Zaloguj się

View Full Version : "Lekko stronniczy" of Yagami.

Miki
23-03-2015, 13:48
Mój temat, jak już wielu widziało w innym wątku, dotyczy mianowicie tego, iż Yagami chyba nie jest odpowiednią osobą na odpowiednim miejscu.

Korzysta z przywilejów nie traktując graczy w uczciwy sposób, szczególnie pewne osoby w sposób uprzywilejowany, a aPO staje się zwykłem kolesiostwem.

Wywalanie z respa, żeby on mógł ugrzać swój tyłek, również wydaje mi się unfair.

Moja zdanie było by nie pełne, gdybym nie powiedział, że coś jednak robi na tym serwie, częściej banuje, może nawet częściej wbija niż inni gm, ale to nie zmienia faktu, że bany czasem są od "czapy"

Online list się kurczy, każdy to widzi, nie pomoże nawet sam maraton, choć go nie neguje, ale jakaś realna zmiana na tym serwie. Może warto dać komuś nowemu szanse? Może trochę świeżości wbije na ten serw, no chyba, że to raczej chyli się ku zamknięciu.

Piszcie swoje neg. poz. nie chodzi tu o pisanie bredni, ale faktyczny obraz jaki każdy widzi i jaki jest na aPO.

Szczególnie dziękuję za wypowiedzi w starym wątku, oraz za mega szczerą wypowiedź Demona co do rekrutowania :P (Apo upada/upadło - masz racje )

Ktoś jest zimny albo gorący, nie ma stanu pośredniego, albo się coś robi dobrze, albo dupnie, więc ankieta ma dwie opcje wyboru.

Proszę pisać na temat. Pozdrawiam.

Angu$ XD
23-03-2015, 13:55
Ciągle się czepiacie, na apo nigdy nie będzie "dobrej" administracji według was.
Za każdym razem na kogoś z ekipy idzie spina. Była spina na Bleyna przez co odszedł, gdy nie było go zaczeliście narzekać na Eklerka i go wywalili, teraz płaczecie o Yagamiego, a nawet gdy jego wywalą lub sam odejdzie zaczniecie spinać na Squida albo nawet Tygrysa.

Dla was najlepiej byłoby gdyby nie było wgl administracji... Chociaż wtedy płakalibyście, że nie ma nikogo itp... Więc zawsze będzie ktoś miał jakieś ale.

I żeby nie było uważam, że Yagami się sprawdza na pozycji jak każdy z administracji.

Sasza
23-03-2015, 14:19
Osoba, która ma posadę w grze, nie powinna mieć zwykłej normalnej postaci, którą expi.

Santano, Tygrys, Mortiis, Squid mają postacie zwykłe? No może mają, ale nimi nie grają.

Nie będę się wypowiadał na temat osobnika, którego nie znam. Nie raz słyszałem, że pomaga sobie swoją drugą postacią, która ma tam jakieś funkcje. Ile w tym prawdy? Nie wiem, bo nigdy nikt nie dał dowodu, ale jeżeli sporo osób tak piszę, to coś w tym musi być. :rolleyes:

Szkarłatny-SNK
23-03-2015, 14:44
Weź przestań płakać... Żal ci dupę ściska że żaden twój durny kolega nie ma GM'A? wtedy to APO by dopiero upadło jak widzę co ty za głupoty piszesz. Jak dla mnie Daniel Aka Yagami jest odpowiednia osobą na odpowiednim miejsu, dlaczego? Już tłumacze:najczęściej można go złapać w grze niż innych Gm'ów, zawsze no prawie odpisuje na każde rrv itp. Tak pisze dlatego że jest moim dobrym kolegą i sąsiadem i muszę go wspierać. A ty naprawdę przestań płakać że dostałeś bana ale za głupotę się płaci. Dziękuje i pozdrawiam serdecznie :)

Ps powinni ci dać warna lub coś w ten deseń za te durnowate posty na forum :)

#edit

Chyba nie wiesz co to ironia kolego. Ale dobra myśl sobie co tam chcesz :)

Broń kolegę którego nawet nie stać na fryzjera

Czyli mam rozumieć np Jeśli jesteś dość mądry to powinieneś znać takiego piłkarza jak David Luiz występuje on w drużynie PSG lub reprezentacji Brazylii, i także jak Yagami ma takie no dość podobne włosy to też go nie stać na fryzjera? XD

nie raz ignorowal moje zale na rrv jak ktos mi wbil na resp ale jak tylko wbilem jakies piczce z jihad na apo itp to bana dostawalem w 5sec. To co on robi jest smieszne i zalosne bo przez takich debili jak on upada wiele serwerow.

