Zaloguj się

View Full Version : Temat Ostateczny??

SmakowitaPajda
12-02-2015, 04:53
Temat przeznaczony dla [SANTANO] / [TYGRYSA] / [MORTIISA]

Mogę śmiało pozwolić sobie na napisanie tego tematu vol. 2415245123...

Piszę tutaj (pozwolę sobie pisać w imieniu każdego gracza) aby zadać parę pytań związanych z "Serwerem".

Pyt: 1- Jak waszym zdaniem będzie wyglądał dalszy przebieg tego serwera?
Śmiało można powiedzieć że niebawem będą to ostatnie dni?

Pyt: 2- Czy aktualizacja o której gracze zostali poinformowani dojdzie do skutku?
Czy po prostu została napisana "owa informacja" aby przedłużyć czas pisania skarg na serwer?

Pyt: 3- Zamierzacie cokolwiek zrobić w kierunku odzyskania ilości graczy która była kiedyś?
O ile w ogóle coś jeszcze zamierzacie z tym zrobić?

Pyt: 4- Zamierzacie wprowadzić jakieś nowe misje? questy? bronie? potwory? bądź inne rzeczy? Czy już na serwer zostało dodanych za dużo rzeczy i nie ma dalszych pomysłów?

Coś z mojej strony:

Prosił bym o dokładną odpowiedź na każde pytanie co do tych 3 osób wymienionych wyżej bez zbędnych głupich odpowiedzi...
Z mojej strony mogę napisać tyle że to co dzieje się z tym serwerem można uznać za tragedie..
Gracze zamawiający promocyjne konto bądź inne rzeczy wydają realne pieniądze które utrzymują ten serwer..
Osoby które założyły ten serwer a także osoby które dokładają swoją prace aby ten serwer jeszcze istniał powinni przykuć większą uwagę to co się dzieje na tym serwerze bo "my" gracze wydajemy własne pieniądze a w zamian za to nie otrzymujemy za wiele (nie napisze "nic" bo jednak coś się tu dzieje)...
Tyle w temacie mam nadzieje że otrzymam szybką odpowiedź od Administracji co do pytań wymienionych wyżej.
Pozdrawiam..

Palldino
12-02-2015, 06:23
Kto gdzies napisal ze updejt bedzie jak liczba graczy spadnie do 30~ oki
Poki gra 80-90 guptasow nie bedzie nic :)
Hajsy wpadajo to po co maja cus robic??

Polecam w koncu wylaczyc te pixele i przestac plakac o marne updejty
Co do 'wydawanego hajsu' na serwer to przeciez nie ma takiego obowiazku i robisz to na wlasna odpowiedzialnosc by miec 'latwiej' oki

Sokol from West
12-02-2015, 09:58

Śmiało można powiedzieć że niebawem będą to ostatnie dni

Odpowiedzi nie uzyskasz, oni sami nie wiedzą, kiedy zamkną serwer. Bardziej się starają, żeby to wszystko już upadło, niż by powstało :)

Pyt: 2- Czy aktualizacja o której gracze zostali poinformowani dojdzie do skutku?
Czy po prostu została napisana "owa informacja" aby przedłużyć czas pisania skarg na serwer?

Czy to ważne? Nie widzisz, że oni są tak bardzo zajęci? Największym idiotą w tej ekipie jest Squid, który najwięcej obiecuje, a potem ma jeszcze prawo, żeby Ci wmawiać, że on ma zawsze rację(Pozdrawiam Twoje chujowe misje i milion obietnic, jak to będzie).

Pyt: 3- Zamierzacie cokolwiek zrobić w kierunku odzyskania ilości graczy która była kiedyś?

Ty chyba nie myślisz, że tutaj będzie grało po 300-400 osób, jak kiedyś XD Nic nie zrobią, zrozumcie to wreszcie, a nie żyjecie z przekonaniem, że jednak coś zrobią :mad:

Pyt: 4- Zamierzacie wprowadzić jakieś nowe misje? questy? bronie? potwory? bądź inne rzeczy? Czy już na serwer zostało dodanych za dużo rzeczy i nie ma dalszych pomysłów?

Oni wprowadzają Anii III, od sierpnia, więc? XD Co do broni - zjebali sprawę z uw, to teraz co wprowadzą Ci lepszego? Oni mają ciągle te same pomysły, misja: idz, zabij, zbierz, przynieś - brawo, dostałeś nagrodę :)

Coś z mojej strony:

Prosił bym o dokładną odpowiedź na każde pytanie co do tych 3 osób wymienionych wyżej bez zbędnych głupich odpowiedzi...
Z mojej strony mogę napisać tyle że to co dzieje się z tym serwerem można uznać za tragedie..
Gracze zamawiający promocyjne konto bądź inne rzeczy wydają realne pieniądze które utrzymują ten serwer..
Osoby które założyły ten serwer a także osoby które dokładają swoją prace aby ten serwer jeszcze istniał powinni przykuć większą uwagę to co się dzieje na tym serwerze bo "my" gracze wydajemy własne pieniądze a w zamian za to nie otrzymujemy za wiele (nie napisze "nic" bo jednak coś się tu dzieje)...
Tyle w temacie mam nadzieje że otrzymam szybką odpowiedź od Administracji co do pytań wymienionych wyżej.
Pozdrawiam..

Prosić to sobie możesz, a odpowiedzi i tak nie dostaniesz. Ciężko zauważyć, że mają wyjebane już całkowicie na serwer i ciągną to wszystko, bo zostały osoby, dla których ten serwer coś jeszcze znaczy. Większość normalnych osób odeszła na inne serwery(szczególnie na jeden), bo tutaj nikt poza Yagamim to nie wbija xD Sorry, ale kto Ci każe wydawać kasę na serwer? Gdzie masz w regulaminie, że musisz płacić, by grać. To jedynie ułatwienie, nikt do niego Cię nie zmusza, więc takie argumenty są tutaj nie potrzebne. Robisz to z własnej woli ;)

Ile jeszcze takich tematów założycie by zrozumieć, że oni już od dawna mają wyjebane na ten serwer? Przecież oni też już mają swoje lata i nie będą dalej się zajmować tibią...

Sabziro
12-02-2015, 10:04
Nie będzie niczego, Squid potrafi jedynie siedzieć w grze i nękać ludzi zamiast poprawić swoje misje a co dopiero coś zrobić a reszta już nic nie robi, elo.
Grajcie dalej i kupujcie pacca to tym bardziej nic nie zrobią - hajs za nic zawsze spoko :P

Squid
12-02-2015, 13:32

Mogę śmiało pozwolić sobie na napisanie tego tematu vol. 2415245123...

Piszę tutaj (pozwolę sobie pisać w imieniu każdego gracza) aby zadać parę pytań związanych z "Serwerem".

Niestety o ich wypowiedź bezpośrednią będzie ciężko dlatego pozwolę sobie wyjaśnić kilka kwestii.

