Zaloguj się

View Full Version : Szybkosc zdobywania doswiadczenia oraz kasy na rooku wzgledem main

Pierwszy Boonek
21-05-2015, 17:31
To jakis zart, ze z tych bosow i calej reszty dodanych potworow leca takie ilosci hajsu oraz daja tak kolosalne ilosci expa, ja bedac w scislej czolowce na main mam problem zeby wylocic chuja warta pandemke czy bh, a na rooku takie przedmioty teraz juz prawie ze kazdy pecior moze wylocic a po wymianie rook -> main sa znacznie wiecej warte niz byle chuj typu pandemka, dodam jeszcze do tego zdobywane doswiadczenia ja musze sie godzinami jebac zeby cos wbic gdzie dla porownania ludzie z top rookgard sa w stanie bez wiekszego problemu wbijac nawet 10 lvli w ciagu zaledwie jednego dnia!

przypominam petom, ze to jedynie wyspa dla poczatkujacych, czekamy na update main i zwiekszenie lota heja

Axelo .
21-05-2015, 18:05
nie rozumiem egzystencji bossów z expem na rooku skoro to main jest bardziej przystosowany do bicia owych potworów (czary obszarowe + sio).

pozdrawiam ekipe i załączam zdjęcie kota z serem na głowie.

http://o4.fbl.pl/w1024/o1/201211/3E/138009671.jpg

Vexvv
21-05-2015, 18:07
No cóż, może chłopaczyna robi odpowiednie przelewy na odpowiednie konta aby na rooku działy się takie rzeczy? = D

Pierwszy Boonek
21-05-2015, 18:08
#2x up bez kitu, to na main nie ma bosow ktore bije sie w paru dla zarobku bo nawet z creatora ktory bije po 100k nic nie leci XD czasem ew. jakies klapki, ale czas jaki potrzeba na dojscie + zabicie + ofc wklad wlasny (motyle na wejscie) i wysokie ryzyko smierci sprawia ze nikt tam nie chodzi - dlaczego rookboots, demonki i inne questowe itemy leca z potworow na roku? na main jakos shaman sety z niczego nie leca, a cena jest porownywalna (przykladowo wczoraj rookboots sprzedalem za 70kcc na main) jest to item ktory normalnie leci z potworow gdzie tu logika? ja rozumiem ze squid teraz sobie gra na roku, ale to kpina jakas

#up to nie tylko u niego tak lv idzie, wystarczy czasem otworzyc game chat

#dodam jeszcze ze na rooku nie pada sie tak czesto jak na main, straty sa znacznie mniejsze

Mti Rookstayer
21-05-2015, 18:36
Jako uczestnik walk z bossami, oczywiście zgadzam się, że jest to przegięcie, wszystkie questy i respy stały się zbędne, a powoli można zacząć mówić rook=antic. Niestety klapa.

Avek II
21-05-2015, 18:50
Popieram założyciela tematu
TO JAKIEŚ PRZEGIĘCIE
Był płacz jak leciały pandemki jak głupie i sc z każdego Pirate Skeleton to zaraz zmieniejszyli lot.
Teraz dodali jakieś pojebane bossy na wyspę początkujących gdzie leca xxxxcc i xxxexpa co to ma być lol?

Arab
21-05-2015, 18:52
Więc zacznę od tego, że nie rozumiem po co Ty robisz takie tematy skoro x razy pisałes, że nie grasz, że szkoda czasu na APO, że APO to gówno hmm? czyżby ta gra nie dawała Ci spokoju? :)
Wracając do tematu fakt, że exp na Rooku jest bardzo przesadzony a nawet smieszny.
Co do loota na mainie, można szybko zarobić tylko trzeba wiedzieć jak :) a Ty bys chciał zabić jednego moba i mieć kasy na kolejny miesiąc :)

Novi
21-05-2015, 20:05
Podbijam mega przeginka ^^
Tyle Expa za potwory na rooku...
Czas cos z tym zrobić bo sasza niedlugo zacznie karmazyna gonic.

Azbestowy Człowiek
21-05-2015, 20:20
To chyba normalne, że mamy łatwiej - wszak jesteśmy początkującymi.

Z tymi cenami, to powinno się samo uregulować - zaraz się zacznie inflacja i 1cc nasze będzie warte 10cc main xd

Widzę tutaj tylko jedną wartościową opinię. Reszta to czyste dywagacje. Czemu? Ano dlatego, że pozostali z dużą dozą prawdopodobieństwa nigdy nie zabili choćby jednego bossa. To tak jak ja bym się wypowiadał na temat bycia wzorowym użytkownikiem, albo o tym co powinno być ulepszone w sprawie balansu.

Sasza
21-05-2015, 21:13
Na początek pośmieje się z założyciela tematu, który nie raz pisał, że ma wyjebane na APO, a teraz nagle go to zabolało, ojejku! :(

Co do kolejnych opinii, nie wiem skąd Wy macie informacje, że lecą z potworów xx cc/ sc oraz same wyjebane w kosmos przedmioty.
Fakt, lecą z niego itemy typu rookerki, demonki, trąbki i inne ciekawe przedmioty ale rzadko..

