View Full Version : Nowy Sprz?t
Dzisiaj otrzymałem wiadomość, ze nowy serwer (komputer) powinien być gotowy do poniedziałku.
Czy tak będzie w rzeczywistości? to sie okaże...
tymczasem zapraszam do pooglądania kolejnej prezentacji serwera APO:
Dopisek by Exod: Nie, nie chodzi o serwer 8.0. Mamy na myśli fizyczną maszynę, którą wymieniamy na mocniejszą, by przywrócić większy limit graczy.
<object height="350" width="425">
<embed src="http://www.youtube.com/v/33ErFFKjXXY" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" height="350" width="425"></object>
Ho ho ho ... No to może sobie pogram?
Mówiąc "Nowy serwer" masz na myśli APO 8.0? xD
P.S. Trochę słaba jakość prezentacji ... Gdyby jakość była dobra, to byłaby to chyba najlepsza prezentacja serwera.
@Edit
Ahh ... No to nie pogram. xD
o0 . Czy to ten serwer 8.0 ? Jeśli tak to super , Jestes Wielki Mortiis ;]
osz ty w morde :D
Teraz to ma byc mega najazd! Mortiisku obiecales! mam ss'a :D jak mowisz to na Gc!
Cielakfreestyler
19-09-2007, 17:58
Niestety jakość była maxymalna, Youtube chyba nie odczytuje tak wysokiej wydajności, lub nie wiem co sie dzieje :mad: . A co do Serwera to ten na 8.0 co miał być????
Citizen Knight II here
Na razie gram Cielakfreestyler
Preemorth
19-09-2007, 18:02
Mówiąc nowy serwer myśle, że Mortiisowi chodziło o postawienie tego serwera 7.6 na nowym komputerze, a nie że 8.0 wchodzi. Tak żeby liczbę max players można powiększyć, itp. Zresztą tylko tak przypuszczam, bo mogę się tylko domyślać;)
Jeśli chodzi o nowy sprzęt to fajnie ;P.
A co do prezentacji to zdecydowanie najlepsza jaką widziałem...
Szkoda że nicki postaci są pokazane, ale da się wytrzymać ;)
Mógłbyś napisać jakim robiłeś programem :D....
Dementis 2.0
19-09-2007, 18:34
No i fajnie że będzie nowy sprzęt. Może mniej lagów :rolleyes:. Prezentacja nie jest zła :). Ty kupujesz tylko proca czy coś więcej ...?
Pozdrawiam
Dementis
Yeahhhhhhhhhh nareście ile można było czekać... ale sie opłacało czyli ile teraz bedzie limit 500;600;700 a może 800 :O mażenie :P
Galileusz Prawdziwy
19-09-2007, 18:53
Fajnie może trochę płynniej będzie się grało :cool: Ja też uważam że Mortisowi chodzi o APO 7.6 a nie 8.0 :rolleyes:
Cielakfreestyler
19-09-2007, 19:00
Jeśli chodzi o nowy sprzęt to fajnie ;P.
A co do prezentacji to zdecydowanie najlepsza jaką widziałem...
Szkoda że nicki postaci są pokazane, ale da się wytrzymać ;)
Mógłbyś napisać jakim robiłeś programem :D....
Robiłem to w Sonic Fondury Vegas 4.0 :), a pomagał mi jedynie Jeriax i Assasin Knight
Smoczek Ziomek xD
19-09-2007, 19:01
No prezentacja servera super :D Jeszcze mógł byś napisać z pomocą jakich programów to robiłeś :rolleyes: A co do nowego sprzeętu to super :p Może max pleyers będzie nawet do 700 ;P A co do nowego servera też myślę, że Mortiisowi chodziło o przełożenie servera apo na nowego kompa ;)
Teraz pytanie do Mortiisa.
