo na tym profilu apo co jest 800 osob zalajkowało, jakas automatyczna wiadomość do wszystkich + do wszelkich maili jakie kiedykoilwiek sie zarejestrowały na apo. Moglibyśmy moze troche nie fair, ale umówić sie, że każdy wysyła link gdzieś na forach i tak droga lekkiego "spamu" bysmy może zdziałali coś na zasadzie jak kiedys gdy tvn usuwał filmiki z durczokiem, każdy wysyłał, jeden zobaczył że inny wysyła to masa innych poszła za nim.

Jak na razie TOP Żenada roku 2015. :v

#topic

Czego ty się spodziewasz? To jest stary klient, Tibia już nie jest tak popularna jak kiedyś. Są inne gry dla gimbów typu lol, wow etc. Teraz jak ktoś zaczyna przygodę z Tibią, bo o niej usłyszał to wpisuje w wyszukiwarce: TIBIA, a nie APO.

Fangeon
19-01-2015, 11:18
Fangeon

Za Omena czy Creatora na 3400 lvlu mam zaledwie kilka % a jak bije go na najezdzie to czasem padam 20x i lota nie mam.

Również myślę, że dla mniejszych lvli zrobić szybszy exp i lepszy lot

No dobra nie masz ale czasem coś się uda zdobyć i powinni zwiększyć ten loot dla mniejszych leveli :) i zwiększyć exp dla małych leveli :)
do bynajmniej 500 lub 1000 < bo to śmiech dogonić 4k level w 2 lata lub w 3 ;)

Demon
19-01-2015, 11:26
No dobra nie masz ale czasem coś się uda zdobyć i powinni zwiększyć ten loot dla mniejszych leveli :)
na rl tibii podczas rajdów (automatycznych losowych najazdów) nawet 8lvl może zloocić tokena, który jest wart imo sporo (przypuścmy 100k - 10cc) i myślę, że takie rozwiązanie na APO byłoby spoko tylko wiadomo trzeba pomysłu i chęci ;)

co do liczby online Zarex chyba wyjaśnił w 101%

G_R_U_L_I_X
19-01-2015, 21:54
wszystko by bylo jak urucnhomiony by zostal serwer APO2 z expem XXX, wtedy jak by sie nudzili na 2 to na 1 by szli

KePuczasta
19-01-2015, 22:43
Hmmm... Wszyscy tak cisniecie na propozycję zwiększenia expu dla low lvl, bo kiedyś tego nie bylo i każdy się męczył żeby wbić ten 1k ale kiedyś nie biegały po serwie prawie 4k lvl, kolejnym powodem dlaczego nie ma nowych graczy jest (UWAGA!) to ze jest niby dużo kasy na serwie ale mają ja H lvl, dobry jest lot ale dla H lvl, fajne są questy ale dla H lvl - a taki nowy na dodatek że ledwo zbiera na manasy, aole czy sle, to o uzbieraniu na eq może zapomiec, chyba że kupi na allegro albo wije mniej więcej 666 :-/

Squid
19-01-2015, 23:11
Wszyscy tak cisną, że jest źle i wgl... A tu proszę... Nie powiecie mi, że low lvl'e mają aż tak źle tylko dlatego, że pierwszego dnia gry nie zdobędą full eq :eek:

Co jak co, ale jesteście bardzo wymagający. Kiedyś wbicie 200 lvl'a to było coś, ładnych kilka dni expienia na demonach i jakoś nikt nie płakał. Teraz to kwestia doby. TAK, 24 GODZIN. Kiedyś nikt nie płakał, że na początku się latało w plate secie. Teraz pandemka to mało. Może mi powiecie, że nie? Bo zdobycie podstawowego EQ nie jest problemem. Do tego każdy by chciał od razu w SL latać... Później się bije poziom to i jak się loota zbiera to i ma się kasę. Wiadome, że 15 lvl nie zarobi 20kcc. Ale jak ktoś jest przedsiębiorczy i pozna grę to może poświęcić chwilę czasu na dorobienie się - przykładem są ludzie którzy zabijają junglemany i później sprzedają dried cannabis.
Później są taski a wraz z nimi chociażby 1kcc za ileś tam kingów.

Demon przytoczył przykład, że nawet 8 lvl na realu może coś tam lootnąć.
Tutaj też niski lvl może się udać na najazd composera, stiffa czy saint petera [jednak musi sporo uważać aby nie paść] i przy odrobinie szczęścia zdobyć klapki czy golden bolta.
Co lepsze, co jakiś czas w mobach staramy się wstawić przedmioty potrzebne do misji tak aby niskie poziomy również miały zarobek...

