View Full Version : dragon eggs
Mniej wiecej od ostatniego update zablokowano mozliwosc jedzenia dragon eggow w solo roomach na uw czy dao, na arenach podobno rowniez - nie wiem jak w przypadku s armoru, s maski i butow. Pomine juz fakt ile osob na tych eggach wykonywalo te questy przez bardzo dlugi czas.
W kazdym badz razie w pvp nadal mozna jesc je calymi plecakami i z tym, najwazniejszym faktem nic nie zrobiono.
Dwa przyklady jakby to wygladalo w praktyce:
-Wlasnie uzyles zaklecia drago addict! Od tej pory mozesz jesc smocze jaja przez 50 minut - koszt 50 soul points.
-Wlasnie uzyles zaklecia drago addict! Mozesz zjesc 20 smoczych jaj! - koszt 20 soul points.
W przypadku drugiego przykladu mozna wprowadzic sumowanie zalkec tj. jednokrotne wypowiedzenie zaklecia - mozliwosc zjedzenia 20 jaj, dwukrotne wypowiedzenie zaklecia - mozliwosc zjedzenia 40 jaj itd.
Szkoda, że o zablokowaniu jajek na questach nie napisali..
nie po to je wprowadzali, aby teraz je ograniczać
Co prosze?
Dodam tylko, ze zakladajac e ringa i uciekajac 1.4k ed nie zabije mnie 3k ms, a o ek nawet nie wspomne. Taki Dementor 3k ms wpisuje utamo vite, zaklada g ringa i spamuje vita visem poki mu sie utama nie skonczy - to jest pvp, tak?
zdecydowanie na nie!
co Ciebie no-namie obchodzi co robie ze swoimi dragon egami? nie stać cie na nie? trudno!
http://pics.tinypic.pl/i/00716/kwjru1r2gh8d.png
jestes czlowieku nobem z 800lv dlatego nie masz wgl prawa glosu, mam top 1 ed, 100 tysiecy many i pierdole ladowac ja recznie albo placic smieszne soul pointsy bo nie chce mi sie expic albo nabijac je na twoim respie baly(no chyba ze tak wolisz) - jestem zdania ze moznaby je zablokowac na questach i tyle
Jestem noobem z 800lvl, a przypomnij sobie jak Cie karalem grajac kicaiim, smutne to, ale prawdziwe :[
*musiales uciekac po calym polu widzenia smieszku
*2 zapomnialem dodac, ze taki ze mnie newbie, ktory majac 500lvl, a ty majac 540, zabijal cie bez najmniejszego problemu - o tym tez nie pamietasz?
Sasha Rookslayer
21-10-2015, 19:28
Szkoda, że o zablokowaniu jajek na questach nie napisali.. - Chodzi o Administracje. :)
Co do jaj.. Jestem na nie, ponieważ nie po to je wprowadzali, aby teraz je ograniczać (twoimi pomysłami). Dla mnie jest dobrze, jak jest teraz. ;)
Goldenka
21-10-2015, 20:52
Zablokowanie używanie jajek na questach to głupota, nie ma sensu kombinować z nowymi czarami, można ewentualnie jak dla mnie osłabić działanie jajek.
W sumie jest mi to obojętne bo jak ktoś nie ogarnia to nawet te jajka nie robią różnicy ;p ja to mam np beke z tych co zjedzą w solo ze mną xx jajek a na sam koniec i tak zaliczają deske ;p
Jajka nie są dostępne u npc a zakup ich ostatnio też jest problematyczny więc jeśli chcą ludzie wydawać na to siano niech sobie wydają. Bardziej irytujące są nowe parale a raczej brak wymagania poziomu do używania bo ludzie na noob charach bez konsekwencji nawalają botami ;D
Mniej wiecej od ostatniego update zablokowano mozliwosc jedzenia dragon eggow w solo roomach na uw czy dao, na arenach podobno rowniez - nie wiem jak w przypadku s armoru, s maski i butow. Pomine juz fakt ile osob na tych eggach wykonywalo te questy przez bardzo dlugi czas.
W kazdym badz razie w pvp nadal mozna jesc je calymi plecakami i z tym, najwazniejszym faktem nic nie zrobiono.
Dwa przyklady jakby to wygladalo w praktyce:
-Wlasnie uzyles zaklecia drago addict! Od tej pory mozesz jesc smocze jaja przez 50 minut - koszt 50 soul points.
-Wlasnie uzyles zaklecia drago addict! Mozesz zjesc 20 smoczych jaj! - koszt 20 soul points.
W przypadku drugiego przykladu mozna wprowadzic sumowanie zalkec tj. jednokrotne wypowiedzenie zaklecia - mozliwosc zjedzenia 20 jaj, dwukrotne wypowiedzenie zaklecia - mozliwosc zjedzenia 40 jaj itd.
Co prosze?
