Zaloguj się

View Full Version : Obojętność administracji i GM'ow.

Szewc95
06-03-2015, 16:58
Powiedzcie droga administracjo czy w ogóle obchodzą Was losy tego serwera? Wydaje mi się że nie, update'y które są raz na 3 lata, brak reklam, zero zainteresowania się! Prosty przykład grałem od 1lvl postacią, wyszedlem z rooka i wybocilem sobie 100mlvl na moim 70 Sorcu. Jakiś ban? Nic ;)
To tylko pokazuje jak bardzo macie wyje. Chcecie żeby grało więcej osób tutaj? W ten sposób jak teraz niczego nie zdziałacie! Chyba że nie chcecie, to zostawcie wszystko tak jak do tej pory, poczekamy kilka miechów aż ten śmieszny serwer padnie. Powodzonka kochana Administracjo!

Dideek
06-03-2015, 17:16
gdybys postawil tego chara pod temple i bys odszedl od kompa, a bot by spamowal ue to bys wyrwal bana, jak sie skitrasz to przeciez nie teleportuja sie do kazdej mozliwej osoby, zeby sprawdzic, czy boci m lvl

Szewc95
06-03-2015, 17:18
gdybys postawil tego chara pod temple i bys odszedl od kompa, a bot by spamowal ue to bys wyrwal bana, jak sie skitrasz to przeciez nie teleportuja sie do kazdej mozliwej osoby, zeby sprawdzic, czy boci m lvl

właśnie bociłem na rotwormach, pod temple ;)

Perlaż
06-03-2015, 17:29

a co za problem sprawdzic te 10 osób online ? : XXDDDDDDD

Sir Krystian
06-03-2015, 17:50
[06/03/2015 13:55] Bleyn -> First Mudzyn was banished because of Uzywanie macro/botow itp.

Zdażyłem pobocić 15min i dostałem odpoczynek, a Ty płaczesz, że nie banują?
Nie kłam Chamie.

Szewc95
06-03-2015, 18:01
[06/03/2015 13:55] Bleyn -> First Mudzyn was banished because of Uzywanie macro/botow itp.

Zdażyłem pobocić 15min i dostałem odpoczynek, a Ty płaczesz, że nie banują?
Nie kłam Chamie.

Chłopie, nie chcesz mi wierzyć, nie wierz. Lapiduch widział mnie z BOTem, administracja i całe APO to na chwilę obecną dno. ;)

Sokol from West
06-03-2015, 19:31
Temat chyba tylko powstał, żebyś mógł się pochwalić wyboconym mlvl'em i nie złapał Cię nikt z administracji. Miałeś szczęście i ciesz się póki możesz, bo następnym razem może nie być Ci do śmiechu :) Zresztą kwestia wybocenia takiego mlvl'a, to jeden dzień?

P.s Sam się wkopałeś w tym momencie, powinieneś się domyślić o co mi chodzi :)

gwnstopro
07-03-2015, 12:39
Większość ms/ed wybociła ten 95/100 m lvl, więc nie ma się czym chwalić. Ps (ja nie) XD. Co do administracji to fakt mogliby sprężyć dupy i dodać coś nowego, chociaż ten wrześniowy ani 3 xD

Emdogz
07-03-2015, 22:43
Dlatego że robią to charytatywnie,to nikomu się nie chce.

sPoxter
07-03-2015, 22:53
Dlatego coraz mniej graczy :D

Harakiri II
08-03-2015, 08:42
Wy jeszcze wierzycie, ze cos sie zmieni ?XD Tibia 7.6 upada i kazdy admin ots'ow 7.6 ma powoli wszystko w dupie..

Qlers
09-03-2015, 13:37

Dawali rade ogarnąć każda osobę przy 300+ nie dają rade przy 25? xD Jak przecież więcej jest "administacji" niż osób grających :D

@Do wszystkich, którzy myślą, że z tego gówna coś jeszcze będzie.

Widać od ponad 3 lat wyjebanie totalne na serwer, a Wy dalej płaczecie na forum, że serwer "upada"? Nie on nie upada, on już upadł dawno. Te że "czerwoni" piszą raz na rok, że serwer jest git i działa to nie znaczy, że nie upadł, bo grają tu tylko osoby które wiążą całe życie z pixelami.

