Zaloguj się

View Full Version : [ROOK] - Artefakty

Roux
07-10-2015, 16:40
Witam.
Ostatniego czasu coś się dzieje na rooku - Ilość graczy zniewala (gra dziennie po 25 os z rooka), ale jak widać jedna osoba przechodzi bunt i przez niego owe artefakty oraz bossy zostały ukrócone, coś nie tak się dzieje ze przez jednego gracza (nie trzeba nadmieniać jakiego) zachodzą zmiany.

Po 1. - nie było newsa / informacji ze nadchodzi jakakolwiek zmiana.- wielu graczy nie kryje oburzenia.
Po 2. - czemu wszystko jest robione pod jednego gracza ?

Jeśli ucinacie rookera - BOSSY/ARTEFAKTY -, chcielibyśmy aby z http://images.tibia.pl/static/monsters/demon.gifAntic Demon znikły:
- Demon helmet http://images.tibia.pl/static/items/helm/50.gif
- Demon Armor http://images.tibia.pl/static/items/armor/19.gif
- Demon Legs http://images.tibia.pl/static/items/legs/27.gif

Czekam na odpowiedz ze strony administracji oraz zbędne komentarze są niepotrzebne

P.S - zaraz pojawi się wiele komentów ze rook jest jak main.
Ktoś kto nie ma bladego pojęcia niech się nie wypowiada - Pozdrawiam.

[Splaxor] Dodałem sondę, ale niech temat zostanie w opinie i krytyka.

`Rapi
07-10-2015, 16:44
Co do samego wyrzucenia z loota demon seta to oczywiście na tak, a jeżeli chodzi o artefakty to teraz polowa grajacych na rooku pewnie odejdzie, także dobrych ruch administracjo, niech sasha was dalej ustawia po kątach:cool:

Nie zapomnijcie że kiedy jeszcze owy płaczek mógł chodzić na bossy problemu nie było, a teraz jak się go nie wpuszcza to płacz:confused:

Sasha Rookslayer
07-10-2015, 16:51
Chłopie, za dobrze mieliście z tymi arenami/ bossami. Skończył się darmowy exp i już zaczyna się płacz? Hahhaha!
Przypominam, że kiedyś tego nie było i ludzie normalnie zdobywali punkty doświadczenia na normalnych potworach.

Codzienne chodzenie na bossy, zdobywanie darmowego expa na xx postaciach (wbijanie po 10-20 poziomów), zdobywania darmowego loota poprzez kliknięcie TYLKO W CIAŁO POTWORA było przesadzone. Powinniście mieć to na uwadze, że kiedyś się to zmieni, bo się zaczynał robił już OrshOTS.

Liczba osób grających na Rook jest dalej taka sama, więc proszę nie wprowadzać ludzi, a w tym Ekipy APO w błąd. :rolleyes:

News zapewne z ową zmianą będzie, kiedy? Pewnie w czasie wprowadzania większej aktualizacji. Po drugie, skąd wiesz że loot z Ancient Demonów nie uległ zmianie? Po trzecie, demon helmet nie wypada z Ancient Demonów.

Po czwarte, każdy z Administracji był za zmianą tego. :)
Otwórzcie oczy, że Rookgard nie wiąże się tylko wokół Antycznego Miasta. :)
Dosyć darmowego expa, pozdrawiam! :)

@down

#Tai
Ja żadnego wpływu nie mam na nikogo. Po prostu otworzyłem komuś oczy.

#Mti
Tak, pisze o darmowym expie/ lootcie. Zmiana częstotliwości wypadania artefaktów równa się z mniejszym zdobywaniem DARMOWEGO EXPA oraz PRZESADZONEGO LOOTA - rozumiesz? :) Co spowodowało taki nie ogar? Spowodowało to, że prawie nikt (pisze tu o głównym osobach Ekipy) o tak ABSURDALNYM pomyśle nie wiedział, jakim jest DARMOWY ŚMIESZNY EXP. Gdyby wiedzieli o tym, na pewno zmieniliby to na początku. :)
Jak było z Piratami? Również spadało sporo kasy/ loota i po jakimś czasie to zmienili.

#wicu
Mniej wbiłem na tych arenach niż Wy (nie wspomnę ostatnich dni, jak siedzieliście po ponad 10 godzin i wbijaliście po 10-20 poziomów XD), więc nie rozumiem płaczu. Wejdź w mój life i przeglądaj sobie strony po kolei, a w tym statystyki. Zobacz jakie poziomy kiedyś były, a jakie są aktualnie. Zobacz jak mnie nadgonili przez te areny, a jak było wcześniej. Zobacz co się wyprawiało jak byłem na teście, a zobacz teraz. :) PS. Nie wiesz co się dzieje, a się wypowiadasz, gz. :)

Tai
07-10-2015, 16:52
Dlaczego mniejszość podejmuje decyzję? Dlaczego jeden gracz ma taki wpływ na administracje. Jak teraz chodzić na bossy, jak artefakty dropia tak rzadko. Nie widzę dalszego sensu siedzenia w antycznym mieście.