Szkoda że wy wszystkie płaczki jesteście z tych samych guild czyli "Plny, Desire, Na Rejonie" to nie nasza wina że od was żaden nie ma Gm'a i wam zał dupsko ściska :DD

Miki
23-03-2015, 15:06
BO Ty wolisz stagnacje, wzrastanie to zmiany i proces, doskonalenie serwa, to musza być zmiany, a wy karmicie świnie w korycie przywilejami.

Nigdy nie będzie osoby która bedzie 100% super, ale wniesie coś nowego i może sie lepiej prezentować niż to kolesiostwo

Szkarłatny super potwierdzasz idee kolesiostwa tego serwa, rrv słuzy głownie wam, jak my piszemy to nikt nic nie widział.
Ja osobiście od rinsona i eklerqa naj. widziałem pomocy, a do TYgrys neutral.
I co z tego, że oni są mniej, jak prędzej zadziałają niż on.

A kwestia nie dotyczy lipnego bana jednego czy dwóch ale całokształt tej lipy.

A Sasza ma racje, gm + gracz wiadomo nie równa się zwykły GRACZ.

Lisek
23-03-2015, 15:22
Napisałem w starym wątku, ale ujme to jeszcze raz. Yagami przyzwala na traktowanie graczy w sposób uprzywilejowany np. przy lurowaniu jihadu, sam aziel, wielokrotnie luruje, chociaż zna regulamin, że nie wolno, więc jaki on daje przykład?

Czy trzeba nagrać gm jak luruje, skoro on wie, że to niezgodne z regulaminem???
Yagami daje zły przykład jako gracz i jako gm w czasie rozstrzygania sporów.
I dobrze jest napisane gracz + gm nie równa się gracz
Korzysta z przywilejów, użyczając ich innym, i sam ŁAMIE REGULAMIN JAKO GRACZ a powinien być wzorem i przykladem.

Sabziro
23-03-2015, 15:28
Ci którzy grają/grali mając posadę i tak używali botów XD To jest APO tego nie zmienisz, jedynie mogą Cie zwarnować ew zbanować i tyle.
Co do kolesiostwa ew chronieniu sobie dupy tak było jest i będzie wszędzie są układy, znajomości i na apo też

Yoohi
23-03-2015, 15:33
Weź przestań płakać... Żal ci dupę ściska że żaden twój durny kolega nie ma GM'A? wtedy to APO by dopiero upadło jak widzę co ty za głupoty piszesz. Jak dla mnie Daniel Aka Yagami jest odpowiednia osobą na odpowiednim miejsu, dlaczego? Już tłumacze:najczęściej można go złapać w grze niż innych Gm'ów, zawsze no prawie odpisuje na każde rrv itp. Tak pisze dlatego że jest moim dobrym kolegą i sąsiadem i muszę go wspierać. A ty naprawdę przestań płakać że dostałeś bana ale za głupotę się płaci. Dziękuje i pozdrawiam serdecznie :)

#edit

Broń kolegę którego nawet nie stać na fryzjera, a jego jedyne życie to cztery sciany i dwie postacie.

Osoba, która ma posadę w grze, nie powinna mieć zwykłej normalnej postaci, którą expi.

Santano, Tygrys, Mortiis, Squid mają postacie zwykłe? No może mają, ale nimi nie grają.

Potwierdzam kiełbasa

Ciągle się czepiacie, na apo nigdy nie będzie "dobrej" administracji według was.
Za każdym razem na kogoś z ekipy idzie spina. Była spina na Bleyna przez co odszedł, gdy nie było go zaczeliście narzekać na Eklerka i go wywalili, teraz płaczecie o Yagamiego, a nawet gdy jego wywalą lub sam odejdzie zaczniecie spinać na Squida albo nawet Tygrysa.

Dla was najlepiej byłoby gdyby nie było wgl administracji... Chociaż wtedy płakalibyście, że nie ma nikogo itp... Więc zawsze będzie ktoś miał jakieś ale.

I żeby nie było uważam, że Yagami się sprawdza na pozycji jak każdy z administracji.

