Zaloguj się

View Full Version : Powrót do przeszłości...

ZVom
09-10-2015, 18:10
Witam serdecznie.

Pamiętam jeszcze siebie jako małego gnojka z 6 podstawówki który codziennie po szkole spędzał czas grając na tym otsie... Kiedy to było? hmmm... jakieś 8 lat temu. W tamtych czasach prędkość internetu wynosząca zawrotny 1 Mb/s była marzeniem każdego małolata. Dzisiaj przypominam sobie tamte czasy jako najlepszy okres mojego życia. Nie chodzi mi tutaj konkretnie o Tibię tylko o to, jak całe życie wtedy wyglądało. łatwizna, beztroska, sielanka. Niestety czasy te minęły bezpowrotnie. Chciałem przypomnieć sobie trochę tamtej radości i zagrać na APO. Niestety, spojrzałem na online... Dlaczego? Co się stało że serwer umarł? Jak można było do tego dopuścić?

Jest mi strasznie przykro że sprawy tak się mają na tym serwerze... chociaż to i tak chyba cud że nadal wgl żyje.

Czy były w ostatnim czasie podejmowane próby ozywienia serwera? jakieś grube reklamy, promocję? z tego co widzę wprowadzana jest masa update'ow jednak nie wygląda na to, aby online wzrastał...
Zapraszam do dyskusji.

Sasha Rookslayer
09-10-2015, 18:20
Przecież serwer jest ciągle rozwijany.. Jeszcze kilka tygodni temu na serwerze nawet nie było 60 osób, a teraz? Po 100 osób.
Nie rozumiem również dlaczego przeszkadza Ci ta liczba osób online. Jest masa questów, innowacyjnych misji, że aż chce się je robić.. A Ty piszesz, że Cie to zniechęca? :l

Dlaczego sądzisz, że serwer umarł? Chłopie, ten serwer ma ponad 10 lat. O_o

djakon
09-10-2015, 18:32
Serwer wlasnie odzyl i ma sie bardzo dobrze jak te czasy. Niczego wiecej raczej nie da sie juz osiagnac. Jedynie kolejny spory update w krotkim czasie, ale to raczej niewykonalne dla naszej ekipy zatem pozostaje sie ciszyc z tego co akutalnie mamy. Czasy gowniarstwa minely i nie wroca tak jak stare poczciwe apo i czas najwyzszy sie z tym pogodzic.

Czy były w ostatnim czasie podejmowane próby ozywienia serwera? jakieś grube reklamy, promocję? z tego co widzę wprowadzana jest masa update'ow jednak nie wygląda na to, aby online wzrastał...
Zapraszam do dyskusji.

Serio? Przed update zenitem bylo 35 osob, a teraz prawie 110 osob...

Hokage
09-10-2015, 19:11
#
Ludzi kilka lat temu grali w tibie bo nie mieli w co a teraz jest tyle różnych gier że każdy ma gdzieś tibie. 100 online to i tak bardzo dużo jak na te czasy

ZVom
09-10-2015, 20:02
No cóż trochę zachęciliście mnie do spróbowania. Macie racje, nie mogę się pogodzić że gówniarstwo minęło... to było takie piękne... chętnie pogadałbym z kimś kto grał jakieś 8 lat temu.

Domcio Old
09-10-2015, 20:42
Chlopie wszystko zawsze mija. Kiedys gralo 500 osob a teraz gra 100. Nie kazdy ma czas. Sam sie zastanawiam czy nie odpoczac troche od rl tibii i wrocic na apo. Widac ze troszke zajeli sie servem, w sumie to santano sie zajal. Xd. Wrocic dla zabicia czasu zawsze sie oplaca takie moje zdanie. Pozdro.
(Sorry ze bez polskich znakow i przecinkow ale pisane na androidzie)

ZVom
09-10-2015, 20:46
Cóż chciałbym zacząć tylko nie wiem od czego! Mogę liczyć na jakąś "stara" jak moja i dobrą duszę? jakieś rady na początek?
Jaka klasa do wzbogacenia się?

Qnek
10-10-2015, 00:02
Spróbuj na rooku zagrać ;)

Zarexoholik?
10-10-2015, 15:21
Takich tematów było już tyle, że powtarzanie tego samego staje się już powoli nudne, w sumie to powinieneś dostać warna za zakładanie tematów, które już dawno powstały.

Zrozum, że jest 2015 rok, klient 7.6 jest strasznie stary. Ogarnij, że obecny klient na globalu to 10.82. Jak ktoś wpisuje w wyszukiwarce TIBIA to wyskakuje mu global, a nie Armia Podkarpacki OTS, zainteresowanie ludzi OTS'ami na starym kliencie jest tylko dla osób, które pamiętają stare czasy. Na rl grają obecnie newbie, którzy nie pamiętają np. uhów, czy ihów. Także czego ty wymagasz od starzejącego się klienta na OTS'ie?