Zaloguj się

View Full Version : Zmiany

Rinson
07-10-2015, 20:17
Witam!
W dzisiejszym newsie chciałbym rozwiać wszelkie wątpliwości i spekulacje co do wczorajszych zmian.

Pierwszą podstawową zmianą jest sprawa wylogowań na arenach. Od wczorajszego wieczora wylogowanie się na arenie bossów w Antic City powoduje przeniesienie do "świątyni" Antic.
Drugą sprawą jest usunięcie z loota na Rooku części demon seta.
Trzecią (chyba istotną dla Rookslayerów) kwestią jest to, że postanowiliśmy w ramach pewnej "rekompensaty" zwiększyć dwukrotnie częstotliwość wypadania artefaktów z potworów.
Ostatnią zmianą co do Antic City jaką wprowadziliśmy to całkowite usunięcie z loota (bossów oczywiście) artefaktów. W zamian za to patrz punkt wyżej.

Dodatkowo w dniu dzisiejszym zaktualizowana została zakładka "Czary" na stronie APO dla wszystkich profesji. Jest to prawdopodobnie początek aktualizacji strony APO. Niebawem planowane są kolejne aktualizacje poszczególnych zakładek strony, będziecie o tym informowani w kolejnych newsach :)
Pozdrawiamy!
APO Team.

Xienus o.O
07-10-2015, 20:39
to możecie jeszcze usunąć z lota Cave Skieletonow na stronie golden bolta który i tak nie leci.

#Yagami
Leci leci.

Redbull
07-10-2015, 20:39
teraz mysle , ze powinniscie zmienic coz z questem , gdzie trzeba bylo oddawac czesci demon seta

no jak wiadomo sasha sie wzbogacil na loceniu demon setow ... szkdoa ze na main nie spadaly uw itd

Mixi
07-10-2015, 20:46
Trochę to niesprawiedliwe, bo przez dłuższy czas ludzie najebali tam kabony, a teraz gdybym chciał się tak wzbogacić muszę zapierdalać 3-4x dłużej na innych mobach.

Sasha Rookslayer
07-10-2015, 21:01
Bardzo dobre zmiany, lecz późno trochę. :)

Co do antycznej wyspy, czekam jeszcze aż usuniecie te lepsze przedmioty z bossów (Crystal Mace, Royal Fanfare, Djinn Blade) - te przedmioty w ogóle nie powinny wypadać, ponieważ cały urok anihilatora II oraz Demon Set Quest traci sens. Takie moje zdanie. :)

Bardzo dobrze, że stroną się zajmujecie, potwory oraz teraz czary, no bardzo ładnie. :D
Czekamy na kolejne aktualizacje, eventy i inne innowacje! :)

Efekt ciężkiej pracy widać,
20:47 Wszystkich: 107.

djakon
07-10-2015, 21:09
Dlaczego nie poinformowaliscie graczy o tym, ze zablokowaliscie uzywanie d eggow w qustach? np arena uw i same uw + dao? Te questy byly robione setki razy i nagle wprowadziliscie blokade? To zenujace.

@edit
Lepiej zablokowalibyscie uzywanie dragon eggow w pvp ; ]

Lepiej żeby usunęli te dragon eggi, bo przecież i tak blokują je prawie całkowicie, więc na cholerę je dodawali :)

albo po prostu przywrocic poprzedni stan rzeczy i zedytowac dragon eggi tak by dawaly 33,33...% hp/many za jedno uzycie
cos za cos i tak bedzie trudniej niz poprzednio, ale nie bedzie az takiej ''niesprawiedliwosci''.

Ogolnie chcialbym dodac, ze APO lepiej wyszloby na kolejnych konkursach, dodaniu 1/2 wiecej eventow pvp na przedzial w tygodniu, aktualizacji sali eventowej i czymkolwiek, a pozostawieniu tej strony na potem. Jedynie interaktywna mape moznaby upnac bo czesto ludzie bladza po respach korzystajac z niej i poradnikow poniewaz oba z nich nie sa w 100% aktualne.

brak polskich znakow jezykowych

Week
07-10-2015, 21:52
Bardzo dobre zmiany, lecz późno trochę. :)

Co do antycznej wyspy, czekam jeszcze aż usuniecie te lepsze przedmioty z bossów (Crystal Mace, Royal Fanfare, Djinn Blade) - te przedmioty w ogóle nie powinny wypadać, ponieważ cały urok anihilatora II oraz Demon Set Quest traci sens. Takie moje zdanie. :)

Bardzo dobrze, że stroną się zajmujecie, potwory oraz teraz czary, no bardzo ładnie. :D
Czekamy na kolejne aktualizacje, eventy i inne innowacje! :)

Efekt ciężkiej pracy widać,
20:47 Wszystkich: 107.

sasha nalootałeś od chuja demon setów i jeszcze Ci źle?
Od razu usuńcie całego loota z bossów, exp to wystarczająca nagroda za zabicie bydlaków.