Squid dawno jest pogrążony a Tygrys dawno odszedł wiedział co sie świeci ;-) tak samo Ferrum (:

#Jestem pewny w 100%, że jak APO upadnie do cna, że zostanie max 5 ludzi albo on sam to będzie latał po całej mapie tylko po to żeby sprawdzić czy potwory się respia XD!

Hokage
23-03-2015, 15:45
:

Pierwszy raz się z tobą zgodzę. Jestem tego samego zdania. Stronniczy może nie jest (wyjebane mam) Ale np. w wykonywaniu questów wie co i jak(chodź nie robi ich jako pierwszy). Jak tylko dodali piraty to Rinson swoją postacią biegał tam jako 5 osoba? NIc do Flacka nie mam ( chodz jak tylko dostał pocycję to załatwił mi bana )a wręcz przeciwnie bo siedzi bardzo często i jak ktoś coś chce to pomaga

#Szkarlatny

Dojebałeś :D

BAŁT
23-03-2015, 16:15
Ja zadam jedno proste pytanie !

Po co tyle jadu ? ^.^

To jest ots w dodatku na wykończeniu ;) nawet gdy grało tu więcej osób to stronniczość była zawsze i będzie. Nie mam żalu do takiego np akynaoo co to pisze ten temat i płacze że widzi server jaki jest teraz bo przecież gdy Apo tętniło życiem to on był w fazie zbierania puszek na swojego wymarzonego chara na OTS XD

Faktem jest że osoba która grała na apo nie powinna mieć GM ale faktem jest też że ile jest teraz osób z poza ludzi grających na apo co za free poświęci swój czas na takie płaczki jak wy ? To czy flac ma gm czy nie jest mi zupełnie obojętne nawet powiem wolałem jak go nie miał bo wtedy było zabawniej bo nie bał się łamać regulaminu tak jak teraz bo ma jakiegoś śmiesznego Gamemastera ;S

Ban dla akynaoo słuszny bo po prostu jak chce iść kogoś zabić albo mu przeszkodzić nie powinien sie tym jarac pod temple pisząc do tibijskich kolegów że ma taki zamiar bo my wtedy mamy czas na odpalenie HyperCam ;)
Podobnie jest z płaczem Dark Monstera który usilnie twierdzi że szukamy go Yagamim by go zabić ! ale odpowiedzcie sobie ludzie sami ! ILE JEST MIEJSC NA TYM "OGROMNYM" OTS gdzie taki 3.8 ek może przebywać jeśli nie jest w city ? wystarczy mieć mózg i znać kierunki świata ;S

#
-Jeśli pytanie było by czy tacy jak flac powinni mieć <dostać> GM ? Odpowiem że NIE
- Jeśli pytasz czy on sam jest dobry na tym stanowisku które ma ? Odpowiem TAK bo po pierwsze czemu ma nie mieć skoro inni nie są lepsi a też maja a po drugie wie o tym Ots niemal wszystko i to z głowy a nie jak np Eklerq który by odpowiedzieć na pytanie szukał poradnika od graczy :D

Miki
23-03-2015, 16:32
Akurat Ty jadu sączysz najwiecej, bo swoje wypowiedzi zaczynasz od obrażania, więc nie wciskaj kity. Jak mówiłem pisz na temat, jakiś niedowład jak zwykle?
Mój ban jest tu niczym, bo nie chodzi o bana, tylko o całokształt serwa co już podkreślałem, a płaczesz to może Ty przed lustrem. A moimi puszkami wyrabiam więcej niż Twoja pensja o ile zrobiłeś update z podst. do gimbazy.

Tak naprawde bałcik i soyerek tłumaczą jajamiego, bo to połowicznie wasza wina i wasze podłudzaniei całego kumpelstwa.

I nie ryp mi bzdetów o jakims temple, nagrywaniu, bo to nie temat i masz bujną wyobraźnie. itd etc.

Dobrze jeśli ma wiedze o serwie, ale jej źle używa to jest dekiel.

