View Full Version : Konto steam!
Siema, czy bez problemu można kupić konto steam (przez allegro) i czy nie będzie z tym kłopotów? Bo nie chcę jak kupie w ciemno żeby ktoś je odzyskał ;p Ponoć jest takie coś jak odzyskiwanie konta i było, że klient sprzedał konto drugi kupił i ten pierwszy odzyskał bez problemu.
Najlepiej jak kupisz od razu z hasłem do maila, na którym zarejestrowany jest steam. Jest opcja odzyskiwania konta, ale jest też opcja zmiany maila.
Z tym, że niestety jak zmienia się maila to trzeba przepisać kod, który wysyłany jest na starego maila. :/
Kupuje z emailem, więc chyba problemu nie będzie, gościu ma same pozytywy (93 na allegro) chyba pewnie wezmę. Dzięki za rade.
@Palladino
A jak on odzyska a ja udowodnię, że to moje konto to co wtedy?
Palldino
09-06-2015, 20:25
odzyskac rowniez mozna posiadajac klucz aktywowanej gry na tym steam takze nie polecam :)
pewnie odczeka jakis czas i odzyska konto chyba ze trafisz na normalnego osobnika co jest watpliwe.
Owszem, można odzyskać standardowo po kluczu aktywacyjnym, ale wtedy przychodzi potwierdzenie na maila. To można stosować w przypadku jak nie pamiętamy loginu oraz hasła, ale znamy maila.
Ale jest też opcja wysłania supportu do VALVE... Wystarczy, że opisze sytuacje, że konto zostało skradzione i niestety znając pierwotnego maila, login i klucz aktywacyjny jakiejkolwiek gry otrzyma pomoc w odzyskaniu go. Więc chyba nie polecam kupna na allegro:D
Jak Cie interesuje jakaś gra to chyba lepiej ją kupić chociażby na allegro i założyć własne konto steam.
@Viki
Tylko, że on mi zaoferował dobrą ofertę gry warte ponad 500zł same kulty gta 5, wiesiek 3, cs go itp za konto w głupiej grze które jest też trochę warte ;p
I właśnie dlatego bym się zastanowiła czy faktycznie chce to sprzedać, mimo iż to dla niego niekorzystne :) czy chce Cie oszukać i za chwilę odzyskać konto.
Ale wybór należy do Ciebie :p
A Ty w razie co byłbyś w stanie odzyskać swoje konto w tej "glupiej grze" nawet jak on by pozmieniał hasła, maile?
Ta głupia gra to "APO" XD
Wątpię chyba żebym nagrał cały filmik z wymiany i jak by on sobie "ODZYSKAŁ" konto to bym musiał pisać do allegro, do administracji apo (która i tak nic nie robi) napisałem do Yagamiego żeby zbanował typka a ten napisał mi, że niepoprawne zgłoszenie itp i nie chce go zbanować a wrzuciłem cały filmik. Więc chyba raczej nie będę miał na co liczyć jeśli mnie oszuka :P Szanse 50/50 więc muszę się zastanowić. Jedni piszą, że nie ma się czego obawiać a drudzy, że może mnie haknąć, nie wiem czy się zamieniać czy nie mam pewne obawy ;p
@zii
ja to pewnie bym zaraz zmienił passy na konto XD
zii_twardziel
10-06-2015, 21:37
Nie zamieniaj się, sam dobrze wiesz po sobie jacy są ludzie na apo. Postaw się na jego sytuacji, zapewne usiłowałbyś odzyskać konto po pewnym czasie.
:cool:
Tym bardziej nie wierzyłabym, że da Ci konto STEAM z takimi grami jak GTA V... :D
Ale ten klient wystawił je na allegro normalnie na sprzedaż za 350zł.
mojemu ziomowki od 5 lat nie doszlo eheh
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.