Możesz nam powiedzieć kiedy skończycie robić APO 8.0 bo już się nie mogę doczekać :D
Mortarius
19-09-2007, 19:23
Nie no...Mortiis przeszedłeś samego siebie oO tak dobrej prezentacji chyba jeszcze nie było,jest świetna :) Prezentacja catka była cienka :/ (nie chce cię obrażać catek :) )
@topic
Jeśli chodzi o serwa 8.0 to gites :p może wróce gdy ten serwer powstanie... :D Z niecierpliwością czekam na new serwa ! ;p
Macios Knight
19-09-2007, 19:54
nie moge sie doczekac to ma byc apo 8.0 czy nawy komp na 7.6 osobiscie wole 7.6 ma lepszy klmta i pracowalem nad postaicom tam...
alan na otsie
19-09-2007, 20:04
Lepszej wiadomoscie nie moglo byc...
Ale mam pytanie jak wszyscy.
Czy to bedzie serw 8.0 czy poprostu nowy komp pod 7.6? Bo nie wiem czy pacca kupowac na 7.6 :D
Mohammed
19-09-2007, 20:14
Nie widzicie ,że Mortiis napisał 'nowy server (komputer)' nauczcie się czytać ze zrozumieniem ludzie to będzie server na ,którym dalej będzie stał ten stary poczciwy 7.6 więc nie wiem czemu się tak podniecacie..
A co do prezentacji to jest denna podniecacie się teraz nią bo Mortiis ją dał w post ? a co było jak ,ktoś inny puszczał ją w eter ? poleciała fala krytyki..
mażenie
To chyba nie jest poprawnie napisane ... żal
A co do prezentacji to nawet spoko,tylko muza za ostra :D :D :D
Coś lżejszego następnym razem bym proponował :cool: :cool: :cool:
A co do tego nowego spprzętu to myśle że Mortiis postawi na nim naszą starą, Kochaną Armie 7.6 :) Mam nadzieje,wtedy więcej osób będzie mogło być online :)
Pzdr for ALL
@up muza jest git
chodzi o nowy komputer, procesor zmieniamy na E6850 z E6600
dokladamy 2x wiecej pamieci RAM.
zmieniamy dyski na 3x szybsze (zapis serwera powinien trwac duzo mniej ale to sie okaze)
limit osob powinien wrocic do normalnego stanu, a moze i wiecej bedzie moglo sie zalogowac...
APO 8.0 jest w produkcji i moze to potrwac jeszcze z 2-3 tygodnie, pozniej testy, a nastepnie oficjalne otwarcie.
Prezentacja ładna, muzyka jak najlepsza. [Może ktoś podać tytuł ? :p]
Nareszcie czynni gracze będą mogli sobie pośmigać. Może kiedyś znowu zacznę grać :)
Btw .. Jak powstanie 8.0 to chyba nie skasujecie 7.6 ? (=
Hmm... Prezentacja nawet nawet... daje 8/10 :eek:
@ a co do zmiany procesora to jest świetny pomysł :cool: :cool: :cool:
Troche glupio,ze robicie wiksza ilosc graczy bo sie APO lagguje przez ten program od botow :(
nie moglibyscie poprostu cos zrobic z laggami ?
Akananto
20-09-2007, 13:12
Nono.. Nieżle, ale szczerze to wolałym jakbyś otworzył servery pod inną gre typu L2 itd.. Też by się opłaciło .. A co do servera pod 8.0, proponowałem pomoc, nic za nią nie chciałem a wy odrazu bye.. NIe to nie.. 8.0 jest bardzo proste , wyrazne kody nie to co w 7.6 , wiecie ja ciągle mógłbym wam pomóc , każdy kod jaki sobie wymyślisz =d, co za to chce? Nic, dla mnie to przyjemność..Służe, pw.
@down
Ja mówiłem o c++, nie o prostych bzdetach, zresztą silnik napewno będzie na SQL, więc nie wiem czy byś co kolwiek Umiał.. =]
Dementis 2.0
20-09-2007, 14:43
Też mogę pomóc tzn. mogę robić potwory, pomóc w mapie i skryptach. Czysta przyjemność ;) Mam server po 8.0 i jeśli będziecie czegoś potrzebowali to piszcie. Oczywiście nie chcę nic w zamian.