Śmiało można powiedzieć że niebawem będą to ostatnie dni?
Dopóki gra ta garstka osób to nie ma takiej potrzeby by zamykać serwer. Hosting jest opłacony na jakiś czas do przodu więc może przetrwać jeszcze trochę po upadku, którego miejmy nadzieję nie będzie. Co do 'ostatnich dni' to mam wątpliwości ponieważ zdarzały się już takie sytuacje, że grało po tyle osób, jednak jak widać serwer nadal istnieje.
Rozumiem, że aktualizacje są niezbędne jednak ciężko zrobić coś 'nowego, fajnego itp.' w ciągu kilku godzin. Mapa to również nie jest kwestia 15 czy 20 minut więc to również przeciąga nieco sprawę. Sam byłem graczem i wiem jak to jest jak się nic nie dzieje, jednak znam też sprawę z drugiej strony.

Raczej dojdzie do skutku, jednakże Santano chce dodać Wam jak najwięcej nowości. Jak wiecie !quest nie posiadał do tej pory wszystkich misji - Santano stara się ukończyć całość. Wiele innych spraw również było rozpoczętych, dlatego też chciałby je dokończyć.

Wiadome, że aktualizacje przyciągną nieco więcej graczy. Byli jak i obecni gracze zostaną powiadomieni mailem o update.

Zamierzamy. Nawet nad wieloma rzeczami zostały rozpoczęte prace, jednak jak wiadomo są sprawy ważne i ważniejsze - jedni krzyczą żebym misje poprawiał, inni natomiast, że najazdu dawno nie było itp... Ciężko jest wszystkim dogodzić jednakże powoli staram się wszystko uporządkować abyście byli zadowoleni.
Oczywiście propozycje graczy będą również mile widziane (o ile to będą przemyślane propozycje a nie takie jak piszą trolle typu 'exp x100', 'zabrac wszystkim uc' itp). Jeśli macie pomysł na jakiś ciekawy przedmiot/misje to możecie przesyłać w propozycjach (lub jeśli nie chcecie by ujrzały światło dzienne przed ewentualnym wprowadzeniem - na PW).
Co do potworów to myślę, że nowe potwory będą optymalne [znając życie będziecie narzekać na początku, że się ich ubić nie da czy coś a po kilku dniach będziecie zabijać bez problemu - tak jak to było z Stiffem czy Saint Peterem ;)]

Coś z mojej strony:

Pozdrawiam..
Odpowiedź otrzymałeś, na efekt jednak trzeba jeszcze poczekać.

Kto gdzies napisal ze updejt bedzie jak liczba graczy spadnie do 30~ oki
Poki gra 80-90 guptasow nie bedzie nic :)
Hajsy wpadajo to po co maja cus robic??

Polecam w koncu wylaczyc te pixele i przestac plakac o marne updejty
Co do 'wydawanego hajsu' na serwer to przeciez nie ma takiego obowiazku i robisz to na wlasna odpowiedzialnosc by miec 'latwiej' oki
Jeśli ktoś tak pisał to raczej nie administracja.
Serwera na czyjąś zachciankę również nie będziemy wyłączać.

Odpowiedzi nie uzyskasz, oni sami nie wiedzą, kiedy zamkną serwer. Bardziej się starają, żeby to wszystko już upadło, niż by powstało :)

No tak, wszechwiedzący.

Czy to ważne? Nie widzisz, że oni są tak bardzo zajęci? Największym idiotą w tej ekipie jest Squid, który najwięcej obiecuje, a potem ma jeszcze prawo, żeby Ci wmawiać, że on ma zawsze rację(Pozdrawiam Twoje chujowe misje i milion obietnic, jak to będzie).
Również pozdrawiam - tylko wbrew pozorom przyjąłem krytykę i wraz z Tygrysem ułatwiamy i skracamy misje.

Ty chyba nie myślisz, że tutaj będzie grało po 300-400 osób, jak kiedyś XD Nic nie zrobią, zrozumcie to wreszcie, a nie żyjecie z przekonaniem, że jednak coś zrobią :mad:
Zrobimy. Wiadome, że 300 osób to marzenie, jednakże 150-200 jest jeszcze w zasięgu możliwości.

Oni wprowadzają Anii III, od sierpnia, więc? XD Co do broni - zjebali sprawę z uw, to teraz co wprowadzą Ci lepszego? Oni mają ciągle te same pomysły, misja: idz, zabij, zbierz, przynieś - brawo, dostałeś nagrodę :)

To powiedz mi na czym innym niż "idź, zabij, zbierz, przynieś" ma się opierać quest? Jakby nie było: weź ze skrzynki to nic innego jak idź i zabierz coś. Znajdź przedmiot - prawie to samo co weź ze skrzynki. Tibia niestety z tego się składa...
Jak jesteś taki mądry to wyjdź poza schemat i daj pomysł (ja mam jeszcze sporo, część już zrealizowana na test serwerze w nowym queście na rooku). Czekam na pomysły - bo najłatwiej narzekać nie wiedząc nawet na co.

Prosić to sobie możesz, a odpowiedzi i tak nie dostaniesz. Ciężko zauważyć, że mają wyjebane już całkowicie na serwer i ciągną to wszystko, bo zostały osoby, dla których ten serwer coś jeszcze znaczy. Większość normalnych osób odeszła na inne serwery(szczególnie na jeden), bo tutaj nikt poza Yagamim to nie wbija xD Sorry, ale kto Ci każe wydawać kasę na serwer? Gdzie masz w regulaminie, że musisz płacić, by grać. To jedynie ułatwienie, nikt do niego Cię nie zmusza, więc takie argumenty są tutaj nie potrzebne. Robisz to z własnej woli ;)

Ile jeszcze takich tematów założycie by zrozumieć, że oni już od dawna mają wyjebane na ten serwer? Przecież oni też już mają swoje lata i nie będą dalej się zajmować tibią...
W ostatnim czasie było ciężko z czymkolwiek, tym bardziej, że w wolnym czasie nie było opcji by cokolwiek zrobić [ataki DDoS]. Teraz dopiero jest czas i możliwość by nadrobić braki - jednak takie posty jak Twój nie dość, że zabierają czas to jeszcze odbierają chęci. Bo człowiek stara się, zalicza wszystkie egzaminy przed czasem, żeby mieć prawie 3 tygodnie wolnego zamiast tygodnia i robi w wolnym czasie 'updejt' (którego w tej chwili z wiadomych przyczyn nie widzicie) i stara się zrobić jak najwięcej ciekawych rzeczy a jedynie może dostać opierdol od gracza, że nic nie robi.

http://i61.tinypic.com/1o90lh.png
http://i58.tinypic.com/6563ur.png
http://i62.tinypic.com/2poqjy9.png

Pierwszy Boonek
12-02-2015, 14:14
... bla bla bla pierdolenie...