Odkąd bije bossy, a bije je od xx dni to nigdy nie lootnąłem żadnego z wyżej wymienionych przedmiotów..
Sorry, jak byłem na teście to raz zabiłem jednego bossa i raz spadły rookerki i tyle.. Więc jeżeli nie wiecie jaka jest ustawiona częstotliwość wypadania danego rzadkiego przedmiotu to nie piszcie głupot.

Co do Maina.. Idzie tam w chuj zarobić, jeżeli się wie jak. :rolleyes:
Więc również nie rozumiem ludzi z Main'a, którzy płaczą..

#t

Co do doradców Ramzesa (bossy na arenie). Dla mnie jest to przesadzone.. Pisałem o tym ze Squidem, ale napisał, że tak ma być.
Przesadzone jest to strasznie.. Kto by pomyślał, że można wbijać po 10 poziomów, a nawet 15+ na 1000+ poziomie..

Wątpię, że to zmienią, ponieważ sporo osób byłoby poszkodowanych, którzy wcześniej tak szybko nie expiły, a chciałby spróbować..
Więc na dniach ujrzymy zapewne sporo 1000 poziomów oraz do końca roku kalendarzowego zapewne wbije 2500.. :confused::confused:

Kiedyś wbijałem ciągle po 1-2 lvle dziennie regularnie i można to nazwać expem, bo biłem normalne potwory z broni.. Gdzie jeden poziom wbijany był 3-4h.. A teraz? 1 poziom w 10 min <śmiech>

Przy okazji chciałbym przypomnieć, że odkąd pojawiły się bossy, a ja byłem na test serwerze (gdzie wbijałem po 1-2 lvle), Man Rookgard mnie nadgonił o 150 poziomów. Squid pisał, że regularnie expił, a ja w trainerze siedziałem. Przypadek? XDDD
Słowa Squida: "Man expił, a Sasha się obijał i skilował". http://emoty.blox.pl/resource/hahaha.gifhttp://emoty.blox.pl/resource/hahaha.gif

Na dowód tego, że piszę racje pokaże table EXP, która nie kłamie.

Na dole jest pokazany exp jaki wbijałem na TEST SERWERZE bijąc potwory swoim toporem, a później jest pokazany exp odkąd przyszedłem na główny i bije bossy na arenie.

Przypadek, fakt.. <lol2> Siedziałem na TEST SERWERZE ciągle w trainerze, dlatego tak mało poziomów wbijałem. XDDDDDDDD http://emoty.blox.pl/resource/hahaha.gifhttp://emoty.blox.pl/resource/hahaha.gifhttp://emoty.blox.pl/resource/hahaha.gifhttp://emoty.blox.pl/resource/hahaha.gif

http://i62.tinypic.com/2l8ube9.png

Czas pokazany, gdzie byłem OFFLINE to czas, w którym byłem na test serwerze. Czas pokazany gdzie już jestem ONLINE to czas pokazany gdzie już mnie przywrócili..

Dla mnie to śmieszne i każdy kto ma mózg i nie chce lecieć na łatwiznę przyzna mi to. :)

Teraz już nawet ludzie nie wpisują speeda i nie expią na normalnych mobach, bo tylko areny..

SORRY, ALE PO CO TAK ŁATWO MA BYĆ? :confused::confused::confused::confused:

@edit

Za pierwszego bossa dodać 1%, za drugiego 2%, za trzeciego 3%, za czwartego 4%, za piątego 5%, za szóstego 6%, za siódmego 7% i będzie git.
Każdy normalny widzi, że to przesada...

Hokage
21-05-2015, 21:13
Na mainie za MInosa dostaje się z 2% lvla na 3400 lvlu a na roku w 10 godzin sasha wbił na bossach 16 lvli ;] Troszke to jest śmieszne bo na jego lvlu na mainie bije się dłużej lvl niż on na roku. Beka bo ja na 3500+ lvlu muszę nakurwiać 1,5h lvl a oni? + zarobek jaki mają zamieniając sc rok za main

Showtek
21-05-2015, 21:23
Całkowicie się zgadzam z boonkiem za latwo jest na rooku leca najlepsze itemy z tych bossów + jeszcze 5% wiekszy speed maja zalosne a co na mainie takiego fajnego dacie ?
Na main co dodacie jakiegos nowego moba co da sie z nich zarobic odrazu po 3 miesiącach zmniejszacie lot i zwiekszacie sile tych mobow co wtedy ani nie idzie zarobic bo lota prawie nie ma + takie profesje magiczne maja przerąbane bo nie oplaca im sie na te moby isc bo zaraz padna.

Shabus.
21-05-2015, 21:33
#sasha
Jak ci sie nie podoba to nie graj

#top
wcale loot nie jest taki dobry, mi się podoba =zostawić

#edit
Wracajac do loota przypomnialem sobie wlasnie jak loocilem po 300+kcc dziennie na piratach. Nawet na bossach ciezko tyle loota miec przy obecnym 1-30

G_R_U_L_I_X
21-05-2015, 21:41
ja czekam na wypowiedzi starych, ogarnietych graczy moze oni jeszcze bardziej przybliza nam ten temat

Week
21-05-2015, 22:37
ja czekam na wypowiedzi starych, ogarnietych graczy moze oni jeszcze bardziej przybliza nam ten temat