Pozdrawiam
Dementis.
co do sprzetu to bardzo dobrze
co do prezentacji to jest beznadziejna za krotka za malo pokazane...
ta Czarnucha Lucka co trwa ok.8min jest lepsza
łee to mowcie odrazu bo jusz chcialem na serwie grac cala noc a tu wiadomosci ze za dwa tygdonie dopiero:(
Sajrus SS
20-09-2007, 20:01
Ja wole 7.6 ale jak bendzie 8.0 to bende lvl bil i bil az dobije do 10000000+
Norbixis
20-09-2007, 20:19
Wg mnie zmiana E6600 na E6850 nie ma sensu. SENSU ZADNEGO
Kreca sie podobnie. Na defaulcie E6850 jest troche lepszy.
Lepiej zebyscie kupili jakies chlodzenie na proca np Scythe Infinity i krecic tego E6600. Jestem tylko ciekawy ile teraz bedzie ramu, chociaz tu w zasadzie nie ma znaczenia ram. Jaka macie predkosc lacza??
A jesli zmeniacie dyski na 3x szybsze to jakie mieliscie wczesniej
Nie podkrecamy procesorow na serwerze.
ramu bedzie 4GB i ma on pewne znaczenie.
lacze bedzie takie jak obecnie na 7.6 czyli 6Mbit/s symetryczne z bezposrednim polaczeniem do najwiekszych polskich sieci.
co zapewnia w wiekszosci przypadkow pingi ponizej 20ms
obecnie jest dysk SATA 7200rpm teraz beda dwa RAPTORY 10000rpm w macierzy RAID 0
Dementis 2.0
20-09-2007, 21:20
Ile te dyski mają pamięci podręcznej (cache) ? Bo im jest jej więcej tym dysk przetwarza szybciej dane (szybsze save'y, clean'y itp). Ja mam u siebie 4gb i neta 6mb/s. Procek Intel Pentium D 3.2 GHz, dysk 80 Baracude (8mb cache ;<) ale zmieniam na 360 (16mb), płyta Gigabyte'a z chipsetem intela przystosowanym do overclocku. Ogólnie dobry, szybki i stabilny zestaw. Za wszystko (proc,ram,płyta i grafika) zapłaciłem 1400 zł. Grafika NVidia GeForce 8500GT 512mb.
@Nesill
Coś Ci słabo wychodzi to chwalenie się. Na pudelku z procka 'bo z niego zapewne czerpiesz dane o swoim super procesorze' pisze AMD ATHLON 4800+ i wiedz że to nie jest częstotliwość taktowania procesora :) A 'X2' nie znaczy że taktowanie jest liczone podwójnie :p Też tak na początku myślałem... kupię Intel Pentium D 3.2 to będę miał 6.4 bo dwurdzeniowy.. nah, 1.6 na rdzeń.
Pozdrawiam
Deme
HEhe chwalimy sie komputerami:D
MOże to nie perpetum mobile ale mam nawet dobrego:)
Procek: AMD Athlon 4.8 x2 (dwurdzeniowy)
Plyta: Nie pamietam nazwy a sprawdzać mi sie nie chce ale ma 4 wejscia pod Pamięci; 5x PCI i 2x AGP
Grafika: GALAXY 7900 GS 256 MB :) <normalnie kocham tą karte:P
Pamieci (RAM): 1GB Duo Kingston
Dysk: seagate 160 gb
A no i dzisiaj dostałem nowy moniotrek LG flatrona model L1952S
Bardzo fajny monitor i dośc tani w porównaniu z cenami w sklepach dałem 640zl:) z wysyłką.
Norbixis
20-09-2007, 23:16
Ja mam sprzecik dosyc mocny
E4300 1,8Ghz @3,0GHz Scythe Ninja
Gigabyte 965P S3
Galaxy GF 7900GS
2GB RAM Goodram 667
Tagan 480W
Seagate 300GB 16MB Cache
A do Mortiisa pytanko :
Czemu nie krecicie?
