View Full Version : Ebola bat - lekka przesada!
Zarexoholik?
16-10-2015, 04:26
Poszedłem 3613 rp przetestować ebola baty. Spędziłem na nich 20 minut. Tutaj loot:
http://i58.tinypic.com/dc5443.jpg
http://i62.tinypic.com/ih1tz9.jpg
http://i59.tinypic.com/294owfq.jpg
Suma loota (zaokrąglone ceny u NPC Sonia - stały klient oraz NPC Alfar:
45 sc - z samego zbierania scarab coins + crystal coins
16x magic sword - 4 sc
4x sprite wand - 4 sc
1x winged helmet - 5 sc
12x golden helmet - 5 sc
12x dragon scale legs - 12 sc
11x golden boots - 9 sc
6x blessed shield - 13 sc
1x crystal wand - 52 sc
1x hunting spear - [?]
Czyli na czysto 15kcc, w 20 minut. Więcej zarobić w 20 minut można tylko na złotych motylach jeśli sprzedajemy je graczom po 5kcc od jednego (a są tacy co to kupują) - oczywiście chodzi o moby do expa. Dodatkowo dają bardzo dużo expa jak na moba z takim lootem. Powinno być - albo loot albo exp, a obecnie jest to i to.
Mordeczka69
16-10-2015, 05:08
weź się ogarnij człowieku! bierz pod uwagę jaki masz lvl!
na ebolach expia tez male lvl...
ja expiąc 2,5k lvlem tam miałem 1uc na h z lota... a motyl? leci raz na kilkanascie lvli zazwyczaj.
Sokol from West
16-10-2015, 08:00
Może i Tobie tyle spadło, a wziąłeś pod uwagę to, że expią tam małe lvl'e i nie zabiją, aż tylu eboli w 20minut? Co za tym wychodzi - Mniejszy lvl zabije mniej/mniej zarobi.
Raczej rzadko można tam spotkać jakiegoś 2-2.5k, nie wspominając o jeszcze większych. Tam większość ludzi to granica 1 - 2k.
Ogólnie po części zgodzę się z Tobą, że przesadzony loot trochę i że dają sporo expa, ale no bez przesady... To miejsce jest dobre do zarobku dla 1 - 2k i jest jakąś odskocznią od tiny ;) A to chyba najgorszy przedział, jeśli chodzi o zarobek(Szczególnie, gdy każdy chce wykonać masę questów). Więc ja bym nic nie zmieniał.
C wand u npc przy exe mam po 67 sc :D a H speery ludzie sprzedają po 1 uc
Biorąc pod uwagę, że 2k lvl weźmie 3 na klate a Ty masz z nimi cięzko to troche beka. Z każdego leci dsl i golden helmet
Zarex, przecież to jest APO, tutaj pierw update jest dodawany na serwer, a później po 6 miesiącach jest wszystko osłabiane, usuwane itd.
Pewnie za jakiś miesiąc lub dwa to zmienią :)
tb sie fajnie mowi, ale taki 3500 ek dostanie hity od tej eboli po 18k, i nawet na 3x nie ustoi
Jak wszedł update to ebole można było bić po 8 (3k lvl). One zostały już naprawione jeśli chodzi o hity, a loot jest ok.
weź się ogarnij człowieku! bierz pod uwagę jaki masz lvl!
na ebolach expia tez male lvl...
ja expiąc 2,5k lvlem tam miałem 1uc na h z lota... a motyl? leci raz na kilkanascie lvli zazwyczaj.
Jest to straszna przesada z tymi mobami lot jest za dobry o asian harned już nie wspomnę za jednego jest 8,8mln expa i to tylko w hocie + lot z każdego prawie DSL/g helmet / sc często leci w miarę często leci Pink motyl, sapphire armor, winged helmet...
Moim zdaniem update powinni testować gracze tak jak było np. Przy wprowadzeniu komend !uh, !mm, !m, !lf, !ih
Skąd wiesz, że nie testowali?
skoro testowali gracze to podaj mi nicki kto to testował ok?
bo z tego co wiem to test server jest wlaczony tylko dla gmów :) wiec jak mogli testowac gracze tego upa skoro test server nie jest wlaczony dla graczy?