Myślę, że moja wypowiedź będzie się zaliczać do starych wyjadaczy? :D

#Topic

Trochę gracze z main mają rację, bo co by nie było to teraz latacie cały czas na 4-5 bossy, czasami 6 za te bossy taki 700 lvl dostaje około 3% za bicie + 20+~ za kliknięcie i przy tych 15 osobach które tam biegną to 90% ktoś trafia artefakt, droga na bossa nie jest jakaś długa, więc co 5 minut maksymalnie zabijacie bossa, co wychodzi że lvl wbijacie w 20 minut średnio, co jest śmieszne :p
O loocie nie wspominając :D
To tylko moje skromne zdanie, przecież wszyscy dobrze wiemy, że nic w tym kierunku nie zostanie zrobione, a jeśli już, to nie prędko, bo przecież nikt nie ma czasu :D

KaZeK
21-05-2015, 23:23
Dla mnie to jest śmieszne, ta cała sytuacja z dostawaniem expa z loota. Spoko, exp za zadawanie obrażeń ale exp + loot jako drop?! Proszę Was.. Patrze na exp liste Sashy i Mana to śmiem twierdzić że za 2 miesiące Sasha wstawi screena z pierwszego dwutysięcznego na rooku :D

Squid
22-05-2015, 00:22
#2x up bez kitu, to na main nie ma bosow ktore bije sie w paru dla zarobku bo nawet z creatora ktory bije po 100k nic nie leci XD czasem ew. jakies klapki, ale czas jaki potrzeba na dojscie + zabicie + ofc wklad wlasny (motyle na wejscie) i wysokie ryzyko smierci sprawia ze nikt tam nie chodzi - dlaczego rookboots, demonki i inne questowe itemy leca z potworow na roku? na main jakos shaman sety z niczego nie leca, a cena jest porownywalna (przykladowo wczoraj rookboots sprzedalem za 70kcc na main) jest to item ktory normalnie leci z potworow gdzie tu logika? ja rozumiem ze squid teraz sobie gra na roku, ale to kpina jakas Z tego co wiem, shamanki nie kosztują 70kcc żeby była cena porównywalna :> Na mainie leci sporo przedmiotów z porównywalną ceną - wystarczy się przejść a nie stać pod temple. "Czasem ew. jakies klapki" - to tu czasem ewentualnie jakieś rookerki _/

#up to nie tylko u niego tak lv idzie, wystarczy czasem otworzyc game chat

Wystarczy też spojrzeć na intergaming, że wraz z expem rośnie też czas online...

#dodam jeszcze ze na rooku nie pada sie tak czesto jak na main, straty sa znacznie mniejsze
Owszem, nie pada się tak często, tylko skoro liczysz 'main/rook' to jedna śmierć na rooku jest warta 210 śmierci na mainie. To tak dla ścisłości.

To chyba normalne, że mamy łatwiej - wszak jesteśmy początkującymi.

Z tymi cenami, to powinno się samo uregulować - zaraz się zacznie inflacja i 1cc nasze będzie warte 10cc main xd

Widzę tutaj tylko jedną wartościową opinię. Reszta to czyste dywagacje. Czemu? Ano dlatego, że pozostali z dużą dozą prawdopodobieństwa nigdy nie zabili choćby jednego bossa. To tak jak ja bym się wypowiadał na temat bycia wzorowym użytkownikiem, albo o tym co powinno być ulepszone w sprawie balansu.
No niestety, fejm zawsze spoko i Ci co nic nie wiedzą o danej rzeczy zawsze mają najwięcej do powiedzenia.
PS. Może ktoś puści plotę, że ktoś z delete ma 10k na teście i go przeniesiemy niedługo na główny? XD Byłoby tyle samo czytania co i w tym temacie ;o

Myślę, że moja wypowiedź będzie się zaliczać do starych wyjadaczy? :D

#Topic

Trochę gracze z main mają rację, bo co by nie było to teraz latacie cały czas na 4-5 bossy, czasami 6 za te bossy taki 700 lvl dostaje około 3% za bicie + 20+~ za kliknięcie i przy tych 15 osobach które tam biegną to 90% ktoś trafia artefakt, droga na bossa nie jest jakaś długa, więc co 5 minut maksymalnie zabijacie bossa, co wychodzi że lvl wbijacie w 20 minut średnio, co jest śmieszne :p
O loocie nie wspominając :D
To tylko moje skromne zdanie, przecież wszyscy dobrze wiemy, że nic w tym kierunku nie zostanie zrobione, a jeśli już, to nie prędko, bo przecież nikt nie ma czasu :D
Nie wiem co ćpiesz, ale 20% za kliknięcie na milion% nie dostaniesz.

Co do Sashy nie będę się wypowiadał, bo jak grał na teście i pomagał testować to było 'wszystko ok' a teraz nagle czuje się zagrożony gdyż przez 3 miesiące są szanse, że ktoś go prześcignie :(:(:(:(
A co do Mana - owszem, gdy go sprawdzałem to expił, a jak wbijałem do Ciebie to siedziałeś w skillarce po XX godzin podczas gdy on expił. Pokazywałem Ci to na intergamingu, że wbijał lvl w mniej niż godzinę, czyli tak jak i obecnie ;o

Co do tematu - nie spodziewałem się takiej ilości graczy na rooku, dlatego też są dość spore szanse na lootnięcie artefaktu z bossa ;o Reszta loota jest jak najbardziej w porządku. Najprawdopodobniej niebawem się nieco zmieni szansa na zdobycie artefaktu z bossa i być może 1-2% mniej expa za sztukę ;o