-czlowieku, w swoim barwnym humorystycznie poscie piszesz, ze update nie jest kwestia 20 minut, ja w takim razie odbijam pileczke i powiem ci ze update nie jest kwestia ponad roku.. (wtf)

-ciezko o odpowiedz kogos z glownych administratorow? dziwne jak byly ataki DDoS to jakos Mortiis potrafil wejsc na forum i napisac post.. no coz moze to byla dobra droga(jedyna) do porozumienia sie z administracja?

-update RACZEJ dojdzie do skutku, te wasze RACZEJ; NIEBAWEM itd slyszelismy setki razy, wymagamy jakichs konkretow a nie walenia w chuja, nie macie do czynienia z banda uposledzonych dzieci ktorym wystarczy powiedziec ze śrubokręt albo dac lizaka i beda sie cieszyc

-150-200 graczy na apo? xd XDDDD CO? XDDDDDDDDDDDD JEBŁEM XDXDXDXDXDXD rly, predzej 15-20

-"prace rozpoczete"; odbijanie pileczki poprzez "bedziecie narzekac na potwory" tez juz dawno sie przejadlo, pisalismy (ja i paru uzytkownikow forum) wiele naprawde wiele ***** propozycji duzo z nich mialo powyzej 80% na "tak" ale mimo tego nie zostalo wprowadzone nic.. tylko obiecanki, marnujecie swoj i nasz czas

napisane jak napisane, ale wiadomo o co chodzi

#down, na reszte posta nie odpowiedziales, czyli sie zgadzasz?XDDD

@nie bede ci niczego szukal, sam w koncu zajrzyj do tego dzialu _/

ps. sam kiedys nawet na rrv zrobilem taki temat i wrzucilem liste tematow

Squid
12-02-2015, 14:23
-czlowieku, w swoim barwnym humorystycznie poscie piszesz, ze update nie jest kwestia 20 minut, ja w takim razie odbijam pileczke i powiem ci ze update nie jest kwestia ponad roku.. (wtf)

-ciezko o odpowiedz kogos z glownych administratorow? dziwne jak byly ataki DDoS to jakos Mortiis potrafil wejsc na forum i napisac post.. no coz moze to byla dobra droga(jedyna) do porozumienia sie z administracja?

-update RACZEJ dojdzie do skutku, te wasze RACZEJ; NIEBAWEM itd slyszelismy setki razy, wymagamy jakichs konkretow a nie walenia w chuja, nie macie do czynienia z banda uposledzonych dzieci ktorym wystarczy powiedziec ze śrubokręt albo dac lizaka i beda sie cieszyc

-150-200 graczy na apo? xd XDDDD CO? XDDDDDDDDDDDD JEBŁEM XDXDXDXDXDXD rly, predzej 15-20

-"prace rozpoczete"; odbijanie pileczki poprzez "bedziecie narzekac na potwory" tez juz dawno sie przejadlo, pisalismy (ja i paru uzytkownikow forum) wiele naprawde wiele ***** propozycji duzo z nich mialo powyzej 80% na "tak" ale mimo tego nie zostalo wprowadzone nic.. tylko obiecanki, marnujecie swoj i nasz czas

napisane jak napisane, ale wiadomo o co chodzi
Pokaż te swoje tematy z 80% poparciem. Czekam. Widocznie coś przeoczyłem.

#edit: nie będziesz szukał bo nie ma takich, proste. Wbrew pozorom zaglądam, przeglądam, inni też mi w tym pomagają. Sporo rzeczy zostało już wprowadzone, lub niebawem będzie. Quest log na rooku, łączenie runek... Możesz śmiało poszukać ;) Nawet zdarza mi się czasem tam wypowiedzieć w jakimś temacie lub zagłosować w sondzie :) Ale widać, że jesteś stałym bywalcem tamtego działu skoro nie dostrzegłeś jeszcze tego.
Staram się wprowadzać w życie propozycje z tego działu...

Co do reszty wypowiedzi: Po co mam się wypowiadać skoro 'wiesz lepiej'? Nie muszę Cię wyprowadzać z błędu. Co innego jest, gdy ktoś Ci atakuje serwer a co innego gdy ktoś pisze tysięczny, lub tysiąc pierwszy temat o podobnej treści. Nie rozróżniasz powagi sytuacji. W tamtym przypadku chyba było proste, że będę alarmował Mortiisa tak jak informuję go o crashach i innych problemach. A takim tematem nawet nie ma co zakłócać 12godzinnego dnia pracy Mortiisa. Co do liczby graczy - może się przekonasz naocznie. Takie liczby są normalne w chwilach maratonów itp więc przy większej częstotliwości newsów będzie widoczny również wzrost liczby graczy.

Tsu
12-02-2015, 14:51
HAHA SQUID update w pół roku robisz, potrzeba ci skryptera/mappera do pomocy? Nie raz "pracowałem" na jakimś serwerze nawet miałem swój serwer ale przez naukę przestałem angażować się w serwer ;c, twoim zdaniem mapa w 15-20 minut to jest nie do osiągnięcia ale mapę da się zrobić w tydzień siedząc po 1-2h dziennie, zbędne pieprzenie głupot, zamiast odpisywać na głupie posty i afkować w grze zajmij się update a nie wpierałeś pierw, że to wina mortiisa bo on nie wrzuca na serwer, potem, że nauka, teraz, że ataki/ nauka. Musisz wymyślić coś innego bo już nikt się nie nabiera na twoje bajeczki, postaw sobie ultimatum albo zrobisz update albo odejdź z tego serwa i nie kłam, że umiesz "UPDEJTY" robić, bo tamte twoje misje to śmiech serio. Poza tym co tu robi reszta ekipy, myślałem, że jest jakieś zgranie a nie każdy ma wywalone na każdego.

PS: Temat przeznaczony dla Mortiisa, Tygrysa, Santano?? Oni tutaj już nie zaglądają :(

@edit1
Quest log na rooku, w końcu serio gracze prosili o niego już dawno a ty skopiowałeś plik/skrypt i pozmieniałeś tylko to co trzeba, serio napracowałeś się jestem pełen podziwu!!
I co z tego, że na maraton wbije parę osób jak większość pier*oli to i nawet nie zakłada konta na forum -.- Wbije ci na chwile 150 graczy? I co już zlagowany serwer ;/

Aktualnie na forum: 123 (15 użytkowników oraz 108 gości). Widać, że sporo osób tu jeszcze zagląda, ale musicie ich zachęcić do gry.

