Zaloguj się

View Full Version : Czarny Ekran - Proszę o POMOC

Haverlo
13-02-2015, 08:47
Witajcie :)

Mam pewien problem, mianowicie podczas grania na APO 7.6 co jakiś czas robi mi się czarny ekran, co uniemożliwia grę. Wygląda to tak :

http://iv.pl/images/51087230194431001496_thumb.jpg (http://iv.pl/viewer.php?file=51087230194431001496.jpg)

Jak np. w trakcie tego czarnego ekranu kliknę kombinację klawiszy CTRL+ALT+DELETE to znów gra wygląda normalnie.

Dodam, że posiadam nowego laptopa z systemem 8.1. Karta graficzna jest o niebo lepsza niż wymaga tego Tibia. Poza tym w starym laptopie miałem o wiele gorszy sprzęt oraz Windows XP i APO chodziło bez problemu. Sprawdzałem również aktualizacje, ale wszystkie mam aktualne. Przeinstalowałem 2 razy system oraz przeinstalowałem wszystkie sterowniki. Niestety problem jest dalej. Pytałem graczy w grze na kanale HELP i okazało się, że nie tylko ja mam taki problem.

Czy ktoś jest w stanie pomóc ? :(

@edit
Ktoś pomoże ? Chciałbym pograć, a ten ekran uniemożliwia mi grę. Na innych nowszych klientach Tibii się tak nie dzieje.

Delorian17
16-02-2015, 23:16
Mam to samo odpowiedź jest prosta za dobry sprzęt na starą tibie, jedynie może ułatwi Ci to fakt że klikając alt + crtl+del i esc, po kilku próbach wraca do normalności :D

PokerowyKoc
17-02-2015, 05:19
Siemka tak sie składa że mam pewien sposób.
Na moim Asusie z win 8.1 sie sprawdza :P.
Mianowicie przed każdym uruchomieniem apo robie restart laptopa i można grać z 2 godziny bez czarnego ekranu.
Czekam na komentarze czy u kogos tez sie sprawdzilo.
Pozdrawiam.

Palldino
17-02-2015, 16:56
@up
i co 2h robisz restart laptopa? gz :d

ostatnio zalogowalem do gry (dobrze ze mi sie odwidzialo)
i nie mialem problemow z 'czarnym ekranem' i odpalalem jako admin - nic wiecej.

win 8.1 x64 enterprise

Bombarder
17-02-2015, 17:31
Kupiłem laptopa 2 tygodnie temu i mam ten sam problem po pewnym czasie tibia robi mi się cała czarna i nic nie działa jak działac powinno, jeśli ktoś ma jakieś rozwiązanie niech pisze win8