Pierwszy Boonek
23-03-2015, 17:01
No coż jesli posiadales pozycje GM na realu to miales postac z pozycja na kazdym servie za wyjatkiem tego na ktorym sam chciales grac i jakos nigdy nie bylo problemow.. zmierzam do tego ze dopoki GM czy tam jakis tutorek czy senior tutorek bedzie mial prawo gry na servie bedzie istniala tez stronniczosc

Sokol from West
23-03-2015, 17:02
Co do faworyzowania znajomych - nie raz byłem świadkiem, jak przymykał oko na "kolegów tibijskich", bo coś odpierdalali, a inni z automatu dostawali bana. Według mnie, to raczej nic nowego/dziwnego, bo prawie każdy GM tak robi. Dziwi mnie, że jeszcze niektórzy się nie przyzwyczaili i tworzą takie tematy na forum. Myślę, że wykonuje swoją pracę po części dobrze, ale skoro już się czegoś podejmuje, to nie powinien faworyzować nikogo. Jedynie mogę mieć zastrzeżenie do tego, że w prawie każdym widział/widzi bota, ale o swoich to już nie wspomni :)

Jeśli chodzi o normalną postać i pozycję w grze - raz pierdolicie jedno, raz drugie.

Legion
23-03-2015, 17:20
Jak najbardziej zgadzam się z tym, że Aziel w ostatnim czasie przesadnie zaczął wykorzystywać swoją pozycje. Oczywiście nie można powiedzieć, że nie wykonuje swojej pracy, ale nie powinien być z tego powodu traktowany inaczej. Faworyzuje swoich e-ziomeczków jak i tych z rl :]. Będąc online nie dostrzega zgłoszeń dotyczących konieczności sprawdzenia jego kolegów. Uważam, że Administracja powinna się zastanowić nad tym czy nie poddać go 'specjalnej obserwacji', bądź dać mu wybór : Aziel czy Yagami ! :]

..:KoMBoj:..
23-03-2015, 18:08
apo to syf, a wy jeszcze macie pretensje bo to, bo tamto. dajcie spokój i przestancie grac na tym bezprzyszlosciowym otsie. Administracja tez leci w kulki jak tylko się da. A co do Yagami to sam byłem świadkiem (bo pisalem rrv na typa), okazało się ze to ziomeczek z Jihadu. Nagminnie łamał prawo i miał jeszcze czelnosc się śmiać do Yagami ze on nic nie robi. normalnie to ban odrazy by poleciał, a ten dopiero dal mu tp do temple, po xx upomnieniu, po czym zaraz wrócił. także nie pozdrawiam

bartek2107
23-03-2015, 20:13
Jak juz pisalem w poprzednim watku, potwierdzam Yagami faworyzuje pewna grupe graczy. Dostalem kiedys bana za wbijanie na respa, kiedy mi typek wbijal mialem nagranie nagrane wszystko ladnie, to nagle Yagami twierdzi ze nie moze za to zbanowac...

Zarexoholik?
23-03-2015, 23:37
To, że się z kimś zna nie znaczy, że jest stronniczy. Banuje za filmiki równo - wszystkich tych, którzy na bana zasłużyli. Są dowody = jest ban.

Franeq
24-03-2015, 11:22
Same ogólniki, brak dowodów. Yagami jest odpowiednią osobą na stanowisku game mastera, cieszcie się że ma jeszcze zapał do ogarniania tego serwera.

Co do "realnych zmian na serwerze" - nic nie przywróci dawnej ilości graczy online, co najwyżej można spowalniać jej nieuchronne zmniejszanie. Prawda jest taka, że na APO gra zamknięta, wykruszająca się klika, która wymienia się postaciami - cały czas te same osoby tyle że z innymi nickami. Paleta dobrych gier online z roku na rok jest coraz szersza, więc nic dziwnego że serwer Tibii na kliencie sprzed 10 lat nie przyciąga uwagi pokolenia młodych graczy. :rolleyes:

Lizaczek
24-03-2015, 17:50
Paleta dobrych gier online z roku na rok jest coraz szersza, więc nic dziwnego że serwer Tibii na kliencie sprzed 10 lat nie przyciąga uwagi pokolenia młodych graczy. :rolleyes:

17:46 Total: 392 players online.
Klient 7.4 here, 3 miesiące po starcie. (boty wyłapywane przez system, mcki/tasker przez gamemastera, który ma umowę o pracę)

topic
Yagami to jak do tej pory jeden z lepszych gamemasterów jakie APO kiedykolwiek miało - koniec kropka.