Po prostu uważam, że dać Wam palec to będziecie chcieli rękę. Co za dużo to nie zdrowo.

~#*Nalesniczek Zla*#~
19-01-2015, 23:22
Kur*a ludzie i temat schodzi do wielkiego płaczu o to że mały lvl nie ma kasy a duży ma jej za wiele O.o

Temat był stworzony bo server boryka się od dłuższego czasu z innym problemem.

MAŁO OSÓB NA SERVERZE!
Można pomyśleć o reklamie !
Promowaniu OTS'a!

Może o nowym serverze? Co szkodzi spróbować ! Walnać Mape Apo exp stage !
Usunąć Uw, Stiffy, Composiery, Devile by Apo było best mobem!
Nowy server to zawsze jakaś reklama, zarobek na pacc itp!
Kurde dedyk dla drugiego servera nie jest drogi !

Więc nie wmawiajcie mi że nie ma pomysłu albo kasy bo jest masa pomysłów!
Najwyższy czas coś zacząć robić (nie twierdze, że teraz nic nie robicie).
Ale nowy server i jego reklama przed startem i to jest to!
Pod nowszą Tibie (Wtedy czujność adminów - 100% i zero botów) [ bez gadki o to jest ten ten i ten nie zbanuje go]. Poogarniać all i myślę że nie dość że była by to auto reklama to jeszcze dodatkowy zysk.

Wiadomo ktoś grał kumpel mu powie pamiętasz Apo z 2010 zrobili new server dawaj walczymy o topkę. Nie co Ty będą boty. Może damy radę bo stara mapa czy coś.

Spróbujcie z graczami dojść do jakiegoś porozumienia. Zająć się balansem i rozmową z graczami. Nie płakać o update. Wszystko jest w waszych rękach.

Wystarczy chcieć ;)

zii_twardziel
19-01-2015, 23:32
Moim zdaniem w ostatnim czasie zaliczyliśmy progress bo jak nie patrzeć gra ponad 100 osób, a niedawno było to ledwo 50 graczy(mam na myśli godziny szczytu). Zbyt wiele nie można oczekiwać i są to praktycznie górne granice bo o 200 graczach można pomarzyć.

Verdo
20-01-2015, 00:25
Wszyscy tak cisną, że jest źle i wgl... A tu proszę... Nie powiecie mi, że low lvl'e mają aż tak źle tylko dlatego, że pierwszego dnia gry nie zdobędą full eq :eek:

Co jak co, ale jesteście bardzo wymagający. Kiedyś wbicie 200 lvl'a to było coś, ładnych kilka dni expienia na demonach i jakoś nikt nie płakał. Teraz to kwestia doby. TAK, 24 GODZIN. Kiedyś nikt nie płakał, że na początku się latało w plate secie. Teraz pandemka to mało. Może mi powiecie, że nie? Bo zdobycie podstawowego EQ nie jest problemem. Do tego każdy by chciał od razu w SL latać... Później się bije poziom to i jak się loota zbiera to i ma się kasę. Wiadome, że 15 lvl nie zarobi 20kcc. Ale jak ktoś jest przedsiębiorczy i pozna grę to może poświęcić chwilę czasu na dorobienie się - przykładem są ludzie którzy zabijają junglemany i później sprzedają dried cannabis.
Później są taski a wraz z nimi chociażby 1kcc za ileś tam kingów.

Demon przytoczył przykład, że nawet 8 lvl na realu może coś tam lootnąć.
Tutaj też niski lvl może się udać na najazd composera, stiffa czy saint petera [jednak musi sporo uważać aby nie paść] i przy odrobinie szczęścia zdobyć klapki czy golden bolta.
Co lepsze, co jakiś czas w mobach staramy się wstawić przedmioty potrzebne do misji tak aby niskie poziomy również miały zarobek...

Po prostu uważam, że dać Wam palec to będziecie chcieli rękę. Co za dużo to nie zdrowo.

Dodam do tego, że jak ktoś ma mózg to łatwo na 100 może zarobić już na jakieś lepsze itemy. Wszystko co wymieniłeś jest okey. Teraz jest o wiele łatwiej dorobić się czegokolwiek niż kilka lat wstecz. Małe lvl dostaje takie itemy jak panda za darmo i nie mówcie mi że nie... Teraz można licytować domki do woli( pełno tego na stronie) - sprzedać za kilka kcc i już jest kasa. Żałosne że teraz nie dość że gra 60 osob na krzyż to jeszcze płacz. Problemem jest to że grają dzieci w przedziale 16 lat i to jest problem a nie jakiś mały lvl.