Jak ja na 1k lvlu zarobie 1 uc w godzine to jest zle ale jak ty sie wpierdolish na szkielety czy elementale i wjebiesz screena z 2x bh albo inne to jest w sam raz gg
Sasha Rookslayer
16-10-2015, 13:28
Potwory są ustawione %owo. Ja mogę solować maksymalnie 3x mając 3600+ ek i tak jest hardcore, więc nie wiem co się dziwisz, że taki loot.
Jak dla mnie loot jest prawidłowy patrząc na siłę potwora. Nie rozumiem, po co to piszesz. Boli Cię to, że inni zarabiają, a Ty nie możesz, ponieważ tam nie expisz?
Moim zdaniem update powinni testować gracze
Owy respawn cieszy się sporym zainteresowaniem, więc zostawiłbym tak jak do jest do tej pory. :)
@down
Uwierz, że były i nawet Twój dobry koleś to robił. :D
Potwory są ustawione %owo. Ja mogę solować maksymalnie 3x mając 3600+ ek i tak jest hardcore, więc nie wiem co się dziwisz, że taki loot.
Jak dla mnie loot jest prawidłowy patrząc na siłę potwora. Nie rozumiem, po co to piszesz. Boli Cię to, że inni zarabiają, a Ty nie możesz, ponieważ tam nie expisz?
Owy respawn cieszy się sporym zainteresowaniem, więc zostawiłbym tak jak do jest do tej pory. :)
Jak te potwory mogły być testowane skoro po wprowadzeniu mogłem sobie bić po 6-7 mając 1.4k rp? :/ Po paru godzinach zostało to zmienione. Tak samo loot został mocno osłabiony (mimo to i tak jest bardzo dobry). Teraz bije max 3, co w ogóle mi się nie opłaca, bo praktycznie cały czas muszę się leczyć.
#topic
Można lekko osłabić potwory jednocześnie osłabiając też loot (nieco zwiększyć częstotliwość lootu rzadszych przedmiotów typu h spear/c wand/golden butterfly, a okroić loot 'do sonii').
Jak te potwory mogły być testowane skoro po wprowadzeniu mogłem sobie bić po 6-7 mając 1.4k rp? :/ Po paru godzinach zostało to zmienione.
W wyniku błędu nie działały niektóre ataki, ale następnego dnia po wprowadzeniu zostały naprawione i ebole biły już tak jak trzeba.
@topic
Zmiany w loocie zostały już ustalone i czekają na wprowadznie(prawdopodobnie dziś).
moim zdaniem , powinny zostal oslabione, gdyz taki ms 3100 bije po 5 , a taki 3600 ek ledwo z trzema daje rade
#djakon
Moim zdaniem wystarczy zrobic odpowiednie bramki lvlowe na kazdy z respow i bedzie po klopocie.
Co do bramki lvl to niezly pomysl, gdyz jakim cudem taki 1k lvl moze locic crystal wandy czy eagle shieldy ,cos nie halo
moim zdaniem , powinny zostal oslabione, gdyz taki ms 3100 bije po 5 , a taki 3600 ek ledwo z trzema daje rade
No tak, biedny ek zawsze pokrzywdzony : /
Moim zdaniem wystarczy zrobic odpowiednie bramki lvlowe na kazdy z respow i bedzie po klopocie.
Sokol from West
16-10-2015, 17:43
Bije po 5, tak? Jesteś w dużym błędzie, bo taki ms na 3 jeszcze da radę, ale na 4 lekki lag i temple, a co tu pisać o 5(miałem Psyhola i sprawdzałem). Widzę, że już niektórzy zaczynają płakać, bo od bardzo dawna powstał mob na którym ek'owi nie opłaca się expić i zarabiać(bo hity za duże), a inne profy trzaskają tam dobrą kasę ;).
