Zaloguj się

View Full Version : Nostromo - że co proszę?

KaZeK
19-07-2015, 14:32
Witam

Chciałbym w tym temacie złożyć swoje 'oficjalnie' zażenowanie tym Tutorem. Nie wiem skąd Mortiis go wytrzasnął ale rekrutując kogoś na stanowisko Tutora powinno brać się osobę, która ma jakiekolwiek pojęcie o grze a z tego co zauważyłem to Nostromo ma jedynie pojęcie jak dać komuś mute za napisanie słowa 'kur wa'.
Wczoraj zapytałem go o dwie proste rzeczy, to odpisał mi po 15 minutach że mam to w poradnikach na forum! Wait! Nie ma poradnika na Ots Quest 2!:D
Ogólny czas online tego koleżki to... żenująco mało. Do tego nie napisał ani jednego zgłoszenia raportując kogoś na bana. Wybaczcie ale moim zdaniem taka osoba nie powinna być w ogóle brana pod uwagę na pozycje Tutora. Nie dość że Yagami radzi sobie bardzo dobrze, to taki Tutor tylko zawadza swoim nieróbstwem.

Niech się jasno określi - przyjął pozycje i wywiązuje się ze swoich obowiązków albo rezygnuje bo nie ma na to czasu.

Dziękuję za uwagę.

Tabula Rasa
19-07-2015, 15:01
Dajcie mi tutora bedzie dobrze XDDD.

Serio mi ten Nostromo wyjebal mute za to ze napisalem do alfonsa jebac cie XD Moglby sie troche ogarnac a nie popisywac sie swoja pozycja XD

Na chuj mu ten tutor jak on nic nie wie o serwerze, podszkolic go trzeba XD

Axelo .
19-07-2015, 15:34
Niestety to prawda, nowy tutor potrafi nas zaskoczyć z dnia na dzień swoim brakiem jakiegokolwiek pojęcia o sprawowanej pozycji!

Co do nazi tutorowania na game chacie

http://treasure.diylol.com/uploads/post/image/421468/resized_jesus-says-meme-generator-jesus-says-this-message-is-approved-965939.jpg

Nunak
19-07-2015, 17:46
Dużo słyszałem o nowym tutorze, mute za każde przekleństwo....
Gdyby to był rok 2010 to możliwe, że starałbym się o pozycję tutora, a teraz to już nie ma sensu. Administracja powinna zastanowić się nad niektórymi osobami, bo z tego co mi wiadomo to dawniej nie było aż tylu osób w ekipie, a serwer stał na "mocnych nogach"

Inodruid
19-07-2015, 21:42
Mad Druidek to bardzo dobry tutor, pomocny, wiedzę o tym otsie ma w małym palcu.Jest to bardzo znany gracz i szanowany więc dlaczego jako tutor miałby mieć taką złą opinię :D

OldNoe
19-07-2015, 22:33
wg mnie to bana na forum i w grze powinna dostac osoba z zalowego "teamu apo" ktora ujawnila sprawdzajac Ip forum gry i z tego co slyszalem gg nowego tutora.

[KaZeK] Nikt nie wiedział kto to Nostromo, sam zaliczył wtopę odpisując z Mad Druidka zamiast Nostromo :>

@kazek
grasz 4klvlem powinienes wiedziec wszystko o tej grze otsach itd.. wiec nie pierd. glupot a po 2gie
GM/Tutor nie zajmuje się teleportami, pomocą w 'questach', czy tworzeniem przedmiotów.

[KaZeK]Owszem, nie pomaga w Questach, tylko źle zrozumiałeś ten punkt :) Gram 4236 elitarny rycerzem bo został mi 'wypożyczony' ale czy to jest argumentem do tego, że powinienem wszystko wiedzieć? Człowieku osoba która zgłasza swoją kandydaturę na konkretne stanowisko powinna mieć jako tako pojęcie o grze, tak? Branie osoby, której pojęcie to jest równe zeru mija się z celem..

nie podoba sie wam to co tu robicie?> wy.....c proste

[KaZeK] raczej kto NIC nie robi powinien to zrobić ;)

Tabula Rasa
19-07-2015, 22:38
wg mnie to bana na forum i w grze powinna dostac osoba z zalowego "teamu apo" ktora ujawnila sprawdzajac Ip forum gry i z tego co slyszalem gg nowego tutora.

@kazek
grasz 4klvlem powinienes wiedziec wszystko o tej grze otsach itd.. wiec nie pierd. glupot a po 2gie
GM/Tutor nie zajmuje się teleportami, pomocą w 'questach', czy tworzeniem przedmiotów.

nie podoba sie wam to co tu robicie?> wy.....c proste

Chłopie ale tutor jest od pomocy w grze, on nie dostał za ładne oczy tej pozycji.

Hokage
20-07-2015, 10:22
kiedyś pytałem yagamiego o questa to napisał, że on nie może pomagać etc więc wiesz. Eklerk nic nie wiedział i jakoś był. z biegiem czasu się ''podszkoli' :D

[KaZeK] Eklerq miał jako tako pojęcie o grze, Nostro nie wie kompletnie NIC! Tu jest ta różnica. Z Yagamim się nie wypowiadam, bo wprowadzasz w tym momencie w błąd :)

o nim się nie wypowiadaj bo po co. siedzisz z nim ciągle na ts i wszystko Ci mówi. Dlatego jest bardzo dobrym gamemasterem nie?;]

[KaZeK] Jest dobry bo dobrze wywiązuje się ze swoich obowiązków. Logiczne jest to, że Ty, jako gracz który nagminnie łamie regulamin i dostaje bany od tego Mistrza Gry, będziesz negatywnie wypowiadał się co do jego osoby. Poza tym, jako osoby będące w Ekipie, obowiązuje nas tajemnica 'zawodowa' więc nic nie wychodzi poza nasze kręgi, My takiej tajemnicy potrafimy dotrzymać.