Sasza
22-05-2015, 00:36
Co do Sashy nie będę się wypowiadał, bo jak grał na teście i pomagał testować to było 'wszystko ok' a teraz nagle czuje się zagrożony gdyż przez 3 miesiące są szanse, że ktoś go prześcignie :(:(:(:(

Odkąd siedziałem na teście nie byłem na arenie dłużej niż 3 razy dziennie, ale spoko. Od początku Ci pisałem, że za dużo expa dają te faraony, gdzie Ty odpowiadałeś, że ja się obijam, bo tylko w trainerze siedzę, a inni ostro expią, no sorry memory. :D

A co do Mana - owszem, gdy go sprawdzałem to expił, a jak wbijałem do Ciebie to siedziałeś w skillarce po XX godzin podczas gdy on expił. Pokazywałem Ci to na intergamingu, że wbijał lvl w mniej niż godzinę, czyli tak jak i obecnie ;o

Noo wiadomo, tylko dziwne, że on wbijał dziennie na głównym (od 1 kwietnia - wprowadzenia aren) minimum 3-4 poziomy, a nieraz po 8, a ja tylko 1. Expił ostro jak ja bijąc jednego potwora, nie? XDD http://emoty.blox.pl/resource/hahaha.gif
Niech mnie goni, niech wyprzedza. Man Rookgard w końcu guru jest.

Co do tematu - nie spodziewałem się takiej ilości graczy na rooku, dlatego też są dość spore szanse na lootnięcie artefaktu z bossa ;o Reszta loota jest jak najbardziej w porządku. Najprawdopodobniej niebawem się nieco zmieni szansa na zdobycie artefaktu z bossa i być może 1-2% mniej expa za sztukę ;o

Fakt, spora jest liczba osób grających na Rook aktualnie. 90% z nich to nooby (bez urazy), którzy chcieliby wbić 1000 poziom w miesiąc nie męcząc się na zwykłych mobach, a tylko klikając w ciało moba.. Artefakty niech wypadają jak wypadają, ale co do expa to w chuj przesada jest. Od samego początku Ci pisałem patrząc jak na głównym ludzie expili, to Ty nie widziałeś problemu... XD Teraz nagle coś zauważyłeś? XD

Tak jak wyżej napisałem.. Za pierwszego bossa dodać 1%, za drugiego 2%, za trzeciego 3%, za czwartego 4%, za piątego 5%, za szóstego 6%, za siódmego 7% albo połowę z tego co napisałem i myślę, że będzie git. Może w końcu ludzie ruszą dupę na normalne respowiska i odpalą speeda, a nie tylko na samych arenach będą expili. : <

Kilka miesięcy i się okaże, że Karmazyna dogonię.

Aaaaa najważniejsze! Squid standardowo ma racje pisząc swoje wypociny. XDDD

Tabelka z intergaming.info wszystko pokazuje jak jest czarno na białym. Jak expiłem na TEŚCIE, a jak teraz expie na GŁÓWNYM, ale przecież tabelka to nie dowód i nic nie pokazuje, a ja wszystko wyssałem z palca. XDDDDDDD

Dinnedhel
22-05-2015, 01:51
Jeśli tak strasznie płaczecie gracze z maina to wymieńcie sobie albo kupcie charra na rooku zróbcie misje i się sami przekonacie, że wcale nie ma tak łatwo na bossach jak się wam wydaje. Loot nie jest wcale taki dobry jak wam ktoś powiedział/ napisał nie graliście nie biliście to się nie wypowiadaj. Przypominam, że wy idziecie na np. wardy i bijesz 10 sztuk a my z łapy po 1 i nadal macie problemy.... beka z was, że taka powiem. Już nie wspomnę o soulach na wejście czy robieniu misji na kupowanie ih.....

zii_twardziel
22-05-2015, 03:54
Przecież od zawsze było tak, że na rooku można było zarobić w chuj więcej więc nie rozumiem wszechobecnego zaskoczenia i tej zazdrości. Nie wiem jak dokładnie wygląda sytuacja, ale nie ma sensu nic zmieniać skoro ktoś już się nachapał hajsu. Nie popełniajmy tego samego błędu, którym było ingerowanie w loot piratów bo to tylko pogorszy sprawę. Co do coraz szybszego lvlowania - skoro wszechwiedzący Squid uważa, że wszystko jest w jak najlepszym porządku niech tak zostanie. Nie wiem tylko czy zdaje sobie sprawę, że teraz main będzie musiał nadgonić w następnym update. Wszystko to przekłada się na konieczność wprowadzenia kolejnych aktualizacji w jeszcze szybszym tempie, a wszyscy dobrze wiemy z jaką częstotliwością je wprowadzają. Tutaj pojawia się kolejna myśl - może dodał taki update aby mieć Was na pewien czas z głowy? Przecież lvle będą leciały, penga będzie się zgadzać więc po co kolejny update? :p

OldNoe
22-05-2015, 10:17
Debile przestancie plakac zorbili cos gdzie ludzie sie bawia i sa zgrani sobie pomagaja to zle trzeba to zjebac tak?
nie kazdy ma latwo dostep do bossow, trzeba spedzic sporo czasu na mobkach zeby wylocic odpowiednie itemy do misji aby miec dostep do 1wszego bosa, na tym nie koniec musisz napierniczac moby z ktorych bardzo rzadko leci kosc na 1wszego bosa, potem musisz bic tego bossa a go sie nardzadziej bije, ofc 1wsza kosc idzie do npc, 1wsza czesc helmu musisz oddac , i dopiero masz staly dostep do 1wszego bossa i mozesz dropic item na 2giego a wcale te moby sie sa takie latwe dla nizszych lvli....