Dodam jeszcze, że "pajace" nie są w stanie nawet wejść na forum i odpisać sensownej odpowiedzi(to chyba nie kosztuje, aż tyle czasu co podmienienie plików i zmienienie ID), na temat tego syfu. Jedyna osoba to Squid, który w ogóle nie wie o chuj tu chodzi xD Napisze wam raz na rok, że update jest skończone, ale są jeszcze drobne poprawki, które będą trwać kolejne 2 lata. Albo napisze Wam inna wersje "To działka Santano, ale boli go gardło więc przez następny rok słuch o nim zaginie"

A teraz na podsumowanie tego wszystkiego. Ludzie czego wy jeszcze chcecie od tego serwera? Bawiliście się na nim dobrze, przez xx lat (ja też), ale wszystko się kiedyś kończy... Ludzie tutaj grający mając po 2X lat(mowa o tych z roku 2k6-2k7), a dalej płaczą? Nie wierze...

Jak już kiedyś pisałem. Na miejscu Mortiisa/Tygrysa napisałbym NEWS, że to jest już koniec APO, dodał kilka słów od siebie i po prostu bym go zamknął w pizdu i "odszedł z twarzą" niż te zbędne pier** pionka Squida. Tyle w tym temacie.

Ps. Pewnie zaraz post skasują, gdyż no yyy prawda?

Ferrum
09-03-2015, 13:50
Najlepiej byłoby to zamknąć, raczej nie sądzę, że zyski z serwera są genialne..

Każdy narzeka, mało komu się coś podoba.. Spoko się grało tak do 2009-2010, później się skaszaniło. Sam wtedy trochę maniaczyłem, hehe..

Nie oczekujcie cudów, każdy z adminów wyrósł już z tego i nie mają czasu. ;)

prawda_cala
09-03-2015, 14:58
Dlaczego Mortiis nie przychodzi i nie przyjdzie?

Dochody Mortiisa z APO w 2006r
800 osób na serwerze, więc miesięcznie z 400 osób kupiło pacc, co dało 4000zł
Zarobki Mortiisa w normalnej pracy w 2006r
0

Dochody Mortiisa z APO w 2015r
70 osób na serwerze, więc miesięcznie z 40 osób kupi pacc, co daje 400zł minus koszty serwera to pewnie 250zł jedna dniówka Mortiisa w pracy

Zarobki Mortiisa w normalnej pracy w 2015r
5000+ zł(?) - nie oszukujmy się, facet już teraz ma ponad 9 letnie doświadczenie w programowaniu

I teraz się zastanówcie dobrze. Przygotowanie update bez bugów zajmuje wiele godzin, więc jeśli Mortiis z serwera ma jakieś ochłapy, to czemu miałby poświęcać więcej niż 1 dzień w miesiącu na ten serwer? Widać, że on szanuje swój wolny czas i woli spędzić go poza komputerem. Zapomnijcie o jakichś update, bo to nie nastąpi. Mortiis obecnie nie jest bezrobotnym studentem...

Macie obecnie 3 wyjścia:

zamknięcie serwera
reset charów = więcej osób na serwerze
dalsze życie z nadzieją, że Mortiis tutaj wróci

Dnes
09-03-2015, 15:37
@Up Dobrze mówisz : ] Mortis i inni z ekipy mówię tu o Tygrysie I Santano którzy maja 25+ lat już za pewnie muszą z czegoś żyć a apo niestety nic im już nie daje żeby siedzieć i robić update co 3 miesiące. Do tego od 2006 roku pacca mogli kupić ludzie tylko przez przelew lub gimby chodzili do banku xD co dawało mortisowi 100% dochodu : ) a teraz każdy prawie przez smsy kupuje z tego vat więc mało zostaje.

SedaN*
09-03-2015, 16:37
@Up Dobrze mówisz : ] Mortis i inni z ekipy mówię tu o Tygrysie I Santano którzy maja 25+ lat już za pewnie muszą z czegoś żyć a apo niestety nic im już nie daje żeby siedzieć i robić update co 3 miesiące. Do tego od 2006 roku pacca mogli kupić ludzie tylko przez przelew lub gimby chodzili do banku xD co dawało mortisowi 100% dochodu : ) a teraz każdy prawie przez smsy kupuje z tego vat więc mało zostaje.

santano 25+ lat? skąd to info???