Sir Krystian
24-03-2015, 20:58
Ostatnio mnie zbanował na długi czas i to ma być faworyzacja? CzarnoToWidze..
Yagami powinien dostać umowę o pracę, dziękuje i pozdrawiam ;*

Edson
24-03-2015, 21:08
Zarexoholik alkoholik, chyba procent uderzył do bańki ;)
Równo banuje Hue Hue :D A m.in. chce być gm bo ma z tego plusy, o których wielu wspomnialo w komentarzach powyżej. Albo gracz albo gm.
7 punkt tajemnego regulaminu tego matrixa
Wykorzystywanie i ukrywanie błędów serwera/gry dla własnego zysku jest karane usunięciem konta.
Błędem tego serwa jest Yagami, odbiór.
I motto na które przyzwala swym ziomeczkom: Lurowanie na śniadanie, przed obiadem przeklinamy, wszystkich graczy w pupce mamy, po obiedzie bota zjecie.

Yoohi
24-03-2015, 23:05
Zarexoholik alkoholik, chyba procent uderzył do bańki ;)
Równo banuje Hue Hue :D A m.in. chce być gm bo ma z tego plusy, o których wielu wspomnialo w komentarzach powyżej. Albo gracz albo gm.
7 punkt tajemnego regulaminu tego matrixa
Wykorzystywanie i ukrywanie błędów serwera/gry dla własnego zysku jest karane usunięciem konta.
Błędem tego serwa jest Yagami, odbiór.
I motto na które przyzwala swym ziomeczkom: Lurowanie na śniadanie, przed obiadem przeklinamy, wszystkich graczy w pupce mamy, po obiedzie bota zjecie.

kolejny troll typu Azbestowy pamietnik.

#JAgami - nikt nie powinien miec GM i postaci, bo wiadomo, że pomimo tego że na początku jest się uczciwym to przeradza się w rywalizacje, staranie się być lepszym, bo ma się range, wykorzystywanie jej zwłaszcza można tutaj porównać sytuacje paru adminów typu Week którego laska jest towarzyska a on pilnuje dzieciaka albo Eklereq który też przez władze sobie nagrabił czy też takich paru innych społeczniaków typu Rinson który też napierdala postacią i banuje tych którzy mu sie nie podobają. Jedyna osoby które powinny tutaj miec GM to Tygrys, Santano jakby wrócił z chorobowego i Dexoti mimo, że też banował za free ale był surowy i stanowczy :_)

Sephores
24-03-2015, 23:56
Wg mnie powinni dawno go wywalic, wykorzystuje pozycje w kazdy mozliwy sposob. Tyle na temat.

Szkoda że wy wszystkie płaczki jesteście z tych samych guild czyli "Plny, Desire, Na Rejonie" to nie nasza wina że od was żaden nie ma Gm'a i wam zał dupsko ściska :DD

A tak sie sklada ze ja nie jestem w zadnej gildi i mnie to pierdoli czy to twoj kumpel, chlopak czy co innego. Mi tyko chodzi o to ze wykorzystuje swoja pozyje tak jak sie tylko da :)

Mr. Magiczny
26-03-2015, 10:57

#edit

Czyli mam rozumieć np Jeśli jesteś dość mądry to powinieneś znać takiego piłkarza jak David Luiz występuje on w drużynie PSG lub reprezentacji Brazylii, i także jak Yagami ma takie no dość podobne włosy to też go nie stać na fryzjera? XD

nie raz ignorowal moje zale na rrv jak ktos mi wbil na resp ale jak tylko wbilem jakies piczce z jihad na apo itp to bana dostawalem w 5sec. To co on robi jest smieszne i zalosne bo przez takich debili jak on upada wiele serwerow.

Mixi
26-03-2015, 17:20
@Szkarlatny
Piszac, ze jest jakiś gm OD WAS sam stawiasz go w niewygodnej sytuacji. Sugerujesz, ze wam pomaga wiec cos w tym moze byc.
@topic
Nie mialem z nim bezposredniej stycznosci wiec nie wiem jak jest.

Dementor
27-03-2015, 12:41
Temat zamykam, gdyż zrobił się już straszny offtopic, jeśli ktoś będzie chciał dodać coś sensownego i poprze jakimikolwiek dowodami to dział Skargi - Odwołania - Zgłoszenia (http://www.forum.toproste.pl/forumdisplay.php?f=49) będzie do tego odpowiedni.

@Topic
Sam nigdy nie spotkałem się z jakimkolwiek wykorzystywaniem pozycji przez Yagamiego czy też faworyzacją innych graczy, wg mnie negatywne opinie piszą tylko osoby, które są zabijane przez niego w grze prywatną postacią i chcą w jakikolwiek sposób mu zaszkodzić.