Crazy Banana
21-09-2007, 08:03
Po co wam takie kompy pod Tibię? :P Oczywiście wy acie prywatne życie i tylko na forum wchodzicie ale niektórzy... ja na starym kompie jak mój miał awarię grałem a on miał
procek: 0,4 ^^
ram: 32 (dokładana, było 16)
karta graficzna: chyba nie ma xF
dysk 10 gb i ogólnie włączała się 6x wolniej (jakieś 3 sek) a poza tym to działała ok...
jak macie rodzeństwo ale tolerancyjnych rodziców to możecie za 200 zł kupić kompa + resztę podłączyć sie do neta i grać :)
@Mortis i masz rację że nie podkręcasz :) mojemu koledze się komp spalił bo se podkręcał...
@Down z tym chyba nie ma chodziło o to że aż taka beznadziejna... tam nawet soldat nie pójdzie a koledze robił to informatyk być może idiota ale... kompa widziałem więc... ("spalony" nie chodzi mi o pożar ofc.)
Eee wy sie chwalicie ? To ja tez :D
Intel Core 2 Duo 2.4 GHZ x 2 co daje 4.8ghz
Ram : 2Gb DDR3
Karta Graf. : GeForce 8800 GTX 512 mb
Karta Dzwie. : Sound Max HD 7.1
System. : Win Vista Premium < lipa >
Neo Livebox < sux >
Dysk : 80 GB <starczy i tak mam tylko najwarzniejsze rzeczy i kilka gierek >
mozna by jeszcze wiele wymieniac ale mi sie nie chce :D
Dementis 2.0
21-09-2007, 12:56
@Crazy Banana
Widać że nic nie wiesz o kompach... Kartę graficzną mogłeś mieć zintegrowaną z płytą... i nie wszystkie oveclocki kończą się źle dla sprzętu (nie dla mojego) Ja potrafiłem z overclockować GeForce'a 2, tak że NFS Most Wanted chodziło na full ustawieniach. Miałem AMD Athlona 1.7 z oveclockowanego na 2.3. Acha nie pochwaliłem się zasilaczem ;d Tracer 550W. Trzyma wszystko. Może jakieś fotki swoich komputerów porobimy ? D:
@Down
To prawda. Jeśli procesor ma np. 3.2GHz to nie ma 6.4 tylko 1.6 na rdzeń.
Pzdr
Deme
Norbixis
21-09-2007, 13:11
Po co wam takie kompy pod Tibię? :P Oczywiście wy acie prywatne życie i tylko na forum wchodzicie ale niektórzy... ja na starym kompie jak mój miał awarię grałem a on miał
procek: 0,4 ^^
ram: 32 (dokładana, było 16)
karta graficzna: chyba nie ma xF
dysk 10 gb i ogólnie włączała się 6x wolniej (jakieś 3 sek) a poza tym to działała ok...
jak macie rodzeństwo ale tolerancyjnych rodziców to możecie za 200 zł kupić kompa + resztę podłączyć sie do neta i grać :)
@Mortis i masz rację że nie podkręcasz :) mojemu koledze się komp spalił bo se podkręcał...
Jak mogl spalic kompa podkrecajac?
Nie mozna spalic kompa podkrecajac go chyba ze sie zupelnie nie zna na OC
Jedyna mozliwoscia spalenia procesora i plyty glownej jest podniesienie napiecia do hmm jakichs 1,7-2V co jest idiotyzmem. Podnoszac samo FSB nie mozna spalic kompa
Komp nie słuzy mi tylko do tibii. Poza tym jesli nie kreca procow na APO to super robia zmieniajac E6600 na E6850. W tibii najwazniejszy procesor. A do Crazy Banana- nie wypowiadaj sie o komputerach jesli nic nie wiesz.
A JESZCZE JEDNO :
PRZY 2X RDZENIOWYCH PROCESORACH NIE SUMUJE SIE ILOSCI GHZ !!!!!!!!!!
jonywalker
22-09-2007, 20:04
Intel Core 2 Duo 2.4 GHZ x 2 co daje 4.8ghz
tego sie nie dodaje xd
to jest tak tibia pochłania cały 1 rdzeń czyli 2 masz wolny czyli ci kompa nie muli
prezentacja super mógłby mi ktoś podać tytuł tej piosenki??