Ja jakoś nie musiałem płakać ani kupować ani nawet zbierać jako taki kasy. 500lvl wbiłem tak o w blue robe itd a na 400 miałem już na bolta. Można?

Żałosny temat tak jak i wszystkie owego autora.

@ down.

trzeba myśleć.

Volm
20-01-2015, 09:48
Dodam do tego, że jak ktoś ma mózg to łatwo na 100 może zarobić już na jakieś lepsze itemy. Wszystko co wymieniłeś jest okey. Teraz jest o wiele łatwiej dorobić się czegokolwiek niż kilka lat wstecz. Małe lvl dostaje takie itemy jak panda za darmo i nie mówcie mi że nie... Teraz można licytować domki do woli( pełno tego na stronie) - sprzedać za kilka kcc i już jest kasa. Żałosne że teraz nie dość że gra 60 osob na krzyż to jeszcze płacz. Problemem jest to że grają dzieci w przedziale 16 lat i to jest problem a nie jakiś mały lvl.

Ja jakoś nie musiałem płakać ani kupować ani nawet zbierać jako taki kasy. 500lvl wbiłem tak o w blue robe itd a na 400 miałem już na bolta. Można?

Żałosny temat tak jak i wszystkie owego autora.

Nie, wcale małe lvle nie dostają pandy na start. Ledwo co można wysępić to pare sc na te poty i uhy a ty mi tu o darmowych pandemkach piszesz. Tak samo piszesz ze na 400 miales bolta, chyba tylko dlatego bo ktos ci go dal.
Co do tematu to jest dobrze, jak niektorzy piszą wczesniej gralo po 50 osob a teraz ponad 100

tymczasowy
20-01-2015, 10:04
a tak btw. odnosnie kasy na poczatek, ja zaczałem jakoś w grudniu od zera dosłownie i żebrałem o itemy w depo, najpierw chyba ktoś 1sc dał, potem 3,5kcc ;o a potem jeszcze ktos loota mi rzucał z kingow typu mls,g axe itp i nie wiem jak, ale pamietam, że miałem 1 uc i 20sc, tylko eq słabe typu blessed itp....zreszta zrookowałem w koncu postac, nabiłem ok.270 i potem celowo rs'a, itemy zaczałem rozrzucac. Teraz to lipa jest ://// strasznie tesknie za dawnm apo, nawet nie mowiac o starym apo, ale z 2011 chocby, wtedy jeszcze było fajnie, 200+ graczy. Bola mnie te wspomnienia..heh wiem głupie, ale mam to samo z gta san andreas, jak tylko włacze tą gre od razu taki ból w brzuchu i dół. Apo musi odzyc;/ nigdy sie pogodze z tym, tak jak zniszyli cipsoft zniszczył rl tibie, kiedys prosta grafika, teraz taka cukierkowa. A gdzie te czasy gdy bałeś sie iść z thais do venore, bo mogłeś spotkać gs'a po drodze? albo oczekiwanie czy MDW sie zjawi? Obecnie nawet strój gm'a zje.bali, WSZYSTKO SIE SKONCZYŁO :(

Goatee
20-01-2015, 11:28
Nie, wcale małe lvle nie dostają pandy na start. Ledwo co można wysępić to pare sc na te poty i uhy a ty mi tu o darmowych pandemkach piszesz. Tak samo piszesz ze na 400 miales bolta, chyba tylko dlatego bo ktos ci go dal.
Co do tematu to jest dobrze, jak niektorzy piszą wczesniej gralo po 50 osob a teraz ponad 100

150 sork zarobił w jeden dzień na pandemke XD Wystarczy tylko pomyśleć lub podpytać innych jak sie dorobić i gra staje się jeszcze łatwiejsza.

Volm
20-01-2015, 12:35
150 sork zarobił w jeden dzień na pandemke XD Wystarczy tylko pomyśleć lub podpytać innych jak sie dorobić i gra staje się jeszcze łatwiejsza.

Czytaj ze zrozumieniem. Napisal on ze niskie lvle dostaja pandemke za darmo a tak nie jest ;)

@Velhao
Nie myslec tylko blagac o itemy

Tayo
20-01-2015, 13:22
Niskie levele wcale nie muszą dostawać wszystkiego na tacy jak im zależy na graniu na serverze to sami do czegoś dojdą powoli nie wszystko od razu. Wystarczy włożyć minimum wysiłku moim zdaniem zawsze ktoś coś pomoże dając chociażby na głupie manasy.