Bramka fajny pomysł ;)
Widzę, że już niektórzy zaczynają płakać, bo od bardzo dawna powstał mob na którym ek'owi nie opłaca się expić i zarabiać(bo hity za duże), a inne profy trzaskają tam dobrą kasę ;).
Popieram.
Według mnie można trochę osłabić ten loot. Ale to wszystko co trzeba zmienić w tych potworach.
Anonimowy
16-10-2015, 18:16
#djakon
Co do bramki lvl to niezly pomysl, gdyz jakim cudem taki 1k lvl moze locic crystal wandy czy eagle shieldy ,cos nie halo
Chyba potrzeba respów, na których profa A będzie dawała sobie radę bez problemu a profa B będzie dostawała wpierdol. Jest to robione po to, żeby nie było miliarda ludzi na jednym respie. Pozdrawiam.
Mordeczka69
16-10-2015, 18:18
Jest to straszna przesada z tymi mobami lot jest za dobry o asian harned już nie wspomnę za jednego jest 8,8mln expa i to tylko w hocie + lot z każdego prawie DSL/g helmet / sc często leci w miarę często leci Pink motyl, sapphire armor, winged helmet...
Moim zdaniem update powinni testować gracze tak jak było np. Przy wprowadzeniu komend !uh, !mm, !m, !lf, !ih
skoro testowali gracze to podaj mi nicki kto to testował ok?
bo z tego co wiem to test server jest wlaczony tylko dla gmów :) wiec jak mogli testowac gracze tego upa skoro test server nie jest wlaczony dla graczy?
Sasha ma dostęp do test serva.
jak oslabiliscie lota z eboli to pozostaje tylko parskąc smiechem...
Zarex uwaza ze tylko on swoich charem ktorego wyexpili mu koledzy + cave codziennie w nocy ma prawo zarabiac a ktos mniejszym lvl juz nie... załosne.
Sokol from West
16-10-2015, 18:27
Chyba potrzeba respów, na których profa A będzie dawała sobie radę bez problemu a profa B będzie dostawała wpierdol. Jest to robione po to, żeby nie było miliarda ludzi na jednym respie. Pozdrawiam.
Jak najbardziej się zgadzam. Przynajmniej powstał taki resp, że ek sobie tam nie poexpi i zarobi przy okazji.
Sasha ma dostęp do test serva.
jak oslabiliscie lota z eboli to pozostaje tylko parskąc smiechem...
Zarex uwaza ze tylko on swoich charem ktorego wyexpili mu koledzy + cave codziennie w nocy ma prawo zarabiac a ktos mniejszym lvl juz nie... załosne.
Co z tego, że Sasza ma. On prawie cały czas grał na rooku, więc do testów mobów z maina powinni brać ludzi z maina i którzy już jakiś dłuższy czas grają(bez urazy Sasza).
Nie od dziś wiadomo, że za każdym razem jest taka sytuacja z lootem - wprowadzają coś > ludzie najebią sobie kasy > osłabiają loot, nie patrząc nawet czy inni później też by nie chcieli zarobić. Wychodzą braki testowania tego przez jakiś czas. Przykładem były Pirate Skeleton - spora część najebała tam w chuj kasy(sam kiedyś tam zarobiłem 700-800kcc przez dwa dni), po czym zmienili loota. Zawsze tak będzie, dopóki nie pozwolą nikomu tego testować. Jedni zarobią w chuj, inni już nie ;)
Jak Ty padasz od 2.7k ed bez eq, to nawet od 1 takiej eboli jesteś w stanie zdechnąć.
btw, respawny z bossami też cieszyły się sporym zainteresowaniem, ale grubcio musiał się popłakać, że go ze sobą nie zabieramy i zmienili :)
#Topic
Skoro loot zostanie podmieniony, to po co ten temat? Chyba można zamknąć, bo temat wyjaśniony.
Mordeczka69
16-10-2015, 18:32
Jak najbardziej się zgadzam. Przynajmniej powstał taki resp, że ek sobie tam nie poexpi i zarobi przy okazji.