II Anakin Sorx II
22-09-2007, 22:15
Super Extra bedzie niebedzie lagg bedzie wreszcie ograniczenie do 550 i mniejsze kolejki :))
Jak mogl spalic kompa podkrecajac?
Nie mozna spalic kompa podkrecajac go chyba ze sie zupelnie nie zna na OC
Jedyna mozliwoscia spalenia procesora i plyty glownej jest podniesienie napiecia do hmm jakichs 1,7-2V co jest idiotyzmem. Podnoszac samo FSB nie mozna spalic kompa
Komp nie słuzy mi tylko do tibii. Poza tym jesli nie kreca procow na APO to super robia zmieniajac E6600 na E6850. W tibii najwazniejszy procesor. A do Crazy Banana- nie wypowiadaj sie o komputerach jesli nic nie wiesz.
A JESZCZE JEDNO :
PRZY 2X RDZENIOWYCH PROCESORACH NIE SUMUJE SIE ILOSCI GHZ !!!!!!!!!!
Normalnie można spalić, nie trzeba podnosić napięcia aby procek albo chipset na płycie wystrzelił w powierzę.
Dam przykład gdy prawie sobie spaliłem kompa :
Dawno dawno temu, za siedmioma lasami i siedmioma górami. Dobra żart.
Kiedyś miałem
Intel Pentium III ~733MHz
Zmieniłem mu chłodzenie, na radiator z przystosowany do jakiegoś amd
Radiator był z 4x większy i w ogóle się nie grzał.
Postanowiłem sobie zmienić częstotliwość zegara, zmieniłem mnożnik, i z ~733MHz miałem ponad 1,4GHz
Skutkiem podkręcenia co było?
Nikt mi nie uwierzy...
Spaliła się grafa xD
Wymieniłem grafikę na nową i znów podkręciłem.
Tym razem do 1,2GHz i tak mi śmigał przez 2lata.
Pozdrawiam ;)
Wielki Mistrz Zakonu
23-09-2007, 11:13
To byl calkiem niezly pomysl Mortiis :D podoba mi sie. GOGOGO ARMIA 8.0!!! Chcialbym miec outfita eskimosa xD
Norbixis
23-09-2007, 16:24
Mortiisowi chodziło o to ze zmienia SPRZET. APO bedzie nadal na 7.6 i dobrze ze bedzie tak.
Crazy Banana
24-09-2007, 13:03
Czy to już? Macie sprzęt? kupiłem dzisiaj pacc ;) to za nowy sprzęt ;p Kolejki będą mniejsze ale ja będę mógł logować się od razu xF Mortiis podziwiam Cię jak wytrzymujesz to że ciągle piszą że to serv na 8.0 ja bym na capsie, na czerwono i wielkimi literami wyklną że to piszą ;) słabe nerwy mam -.-
@down właśnie off zobaczymy ;D
@koniec dnia i nic :/
@ileś tam down ;)
@up muza jest git
chodzi o nowy komputer, procesor zmieniamy na E6850 z E6600
dokladamy 2x wiecej pamieci RAM.
zmieniamy dyski na 3x szybsze (zapis serwera powinien trwac duzo mniej ale to sie okaze)
limit osob powinien wrocic do normalnego stanu, a moze i wiecej bedzie moglo sie zalogowac...
APO 8.0 jest w produkcji i moze to potrwac jeszcze z 2-3 tygodnie, pozniej testy, a nastepnie oficjalne otwarcie.
Na servie 7.6 będzie wszystko to samo xP a na 8.0 od nowa proste? czemu wy tego nigdy nie zrozumiecie?
Mortiis powiedz co sie dzieje? Jest poniedziałek a ilość osób sie niepowieksza i kompa chyba tez niewymieniles. Mój kumpel bedzie grał na Twoim OTSie jak bedzie więcej osob bo niechce mu sie czekac w kolejce. PACC pewnie kupi jak bedzie mial ok 50 lvl :)
... ze nowy serwer (komputer) powinien być gotowy do poniedziałku.
