Zaloguj się

View Full Version : Potwory na wyspie eventowej.

djakon
12-10-2015, 11:45
Witam! Chcialbym zauwazyc, ze loot z pewnych potworow jest bardzo przesadzony. Wymienie te najwazniejsze, jezeli ktos ma cos do dodania niechaj uczyni to w poscie:
Fire Elemental(hota, p armor, pharao swordy),
Energy Elemental(bh-brak go w spisie),
Water Elemental(magic mace-brak go w spisie[ripper lance moze zostac]),
Cave Skeletony(p armor, bh i golden bolty + DO TEGO MASA SC),
Angry Gargoyle(magic mace i pharao sword[bh moze zostac]),
Angry Dwarf(magic mace)

Wiekszosc z tych potworow daje mnostwo expa i ze sio mozna tam bardzo szybko expic na wyzszych poziomch. Juz pomine fakt, ze na Cave Skeletonach taki 1k+ idzie na schody i dropi sobie bh czy p armory. Jest to jakas kpina, w dodatku czy ze wszystkiego musi cos leciec? Czy potwor dajacy 8 czy 16mln expa musi rowniez gubic przedmioty questowe typu p armor czy hota? Samemu idzie solowac po 2 nawet 3 majac wymaxowany czar na dany zywiol... Troche to smieszne, licze na edycje loota.

@edit
Wcale nie licze na wielka aprobate tego tematu, ale moze kogos oswieci...

Czyzby komus zal dupe sciskal, ze jest za cienki w uszach zeby expic na nowej wyspie? :) Poza tym chyba jeszcze nikomu od poczatku istnienia nowej wyspy, nie polecial g bolt ani hota, proponuje wylaczyc PLACZ i powrocic na resp ratow, bo to jedyny resp zrobiony dla Ciebie :)

Serio? Przeciez ja tam wyciaglem po 4 hoty na nocke, gbp pharao swordow na fire elementalach, a o cave to nie wspomne bo na jeden run do pomnika mialem 3 p army, 3 bh* - sc nie zbieralem bo rekrut to robil i bylo grubo ze samych sc, a co dopiero jak doliczysz do tego klejnutki, s armory i caly syf...

te itemki leca bardzo rzadko a po drugie zaczyna się płacz bo ty nie możesz tam normalnie bic xD

To nie ma znaczenia tu chodzi o innych graczy, a tlumaczenie, ze te itemki leca bardzo rzadko jest chuja warte bo dobrze wiem jak tam lecialo grajac postacia kicaii. Poza tym ja swoje tam wyloocilem :]

Wyspie eventowej? Dlaczego to jest niby wyspa eventowa, mógłbyś wyjaśnić?

Jeblem sie w nazwie, ale kazdy wie o co chodzi zatem gdzie problem?

Nachapałeś się i teraz chcesz zmian?

Szkoda, że nikt nie widział tych g plecaków swordów, hotów itp. CO niby z tym zrobiłeś jak nigdy nie sprzedawałeś na trade? dropłeś 3 pandy i 1 bh jak szliśmy do pomnika a z sc uzbierałem 150 sc
Wydaje mi sie, ze jest roznica pomiedzy biciem jednego fire emelentala, a czterech w trapie, ale co ty mozesz o tym wiedziec skoro tym swoim marnym rp skladales sie na dwoch i plakales pol dnia.~ Ty nawet soe nie masz wiec jedyne co tam mozesz wydropic do c arrow XD

Tomixx
12-10-2015, 13:03
Czyzby komus zal dupe sciskal, ze jest za cienki w uszach zeby expic na nowej wyspie? :) Poza tym chyba jeszcze nikomu od poczatku istnienia nowej wyspy, nie polecial g bolt ani hota, proponuje wylaczyc PLACZ i powrocic na resp ratow, bo to jedyny resp zrobiony dla Ciebie :)
A co do nowej wyspy, wczoraj expilem na Cave Skeletach z 4h i nic nie polecialo, zadne bh ani pandemka nie poleciala A CO DOPIERO G BOLT ;)
Wszystko na nowej wyspie jest zajebiscie dobrze przemyslane, a Ty pionku zamiast tu plakac to wyplacz sie mamusi w rekaw :)

Fire Ziut
12-10-2015, 13:20
Zdecydowanie na tak! ale według mnie powinni usunąć te itemki:
Fire Elemental (hota),
Water Elemental (magic mace)
Cave Skeletony(golden bolt)
Angry Dwarf (magic mace)

Pharao, Ripperki, Crystal, Bh i Pandemki mogą zostać. Itemy te nie są wcale takie drogie. Ale hota, magic mace i g bolt to lekka przesada. Z Gargulca macka może zostać - dużo hp, ale ze słabego dwarfa taki loot... O Cave to już nie wspomne, z g boltem - mega przesada.