Mti Rookstayer
07-10-2015, 17:01
KRETYŃSTWO - Sasha pisze o darmowym expie/loocie, które nie zostały zmienione, a zmieniona została jedynie częstostliwość wypadania artefaktów, potrzebnych do wykonania misji, HAHAHA.
Jeśli się mylę, to wybaczcie i proszę mnie naprostować, bo od razu po update lootnąłem Royal Fanfare, a nie widzę, żeby expa przybywało mniej, NO PRZEPRASAM BARDZO ALE KOMUŚ SIĘ TU POMYLIŁO.

Co do ogółu, napisałem Skargę w odpowiednim dziale, bo to tam chciałbym się dowiedzieć, co spowodowało taki nieogar, ale mówiąc publicznie mogę tylko wyśmiać całe to zamieszanie.

Squid wprowadza update -> płacz o expa/loota -> brak zmian -> Sasha nie chodzi na bossy i płacze o expa/loota -> zmiany ograniczające misje O.O

To teraz wejście do labiryntu niech kosztuje jakiegoś Demon Shielda, czy coś, żeby sobie nasz TOP 1 mógł wykonać, a dla reszty graczy można wyrzucić do kosza całą tą wyspę? Tak to widzę.

#Sasha
Ty ciągle płaczesz o DARMOWY EXP / PRZESADZONEGO LOOTA. Nie ogarniasz tego, że zmiana tego byłaby dobrym pomysłem, ale nie w taki sposób jaki to zrobili?! Najprościej - a zmniejszmy częstotliwość wypadania artków, zamiast się męczyć w poprawianie tego i tego. Ja się ciebie pytam, co ma EXP i LOOT do labiryntu? Co ma EXP i LOOT do misji na ihy? Mamy październik i z tym wszystkim nikt dalej niczego nie wykonał, więc zmiana taka jaka nastąpiła była jednym z gorszych pomysłów.
Ja to piszę w krytyce o zmianie, a nie do ciebie, bo ty tego nie zrozumiesz płacząc o te levele xD

wicu
07-10-2015, 17:35
Sasha, wbijałeś ponad 500,000,000 expa w 5-6h na tych potworach, a jak odszedłeś, to już zmienili loot. Czemu ktoś teraz ma poświęcać 25-30h na wbicie tylu samo expa, co ty mogłeś w 5-6h... TO JEST SPRAWIEDLIWE?

Na miejscu graczy Rookgard zrobiłbym sobie przerwę od tego OTS. Przejrzyjcie na oczy :cool:

Splaxor
07-10-2015, 17:52
Przypominam, że kiedyś tego nie było i ludzie normalnie zdobywali punkty doświadczenia na normalnych potworach.

Ja natomiast przypominam, że kiedyś nie było UW, shaman setów, perfect amuletów, speedów i ludzie normalnie zdobywali punkty doświadczenia na normalnym magic secie. Sasha taki argument jaki przedstawiłeś nie jest argumentem. Z tego wynika, że nie powinni nic dodawać bo "kiedyś expili inaczej"...

@topic
Dla mnie śmieszne jest to, że od wprowadzenia tych aren minęło bardzo dużo czasu, a dopiero teraz coś z tym zrobili. Tutaj takie pytanie do ekipy. Jak wy testujecie te update'y, gdy dopiero po kilku miesiącach zrozumieliście, że przesadziliście? Otwarcie trzeba napisać, że popierdolone jest, że na main dropi się o wiele tańsze itemy niż na rook. Już wyjaśniam o co mi chodzi.

Na main najdroższym itemem co leci z mobka to spy report (dzięki KaZeK za info) wart 170-180 kcc i dropi bardzo rzadko, a na rooku to wypada demon set. Demon legsy 120 sc rook co w przeliczeniu (1-20) daje nam jakieś 240 kcc main, demon armor podobnie. Gdzie tu jest logika?

Sasha i inni gracze sobie nadropili tych items oraz wbili dużo lvli na arenach, a teraz wielkie zmiany. Ekipo zmiany jak najbardziej na plus, ale o kilka miesięcy za późno...

Ebooo
07-10-2015, 18:06
Mi to Lotto czy usuną Demon seta czy nie tak nigdy nic nie lotnełem z tych itemek. Tylko jak mają wyjść zmiany z labiryntem że będzie oddawać się coś innego to chce zwrot :
2 x D armor
1 x D legs

Co żeby tam wejść wydałem na swój koszt oczywiście nie tylko ja ....

Mam nadzieję że kiedyś tak będzie ze sasha sam zostanie na wyspie początkujących bo chce do tego doprowadzić ....