#top
server możecie sobie zamykać, ale forumka nam zostawcie :D

Mortiis
09-03-2015, 17:11
Serwer jest oplacony z duzym wyprzedzeniem i na wszystko wystarcza. Na serwer nikt nie ma wyjebane, ale przyznaje bez bicia ze nie mialem czasu skonczyc funkcji w silniku, ktore sa niezbedne do update'ów ktore przygotowali Santano i Squid. W tym tygodniu zamierzam doprowadzić to do końca. Pod koniec tygodnia powinien też pojawić się maraton, oraz losowanie PACC.

Handlarzyna
09-03-2015, 20:47
wiele zapewnien slyszalem , jestem ciekaw czy to kolejne pustei bez pokrycia wypowiedzi

#up , no to czekamy i czekamy

ale zmiana siły potwora to kwestia 20 min .

ps. na serwere juz dzis o godzinei 18 gralo tylko 45os. +/-

sPoxter
09-03-2015, 22:42
Szkoda że w tym momencie na apo dzieją się takie rzeczy bo tylko jednym zdaniem to można opisać "kolesiostwo" - [09/03/2015 15:53] Yagami -> Spoxter was banished because of Destruktywne zachowanie.

Expiłem dziś na ank (zamek bally) od sporego czasu expiłem jako pierwszy lecz gdy gościu wbił mi na respa to tzn. Azielek wbija na respa po czym dostaje ja bana na 2 dni za byle gówno.

Serio ten serwer to już jeden wielki syf. Pozdro dla normalnych skończcie tu grać :D

Niech więcej banuja za gówna na pewno będzie wiecej graczy ;)

@Yagami
Nawet jak napiszę cokolwiek to zlejecie ciepłym moczem bo macie wyjebane na wypociny graczy. Tylko zdanie koleszków się liczy, także jebać tą sprawę. Odczekam 3 dni, pozdrawiam was i ciskam beczkę ;)

Yagami
10-03-2015, 12:03
Szkoda że w tym momencie na apo dzieją się takie rzeczy bo tylko jednym zdaniem to można opisać "kolesiostwo" - [09/03/2015 15:53] Yagami -> Spoxter was banished because of Destruktywne zachowanie.

Expiłem dziś na ank (zamek bally) od sporego czasu expiłem jako pierwszy lecz gdy gościu wbił mi na respa to tzn. Azielek wbija na respa po czym dostaje ja bana na 2 dni za byle gówno.

Serio ten serwer to już jeden wielki syf. Pozdro dla normalnych skończcie tu grać :D

Niech więcej banuja za gówna na pewno będzie wiecej graczy ;)

Polecam zapoznać się z tym tematem:
http://www.forum.toproste.pl/showthread.php?t=104904

Jeśli uważasz, że ban był niesłuszny to proszę tutaj:
http://www.forum.toproste.pl/forumdisplay.php?f=49

Turook
10-03-2015, 14:43
Serwer jest oplacony z duzym wyprzedzeniem i na wszystko wystarcza. Na serwer nikt nie ma wyjebane, ale przyznaje bez bicia ze nie mialem czasu skonczyc funkcji w silniku, ktore sa niezbedne do update'ów ktore przygotowali Santano i Squid. W tym tygodniu zamierzam doprowadzić to do końca. Pod koniec tygodnia powinien też pojawić się maraton, oraz losowanie PACC.

Nie mydl oczu, proszę. Lepsza najgorsza prawda niż słodkie kłamstewka..

sPoxter
10-03-2015, 14:49
31/800 - Tylko i wyłącznie winą za tyle osób jest wasza nieodpowiedzialność.. Bezsensowne update po raz xxx było krytykowane, lecz nie robiliście sobie z tego nic. Macie teraz gówno i nie gadajcie że wina jest dlatego że nikt już nie gra na 7.6 bo te gówniane wypowiedzi są śmieszne :D "znajomości ponad wszystko" - to odpisuje cała sytuacje na tą chwile na tym serwie. Amen

Goldi
10-03-2015, 15:14
Najlepsze jest to że przypuśćmy oni wam zrobią ten update za pare miesięcy to trochę ludzi wróci i potem trochę pogracie i znów płacz o next update i tak w kółko macieju. Polecam wam nareszcie wyrosnąć z tibii dobrze wam to zrobi ile można grać na jednym ots po ładnych paru latach może wam się po prostu znudzić.