Konczcie plakac jak saha bo wyjezdza i placze ze man go dogoni i juz nie bedzie top 1: jakby nie jechal to by nie plakal, zal goscia ze tak chce zjebac gre dla innych do najwiekszym osiagnieciem w jego zyciu jest posiadanie top1 pozycjii na jakims podrzednym otsie.. ...

wicu
22-05-2015, 12:58
To jakis zart, ze z tych bosow i calej reszty dodanych potworow leca takie ilosci hajsu oraz daja tak kolosalne ilosci expa, ja bedac w scislej czolowce na main mam problem zeby wylocic chuja warta pandemke czy bh, a na rooku takie przedmioty teraz juz prawie ze kazdy pecior moze wylocic a po wymianie rook -> main sa znacznie wiecej warte niz byle chuj typu pandemka, dodam jeszcze do tego zdobywane doswiadczenia ja musze sie godzinami jebac zeby cos wbic gdzie dla porownania ludzie z top rookgard sa w stanie bez wiekszego problemu wbijac nawet 10 lvli w ciagu zaledwie jednego dnia!

przypominam petom, ze to jedynie wyspa dla poczatkujacych, czekamy na update main i zwiekszenie lota heja

Co za różnica czy on będzie miał 1500 poziom czy 2000 poziom? xD i tak jego char jest gówno wart.
Powinieneś się cieszyć, że dzieki takim updatom Sasha może grać po 10h dziennie xD

Pierwszy Boonek
22-05-2015, 15:13
Z tego co wiem, shamanki nie kosztują 70kcc żeby była cena porównywalna :> Na mainie leci sporo przedmiotów z porównywalną ceną - wystarczy się przejść a nie stać pod temple. "Czasem ew. jakies klapki" - to tu czasem ewentualnie jakieś rookerki _/

Wystarczy też spojrzeć na intergaming, że wraz z expem rośnie też czas online...
Owszem, nie pada się tak często, tylko skoro liczysz 'main/rook' to jedna śmierć na rooku jest warta 210 śmierci na mainie. To tak dla ścisłości.

No niestety, fejm zawsze spoko i Ci co nic nie wiedzą o danej rzeczy zawsze mają najwięcej do powiedzenia.
PS. Może ktoś puści plotę, że ktoś z delete ma 10k na teście i go przeniesiemy niedługo na główny? XD Byłoby tyle samo czytania co i w tym temacie ;o

Nie wiem co ćpiesz, ale 20% za kliknięcie na milion% nie dostaniesz.

Ty i to twoje pierdolenie XD 550 rokslayerem bylem w stanie wiecej zarobic niz 2.8k ed (a co dopiero takim 1k) takze wielki znawco gry na apo wyjdz z forum i wracaj expic na roka (bo przeciez update zrobiliscie, bo tam grasz c'nie) do tego nieogarze dochodzi fakt, ze zeby zlocic cos na main musisz odmowic sobie expienia - boss nie da expa albo da go tyle ze nawet pasek ci sie nie ruszy a an roku expiac locisz ogar? (pomijajac ze bosy na main sa duzo bardziej "porywcze" z tego powodu duzo ciezej jest je zabic, a ryzyko smierci jest stukrotnie wieksze) ded na roku kosztuje 210 smierci na main? no ok ale pierwotnie na rooku nie powinno byc ani aola ani sla to wy zrobiliscie z tego rooka drugi main, gracze z maina odchodza gratuluje powinniscie zlikwidowac mozliwosc wychodzenia z roka

Artis
22-05-2015, 17:59
Ok wypowiem się wprost do tego co się dzieje w tym temacie i w ogóle koncepcji całego tego zamieszania z Sashą.

Rookgaard stał się poprostu no-pvp mainem. ALE.. zauważcie jedno, im wbijemy wyższy level chcemy expic na to coraz nowszych mobach, a w tym wypadku tutaj tak jest. Michał wbije ten level na to coraz nowszych mobach i tutaj jest ta cała logika w grach MMO. Niestety questy na to coraz lepsze rzeczy są moim zdaniem zbytnio ułatwione, tak samo też dojście np. na ants czy inne rzeczy. W rzeczy samej ma byc trudno, bo to wyspa dla początkujących, a nie drugi mainland. Zawsze będę się z tym niezgadzał, że na Rooku jest wszystko ułatwione. Owszem cieszę się, że są aktualizacje i wszystko, ale kochani my tylko jednego nie rozumiemy. Chcecie cokolwiek dostac to wykonajmy następującą rzecz. Sprawa z tymi bossami jest też ok, ale że nie do końca jestem w temacie z tym wszystkim to powiem tylko jedno - jak chcecie wbic ten 1000 level? W pół roku? W rok czy dwa lata? Zastanówcie się. Michał wspominał kiedyś na temat OTS Kings czy Kidds, że będą przeciwnikami w jakimś queście. Nigdy się nie spodziewałem się takiego obrotu spraw, że takie rzeczy powstaną. A niech Sasha nawet i wbiję ten 2000 level to będę się cieszył, że wykonał kawał trudnej roboty z osiągnięciem takiego doświadczenia. Po to są te gry, żeby człowiek mógł się świetnie bawic, a przybywanie w wirtualnym świecie ma byc udanym czasem dla wypoczynku czy relaksu.