Nie powiem ekipa ostatnio dużo robi nawęd dużo ale na SASHY żądanie kim on kur.... jest ?????

Jest jeszcze jedna opcja zrobić cofkę na rooku usunąć wyspę wprowadzić ją od nowa i się modlić żeby wam gracze wybaczyli.
Opcje Cofki
Sasha Delet tak jak było < NIE TEST SERWER > nawęd przy takiej cofce 50% + graczy będzie zadowolona że sasha DELET .

Gwnstopro v.169
07-10-2015, 18:19
Dokładnie jak Splaxor, sasha nalocił d setów i nic z tym nie zrobiliście. Od jakiegoś czasu wróciło sporo osób, latamy na bossy w około 15 typa oczywiscie bez sashy, którego bardzo to bolało XDD Widać płacz michała wzieliście pod uwage. Jeżeli z bossów nie będą lecieć wandy a patrząc jak one lecą z potworów, to ta wyspa za pare dni pójdzie w nieznane. Tyle z mojej strony. Pozdrawiam serdecznie mądrą administracje.

Afroman
07-10-2015, 18:21
I tu właśnie wyszło, że nie Administracja ma władze nad serwerem, a zwykły "No-life" płaczek, że ktoś może mieć więcej od niego..swoje lvl'e wbił na bosach, swoje zarobił, a teraz reszcie odbierają to wszystko, po to by jeden nie miał czasem gorzej od innych ;/ porażka... Jasne, że jestem za usunięciem tych itemów z moba.

Sasha Rookslayer
07-10-2015, 18:22
Jeżeli Was to tak boli to można przywrócić artefakty do bossów, ale całkowicie usunąć EXPA za KLIKNIĘCIE w ciało oraz te lepsze itemy z anni II, których w ogóle nie powinno być w loocie.

Wspominacie o tych demon setach tak bardzo, a czemu nie napiszecie ile nalootał ich słynny Man Rookgard? :D
Zresztą - pisałem do Squida nie raz, aby usunął tego demon arma oraz demon legs, ale napisał, że tego nie zrobi, że są to przedmioty potrzebne do misji i ma być jak jest - więc proszę nie płakać do mnie albo do kogoś innego, a do samego Squida, który testował i robił wszystko sam. :)

Tu chodzi o to, aby nie wypadały same NAJLEPSZE PRZEDMIOTY oraz aby NIE BYŁO DARMOWEGO expa. Resztę Wy sobie ładnie wmawiacie. :)
Śmiechłem.

Chyba nie chcecie za pół roku samych 2000 poziomów na Rookgardzie?

: )

@down
Dlaczego wszystko ma być robione pod moją osobę? Nie rozumiem tego, wytłumacz mi ktoś.
Ja wiem, że nie ja decyduje. Ja zarzuciłem po prostu propozycje.

Pushejro
07-10-2015, 18:44
Nie rozumiem jednej rzeczy, a mianowicie dlaczego zawsze na rook'u wszystko jest ustawiane pod Sashe, chodził bił te bosy od samego początku od póki mógł je bić, teraz nie może z wiadomych przyczyn i nagle buum jakieś zmiany zachodzą w grze, dlaczego? Dlatego że sasha nie może wchodzić i bić bosów, bo jest nie wpuszczany? Dlaczego zmieniacie cokolwiek po tak długim czasie gdy 70% osób grających na wyspie dla początkujących już się dorobiło, lvl powbijało?

Sasha nie jest kimś ważnym, bez niego też ten server pociągnie, ludzie nie odejdą jak nie będziecie robić tak jak chce ten koleś, wręcz przeciwnie ludzie odejdą jeśli będziecie zmieniać i układać wszystko pod niego...

#
Tak, jestem za usunięciem demon seta z antycznych demonów.

@up
Nie ty decydujesz co będzie skąd usuwane i co będzie dawało expa, widzę że za bardzo się rozpędziłeś, pozdrawiam.

Babus
07-10-2015, 18:44
Nie ogarniasz tego, że zmiana tego byłaby dobrym pomysłem, ale nie w taki sposób jaki to zrobili?! Najprościej - a zmniejszmy częstotliwość wypadania artków, zamiast się męczyć w poprawianie tego i tego.
Skoro szanowna administracja nie jest w stanie zrobić tak błahej, prostej rzeczy jaką jest rook-chat (który dużo ludzi chciało) to gdzie im do zmiany expa/loota. A to, że się gracze
(delikatnie mówiąc) zdenerwują.. Eh, no cóż, ostatnio trochę za dużo osób online.. :D

Mortiis
07-10-2015, 19:05
temat do zamkniecia poniewaz wypadanie dsetu zostalo dawno zmniejszone, a wczoraj skasowane calkiem, na stronie nie ma aktualnych informacji.

[KaZeK] się robi Kapitanie!