Co z tego, że Sasza ma. On prawie cały czas grał na rooku, więc do testów mobów z maina powinni brać ludzi z maina i którzy już jakiś dłuższy czas grają(bez urazy Sasza).
Nie od dziś wiadomo, że za każdym razem jest taka sytuacja z lootem - wprowadzają coś > ludzie najebią sobie kasy > osłabiają loot, nie patrząc nawet czy inni później też by nie chcieli zarobić. Wychodzą braki testowania tego przez jakiś czas. Przykładem były Pirate Skeleton - spora część najebała tam w chuj kasy(sam kiedyś tam zarobiłem 700-800kcc przez dwa dni), po czym zmienili loota. Zawsze tak będzie, dopóki nie pozwolą nikomu tego testować. Jedni zarobią w chuj, inni już nie ;)
cos w tym jest ale zarexoholik nachapał sie masy uc na tej wyspie i teraz jak mu sie odechcialo grac to chce zmiany, pozniej jak dalej zechce expic to napisze post zeby poprawic lota a jego sługa flac zrobi jak zarex rozkaże -.-
Kimus The Master
16-10-2015, 21:28
Zal dupe sciska ze magiczne profesje moga zarobic?>
Zarexoholik?
17-10-2015, 12:31
Dobra, ale po co piszesz o sobie skoro ty nie potrafisz grać, więc nie kwalifikujesz się do oceny sytuacji z lootem z tych mobów.
tb sie fajnie mowi, ale taki 3500 ek dostanie hity od tej eboli po 18k, i nawet na 3x nie ustoi
To idź na coś innego. Ek może expić na wszystkim [od zawsze].
Jak ja na 1k lvlu zarobie 1 uc w godzine to jest zle ale jak ty sie wpierdolish na szkielety czy elementale i wjebiesz screena z 2x bh albo inne to jest w sam raz gg
Daj mi screena głowo jak biłem szkielety to raz, a dwa, czego ty wymagasz od postaci z 1k lvlem? Zaróbków 10uc/h? :v
Żałosny to ty jesteś. A te farmazony nawet fajnie się czytało. :v
cos w tym jest ale zarexoholik nachapał sie masy uc na tej wyspie i teraz jak mu sie odechcialo grac to chce zmiany, pozniej jak dalej zechce expic to napisze post zeby poprawic lota a jego sługa flac zrobi jak zarex rozkaże -.-
Kolejny farmazon.
Zal dupe sciska ze magiczne profesje moga zarobic?>
Może tobie coś dupe ściska, bo raczej nie mi.
#topic
Loot jest do poprawy tak jak innych mobów z tej wyspy, nie ma co się oszukiwać. Najpierw się testuje - charami z różnymi poziomami, a potem dodaje na serwer.
Tylko, że sytuacja wygląda w ten sposób, że im mniejszy lvl masz, tym mniej na tę godzinę zabijesz tychże nietoperzy. A jak wiadomo, im mniej zabijesz tym mniej loota podniesiesz, tak? Więc może i mniejszy lvl bije też po 2-3 ale zabija je w dłuższym czasie, to chyba logiczne, że przez to i zarobek spada do połowy a nawet do 1/3 tego co ty zarobiłeś (i nie piszę tak tylko z teorii, mam 2.1k ek'a - tak?). Więc sytuacja wygląda następująco, w przedziale 1000-2000 wciąż najlepszym zarobkiem są motyle, natomiast w przedziale 2000+ już nie są to exe czy pirate skeletony (które swojego czasu zostały zniszczone i nie opłaca się nawet tam iść) a są to ebola baty. Niemniej jednak nie są to kosmiczne kwoty (jeżeli ktoś ma szczęście to możliwe, ja nie mam).
Czeczen Uchodźca
18-10-2015, 19:05
Baty są jak najbardziej w porządku... Zarexocostam miał farta i tyle! obnizac lota tylko dlatego ze on z 3600 lvlem ma tam tak ogromny przemiał? zrobcie lepiej bramke od 1-3k lvl
dlaczego od 1k? bo inni przychodzą noob charami i wbiegaja w ludzi zeby padali a mniejsze lvle niz 1k i tak nie mają sensu tam expic.