Dlaczego nie poinformowaliscie graczy o tym, ze zablokowaliscie uzywanie d eggow w qustach? np arena uw i same uw + dao? Te questy byly robione setki razy i nagle wprowadziliscie blokade? To zenujace.

@edit
Lepiej zablokowalibyscie uzywanie dragon eggow w pvp ; ]

Lepiej żeby usunęli te dragon eggi, bo przecież i tak blokują je prawie całkowicie, więc na cholerę je dodawali :)

Ebooo
07-10-2015, 23:06
witam zmiany może git ale może ekipa by zmieniła wejście do labiryntu bo dalej trzeba skołować cześć demon seta ..
Jak zmienicie to nie zapomnijcie odać mi za próby questa
2 x d armor
1 x d legi

Jak coś ss mam itp kiedy wchodziłem i co dawałem pozdrawiam
oczywiście nie tylko mi ...

Czekam na cofke

Mortiis
07-10-2015, 23:40
witam zmiany może git ale może ekipa by zmieniła wejście do labiryntu bo dalej trzeba skołować cześć demon seta ..
2 x d armor
1 x d legi

Czekam na cofke

Nikt Ci nie kazał wchodzic, a za wejscie byc moze zmienimy cene zeby bylo latwiej, chyba ze wolisz zeby zostalo?

Mti Rookstayer
08-10-2015, 00:04
@Up
Wykorzystując sytuację, chciałbym tylko zapytać, czy labirynt był przetestowany przez kogoś poza Squidem, żeby wiedzieć, czy jest on w 100% do wykonania, czy może tak jak Ahmed? Bo nawet nie wiem czy jest sens wbijać.

#Topic
Albo takie moje szczęście, albo nie widzę żadnej różnicy w loocie artefatków, rzekłbym nawet, że lecą gorzej :confused:

Trunks
08-10-2015, 09:23
Mti dobrze gada, niech ktoś powie czy ktoś testował ten labirynt i czy jest on do wykonania, bo jak wiadomo squid ma bujną wyobraźnię ;s

Mam pewną sugestię, gdy będziecie robić potwory typowo pod SASHE CZY MANA to nie dawajcie do tych potworów loota tylko sam exp, bo i tak nikt z mniejszych lvl zapewnie nie dałby rady ubić potworka tylko oni, a po drugie po co sasha czy man mają się wzbogacać? ;)
Moim zdaniem po przekroczeniu 1400 lvl na rooku współczynnik wypadania przedmiotów z potworów powinien być bardzo zmniejszony.

Zarexoholik?
08-10-2015, 10:11
Zaktualizowanie strony powinno być priorytetem. Co do rooka to oczywiste, że jedni nalootowali sobie przedmiotów, więc teraz inni będą mieli gorzej - norma. :)

Ebooo
08-10-2015, 11:17
Nikt Ci nie kazał wchodzic, a za wejscie byc moze zmienimy cene zeby bylo latwiej, chyba ze wolisz zeby zostalo?

A nikt spoko to jak mam kur.... wykonać quest bez wchodzenia ???
Tak wole żeby zostało takie wejście niech każdy traci i nikt nie wykona questu

Chyba po to było zrobione żeby wchodzić itp
jak nikt nie oda to nie chce zmian..
Przecież demon seta można wykonać Quest

Mixi
08-10-2015, 16:47
@Mortiis
Nie sądzisz, że aktualnie jedynie Sasha ma szanse na wykonanie questa?
A jak zmienicie item na wejście to będzie posiadaczem xx części najlepszego seta na rook'u, które wyloocił przez wasz błąd i najebał hajsu jak lodu.
Trochę się zagalopowaliście ;]

wicu
08-10-2015, 17:01
Nie uczycie się na błędach. Z każdych update są problemy.

Czy wprowadziliście kiedyś update, w którym nie zmienialiście później loota? Na początku super hiper wypas loot dla najwyżej poziomowych graczy, a jak już taki gracz napcha plecaki kasą i itemami to zmieniacie tak, że nie opłaca się na nich expić.

Jak przez pół roku był taki loot, to co Wam szkodzi go zostawić? Ciekaw jestem o ile % zwiększyła się ilość kasy na rooku. Może rok temu było 10,000 kcc, a teraz jest 50,000 kcc :D

Sasha Rookslayer
08-10-2015, 21:05
Nie sądzisz, że aktualnie jedynie Sasha ma szanse na wykonanie questa?