Sam łamiesz regulamin razem z flacem więc chyba nie powinieneś komuś tego wypominać typie. Macie tajemnice o których gadacie na vt ale na pewno nie gadacie tam tylko we dwóch

[KaZeK] Jakieś dowody na to że łamiemy regulamin?:> Wprowadzanie ludzi w błąd jest odpowiedni sposób nagradzane :) Jeżeli chodzi o to, że nie siedzimy sami, to jeżeli jest taka potrzeba, porozmawiać na temat 'APO' mamy osobny kanał na to ;)
http://screenshu.com/static/uploads/temporary/2a/fs/cp/gv1gt6.jpg

#edit
zastanawia mnie o czym wy macie gadać na temat apo jak ty jesteś w ekipie forum a on w grze

[KaZeK] Ekipa to Ekipa ;)

drako12
21-07-2015, 00:48
czyżby kazek dostał muta na karmie i już plącz ? i skąd wiesz ze nie napisał żadnego reporta na bana, skoro on jest tutorem a ty moderatorem na 4um? troche dziwne "jesli jest inaczej to niech mnie ktos poprawi" jest nowym tutorem i stara się pokazać ze coś robi na tym serwerze jak dla mnie na + tylko pewnych rzeczy jeszcze nie rozumie

[KaZeK] Nie, nie dostałem :( Skąd wiem? Wszystkich postów ma zero a z tego co mi wiadomo, włączony jest tam licznik więc jakieś powinien mieć?:) Nawet nie ma swojego tematu napisanego (logiczne skoro ma 0 postów XD). Jestem SUPER Moderatorem, nie Moderatorem. Jakby się starał to przekroczyłby 24 godziny online w ciągu miesiąca.. A na to się nie zapowiada :P

#up

Widze ze pięknie wybrnołes z sytuacji moje gratulacje XD

[KaZeK] Dziękuję!:)

#edit

Az sobie przypomniałem jak mnie crayon zmutował na 30min za to ze spamowałem w temple ze coś kupie xDDDDD

[KaZeK] No właśnie, 'SPAMOWAŁEM'. Wszystko jasne ;)

#up

z tego co mi wiadome to jest system anty spamowy czyż nie? wiec nie miał prawa mnie zmutować jeśli kogoś nie obrażałem itp

[KaZeK] Miał takie prawo.

Tabula Rasa
21-07-2015, 08:54
Niema co, niech zostanie w tej ekipie nauczy się z czasem. Dogadać się z nim idzie ale za dużo to on nie wie ;c

[KaZeK] Nikt nie chce nikogo wyrzucać, chodzi o to, żeby się określił czy ma zamiar poświęcać czasu na grę czy ma na to totalnie wywalone.

Pall Fire
21-07-2015, 10:49
Nie oszukując się, mamy 2k15 coraz mniej osób gra w Tibie zwłaszcza na 7,6 co zresztą daje się odczuć. Wiec dawanie mute w tych czasach, za slowa typu k*rwa itp sa bez celu, do niczego to nie prowadzi. Nostro z czasem sam to zrozumie, teraz chce sie "wykazac" tylko pytanie czym ? xD

Inodruid
21-07-2015, 14:18
Niema co, niech zostanie w tej ekipie nauczy się z czasem. Dogadać się z nim idzie ale za dużo to on nie wie ;c

[KaZeK] Nikt nie chce nikogo wyrzucać, chodzi o to, żeby się określił czy ma zamiar poświęcać czasu na grę czy ma na to totalnie wywalone.

Nikt go nie ma zamiaru wywalać? To po co on tu? Nic nie robi, nic nie potrafi, po prostu to zwykły no name, czy on działa jakoś na rzecz serwera? NiE sondze (NO POZA KUPOWANIEM PACCA ZA ZL I SPRZEDAWANIU ZA KCC WESTA/MAD DRUIDEK) Rozumiem opłaca serwerownie kupując pacc ale nie ma żadnej wiedzy o APO? 1:1? Po co tu takie osoby... Gra tu 30 osób jest xxx osób z pozycją a najbardziej aktywnych ? Flacu i Sciex to chyba jedyni aktywni. Więc po co brac takie no name i trzymać go w ekipie jeśli i tak nic nie robi? Czy te 30 osob nie utrzyma serwera? Czy Mad druidek musi go opłacać? Hue Hue HUe

DO SPLAXA NIE USUWAJ TEGO POSTU I TAK KAZDY ZNA PRAWDE :)

@ ZOBACZYMY NA WOODSTOCKU CZY SIE SPRAWDZi

Mortiis
22-07-2015, 18:17
Nostromo został przyjęty na okres próbny jak się nie sprawdzi to podziękujemy mu za pomoc, jeżeli komuś się to nie podoba to proponuję użyć pewną maść na ból d**y

[KaZeK]to closed#
http://german.com.pl/allegro/mnbd/images/gorax_01.gif