Mr. Magiczny
10-03-2015, 22:41
wiele zapewnien slyszalem , jestem ciekaw czy to kolejne pustei bez pokrycia wypowiedzi

#up , no to czekamy i czekamy

ale zmiana siły potwora to kwestia 20 min .

A moze nie kazdy mial czas zeby akurat wejsc o tej godzinie?
w ciagu calego dnia dosc sporo graczy sie loguje wiec nwm o co placz?

Podbijam ;)
Najlepiej reset charów, na pewno dużo os zaczęło by grać.
A może tak nowy server pod nowszą Tibie ? hmm... innych opcji nie widać

Jestem za tym aby zrobic reset charow :)
kazdy bedzie mial czanse walczyc o topke :)

Restartu wszystkich postaci nigdy nie będzie. Było to wałkowane milion razy. Widzę, że dalej to do Was nie dotarło albo inaczej.. Nie dociera.

@edit
Mr. Magiczny, teraz również możesz walczyć o topkę. W 4 miesiące możesz spokojnie wbić 2000 poziom na Main'ie, a na Rooku w 4 miesiące wbijesz nawet 500 poziom przy aktualnych potworach.. Więc proszę Cię, nie ośmieszaj się pisząc, że nie ma szans o topkę..

Liczba osób wzrośnie tylko wtedy, kiedy zostaną robione regularnie nowości do świata gry. Typu aktualizacje, nowe questy, potwory, ciekawe innowacyjne misje, eventy, loterie oraz inne ciekawe rzeczy, które urozmaiciłyby tą grę.

Jak było za czasu (kilka miechów temu) Tygrysa? Chłopak wrócił po długiej przerwie, zaczął robić eventy, maratony oraz ciekawe inne rzeczy w grze. Siedział długo na serwerze, pomagał i tak dalej. Po kilku dniach liczba osób znacznie wzrosła. Przypadek? Nie sądzę.

Nie robienie aktualizacji na czas oraz usuwanie graczy (tyczy się to mojej osoby) nie pomoże temu serwerowi, serio.
Większe zaangażowanie Ekipy APO i krocz po kroczku, a na serwerze znów będzie po ponad 100 osób.

Ty cwaniak ciekawe czy dalbys rade chociaz 2k wbic na mainie :)
wbic 3,5k+ to nie jest kwestia kilku miesiecy :)

Akurat dobrze zrobili ze usuneli cb gry!

Volm
10-03-2015, 23:39
A moze nie kazdy mial czas zeby akurat wejsc o tej godzinie?
w ciagu calego dnia dosc sporo graczy sie loguje wiec nwm o co placz?

Sporo graczy sie loguje :eek:

~#*Nalesniczek Zla*#~
11-03-2015, 21:21
Macie obecnie 3 wyjścia:

zamknięcie serwera

Podbijam ;)
Najlepiej reset charów, na pewno dużo os zaczęło by grać.
A może tak nowy server pod nowszą Tibie ? hmm... innych opcji nie widać

Sasza
11-03-2015, 22:05
Jestem za tym aby zrobic reset charow :)
kazdy bedzie mial czanse walczyc o topke :)

Restartu wszystkich postaci nigdy nie będzie. Było to wałkowane milion razy. Widzę, że dalej to do Was nie dotarło albo inaczej.. Nie dociera.

@edit
Mr. Magiczny, teraz również możesz walczyć o topkę. W 4 miesiące możesz spokojnie wbić 2000 poziom na Main'ie, a na Rooku w 4 miesiące wbijesz nawet 500 poziom przy aktualnych potworach.. Więc proszę Cię, nie ośmieszaj się pisząc, że nie ma szans o topkę..

Liczba osób wzrośnie tylko wtedy, kiedy zostaną robione regularnie nowości do świata gry. Typu aktualizacje, nowe questy, potwory, ciekawe innowacyjne misje, eventy, loterie oraz inne ciekawe rzeczy, które urozmaiciłyby tą grę.