Minął już Poniedziałek i jak z nowym servem?? :rolleyes: :rolleyes:
Minął już Poniedziałek i jak z nowym servem?? :rolleyes: :rolleyes:
Podzielam zdanie kolegi.
Czekam i czekam i nic...
Może jakieś dokładniejsze info:confused:
Trzeba poczekac...
serwer sie instaluje, jak bedzie wszystko ok to jeszcze dzisiaj pewnie przeniesiemy wszystko na nowy serwer.
Hmm...
Jeżeli już bedzię ten server odpalany na nowym sprzęcie to gdześ ile będzie mogło ludzi grać?
HubixMasterDruid
25-09-2007, 15:53
@Mortiis
Chyba nie masz na mysli res charow?:(
I jak bedziesz robic pod 8.0 to prosze zostaw 7.6 bo wiesz jak sie wkurzy neko sarumar assasin jak zmienisz na 8.0(tez sie wkurze)?A tamci chca 8.0 bo nawet 100lvla nie maja i paca nie maja nooby (juz wiecie jakie...)
Wiec pls zostaw 7.6 jak zrobisz 8.0 PLZ
PLZ
PLZ
PLZ
PLZ
PLZ
A mozesz powiedziec cos wiecej od dynach technicznych w tym serwerze?? :]
Pietrass
25-09-2007, 15:56
No teraz na takim sprzecie i taka predkoscia neta to lagi powiny ustapic to barrdzo dobrze ze apo sie rozwija pozdro dla forowiczow:)
czy mógłbys powiedzieć kiedy ruszy apo 8.00 i jaki bedzie limyt graczy na apo 7.6 po wgraniu nowego serwera???
@edit
ale chodzi mi czy bedzie powiekszony limit na armi 7.6 czy dalej bedzie limit 400graczy i kolejki 300+
czy mógłbys powiedzieć kiedy ruszy apo 8.00 i jaki bedzie limyt graczy na apo 7.6 po wgraniu nowego serwera???
Mortiis napisał przecież że jeszcze z 2-3 tygodnie roboty z tym 8.0, a limit graczy to sie dowiesz kiedy bedzie nowy serw
Pozdro
jonywalker
25-09-2007, 19:16
@Mortiis
Chyba nie masz na mysli res charow?:(
I jak bedziesz robic pod 8.0 to prosze zostaw 7.6 bo wiesz jak sie wkurzy neko sarumar assasin jak zmienisz na 8.0(tez sie wkurze)?A tamci chca 8.0 bo nawet 100lvla nie maja i paca nie maja nooby (juz wiecie jakie...)
Wiec pls zostaw 7.6 jak zrobisz 8.0 PLZ
PLZ
PLZ
PLZ
PLZ
PLZ
lol resetu charów nie będzie
Mortiis mówił że Przeniasą wszystko na server
i pytanko do prezentacji
mogłby ktoś mi dać tytuł tej piosenki??
BaXiCzEk
25-09-2007, 20:20
Jezu wy nie rozumiecie nic...!
Mortiis jak zrobi serwer pod tibie 8.0 to beda new hary...
A 7.6 zostaje kminicie czy nie?
Czyli beda 2 serwery !
paulinka kiss
25-09-2007, 20:43
I jak się czuje nowy sprzęcik. Miał być w PN> Mamy Wtorek. Wiadomo coś na ten temat!!:confused:
pewnie sie jeszcze instaluje xD a tak powaznie to napewno nas mortiis poinformuje na stronce takze nie pytajcie tyle bo napisal ze moze jeszcze dzis a jak nie to jutro :)
Macios Knight
26-09-2007, 13:50
lolk?? mamy środe i co sprzętu nowgo nie ma prosze bardzo 400/400 my mu kase na pacc dajemy a on servera nie zmieni????????????!!!!!!!!!!!!!!!
Jacke chan
26-09-2007, 15:34
@up
Niemoge się doczekać zmiany bo nielubie czekać jestem niecierpliwym chlopcem:D
A zresztoł chyba nikt nie lubi czekać xD
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.