Tsu
20-01-2015, 16:15
Reset postaci i rywalizacja by się zaczęła o topke a jak jest rywalizacja to też graczy nie brakuje, a i jeszcze jedno nie walenie w chuja z updatami.

..:KoMBoj:..
20-01-2015, 17:04
jakaś reklama otsa, UPDATE!!!! bo kąpletnie nic tu się nie dzieje, nowi ludzie w obsłudze, może nowy serv? myślę że dużo ludzi by wróciło na nowy serv, rywalizacja o topie i wgl, jak naradzie to każdy olewa ten serv i za niedługo pewnie całkiem upadnie, my nic na to nie poradzimy, widocznie administracja tak chce, zobaczymy może się opamiętają..

Xienus o.O
21-01-2015, 11:35
otwórzcie server pvp... to by przyciągało graczy ;-)
taki jak Xelix miał... mapka city i jazda :-D

Sokol from West
21-01-2015, 11:47

+ jakieś turnieje z nagrodami na zwykłym *****tyle, że jakieś normalne, a nie shaman sety/uw itd.), na 100% by było więcej graczy. Dodać do tego UP'y, żeby były w terminach i częściej = mamy więcej graczy ;)

Teraz niby są te PVP eventy, ale one szału nie robią - poza punktami eventowymi, to nic więcej nie ma ^^

Pall Fire
21-01-2015, 12:18

Fakt, czasami fajnie wbic typowo na serwer war xd pamietam jeszcze jakis serwer, logowalo sie na 1/1 -9/9 i sie gralo Thais war xd

Week
21-01-2015, 12:42
+ jakieś turnieje z nagrodami na zwykłym *****tyle, że jakieś normalne, a nie shaman sety/uw itd.), na 100% by było więcej graczy. Dodać do tego UP'y, żeby były w terminach i częściej = mamy więcej graczy ;)

Teraz niby są te PVP eventy, ale one szału nie robią - poza punktami eventowymi, to nic więcej nie ma ^^

Więcej graczy byłoby jakby dotrzymywali słowa i nie lecieli w chuja, gdyby kasa z eventu poszła na zakup dobrej reklamy i gdyby im się to wszystko chciało robić.

Nitres
21-01-2015, 22:43
Week, zgadzam się z Tobą w 90%. Powinni zrobić coś konkretnego w celu zwiększenia ilości graczy na serwerze a nie jakieś pierdoły... Zamiast udawać że coś robią powinni powiedzieć prosto z mostu - mamy Was Drodzy Gracze w czterech literach, jutro konkurs żebyście się od*ebali.

Artis
21-01-2015, 23:01
@Squid
Mieliśmy oby dwoje jakieś doświadczenie w tym, że każdy z nas miał kiedyś swój serwer. Gdyby nie ta pozycja na APO to byś do dzisiaj robił tego swojego serwa pod 7.6, także przestań że pierdolic.
@topic
Tibia staje się coraz mniej popularna na zachodzie i w ogóle w odrębie kontynentu europejskiego, więc nie ma co się dziwic. Ludzie zawsze narzekali i będą narzekac, nie dogodzicie im. Dali się omotac dzieciakowi, który zrobił ddosa + kupując głupiego botneta do straszenia, że rozwali serwa z powodu głupiej zazdrości o itemy, które posiadał Sasha. Tylko idiota robi coś takiego i niestety to nie jest pojebane, gdyby ekipa APO miała trochę chęci to już dawno by tego chłopaka postawili przed sądem w celu popełnienia przestępstwa, gdzie karą dla tego "idioty" byłoby więzienie. Ale niestety nie wiem do dzisiaj jakim prawem ten kretyn się tutaj udziela. Ale to już tą opinie pozostawie samemu sobie. Wracając do tematu to tutaj niestety trzeba zrobic gwałtowny reset i od nowa robic rywalizacje. Bicie 3000 lvl na głupim wardzie czy marne ataki już tutaj nic nie pomogą. Serwer stoi już ponad 10 lat to i tak długo, gdzie Mortiis już jest blisko 30-stki na karku. Wprowadzenie nowych osób do teamu tutaj nic nie pomoże, jedynie tylko może pogorszy sytuacje w zakresie obowiązków. Ludzie czas pomyśle na poważnie czego Wy oczekujecie od tego serwera i jak on ma nadal funkcjonowac.