Poza tym chyba jeszcze nikomu od poczatku istnienia nowej wyspy, nie polecial g bolt ani hota

Więc lepiej żeby teraz się tym zajęli, niż jak komuś spadnie bo wtedy zacznie się PŁACZ, że jeden się "dorobił", a inni już nie mogą.

Trunks
12-10-2015, 13:30
te itemki leca bardzo rzadko a po drugie zaczyna się płacz bo ty nie możesz tam normalnie bic xD

wszystko super, ale juz zmienili chyba loota bo dziś zabilem okolo 120 Fire i tylko c arrow. kilka razy polecialo jakieś DSL i blesedki

Zarexoholik?
13-10-2015, 15:11

Oczywiście, że jestem za zmianą, każdy mob na tej wyspie to mob służący do zarabiania. Już z samych cc/sc można zebrać dobrą kasę, a doliczając do tego cały syf do Soni + rare (o ile tak można nazwać pharao swrody, hoty, pandy, bh etc.) wychodzimy z wyspy (da się z niej w ogóle wyjść?) ze świetnym zarobkiem. Myślę, że wyspa nie była testowana przez ludzi z 2k+, 3k+ poziomami tylko loot został ustalony na "oko".

BAŁT
13-10-2015, 16:54

Oczywiście, że jestem za zmianą, każdy mob na tej wyspie to mob służący do zarabiania. Już z samych cc/sc można zebrać dobrą kasę, a doliczając do tego cały syf do Soni + rare (o ile tak można nazwać pharao swrody, hoty, pandy, bh etc.) wychodzimy z wyspy (da się z niej w ogóle wyjść?) ze świetnym zarobkiem. Myślę, że wyspa nie była testowana przez ludzi z 2k+, 3k+ poziomami tylko loot został ustalony na "oko".

W 100 % zgadzam się z Kamilem od jakiegoś czasu potwory na apo powstaja tak że albo są dobre do expa i loota jednocześnie albo są po prostu do niczego ;S jak dla mnie nie powinno być mobów na których da się expić i zarabiać bo wtedy chodzenie na jakie kolwiek "bosy" jest bez sensu bo po co ryzykować, szukać ekipy na moba na którym po podziale dropu zarabiamy grosze a można iść solo na coś co da nam spory exp i wiele więcej kasy. Czy teraz ktoś bije takie potwory jak apo,devil,master,creator ? juz panda bh i klapy to przesada w loocie z mobów które jest w stanie zabić ktoś sam bo porównując Cave Skeletona a np Creatora to kto wybierze tego drugiego by lootnąć G Bolta ? ;D

Hokage
13-10-2015, 17:03
Nachapałeś się i teraz chcesz zmian?

Serio? Przeciez ja tam wyciaglem po 4 hoty na nocke, gbp pharao swordow na fire elementalach, a o cave to nie wspomne bo na jeden run do pomnika mialem 3 p army, 3 bh* - sc nie zbieralem bo rekrut to robil i bylo grubo ze samych sc, a co dopiero jak doliczysz do tego klejnutki, s armory i caly syf...

Szkoda, że nikt nie widział tych g plecaków swordów, hotów itp. CO niby z tym zrobiłeś jak nigdy nie sprzedawałeś na trade? dropłeś 3 pandy i 1 bh jak szliśmy do pomnika a z sc uzbierałem 150 sc

#t
Wcale tak często nie lecą te itemy. CO do tego, że 1k lvle idą i biją se na lajcie Cave Skeletony czy Ebole i lvl mają w parę minut to żenada. Pierwsze były tiny gdzie lvl zapierdalał a teraz mają osy czy ebole gdziie jaszcze szybciej można wbijać lvl'e.

Zabiłem w chuj Cave Szkieletów i nigdy nie lotłem bolta. Panda czy bh też leci rzadko

Goldenka
13-10-2015, 17:21
Jak dla mnie głupie jest to że itemki z eq muszą spadać z mobów, jeżeli robimy moby do zarobku zamiast tego powinni z nich spadać UC, bo niedługo tyle będzie hot i boltów że nic warte nie będą ;p

Gwnstopro v.169
13-10-2015, 18:47
Będzie tak jak z Antic na rooku, za pół roku Wam pozmieniają jak się skapną, że za dużo lvli i kasy tam wyciągacie.

Yagami
13-10-2015, 19:27
Sprawdzę dokładnie wasze opinie i ewentualnie zrobię drobne zmiany.

Będzie tak jak z Antic na rooku, za pół roku Wam pozmieniają jak się skapną, że za dużo lvli i kasy tam wyciągacie.

Zmiany w tych potworach nie powinny wywołać takich efektów jak zmiana potworów na Ancient.