Jak było za czasu (kilka miechów temu) Tygrysa? Chłopak wrócił po długiej przerwie, zaczął robić eventy, maratony oraz ciekawe inne rzeczy w grze. Siedział długo na serwerze, pomagał i tak dalej. Po kilku dniach liczba osób znacznie wzrosła. Przypadek? Nie sądzę.

Nie robienie aktualizacji na czas oraz usuwanie graczy (tyczy się to mojej osoby) nie pomoże temu serwerowi, serio.
Większe zaangażowanie Ekipy APO i krok po kroczku, a na serwerze znów będzie po ponad 100 osób.

Lizaczek
12-03-2015, 01:16
*Sasha - owszem, to co wymieniłeś sprawi, że ludzie zaczną grać, ale będzie ich w dalszym ciągu mało, bo będą to Ci, którzy już tu kiedyś grali. Celując w tą grupę osób należy liczyć się z tym, że większość z nich ma już 20+ lat i nie w głowie im jakieś tibie. Jedyna szansa to nowy serwer APO 7.6 z expem x3, bez speeda i respów ewentowych + oczywiście poprawa balansu, dilejty za handel charami, ten serwer oczywiście byłby dalej odpalony, grałoby na nim te 40 osób (tak jak ma to miejsce teraz XD), a na nowym byłoby 300+ i argument, że to tibia, że stary protokół to gówno nie argument, bo na klientach 7,4 potrafi grać po 600+ osób. Mortiis pisał, że nie będzie usuwał charów, ale po tym jak przyzwolił na handel nimi to w top 50 na mainie pierwszymi ownerami są może 2/3 osoby, rooka nie liczę bo ta gówniana wyspa jest dla gównianych playerów.

+++
Mortiis nie musi wprowadzać updatów przez najbliższe 2 lata
Rozrośnie sie community
Gra od 0, równa dla wszystkich

---
płacz rekruta/sashy do końca apo, choć to powinienem wymienić w +++, bo akurat byłoby to bezcenne (innych nie biorę pod uwagę, bo im przejdzie po jakimś czasie)

hehs

Co do tematu, to według mnie jest w tym trochę racji - administracja nic nie robi, co nie zmienia faktu, że apdejty są tutaj niepotrzebne.
Im więcej potworów dla hlev zostanie dodane tym szybciej apo padnie.

Taka bezstronna opinia, bo ani tu nie gram, ani nie zamierzam.

Goldi
12-03-2015, 10:20
Co wy macie z tą chorą rywalizacją o topkę? Myślałem że gra się dla przyjemności a nie dla jakieś topki na otsie...
Ach te guptalosy.

prawda_cala_hasla_zapomni
12-03-2015, 15:05
W 4 miesiące możesz spokojnie wbić 2000 poziom na Main'ie, a na Rooku w 4 miesiące wbijesz nawet 500 poziom przy aktualnych potworach.. Więc proszę Cię, nie ośmieszaj się pisząc, że nie ma szans o topkę..

Czy granie na OTS nie powinno być przyjemnością? Nie każdy może sobie pozwolić na napierdalanie 10h dziennie przez 4 miesiące w gre :D

Co wy macie z tą chorą rywalizacją o topkę? Myślałem że gra się dla przyjemności a nie dla jakieś topki na otsie...
Ach te guptalosy.
Topka jest jednym z elementów gier. Jeżeli wchodzisz na OTS i widzisz, że na nim gra 40 osób i każdy ma 2,5klvl+ to wiadome jest, że opuszczasz go z żalem. Gdyby na apo grało 600 osób, a w każdym przedziale poziomowym grałoby kilkanaście osób, to gralo by się przyjemniej.

Pamiętam jeszcze zajmowanie 1(!) respa demona na Evul. Wtedy się lepiej grało, niż teraz :D

Na tym serwerze panuje hiperinflacja i to jest też problem, który nigdy nie został rozwiązany.