Shabus.
22-05-2015, 19:58
Ty i to twoje pierdolenie XD 550 rokslayerem bylem w stanie wiecej zarobic niz 2.8k ed (a co dopiero takim 1k) takze wielki znawco gry na apo wyjdz z forum i wracaj expic na roka (bo przeciez update zrobiliscie, bo tam grasz c'nie) do tego nieogarze dochodzi fakt, ze zeby zlocic cos na main musisz odmowic sobie expienia - boss nie da expa albo da go tyle ze nawet pasek ci sie nie ruszy a an roku expiac locisz ogar? (pomijajac ze bosy na main sa duzo bardziej "porywcze" z tego powodu duzo ciezej jest je zabic, a ryzyko smierci jest stukrotnie wieksze) ded na roku kosztuje 210 smierci na main? no ok ale pierwotnie na rooku nie powinno byc ani aola ani sla to wy zrobiliscie z tego rooka drugi main, gracze z maina odchodza gratuluje powinniscie zlikwidowac mozliwosc wychodzenia z roka

Tylko nie rozumiem dlaczego cie to tak boli, że na rooku się bije lvle. I tak tam nie grasz.

loot nie jest taki dobry jak ci się wydaje, jak mówie, 2,6k rp loocilem więcej na piratach niż moim 970 rookerem teraz.

Szallony
22-05-2015, 21:57
Najbardziej śmieszy mnie fakt usunięcia sc z lootu piratów, teraz w ogóle nie opłaca się tego bić....

Sorc Aka Siochacz
22-05-2015, 22:21
Na mainie za MInosa dostaje się z 2% lvla na 3400 lvlu a na roku w 10 godzin sasha wbił na bossach 16 lvli ;] Troszke to jest śmieszne bo na jego lvlu na mainie bije się dłużej lvl niż on na roku. Beka bo ja na 3500+ lvlu muszę nakurwiać 1,5h lvl a oni? + zarobek jaki mają zamieniając sc rok za main
Gdybyś pomyślał ile przypada exp'a na 1 lvl mając 1600 lvl, a 3500 to masz różnice.
On ma na lvl'u 1600+ 30+ % Twojego expa co Ty masz na swoim 3500 lvl 100%
Na każdy poziom exp się zwiększa o jakieś (+/-) 20% także wiesz.
Im większy lvl tym dłużej się expi.
Teraz w 1 dzień wbijesz na mainie ok.300+ lvl w 10+ godzin robiąc taski jeszcze szybciej, a kiedyś się maniaczyło po 5 godzin, aby osiągnąć pierwszy 100 poziom.
Czasy się zmieniają exp nie może stać w miejscu.
Gdyby nie DAO (falleny) i labirynt u niego do tego nowe respy eventowe później dodane takich w ciągu 2 lat nie było ponad 30+ graczy mających od 3k do 4k lvl (jako jedyny 4k Karmazyn)
Nie ma co narzekać rewanżują Rookgard, aby też szybko osiągnął kolejny (k lvl)

Na początek pośmieje się z założyciela tematu, który nie raz pisał, że ma wyjebane na APO, a teraz nagle go to zabolało, ojejku! :(

Co do kolejnych opinii, nie wiem skąd Wy macie informacje, że lecą z potworów xx cc/ sc oraz same wyjebane w kosmos przedmioty.
Fakt, lecą z niego itemy typu rookerki, demonki, trąbki i inne ciekawe przedmioty ale rzadko..

Odkąd bije bossy, a bije je od xx dni to nigdy nie lootnąłem żadnego z wyżej wymienionych przedmiotów..
Sorry, jak byłem na teście to raz zabiłem jednego bossa i raz spadły rookerki i tyle.. Więc jeżeli nie wiecie jaka jest ustawiona częstotliwość wypadania danego rzadkiego przedmiotu to nie piszcie głupot.

Co do Maina.. Idzie tam w chuj zarobić, jeżeli się wie jak. :rolleyes:
Więc również nie rozumiem ludzi z Main'a, którzy płaczą..

#t

Co do doradców Ramzesa (bossy na arenie). Dla mnie jest to przesadzone.. Pisałem o tym ze Squidem, ale napisał, że tak ma być.
Przesadzone jest to strasznie.. Kto by pomyślał, że można wbijać po 10 poziomów, a nawet 15+ na 1000+ poziomie..

Wątpię, że to zmienią, ponieważ sporo osób byłoby poszkodowanych, którzy wcześniej tak szybko nie expiły, a chciałby spróbować..
Więc na dniach ujrzymy zapewne sporo 1000 poziomów oraz do końca roku kalendarzowego zapewne wbije 2500.. :confused::confused:

Kiedyś wbijałem ciągle po 1-2 lvle dziennie regularnie i można to nazwać expem, bo biłem normalne potwory z broni.. Gdzie jeden poziom wbijany był 3-4h.. A teraz? 1 poziom w 10 min <śmiech>

Przy okazji chciałbym przypomnieć, że odkąd pojawiły się bossy, a ja byłem na test serwerze (gdzie wbijałem po 1-2 lvle), Man Rookgard mnie nadgonił o 150 poziomów. Squid pisał, że regularnie expił, a ja w trainerze siedziałem. Przypadek? XDDD
Słowa Squida: "Man expił, a Sasha się obijał i skilował". http://emoty.blox.pl/resource/hahaha.gifhttp://emoty.blox.pl/resource/hahaha.gif

Na dowód tego, że piszę racje pokaże table EXP, która nie kłamie.