Squid
12-02-2015, 14:57
HAHA SQUID update w pół roku robisz, potrzeba ci skryptera/mappera do pomocy? Nie raz "pracowałem" na jakimś serwerze nawet miałem swój serwer ale przez naukę przestałem angażować się w serwer ;c, twoim zdaniem mapa w 15-20 minut to jest nie do osiągnięcia ale mapę da się zrobić w tydzień siedząc po 1-2h dziennie, zbędne pieprzenie głupot, zamiast odpisywać na głupie posty i afkować w grze zajmij się update a nie wpierałeś pierw, że to wina mortiisa bo on nie wrzuca na serwer, potem, że nauka, teraz, że ataki/ nauka. Musisz wymyślić coś innego bo już nikt się nie nabiera na twoje bajeczki, postaw sobie ultimatum albo zrobisz update albo odejdź z tego serwa i nie kłam, że umiesz "UPDEJTY" robić, bo tamte twoje misje to śmiech serio. Poza tym co tu robi reszta ekipy, myślałem, że jest jakieś zgranie a nie każdy ma wywalone na każdego.
Labirynt pokroju mini minosów na OTQ2 owszem, może i można szybko zrobić lecąc z autoborderem. Ale co to za frajda, jak wszystko wygląda jednakowo?
Owszem, to moja wina, że coś niedopracowane pojawiło się na serwerze. Dlatego też teraz dokładamy wszelkich starań by tak nie było. Tygrys stara się jak może aby ułatwić Wam te misje oraz abyście mieli jak najlepiej (między innymi poprawiamy niektóre potwory - zwiększamy exp/loot).

#edit

@edit1
Quest log na rooku, w końcu serio gracze prosili o niego już dawno a ty skopiowałeś plik/skrypt i pozmieniałeś tylko to co trzeba, serio napracowałeś się jestem pełen podziwu!!
I co z tego, że na maraton wbije parę osób jak większość pier*oli to i nawet nie zakłada konta na forum -.- Wbije ci na chwile 150 graczy? I co już zlagowany serwer ;/

Aktualnie na forum: 123 (15 użytkowników oraz 108 gości). Widać, że sporo osób tu jeszcze zagląda, ale musicie ich zachęcić do gry.
Rzeczywiście, widzę, że znawca się znalazł. Jeśli uważasz, że podmiana danych w quest logu trwała 10 czy 15 minut to jesteś daaaaaaaaaleko poza prawdą. Aby znaleźć storage danego questa w plikach i na mapie to zajmowało nawet do 10 minut (jak w przypadku anni gdzie są 4 nagrody). A questów jest sporo.
Może i cały questlog nie zajął mi nie wiadomo ile czasu, może 2 godziny? Ale przecież nie zrobiłem tylko tego - to był jedynie przykład ZREALIZOWANEJ PROPOZYCJI GRACZY, NIE MOJE OSIĄGNIĘCIE.

Sokol from West
12-02-2015, 14:58
Również pozdrawiam - tylko wbrew pozorom przyjąłem krytykę i wraz z Tygrysem ułatwiamy i skracamy misje.

Co Ty zrobiłeś? XDD O *****, co za typ XDDDDDD Przypomnieć Ci, ile wojnę z Tobą toczyliśmy, żebyś chociaż trochę pozmieniał? Jak przyjąłeś krytykę, skoro miałeś czelność, kłócić się z nami przez pół roku i wmawiać, że Ty masz rację XDDDD Chyba Tygrys ułatwia z tego co wiem, a Ty nie bierzesz w tym udziału. Także skończ pierdolić głupoty, bo to już nie jest śmieszne - to jest żałosne.

Zrobimy. Wiadome, że 300 osób to marzenie, jednakże 150-200 jest jeszcze w zasięgu możliwości.

http://i62.tinypic.com/34jbz2h.jpg

Serio, zastanów się co piszesz xDDD Chyba, że uda Wam się do końca spierdolić ten serwer, ściągając armię gimbusów, którzy będą grali.

To powiedz mi na czym innym niż "idź, zabij, zbierz, przynieś" ma się opierać quest? Jakby nie było: weź ze skrzynki to nic innego jak idź i zabierz coś. Znajdź przedmiot - prawie to samo co weź ze skrzynki. Tibia niestety z tego się składa...
Jak jesteś taki mądry to wyjdź poza schemat i daj pomysł (ja mam jeszcze sporo, część już zrealizowana na test serwerze w nowym queście na rooku). Czekam na pomysły - bo najłatwiej narzekać nie wiedząc nawet na co.

Wiesz, skoro podjąłeś się pozycji gamemastera, to nie pisz mi tutaj, że to niby ja mam rzucać pomysły. Ja mogłem dać pomysły, ale nie widziałem sensu, skoro macie tak wyjebane na serwer. Teraz nie gram, więc nie widzę sensu, żeby pomysły te ujrzały światło dzienne :)

W ostatnim czasie było ciężko z czymkolwiek, tym bardziej, że w wolnym czasie nie było opcji by cokolwiek zrobić [ataki DDoS]. Teraz dopiero jest czas i możliwość by nadrobić braki - jednak takie posty jak Twój nie dość, że zabierają czas to jeszcze odbierają chęci. Bo człowiek stara się, zalicza wszystkie egzaminy przed czasem, żeby mieć prawie 3 tygodnie wolnego zamiast tygodnia i robi w wolnym czasie 'updejt' (którego w tej chwili z wiadomych przyczyn nie widzicie) i stara się zrobić jak najwięcej ciekawych rzeczy a jedynie może dostać opierdol od gracza, że nic nie robi.

http://i61.tinypic.com/1o90lh.png
http://i58.tinypic.com/6563ur.png
http://i62.tinypic.com/2poqjy9.png

Piszesz o egzaminach? Ile te egzaminy masz, pół roku? XDDD No nie rozśmieszaj mnie, serio xD Wrzucasz ss'y z testa, ale kiedy ten update ujrzy światło dzienne? Za rok, dwa czy może trzy? xD

Podsumowując - Ostatnio tylko było widać Tygrysa, zaangażowanego w życie serwera, o Santano to nie wspomnę, bo zniknął z dnia na dzień, Ty ciągle masz jakieś wyjazdy, teraz piszesz, że egzaminy masz od pół roku(ahh to życie studenta).

Róbcie tak dalej, daleko ten serwer pociągnięcie(chyba na samo dno).

Squid
12-02-2015, 15:19
Co Ty zrobiłeś? XDD O *****, co za typ XDDDDDD Przypomnieć Ci, ile wojnę z Tobą toczyliśmy, żebyś chociaż trochę pozmieniał? Jak przyjąłeś krytykę, skoro miałeś czelność, kłócić się z nami przez pół roku i wmawiać, że Ty masz rację XDDDD Chyba Tygrys ułatwia z tego co wiem, a Ty nie bierzesz w tym udziału. Także skończ pierdolić głupoty, bo to już nie jest śmieszne - to jest żałosne.
Widzę, że wiesz lepiej kto co robi _/

http://i62.tinypic.com/34jbz2h.jpg

Serio, zastanów się co piszesz xDDD Chyba, że uda Wam się do końca spierdolić ten serwer, ściągając armię gimbusów, którzy będą grali.
Hejt to jedyne co potrafisz widzę.