Baty są jak najbardziej w porządku... Zarexocostam miał farta i tyle! obnizac lota tylko dlatego ze on z 3600 lvlem ma tam tak ogromny przemiał? zrobcie lepiej bramke od 1-3k lvl
dlaczego od 1k? bo inni przychodzą noob charami i wbiegaja w ludzi zeby padali a mniejsze lvle niz 1k i tak nie mają sensu tam expic.
1. Ebole bija zaleznie od % hp, ktory posiada zadajacy im obrazenia.
2. Loot jest za dobry. Poza tym chyba w ogole tego nie biles.
3. 1k lvle dusza tam schody i nikt nie ma mozliwosci poexpic jak ktos trapuje przejscie za schodami.
@off
Jedno zasadnicze pytanie - dlaczego na zaden z respow nie ma bramek lvlowych?
teraz jest dobrze, exp zmniejszony, loot ok, niech bramki jeszcze dodadzą!
Czeczen Uchodźca
18-10-2015, 21:53
1. Ebole bija zaleznie od % hp, ktory posiada zadajacy im obrazenia.
2. Loot jest za dobry. Poza tym chyba w ogole tego nie biles.
3. 1k lvle dusza tam schody i nikt nie ma mozliwosci poexpic jak ktos trapuje przejscie za schodami.
@off
Jedno zasadnicze pytanie - dlaczego na zaden z respow nie ma bramek lvlowych?
wieksze lvle szybciej zabijają ebole! co z tego ze biją % od hp skoro taki zarex zabija w kilka s ebole a 1,5 lvl kilka min?
Goldenka
19-10-2015, 12:23
Exp i loot według mnie jest dobry, trzeba tylko dodać jakieś bramki levelowe i będzie git.
Yyy płaczesz, że loot z eboli jest za dobry i chcesz żeby to zmienili powiadasz bo swoim 3,5k w 20min wydropiłeś 5kc? <- Podkreślam 3,5k lvl
To ja jestem za zmianą lootu z tego o to moba 60kc w 1 min.
http://i62.tinypic.com/jqtdw7.jpg
C wand u npc przy exe mam po 67 sc :D a H speery ludzie sprzedają po 1 uc
Biorąc pod uwagę, że 2k lvl weźmie 3 na klate a Ty masz z nimi cięzko to troche beka. Z każdego leci dsl i golden helmet
ciekawe XD
@top
To przez 20 min miałeś fart to nie znaczy, że leci tak cały czas. Siedzę tam od 2 dni i faktycznie czasem leci prawie caly czas coś, ale są też takie momenty, że spadnie mi z 20 mobów 2 itemy
Ponieważ osłabili wreszcie loot? :)
jak zawsze w chuj o tym poinformowali, typowe działanie na tym serwerze, dodanie przesadzonego loota>placz graczy którym nie odpowiada, że inni mogą coś zyskać>zmniejszenie loota prawie do 0
beka
Zarexoholik?
25-10-2015, 23:36
Yyy płaczesz
Nie sądzę. (https://www.youtube.com/watch?v=ipHUvyaA2C4)
swoim 3,5k w 20min wydropiłeś 5kc? <- Podkreślam 3,5k lvl
Swoim 3600 to raz, dwa, że wydropiłem 15kcc w 20 minut, czytaj uważnie głowo.
To ja jestem za zmianą lootu z tego o to moba 60kc w 1 min.
Zabijając ponad 300 tych mobów dopiero na sam koniec spadło 2x bh. Idź przetestuj jak leci z tego loot i dopiero potem coś proponuj. Kogo w ogóle obchodzi twoje zdanie, może od tego zacznijmy.
To przez 20 min miałeś fart to nie znaczy, że leci tak cały czas. Siedzę tam od 2 dni i faktycznie czasem leci prawie caly czas coś, ale są też takie momenty, że spadnie mi z 20 mobów 2 itemy
Ponieważ osłabili wreszcie loot? :)
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.