Na dole jest pokazany exp jaki wbijałem na TEST SERWERZE bijąc potwory swoim toporem, a później jest pokazany exp odkąd przyszedłem na główny i bije bossy na arenie.

Przypadek, fakt.. <lol2> Siedziałem na TEST SERWERZE ciągle w trainerze, dlatego tak mało poziomów wbijałem. XDDDDDDDD http://emoty.blox.pl/resource/hahaha.gifhttp://emoty.blox.pl/resource/hahaha.gifhttp://emoty.blox.pl/resource/hahaha.gifhttp://emoty.blox.pl/resource/hahaha.gif

http://i62.tinypic.com/2l8ube9.png

Czas pokazany, gdzie byłem OFFLINE to czas, w którym byłem na test serwerze. Czas pokazany gdzie już jestem ONLINE to czas pokazany gdzie już mnie przywrócili..

Dla mnie to śmieszne i każdy kto ma mózg i nie chce lecieć na łatwiznę przyzna mi to. :)

Teraz już nawet ludzie nie wpisują speeda i nie expią na normalnych mobach, bo tylko areny..

SORRY, ALE PO CO TAK ŁATWO MA BYĆ? :confused::confused::confused::confused:

@edit

Za pierwszego bossa dodać 1%, za drugiego 2%, za trzeciego 3%, za czwartego 4%, za piątego 5%, za szóstego 6%, za siódmego 7% i będzie git.
Każdy normalny widzi, że to przesada...

Tylko nie rozumiem dlaczego cie to tak boli, że na rooku się bije lvle. I tak tam nie grasz.

loot nie jest taki dobry jak ci się wydaje, jak mówie, 2,6k rp loocilem więcej na piratach niż moim 970 rookerem teraz.
Jesteś maniakiem znasz wszystkie Bossy, respy itp, to wiesz na czym dobrze
się siedzi i expi.
Faktycznie maniaczysz po 10+ godzin dziennie, ale za to masz taki poziom.
Gdyby na mainie expili regularnie po tyle godzin, to by mieli dziennie z 30 poziomów.
Mają za motyle viale z expem i narzekają, Wy za viale macie bossy z większym expem.
Moim zdaniem, to jest taki rewanż Main- viale z expem, respy eventowe + piraty, Rook- boossy z dosyć sporym expem.

Zostawić i tyle moim zdaniem.
Pierwszy raz Cię poparłem, ale taka prawda.
Hejtują Cię, bo już Ci poziom nie stoi w miejscu, tak samo było na mainlandzie Xixe 1- 3k poziom potem Edzio First no i reszta po latach (20+ w ciągu 2 lat) dzięki czemu tak szybko? Respami eventowymi Nile, Cracki Dom Castery itp.

po pierwsze jak Xixe wbil 3k to nie bylo eventowych respów oraz Edzio first tez nie wbil na eventowych respach 3k

Xixe 1- 3k poziom potem Edzio First no i reszta po latach (20+ w ciągu 2 lat) dzięki czemu tak szybko? Respami eventowymi Nile, Cracki Dom Castery itp.
Czytaj ze zrozumieniem, a nie to co zobaczysz od razu przekręcasz.
Napisałem, że reszta wbiła po latach swoje 3k+ lvl'e na respach eventowych.
Fakt faktem mój największy lvl, to 1358, ale czas jaki tu przegrałem, to ponad 3000 godzin.Może nie expiłem na takich potworach, ale chyba widać różnicę szybkiego expienia ludzi co mają po 3k+ lvl na takich respach eventowych, niż kiedyś na Wardach COD.

No i kurcze warn za nabijanie postów może być :/

Sasza
23-05-2015, 18:27
Widzę, że połowa albo większość osób piszących tutaj posta nie wie o co dokładnie chodzi i z czym mają do czynienia.
Wszystko jest w porządku odnośnie tych aren, loota i tak dalej.
Chodzi jedynie i punkty doświadczenia dostawane za danego faraona klikając w jego ciało..

Za bicie dostajemy od 1 do 3%, a za kliknięcie dostajemy od 5 do 20%~ (zależnie od mocy faraona).

Problem byłby rozwiązany jakby poprawili punkty doświadczenia (expa) za danego 'bossa', bo aktualnie jest w chuj za duży exp za nie i nikt chyba normalny nie chce wbijać 10 lvli dziennie. Tak, mówię to ja.. Top 1 na Rookgard. Jeżeli Squid nie wie o co chodzi to mogę sam mu pomóc w testowaniu danych faraonów, ale zapewne nie pójdzie na rękę i zrobi wszystko sam, bo on zawsze wszystko wie najlepiej.. : <
Artefakty z faraonów również bym poprawił, bo expiąc na 'arenach' w 10-15 osób zawsze, no prawie zawsze będzie jakiś artefakt i można tak je bić do usranej śmierci..