Artis
15-03-2015, 11:27
Nie oszukujmy się, ale większośc osób ze świetności serwera już nigdy nie wróci. Spora grupka z tych osób ma już po ponad 20-30 lat i swoje życie. Serwer do puki jest opłacany będzie nadal stac, więc tak szybko nie upada jak ktoś ciągle o tym wspomina. Co należy zmienic to pewne zasady panujące na Game Chacie. Podoba mi się zakaz używania wulgaryzmów, ewentualnie można je uzyc w jakimś konkretnym celu. Zatrudnienie nowych osób tutaj już nic nie da, chyba że powróci ok. 50-100 osób. Nawet jak na taki serwer pod stary protokół to naprawdę dużo. To jedyny serwer, który się utrzymał przez ponad 10-11 lat. Jaki serwer by się utrzymał przez długi czas? Odpowiedźcie sobie na to pytania, a ja zmykam.

Malff
15-03-2015, 15:29
Macie obecnie 3 wyjścia:

zamknięcie serwera

Myślę, że reset charów byłby "gwoździem do trumny" dla tego serwera.
Postaw się w sytuacji tych hlvli nie po to tyle siedzieli przy kompie żeby to wszystko stracić. Ciekawe jak Ty byś się poczuł gdyby ktoś Ci usunął postać, którą grałeś przez lata wbijając kolejne poziomy. Miałbyś siły i chęci do dalszej gry?

APO żeby chociaż trochę odżyło potrzebuje kolejnych Update, czyli właśnie większego wkładu administracji w ten serwer, który przez ostatnie lata był bardzo mały.

Według mnie największym problemem jest duża ilość kasy na serwerze.

Dlaczego tak uważasz?
Uważam tak, bo gdyby ludzie chcieli grać to by grali.
A nie grają, bo:
- brak update'ów
- brak balansu

Nie gram tutaj już od bardzo dawna i na pewno nie zacznę tutaj grać, ale gdyby zrobili wcześniej reset charów to na pewno chętnie bym pograł ze "znajomymi" od początku.
No i właśnie... Nie grasz więc wisi Ci czy ktoś coś straci, bo Ty na tym nie ucierpisz.

Wiadomo, że większość graczy grała tutaj po kilkatysięcy godzin, ale ten serwer nie będzie trwał wiecznie. Jak nie zamkną go za 1 rok, to zamkną za 5 lat
Nic nie trwa wiecznie... Co Ty chcesz grać przez całe życie w jedną grę?

prawda_cala#2
15-03-2015, 16:00
Myślę, że reset charów byłby "gwoździem do trumny" dla tego serwera.
Dlaczego tak uważasz? Wiadomo, że większość graczy grała tutaj po kilkatysięcy godzin, ale ten serwer nie będzie trwał wiecznie. Jak nie zamkną go za 1 rok, to zamkną za 5 lat, a osoby które mogłby porywalizować przez następne lata od nowa, będą wbijały 4klvl, a następnie dążyły do 5klvla. Czy to jest najlepsze wyjście? :D

Postaw się w sytuacji tych hlvli nie po to tyle siedzieli przy kompie żeby to wszystko stracić. Ciekawe jak Ty byś się poczuł gdyby ktoś Ci usunął postać, którą grałeś przez lata wbijając kolejne poziomy. Miałbyś siły i chęci do dalszej gry?
Nie gram tutaj już od bardzo dawna i na pewno nie zacznę tutaj grać, ale gdyby zrobili wcześniej reset charów to na pewno chętnie bym pograł ze "znajomymi" od początku.

Fangeon
16-03-2015, 22:05
UP < "Nie gram tutaj już od bardzo dawna i na pewno nie zacznę tutaj grać, ale gdyby zrobili wcześniej reset charów to na pewno chętnie bym pograł ze "znajomymi" od początku.[/QUOTE]"

Ty nie grasz ale oni grają sęk jest w tym że nie zrobią reset harów ponieważ nie opłaca się to im ani graczom :) po trzecie to heh co usuną wszystkie postacie i taki 2-3-4k lvl mają grać od nowa XD? jaki jest sens? grałem żeby mieć a nie żeby wbić i potem stracić postać ^^ więc czy siak te czasy już nie wrócą są inne gry inne czasy a o resetowaniu servera zapomnijmy :P

Handlarzyna
19-03-2015, 12:09

i jak te owe funkcje ?? oo cos ucichlo