Wiesz, skoro podjąłeś się pozycji gamemastera, to nie pisz mi tutaj, że to niby ja mam rzucać pomysły. Ja mogłem dać pomysły, ale nie widziałem sensu, skoro macie tak wyjebane na serwer. Teraz nie gram, więc nie widzę sensu, żeby pomysły te ujrzały światło dzienne :)
No bo najwidoczniej nie masz czegokolwiek co by wybiegało poza ten schemat o którym pisałeś.

Piszesz o egzaminach? Ile te egzaminy masz, pół roku? XDDD No nie rozśmieszaj mnie, serio xD Wrzucasz ss'y z testa, ale kiedy ten update ujrzy światło dzienne? Za rok, dwa czy może trzy? xD
Wiesz, niektórzy mają coś takiego jak studia, rodzinę, rl życie i nie mają 10h dziennie wolnego czasu by poświęcić go od tak. Owszem, poświęcam te 2-3 godziny dziennie jednak to mało aby wszystko opanować (począwszy od skarg/odwołań które trzeba chociażby przeczytać [już nie mówię, że czasem trzeba i odpisać], wejść na serwer i sprawdzić czy ktoś jest, jeśli nie to odpisać na RRV) itp...) kończąc na napisaniu skryptu/potwora, wstawieniu czegoś na mapę... Teraz jak mam ferie to poświęcałem nawet i 10 godzin dziennie dzięki czemu update ruszył nieco do przodu, zmniejszyłem trochę ilości w misjach, poprawiłem kilka błędów, wprowadziłem kilka zmian [jedna z nich pochłonęła mi dość sporo czasu ale myślę, że było warto] które były na serwerze potrzebne [sami o nie pisaliście].

Podsumowując - Ostatnio tylko było widać Tygrysa, zaangażowanego w życie serwera, o Santano to nie wspomnę, bo zniknął z dnia na dzień, Ty ciągle masz jakieś wyjazdy, teraz piszesz, że egzaminy masz od pół roku(ahh to życie studenta).
Tygrysa jakoś kilka dni już nie widziałem, jednakże masz rację, studia to tylko egzaminy. Życzę Ci abyś miał tą przyjemność być na studiach technicznych gdzie skumulują Ci się w ciągu jednego roku laboratoria [ja miałem 7 w tygodniu, wystarczyłoby z 5 abyś poczuł tę magię] na które musisz przychodzić przygotowany z ponad 40 stron instrukcji, z przygotowanym protokołem (czasem i dwugodzinnymi obliczeniami do tego) i sprawozdaniem z poprzedniego laboratorium.
Tak jak mówiłem - mam teraz trochę wolnego to wykorzystuję to pisząc skrypty (no i obecnie odpisując na ten bezsensowny zarzut).

Róbcie tak dalej, daleko ten serwer pociągnięcie(chyba na samo dno).
Może jeszcze tego nie zauważyłeś, ale chcę zmiany na lepsze i będę do tego dążył.

Demon
12-02-2015, 15:25
ps. wejdźcie w Premium Account (http://www.forum.toproste.pl/forumdisplay.php?f=30) i zobaczycie jakie tematy interesują Mortiisa :cool:

żeby nie było offtopicu to napisze od siebie, że takie pierdolenie jak wyżej (Twoje Squid, Twoje) jest imo śmieszne i lepiej będzie jak znikniesz razem z przełożonymi

SmakowitaPajda
12-02-2015, 15:33
Może jeszcze tego nie zauważyłeś, ale chcę zmiany na lepsze i będę do tego dążył.

Miejmy nadzieje że to co piszesz jest prawdą.

Squid: Co do propozycji -

Po co mamy pisać propozycje skoro i tak każda propozycja jest "olewana"

Sokol from West
12-02-2015, 15:38
Widzę, że wiesz lepiej kto co robi _/

Mam swoje źródła informacji, o których nawet nie masz pojęcia :>

Hejt to jedyne co potrafisz widzę.

Może mam Wam bić brawo, za to co ostatnio robiliście? XD

No bo najwidoczniej nie masz czegokolwiek co by wybiegało poza ten schemat o którym pisałeś.

Jeszcze byś się zdziwił :) Jak zwykle masz 123451351 argumentów, żebyś tylko miał rację.

Wiesz, niektórzy mają coś takiego jak studia, rodzinę, rl życie i nie mają 10h dziennie wolnego czasu by poświęcić go od tak. Owszem, poświęcam te 2-3 godziny dziennie jednak to mało aby wszystko opanować (począwszy od skarg/odwołań które trzeba chociażby przeczytać [już nie mówię, że czasem trzeba i odpisać], wejść na serwer i sprawdzić czy ktoś jest, jeśli nie to odpisać na RRV) itp...) kończąc na napisaniu skryptu/potwora, wstawieniu czegoś na mapę... Teraz jak mam ferie to poświęcałem nawet i 10 godzin dziennie dzięki czemu update ruszył nieco do przodu, zmniejszyłem trochę ilości w misjach, poprawiłem kilka błędów, wprowadziłem kilka zmian [jedna z nich pochłonęła mi dość sporo czasu ale myślę, że było warto] które były na serwerze potrzebne [sami o nie pisaliście].

Patrz! Akurat mam rl życie, rodzinę, przyjaciół, pracę itd., więc wiem co to jest :) Wiesz, wejście na serwer i afkowanie się nie liczy ;)

Tygrysa jakoś kilka dni już nie widziałem, jednakże masz rację, studia to tylko egzaminy. Życzę Ci abyś miał tą przyjemność być na studiach technicznych gdzie skumulują Ci się w ciągu jednego roku laboratoria [ja miałem 7 w tygodniu, wystarczyłoby z 5 abyś poczuł tę magię] na które musisz przychodzić przygotowany z ponad 40 stron instrukcji, z przygotowanym protokołem (czasem i dwugodzinnymi obliczeniami do tego) i sprawozdaniem z poprzedniego laboratorium.
Tak jak mówiłem - mam teraz trochę wolnego to wykorzystuję to pisząc skrypty (no i obecnie odpisując na ten bezsensowny zarzut).

Dzięki, że mi coś życzysz. Miło z Twojej strony, ale wyobraź sobie, że niestety nie doświadczę tego co Ty, bo nie odczuwam takiej potrzeby :) Wolę robić to co robię teraz, czyli pracować ;) Bezsensowny zarzut? Nie rozśmieszaj mnie. Jak zwykle masz milion argumentów na swoją obronę, mimo, że większość widzi jak jest.

Póki co, to wiesz co ja widzę? Od dłuższego czasu, Twoje zmiany odpychają, a nie przyciągają, więc sorry, ale chyba idziesz nie w te stronę co trzeba ;]

Nie będę zawracał Twojego czasu, bo potem napiszesz, że moja wina i update jest opóźniony :( :( :(

Podbijam do wypowiedzi Demona ;)

@down

Zamiast najeżdżać na Squida i pisać opowiadania jaki to on nie jest, to może lepiej dacie jakieś propozycje żeby było lepiej na tym serverze, questy, misje itp. skoro myslicie ze tak łatwo wszystko zrobić to sami gracze powinniscie zachęcać go do pracy, bo jest jedynym kimś co tu cos wgl robi. powiedział ze ma teraz czas na zajęcie się grą i zrobienie tego updejta wyczekiwanego rok, zobaczymy jak mu to wyjdzie, wtedy będziecie mogli hejtowac.