Teraz nikt nawet na normalnych mobach nie expi, no prawie nikt.. I każdy ma je w dupie oraz speeda, bo są areny i wszystko na arenach się dzieje. Nawet ludzie nie chcą siedzieć w głównym mieście.

PS.

Poprawcie Archeologa, ponieważ jest zbugowany od kilkunastu dni.
Poprawcie misje u Ahmeda, bo są zbugowane od kilkunastu tygodni..

wicu
23-05-2015, 23:06
Za bicie dostajemy od 1 do 3%, a za kliknięcie dostajemy od 5 do 20%~ (zależnie od mocy faraona).

Każdy niezależnie od poziomu i zadanych hitów potwora dostaje po 5-20% i wszyscy taki sam loot?

gwnstopro
24-05-2015, 11:36
Każdy niezależnie od poziomu i zadanych hitów potwora dostaje po 5-20% i wszyscy taki sam loot?
Exp za bicie bossa, zależy od Twoich hitów, wiadomo, że Sasha dostaję najwięcej za bicie bossa. Po kliknięciu na ciało każdy loot ma inny.

Dinnedhel
24-05-2015, 16:51
Sasha nagle jak masz " niby " gdzieś wyjechać na 3 miesiące i Twój charr będzie stał w miejscu chcesz zmniejszenia wszystkiego czyżbyś się bał, że jak wrócisz to będziesz top10? haha beka z Ciebie jakoś do tej pory Ci nie przeszkadzało jak wbiłeś jakieś 200 lvl w 2 miesiące? Weź się typie ogarnij i przestań płakać ok? Jeśli Squid będzie w porządku względem innych graczy to nic nie zmieni. Tyle z mojej strony.

[KaZeK] Idąc Twoim tokiem myślenia nie powinni zmieniać dropa z piratów bo za to nie fair względem innych graczy.

wicu
25-05-2015, 10:44
[KaZeK] Idąc Twoim tokiem myślenia nie powinni zmieniać dropa z piratów bo za to nie fair względem innych graczy.

Sasza wbił 14mld expa w 16dni na rooku, to dlatego inny mają się męczyć w wbiciem poziomów z 10x niższą prędkością niż on?

[KaZeK] Z tym expem macie się ZA DOBRZE a ma być DOBRZE.

Sasza
25-05-2015, 21:04
Chcecie rozjebać serwer do końca to spoko, róbcie co chcecie. Wam odpowiada wbijanie po 10-15 lvli dziennie, lootanie z faraonów i antycznych potworów najlepsze przedmioty typu demon armor, demon legs, rook bootsy, royal fanfare i nie tylko, spoko.
Chcecie niedługo same 1000-2000 poziomy na Rookgardzie, wasza sprawa.

Squidowi to odpowiada, chce najwyraźniej najebać wszystkiego na Rookgard jak najwięcej (nie wiem czemu Wy nie widzicie tu problemu), więc niech zostanie jak jest.

Ja się już nie mieszam, róbcie co chcecie. Pozdrawiam i czekam na 2000 poziomy na Rookgardzie.

@down
Nie wiem po co porównujesz oddawanie części demon seta do expa za faraony, serio nie wiem co to ma ze sobą wspólnego.
Jeżeli tego nie zmienisz, to nikt tego questa nie wykona na 100%, ponieważ nikt nie ma tyle xx setów.
A z pewnych źródeł wiem jak wygląda dojście do labiryntu i sam labirynt, więc powodzenia.. Rób co chcesz.

Squid
25-05-2015, 22:05
Chcecie rozjebać serwer do końca to spoko, róbcie co chcecie. Wam odpowiada wbijanie po 10-15 lvli dziennie, lootanie z faraonów i antycznych potworów najlepsze przedmioty typu demon armor, demon legs, rook bootsy, royal fanfare i nie tylko, spoko.
Chcecie niedługo same 1000-2000 poziomy na Rookgardzie, wasza sprawa.

Squidowi to odpowiada, chce najwyraźniej najebać wszystkiego na Rookgard jak najwięcej (nie wiem czemu Wy nie widzicie tu problemu), więc niech zostanie jak jest.

Ja się już nie mieszam, róbcie co chcecie. Pozdrawiam i czekam na 2000 poziomy na Rookgardzie.
Dopiero żeś płakał, że trzeba oddać część demon setu za każde wejście - przypadek? Nie sądzę.

Może i wbijają nieco za szybko te poziomy ale jest to również spowodowane zwiększonym czasem online ;) Przed upem mało kto expił, ewentualnie siedział w trainerze - w większości przypadków wbijali tylko wpisać !speed. A teraz? ;>
Ostatni miesiąc, kilku przykładowych graczy:
171h 0min
276h 0min -- maniak co nie?
142h 0min
133h 55min
147h 40min

No i Ty w ciągu 2 tygodni: 113h 0min (*2 to będzie 226h) :D

Zarexoholik?
25-05-2015, 23:30
Sam sobie odpowiedziałeś.

to jedynie wyspa dla poczatkujacych

Wszystko mają ułatwione, bo nie poradziliby sobie na mainie. A tak mogą się cieszyć grą na rooku ze wszystkimi ułatwieniami. Coś w stylu porównania gry w Fifę na amatorze, a zawodowcu.