Dlaczego ja? Byłeś tam, że tak sądzisz? Prawdę powiedziawszy, nikt w sumie daleko nie był w tym labiryncie, więc nie wiadomo co jest dalej, ale słuchając opowiadań Squida - dam sobie rękę uciąć, że sam go nie dam rady wykonać. :cool:

A jak zmienicie item na wejście to będzie posiadaczem xx części najlepszego seta na rook'u, które wyloocił przez wasz błąd i najebał hajsu jak lodu.
Trochę się zagalopowaliście ;]

Po pierwsze, na pewno zostanie zmieniony dostęp do tego labiryntu, ponieważ jedna z trzech części demonicznego stroju była przesadzona.. Labirynt ponoć jest tak zjebany, że będąc tam zaliczysz zgona na pewno kilka razy, a skąd brać demon sety? :)
Po drugie, skąd wiesz że najebałem dużo tych setów? (całego loota masz pokazanego w moim Life).
Chłopie, zabij sobie Ancient Demona i wtedy mi coś napisz. Po trzecie, aktualnie nie mam żadnego demon armora oraz demon legów (nie licząc ekwipunku).
Po czwarte, moje demon sety to nic w porównaniu do itemów, które zdobyli inni gracze na arenach. Policz sobie ile trąbek (royal fanfare) oraz innych przedmiotów bardzo cennych mają ludzie w domkach, a wtedy piszcie, że ja zarobiłem. ;)

Showtek
08-10-2015, 23:34
2 x d armor
1 x d legi

Czekam na cofke

Ja proponuje żeby nie było tak źle z tym labiryntem to tak jak jest na shaman armorze na mainie dac np 8/10 szans ze dany przedmiot tj. (Demon helmet, armor badz legi) zostana zniszczone przy wejściu.

Sabziro
09-10-2015, 10:47
Kolejny raz to samo, był update parę osób się wzbogaciło a potem zmiany że kolejnym już się nie będzie chciało grać bo jak zwykle są pokrzywdzeni przez rozpęd administracji bo coś dadzą a potem zabierają następnym..

Updejty powinny być bardziej przemyślane, a nie że po miesiącu znacząco obniżacie loot itp

djakon
09-10-2015, 11:30
Kolejny raz to samo, był update parę osób się wzbogaciło a potem zmiany że kolejnym już się nie będzie chciało grać bo jak zwykle są pokrzywdzeni przez rozpęd administracji bo coś dadzą a potem zabierają następnym..

Updejty powinny być bardziej przemyślane, a nie że po miesiącu znacząco obniżacie loot itp

Musialo tak byc bo ludzie mieli by w pizde pandemek, bh, hotow, m macek itp i ceny spadlyby dramatycznie. Pomine juz fakt, ze teraz taki 1k+ moze sobie dropic bh, p armory i golden bolty co jest kpina... :mad:

Goatee
09-10-2015, 11:59
Musialo tak byc bo ludzie mieli by w pizde pandemek, bh, hotow, m macek itp i ceny spadlyby dramatycznie. Pomine juz fakt, ze teraz taki 1k+ moze sobie dropic bh, p armory i golden bolty co jest kpina... :mad:

To na chuj dodają takiego loota do potworów? Itemy questowe powinny być dostępne tylko z questów...

Goldenka
19-10-2015, 12:25
Usunięcie demon seta dobra sprawa ale d eggi jak dla mnie powinny dać się norlamnie używać na questach.

Week
19-10-2015, 13:31
Przyzwyczajcie się, że na APO wszystko dodawane jest na początku 'chyba' bez żadnego testowania, a dopiero kilku miesiącach jest to zmieniane/usuwane.

#Topic

Również nie wiem po co dragon eggi zostały zablokowane na questach, równie dobrze mogliście to zrobić na początku, a nie w czasie kiedy już większość zrobiła questy na jajkach :)

Podszyfacz
01-05-2016, 18:09
Wiem, że dawno ten temat był otwierany, ale nie znalazłem tego co powinienem czyli "Obiecana Aktualizacja Kwiecień 2016", dziś 1 maja i tyle byłoby z kwietnia a aktualizacj nadal nie istnieje i nawet tematu "Prace nad aktualizacją" i nad czym pracujecie nie ma, a być powinien. Jakiś admin mógłby to opisać?

Sasha Rookslayer
01-05-2016, 18:25
Wiem, że dawno ten temat był otwierany, ale nie znalazłem tego co powinienem czyli "Obiecana Aktualizacja Kwiecień 2016", dziś 1 maja i tyle byłoby z kwietnia a aktualizacj nadal nie istnieje i nawet tematu "Prace nad aktualizacją" i nad czym pracujecie nie ma, a być powinien. Jakiś admin mógłby to opisać?

Pewnie nie wyrobili się w czasie i dodadzą aktualizacje niedługo.
Yagami pisał ostatnio na ChatBoxie, że update będzie na dniach..

[01-05, 14:21] Yagami na dniach

Poczekaj kilka dni, a możliwe, że ujrzysz już dawno zapowiadaną aktualizacje. Cierpliwości. :rolleyes:

Podszyfacz
01-05-2016, 22:26
No to mam nadzieję, że jak już zrobią tą aktualizację PÓŹNIEJ to przynajmniej wszystko będzie przetestowane, bo w takim przypadku dobrze poczekać :)