Ile można dawać propozycji? Zobacz dział "Propozycję", a potem zarzucaj nam, że go hejtujemy. Ile było takich dobry propozycji, które w ogóle nie przeszły, bo administracji się to nie podobało, mimo, że według nas graczy, były one dobre, nawet bardzo dobre i mogły przyciągać do dalszej gry. Skoro ma to dalej tak funkcjonować, to pozdrawiam, ten serwer nigdy nie wróci choć w części do tych lepszych lat. Nawet propozycja z blessami, to samo z balansem - nic nie zmieniane praktycznie od długiego czasu. Chyba sobie kpisz, że jedynie on coś tutaj robi. Szkoda, że ludzie bardziej krytykują jego pomysły, niż chwalą. Może o to ma chodzić? XD

Ps. To nie są opowiadania, obczaj ile powstało tematów w których go krytykują, a potem coś komuś zarzucaj.

2@down

Przecież on nie gra od dłuższego czasu XDDDDD Chciałeś błysnąć, ale nie wyszło xD

..:KoMBoj:..
12-02-2015, 16:30
Zamiast najeżdżać na Squida i pisać opowiadania jaki to on nie jest, to może lepiej dacie jakieś propozycje żeby było lepiej na tym serverze, questy, misje itp. skoro myslicie ze tak łatwo wszystko zrobić to sami gracze powinniscie zachęcać go do pracy, bo jest jedynym kimś co tu cos wgl robi. powiedział ze ma teraz czas na zajęcie się grą i zrobienie tego updejta wyczekiwanego ponad rok. Zobaczymy jak mu to wyjdzie, wtedy będziecie mogli hejtowac. jak narazie to trzymam kciuki za Ciebie i mam nadzieje że zrobisz wkoncu coś pożądnego w niedługim czasie, bo każdy z nas na to czeka. Pozdro

#w sumie to Mortiis jak i Tygrys czy Santano powinni się wypowiedzieć w tym temacie, wkońcu jakby nie bylo to ich serv, więc ich zdanie jest najważniejsze, czekamy.

#down
To nie graj i po kłopocie, a jak uzależnienie nie pozwoli to udaj się do lekarza.

#Lordzik#
12-02-2015, 16:39
Zamiast najeżdżać na Squida i pisać opowiadania jaki to on nie jest, to może lepiej dacie jakieś propozycje żeby było lepiej na tym serverze, questy, misje itp. skoro myslicie ze tak łatwo wszystko zrobić to sami gracze powinniscie zachęcać go do pracy, bo jest jedynym kimś co tu cos wgl robi. powiedział ze ma teraz czas na zajęcie się grą i zrobienie tego updejta wyczekiwanego rok, zobaczymy jak mu to wyjdzie, wtedy będziecie mogli hejtowac.

Mało to tematów było na poprawy respów, balansu itp? XD

Dla mnie ten serwer to już tylko żal, żenada, parodia, śmiech na sali, dno i kilometr mułu.

Szkoda nawet wchodzić w dywagacje z Panem Mareckim i resztą, bo i tak nic z tego nie wyniknie.
On tak to wszystko obróci, że wyjdzie na to, że on jednak zajmuje się tym serwerem i go "ratuje".

Dobry kabaret ogólnie z tych jego wpisów na tym forum.

Elton Dżon.

Saros
12-02-2015, 16:45
Grałem na Apo kilka lat temu i teraz wracam i powiem wam ludzie nie narzekajcie jest tyle nowych misji questów uw shaman set tego nie było jest masa rzeczy nowych. Dużo fajnych ciekawych rzeczy które warto zostawić. Rzeczywiście ekipa się ociąga ale trzeba też zrozumieć ludzi. Ja uważam że na to co teraz jest to i tak trzeba poświecić masę godz żeby to zrobić wszystko mam na myśli misje,questy, level gram od początku i naprawdę ciężko się połapać w tym wszystkim.Wiadomo wszystkim nie dogodzisz każdy chce inaczej, ja jestem zadowolony z tego co jest fakt fajnie było by jak by grało ze 200 osób non stop na serwie ale spójrzcie na to gdzie jest apo a gdzie są te nowe gry lole,wowy czy co tam innego . To już ma swoje lata ale trzymam kciuki za ten serwer bo to najlepszy serwer na jakim grałem i założę się że nie znajdziecie lepszego.

#Lordzik#
12-02-2015, 16:48
Grałem na Apo kilka lat temu i teraz wracam i powiem wam ludzie nie narzekajcie jest tyle nowych misji questów uw shaman set tego nie było jest masa rzeczy nowych. Dużo fajnych ciekawych rzeczy które warto zostawić. Rzeczywiście ekipa się ociąga ale trzeba też zrozumieć ludzi. Ja uważam że na to co teraz jest to i tak trzeba poświecić masę godz żeby to zrobić wszystko mam na myśli misje,questy, level gram od początku i naprawdę ciężko się połapać w tym wszystkim.Wiadomo wszystkim nie dogodzisz każdy chce inaczej, ja jestem zadowolony z tego co jest fakt fajnie było by jak by grało ze 200 osób non stop na serwie ale spójrzcie na to gdzie jest apo a gdzie są te nowe gry lole,wowy czy co tam innego . To już ma swoje lata ale trzymam kciuki za ten serwer bo to najlepszy serwer na jakim grałem i założę się że nie znajdziecie lepszego.

Ultimate Weapon Quest, Shaman Set Quest nowe? AHA! Człowieku jak to już większość ma od dawien dawna wykonane.

Arab
12-02-2015, 18:54
wbrew pozorom przyjąłem krytykę i wraz z Tygrysem ułatwiamy i skracamy misje.

Odniosę się do tego 39600 lososi (skrócone?) czy 40000 bananów (skrócone?) lub 80~ krwi dziewic (przez 4h spadly 2 sztuki) nie zauważyłem najmniejszych zmian w tych misjach :)

Exael
12-02-2015, 19:01
Nie ma sensu pisac z taka osoba jak Squid na temat servera, przeciez jak to napisal Sokol, on zawsze ma xxxxxxxxxxx argumentów, aby nie wyszlo, ze nie mial racji. Generalnie to wszystko jest smieszne, po co Wy robicie tematy, skoro i tak nie dostaniecie zadnego uptade'a? xd nadal jestescie tak samo naiwni jak kiedys, powodzenia wam zycze i pozdrawiam!!

