Zaloguj się

View Full Version : Podsumowując

Nitres
21-01-2015, 20:36
Cześć.

Na przestrzeni czasu widoczne jest to że Administracja cholernie mniej czasu poświęca na zajmowanie się jakże znanym serwerem - wiem, łatwo mi powiedzieć
Wiadomo, macie swoje życie prywatne itd. ale z poziomu gracza wygląda na to że macie na Nas graczy szczerze mówiąc - w dupie. Raz na jakiś czas zrobicie jakiś śmieszny konkurs, spóźniacie się z aktualizacjami[które są rzadko]
Wiec[tu: propozycja] dodawanie częstszych aktualizacji zwiększyło by liczbę graczy - proste. Dodanie czegoś CIEKAWEGO a nie kolejne smieszne itemki.

Pozdrawiam, przepraszam za błędy.

@down
albo znajdą czas na serwer albo będzie grało coraz mniej osób a co za tym idzie brak kasy na utrzymanie serwera, niestety

Sabziro
21-01-2015, 20:49
Jak to? To ktoś jeszcze czeka tutaj na coś? ;D Widzę desperaci tutaj są :O

Wnioski pozostawiam wam. :)

KePuczasta
21-01-2015, 22:54
Mam byc szczera? Administracja robi generalnie tyle samo co te 6-4 lat temu, ja tam za dużej różnicy nie widzę, poza tym że brakuje takich GMów jak McMaciek, Cavv, Ferum, i chyba najlepszym konkursem był konkurs na zamek Evul.... Poza tym apo jakie bylo takie jest, tylko to EQ jeb**** całość ...

Patka
22-01-2015, 10:56
Gram tu od jakiegoś czasu i wczesniej troche tez ale teraz jakos dziwnie tutaj jest , kazdy expi nie ma z kim normalnie pogadac tylko nie wiem jak to okreslic , wczesniej bylo inaczej stalo sie depo pogadalo sie a teraz jakas dzieciarnia i wgl ;/ gdzies sie kazdemu spieszy , moim zdaniem to przez atmosfere tutaj tez malo osob gra ;)

Yoohi
22-01-2015, 14:54
serwer idzie na dno. a Mortiis ma gdzieś ten serwer pomimo ze ludzie wydaja na ten syf kase to on nawet nie raczy pojawic się na forum i napisac informacje dotyczącą serwera co się dzieje czemu takie opozienia itd. PATOLOG SQUAD

Dlatego dużo osób poprzechodziła na inne serwer z nowszym klientem tyle w temacie

#NIE GRAM NA TYM SERWERZE BO TO DNO x1

Week
22-01-2015, 15:13
@down
albo znajdą czas na serwer albo będzie grało coraz mniej osób a co za tym idzie brak kasy na utrzymanie serwera, niestety

Nie przyszło Ci na myśl, że może tego chcą?
Mortiis to stary gość, już pora zamykać ten syf i zająć się życiem.

#Topic

Podsumowując:

Serwer laguje, a nawet kicka graczy, a ekipa wykłada lachę na to.
Balans stoi i kwiczy o poprawę od 1964r, jednak ekipa ma to w wielkim poważaniu.
Zapowiadane update stanęły w miejscu i również ekipa ma to w dupie oraz nie raczy napisać jakiegoś sensownego wyjaśnienia dlaczego tak jest oraz kiedy Santano skończy się ból gardła, aby to dokończył.
Squid zrobił najgorszy update w dziejach tego ścierwa, miał poprawić, ale po co.
Na serwerze są 5k lvle i nowi gracze przez to odchodzą, dlatego też dodali speeda, aby mogłi wjebać na szybkości 20k lvle, tak bardzo przemyślany plan ekipy najgorszego super polskiego serwera.
Itemki które dodają 147% do uderzeń z czarów, tak bardzo pomocne w pvp? (w czym *****? :v)

Tsu
22-01-2015, 15:56
Nie ma co tutaj grać samo dno apo się tak stoczyło już wole w gta pograć czy coś ;p Bo każdy wie, że apo padło i już nie wstanie bo za dużo osób odeszło z administracji a dodali jakiegoś marnego Squida czy kogoś tam który tylko potrafi obiecywać i zganiać na innych ;p

~#*Nalesniczek Zla*#~
22-01-2015, 23:24
Już to pisałem i powtórzę !
Najlepsza była by tu reklama ale co reklamować ? Server na którym są 3k lvl itp?
Moim zdaniem powinni zrobić nowy server usunąć to uw, speedy sh sety itp!
Po drugie uaktualnić klienta ! I co i zrobić nowy server pod tą samą nazwę !
Możecie narzekać itp ale jedyne co jest zaje*iste to to iż server chodź upada to upaść nie może.
Więc wnioski są takie że wytrzymał długo!
Niech zrobią new server pod nowszą bądź tą samą Tibie, wiele os by wróciło chociażby po to by powalczyć o (topkę?)
Niech pilnują by nie było botów, nie tak jak na innych servach 8.6+
A myślę że to było by bardzo dobrą reklamą. Ludzie przechodzą na nową Tibie? A może to jest właśnie to ? Armia podkarpacki Ots DRUGA GENARACJA ?
Zrobić własną mapkę pod 10+ nie rl gdzie bot bota pogania !
Lecz coś nowego, myślę że na 100% by się to sprzedało ;)

Takie jest moje zdanie. Tu raczej nie da się nic poradzić. Niestety ;( kiedyś 2k lvl było coś lecz gdy dodali UW, Speeda, Sh seta, Jakieś Nile itp to w mgnieniu oka z 2k zrobiły się 3k+ (same ek)

Ogarnąć balans, zrobić reklamę !
A najlepiej otworzyć new server, sprzeda się na pewno ;)
Innej opcji nie ma ;(

Domcio Old
23-01-2015, 00:12
No coż ten server już się niestety dawno skończył, nie długo liczba graczy spadnie do zera i zamkną ten server. Może w końcu się ogarną i coś z tym zrobią. Liczę na to.