Mixi
12-02-2015, 19:29
A może to my (gracze) zrobilibyśmy update? Niech Squid się wypowie czy jeśli napisałbym propozycje o zrobieniu nowego miasta, expowisk, questa, konkurs itp. przez graczy (musiałby osobiście lub z Mortiisem (jebłem) napisać skrypty do questa, stworzyć moby (mam pomysł na respy dla ED,MS) i to w zasadzie wszystko. Mógłby to być największy update jaki był na APO z tego względu, że robiło by go sporo ludzi (tak mi się wydaje).
Ten konkurs to akurat na mapke nowego miasta. Myślę, że wystartowało by koło 10 osób bo jest trochę ludzi którzy udzielają się tylko na forum ale mogliby wziąć udział.

Squid
12-02-2015, 21:41
Mało to tematów było na poprawy respów, balansu itp? XD

Dla mnie ten serwer to już tylko żal, żenada, parodia, śmiech na sali, dno i kilometr mułu.

Szkoda nawet wchodzić w dywagacje z Panem Mareckim i resztą, bo i tak nic z tego nie wyniknie.
On tak to wszystko obróci, że wyjdzie na to, że on jednak zajmuje się tym serwerem i go "ratuje".

Dobry kabaret ogólnie z tych jego wpisów na tym forum.

Elton Dżon.Widać jak czytasz ze zrozumieniem to co piszą inni. To, że Cracki nie są w tej chwili jeszcze zmienione, to nie znaczy, że nie będą. To samo tyczy się Double czy innych mobów.

Odniosę się do tego 39600 lososi (skrócone?) czy 40000 bananów (skrócone?) lub 80~ krwi dziewic (przez 4h spadly 2 sztuki) nie zauważyłem najmniejszych zmian w tych misjach :)
Tak, jednakże jeszcze na głównym serwerze nie ma wprowadzonych zmian! Poczekajcie na zmiany a będzie łatwiej.

A może to my (gracze) zrobilibyśmy update? Niech Squid się wypowie czy jeśli napisałbym propozycje o zrobieniu nowego miasta, expowisk, questa, konkurs itp. przez graczy (musiałby osobiście lub z Mortiisem (jebłem) napisać skrypty do questa, stworzyć moby (mam pomysł na respy dla ED,MS) i to w zasadzie wszystko. Mógłby to być największy update jaki był na APO z tego względu, że robiło by go sporo ludzi (tak mi się wydaje).
Ten konkurs to akurat na mapke nowego miasta. Myślę, że wystartowało by koło 10 osób bo jest trochę ludzi którzy udzielają się tylko na forum ale mogliby wziąć udział.Wątpię aby to wypaliło gdyż sporo zabawy byłoby ze sprawdzeniem takich mapek - przede wszystkim pod względem poukrywanych itemów typu UW, shaman boots itp. Bo niestety ale jest wielu użytkowników którzy chcieliby łatwym kosztem zarobić kkcc i co restart by takie itemki chcieli zbierać z ich własnych fragmentów mapek...

Harakiri
12-02-2015, 21:43
Widać jak czytasz ze zrozumieniem to co piszą inni. To, że Cracki nie są w tej chwili jeszcze zmienione, to nie znaczy, że nie będą. To samo tyczy się Double czy innych mobów.

No to jezeli maja byc poprawiane, to moze poinformuj graczy w jakim czasie one beda poprawione :ppp

Sephiroth
12-02-2015, 21:47
No to jezeli maja byc poprawiane, to moze poinformuj graczy w jakim czasie one beda poprawione :ppp

Dokładnie, może po tych zmianach edem lepiej się expiło. Queeny i tiny to imho nudna opcja na 1.5k. Tiny to z wiadomych przyczyn :>

Squid
12-02-2015, 22:44
Terminów nie będzie bo a nóż widelec coś wypadnie i znów będzie płacz o północy kolejnego dnia, że update już się minutę spóźnił. Będzie to będzie - lepsza niespodzianka niż znowu miałyby być problemy.

zii_twardziel
12-02-2015, 22:52
Terminów nie będzie bo a nóż widelec coś wypadnie i znów będzie płacz o północy kolejnego dnia, że update już się minutę spóźnił. Będzie to będzie - lepsza niespodzianka niż znowu miałyby być problemy.

Nie minute, ale jebany rok i przestań w końcu prowokować takimi śmiesznymi wypowiedziami jesteś coraz bardziej chamski z wypowiedzi na wypowiedź.

Bombarder
12-02-2015, 22:55

Jesteś taki żałosny w swoich wypowiedziach, gdyby ktoś jeszcze płakał że upade spóźniło się miesiąc, a tutaj rok mija mordeczko w chuja walicie jak tylko można, możesz pomarzyć o zasięgu 150-200 osób na tym bekowym serverze :x

Goldi
13-02-2015, 09:32
Wątpię aby to wypaliło gdyż sporo zabawy byłoby ze sprawdzeniem takich mapek - przede wszystkim pod względem poukrywanych itemów typu UW, shaman boots itp. Bo niestety ale jest wielu użytkowników którzy chcieliby łatwym kosztem zarobić kkcc i co restart by takie itemki chcieli zbierać z ich własnych fragmentów mapek...

No tak masz racje! sprawdzenie w map editorze cenniejszych itemków zajmie ci całe wieki, z pewnością dłużej niż zrobienie mapy...

Soi
14-02-2015, 01:50
Squid, daj spokoj.
Wiekszosc graczy dorosla, poszla na studia albo pracuje. To juz nie te czasy co 3-4 lata temu, ze na APO 90% graczy to dzieciaczki z podstawowki lub gimnazjum.
Wiec jak juz musisz klamac to chociaz wymyslaj cos kreatywnego, bo pisanie jak to ciezko jest na studiach nic nie pomoze. Tez studiuje, na PJWSTK, najlepsza uczelnia prywatna informatyczna w Polsce i uwierz mi l, ze poziomem nie odbiega od Politechniki Warszawskiej, bo wiekszosc profesorow wykladajacych u nas jest wlasnie z PW. I wierz mi lub nie, ale jak ucze sie systematycznie to godzina-dwie nauki to MAX. I mam wszystko ogarniete, wiec blagam Cie argument studia-nie mam czasu to wsadzmy miedzy bajki.

Po prostu od dobrego roku nie robicie na serwerze NIC. Bo generalnie od ponad roku weszly Twoje misje (wybacz, ale to sie nawet na mazurka nie nadaje, wgl nigdzie te misje sie nie nadaja i powinienes uderzyc sie w piers, przeprosic i max miesiac i powinno zostac wszystko naprawione. A jest jak jest) i masa rzeczy ktorych nie widac ktore sie "robia", a podejrzewam ze po prostu czekacie az santano znajdzie czas i opierdoli update w tyg bo ma niezle tempo. Pozniej ekipa bd pisala newsy na pol strony jak to sie nie napracowala ;)

Koncz wacpan wsytu oszczedz.

Nikt was nie zmusza do tych updatow ale albo robcie je sumiennie albo powiedzcie, ze macie wyjebane i nic nie bedzie robione i ludzie beda wiedzieli co robic. Bo chwilowo to "Lepiej duzo obiecac niz malo zrobic" taka wasza dewiza od dobrych dwoch lat ;)

Volm
14-02-2015, 13:38
Czytam te posty i nie wierze co tu się odpierdala
Zamiast napisać czy będzie update czy nie to nikt się nie wypowie oprócz Squida który i tak nie mówi nam prawdy

Czyli co z tego można wywnioskować, update nie będzie i tyle

Rinson
15-02-2015, 09:47
Zamiast napisać czy będzie update czy nie to nikt się nie wypowie oprócz Squida który i tak nie mówi nam prawdy

Czyli co z tego można wywnioskować, update nie będzie i tyle
Squid chyba wyraźnie napisał, że aktualizacja będzie. Zaczyna się teraz płacz, że nie podał konkretnej daty? Nie podał daty - źle, poda datę - też źle...

Volm
15-02-2015, 10:12
Rinson, gdyby Squid podał konkretną datę nie byłoby płaczu uwierz mi
Z tego co wiem od roku ma być ta zapowiadana aktualizacja a więc ile mamy jeszcze czekać?
Podajcie datę a poczekamy

Bombarder
15-02-2015, 10:56
Squid chyba wyraźnie napisał, że aktualizacja będzie. Zaczyna się teraz płacz, że nie podał konkretnej daty? Nie podał daty - źle, poda datę - też źle...

Nie poda dokładnej daty, bo znów się nie wyrobi i aktualizacji nie będzie - proste.

#
Prawda jest taka że tutaj nic już się nie zmieni, płacicie za pacc'a server stoi, przestaniecie płakać server zostanie wyłączony - kto normalny robi coś na serverze który kieruje się ku upadkowi?!

Volm
15-02-2015, 11:54
Nie poda dokładnej daty, bo znów się nie wyrobi i aktualizacji nie będzie - proste.

#
Prawda jest taka że tutaj nic już się nie zmieni, płacicie za pacc'a server stoi, przestaniecie płakać server zostanie wyłączony - kto normalny robi coś na serverze który kieruje się ku upadkowi?!

A dlaczego kieruje się ku upadkowi?
Przez to że nie ma update na który wszyscy czekają oraz balansu

tigon
15-02-2015, 12:55
chociaż mnie nie raz kusi żeby tutaj pograć to niestety brak jakkolwiek zmian szybko mnie uświadamia że to zła droga :|:eek:

Perlaż
15-02-2015, 14:36

Podał datę i jest źle tylko dlatego że jej nie dotrzymał, wiec nie marudź tutaj że jakby nie bylo to zawsze jest źle, bo źle jest przez was. Zaraz opóźnienie w update bedzie liczone w latach... jak to brzmi w ogóle ? byście chociaż napisali na głównej prosto z mostu że żadnego update nie będzie już nigdy i by sie skończył te tematy w tym dziale. Ile miesięcy/lat chcecie sie zasłaniać tymi kłamstwami przez was nazywane jako "wymówki" ...

Rinson
16-02-2015, 12:56
Z tego co kojarzę, to ostatnie update było 20 listopada (poprawki), więc nie rozumiem o jakim roku tutaj piszecie. Bo według mnie od 20 listopada minęło niecałe 3 miesiące.
Druga sprawa to terminy: chyba lepiej, że nie podał terminu bo może coś wypaść. Nie wiem czemu nie potraficie tego zrozumieć, że nikt z Ekipy APO nie ma żądnych pieniędzy z tego, żeby miał traktować to jako pracę. Czas poświęcony dla APO to czas wolny, więc w tym czasie tworzy się aktualizację. Jakby się nie wyrobił a data podana by była to byłby płacz. Moim zdaniem dobrze, że teraz Squid konkretnej daty nie podał. Ale to i tak źle, że nie podał.

Azbestowy Człowiek
16-02-2015, 13:11
nikt z Ekipy APO nie ma żądnych pieniędzy z tego, żeby miał traktować to jako pracę.

uwaga, ten post to tylko i wyłącznie moja prywatna opinia

Moim zdaniem popełniacie masowy błąd. Mam tu na myśli wszystkich czerwonych. Po co poświęcać na coś tyle wolnego (podkreślam, wolnego) czasu, jeśli nie dostaje się za to wynagrodzenia w postaci pieniędzy? Poklask od paru ludzi i jakaś tam satysfakcja ze zrobienia czegoś dobrego, to mało. Za mało jak na rzeczy które tworzycie. Jestem ciekaw, czy między wami a właścicielem dochodziło kiedyś do rozmów o pensjach (mocne słowo jak na apo). A może już przy rekrutacji poszedł tekst w stylu: 'pracuj pracuj, ale na hajsy to ty nie licz, misiu'?

Ciekawe co by było, gdybyście się zbuntowali i napisali do Mortisa: 'płać albo płacz'. Oczywiście 'płacz' oznaczałby brak pracowników, lub wymianę na gorszych.

No chyba, że każdy z was traktuje apo jako wolontariat, który wpisujecie sobie do cv, bo widzicie swoją przyszłość w tej branży (w internetach jako ogół). Wtedy jestem gotów to zrozumieć.

Hokage
16-02-2015, 14:00
Z tego co kojarzę, to ostatnie update było 20 listopada (poprawki), więc nie rozumiem o jakim roku tutaj piszecie. Bo według mnie od 20 listopada minęło niecałe 3 miesiące.
Druga sprawa to terminy: chyba lepiej, że nie podał terminu bo może coś wypaść. Nie wiem czemu nie potraficie tego zrozumieć, że nikt z Ekipy APO nie ma żądnych pieniędzy z tego, żeby miał traktować to jako pracę. Czas poświęcony dla APO to czas wolny, więc w tym czasie tworzy się aktualizację. Jakby się nie wyrobił a data podana by była to byłby płacz. Moim zdaniem dobrze, że teraz Squid konkretnej daty nie podał. Ale to i tak źle, że nie podał.

Ty poprawkami nazywasz uptade? Weź się nie ośmieszaj prosze cie -.- w tych poprawkach dodał dodatki do domków, otworzył wyspę eventową, jakiś zjebany czar i coś na roku? Ale mi poprawki! Nie poda daty bo sam nie wie ile mu zejdzie. Tylko Santano potrafił zrobić upa na czas. Niestety ale prawda was boli

Bombarder
16-02-2015, 14:35

Upade czy poprawki bo to zasadnicza różnica, jeśli upade nazywasz dodaniem dodatków do domków, postawienie domków za loterie czy otworzenie bramy na wyspę eventowa to tym bardziej uświadamiasz graczy o tym że tutaj już nic się nie zmieni i za kilka miesięcy już nie będziesz miał gdzie spędzać swojego wolnego czasu...

SmakowitaPajda
16-02-2015, 17:25
W temacie jak zwykle nie wypowiedział się nikt z głównej administracji, proszę o zamknięcie tematu.