Artis
23-01-2015, 01:59
Śmiac mi się chcę z niektórych postów, Mortiis już ma swój biznes i dalej go kręci. Serwer stoi bo stoi, ale długo nie postoi. Właśnie na tym serwerze zawsze była dzieciarnia, gdzie szczeniaki się wyzywali, albo jeden drugiemu groził że zajebie go w RL. Taka jest mentalnośc popierdolonych dzieciaków. Mówię tylko jedno - ogarnijcie się i zacznijcie działac, a skończycie tak jak padło wiele serwerów.

Persis
23-01-2015, 04:40
Panowie macie rację kiedyś grałem to były jakieś emocję 100-200-300-400-500 itd. LvL. a Teraz emocje to 3k LvL i 4k LvL. Każdy mógł palić pk. Liczyły się skille itp. Teraz za Skille jest UW. Za Magic LvL Magiczne Itemy [Shaman Set]. Dragon Egg co to ma znaczyć wogle??? A do tego brak zainteresowania serverem. Od Tygodnia piszę ze ciagle mnie wylogowuję lub Kicka... Lagi i Lagi... na Noob OTS nie ma takich lagów jak na tym serwerze [również noob ots zaczyna się robić]

Sorc Aka Siochacz
23-01-2015, 13:11
Panowie macie rację kiedyś grałem to były jakieś emocję 100-200-300-400-500 itd. LvL. a Teraz emocje to 3k LvL i 4k LvL. Każdy mógł palić pk. Liczyły się skille itp. Teraz za Skille jest UW. Za Magic LvL Magiczne Itemy [Shaman Set]. Dragon Egg co to ma znaczyć wogle??? A do tego brak zainteresowania serverem. Od Tygodnia piszę ze ciagle mnie wylogowuję lub Kicka... Lagi i Lagi... na Noob OTS nie ma takich lagów jak na tym serwerze [również noob ots zaczyna się robić]

Co prawda to prawda ;)
Ja kiedyś w trainerze siedziałem po 12h i z 10x miałem sprawdzaną postać czy nie używam bota itp.
A teraz siedzę tak samo, bo nie mam zamiaru pacca kupić jak nic się nie dzieję a Administracja ma to już w czterech literach.
Można bocić można wszystko ew. ktoś jakiemuś GM napisze na gg/skype, że zaloguj i sprawdź, to dopiero wejdzie zbanuje i wyjdzie.
Naprawdę szkoda wydawać kasy na pacc itp. Jak Administracja nawet nie ma zamiaru wchodzić na OTS patrzyć co się dzieje robić update raz na kilka miesięcy i robić eventy.
Niestety APO OTS upadł:(

Sephores
23-01-2015, 13:25
Uwierzcie mi ze ten serwer tak szybko nie bedzie zamkniety :)
Jest tutaj kilku napalencow typu rekrut albo boonek ktorzy wydadza XX zl zeby serwer dalej stal :)

Zarexoholik?
23-01-2015, 13:33
Spróbuj napisać jakiś skrypt i sprawdzić go pod kątem ewentualnych błędów. Dodaj do tego szkołę/pracę/codzienne zajęcia/sport/dziewczynę itd. To nie jest ich praca? Na globalu masz ludzi zajmujących się update'ami - tutaj masz osoby, które robią do z własnej woli...

Bajceps
23-01-2015, 15:39
Zamiast płakać powinniście się cieszyć i na każdym kroku im dziękować, że nadal ten serwer jest odpalony. W sumie nie dziwię im się, że kładą lachę, sam bym do Was cierpliwości nie miał.

Pall Fire
24-01-2015, 11:57
Niektórzy graja nałogowo na tym servie, nie majac zycia prywatnego, stad tez taka a nie inna opinia na temat updejtu, ciagle malo i malo ^^

TyruS aka Tyr'ek XD
24-01-2015, 18:23
Wszystko idzie ku dobremu, ten serwer czas wykończyć Panowie :)

#podpisuje się pod @Week.

@down
A wtedy, gdy update były częste, bo grało 500 ludzi czy 700, hajs się zgadzał to mortiisy nie miały rodziny i życia prywatnego co?

Artis
24-01-2015, 19:12
Jeżeli się już są jakieś zobowiązania wobec serwera to trzeba je przestrzegac, a nie ludzi robic w chuja. Wszelkie Wasze wyjaśnienia tutaj do niczego nie doprowadzą. Jeżeli ktoś pracuję nad czymś to albo dba oto, żeby ten interes dalej kwitł albo zamyka. Tak samo też jest w przypadku serwera. Jeżeli chcę aby dany produkt był dobry to wymagam od producenta żeby tak było. Każdy z nas ma rodzinę i życie prywatne. Ale niestety nikogo to już nie interesuję, zwłaszcza graczy.