Dodam tylko, ze zakladajac e ringa i uciekajac 1.4k ed nie zabije mnie 3k ms, a o ek nawet nie wspomne. Taki Dementor 3k ms wpisuje utamo vite, zaklada g ringa i spamuje vita visem poki mu sie utama nie skonczy - to jest pvp, tak?
chyba wystarczająco już zrobili blokując używanie jajek w solo roomach i evencie więc czego ty jeszcze chcesz? Jestem na NIE!
Zarexoholik?
22-10-2015, 06:14
Zacznijmy od tego, że te jajka nie powinny wypadać z mobów w takich ilościach i z taką częstotliwością. Expiąc od 2k do 3k na nilach ludzie nazbierają ich kilkaset (jak nie więcej). Jaki to ma sens? Nie lepiej zmienić żeby nie było można ich zdobyć np. z nila? Można podmienić z niego loot albo całkowicie usunąć skoro jest to mob tylko do expa? Jajka wypadają również z innych mobów np. coloneli, także jestem za ich usunięciem.
Nic bym nie zmieniał... Dlaczego przez 2 lata ktoś mógł expić na jajach, robić questy itd? A teraz nagle zmiany?
Może ekipo czas najwyższy pomyśleć 100x zanim się coś doda? A nie tak jak zawsze? Loot jak cholera po czym, zostaje zmieniony po paru miesiącach? No i po co takie coś? Nie lepiej wprowadzić update tydzień później ale przemyśleć? Przecież i tak na update czeka się po rok czasu to ten tydzień nikogo by nie zbawił.
Wszystko robione jak zawsze na odwrót :confused:
Zbyt długo one działały aby je teraz usuwali. Ile ludzi zabiło warmastera za pomocą jajek? Ile osób wykonało bh czy pandemke za pomocą jajek? Nie wspomnę o arenie na exp. A teraz Ci co podexpili już nie wykonają bo umyślało się im to zmienić po takim czasie. BEKA
Sokol from West
22-10-2015, 10:10
W ogóle nie wiem po co tak nagle usunęli możliwość używania eggów na tych arenach questowych. W chuj osób za przeproszeniem, to sobie wcześniej porobiło, a teraz tak z dupy poblokowali wszystko. Jaki to ma sens? Takie coś trzeba było zrobić na samym początku, a nie po (2 czy 3?) latach. Dlaczego osoby teraz wykonujące np. UW, mają mieć przejebane, bo któremuś się przypomniało o blokowania. Powinni przywrócić to tak jak było ^^
Co do PvP - Podbijam do wypowiedzi Barta. Najlepszym przykładem niestety jest Dementor, a jeszcze lepszym - Yeshill. Ring/Utama i jazda, tak? XDD Jaki to ma sens? Chyba żaden xD. Albo usunąć możliwość używania jajek i w PvP, albo zrobić jeszcze większy exhausted, bo to jest wręcz śmieszne, gdy się z kimś bije, a ten ktoś ring + jajka i lata jak głupi XD
można zrobić takie cos bo ostatnio knajty się skarżą ze nie wystoja z ebolami, knight jedząc jajka pokonuje zło na 2 minuty jednym jajkiem, na ebolach
Pierwszy Boonek
22-10-2015, 14:11
jestes czlowieku nobem z 800lv dlatego nie masz wgl prawa glosu, mam top 1 ed, 100 tysiecy many i pierdole ladowac ja recznie albo placic smieszne soul pointsy bo nie chce mi sie expic albo nabijac je na twoim respie baly(no chyba ze tak wolisz) - jestem zdania ze moznaby je zablokowac na questach i tyle
Mogliby zablokować te dragon eggi na questach tylko dla nowo powstałych postaci (jak już tak bardzo się upierają żeby nie działały na arenach) np. od momentu wprowadzenia expstage, a postacie stworzone wcześniej mogłyby dalej wykonać te questy których nie wykonali wcześniej aby to było sprawiedliwe.
Analfabeta
23-10-2015, 21:28
Moim zdaniem zadne z ow propozycje juz lepiej zostawic jak jest.
a co do wprowadzania czegos to conajwyzej exhaused na jaja 1 jajko jedna Minuta i to by bylo najlepsze rozwiazanie problemu mi sie wydaje na takie samej zasadzie jak Ue na rl 1 Ue a next mozesz uzyc dopiero po Minucie
Szef Nullo
24-10-2015, 11:54
Jestem na NIE a dlaczego? Bo dragon eggi sa bardzo przydatne do pvp jak i do aren, a co do aren...JAKIM PRAWEM BLOKUJECIE D EGGI NIE INFORMUJAC NAS? I DLACZEGO OSOBY KTORE WYKONALY WARMASTERA ZROBILY TO BEZ PROBLEMU A NOWI GRACZE MUSZA SIE TERAZ MECZYC? TAK DZIAŁA WŁASNIE ADMINISTRACJA...BEKA Z WAS.
Wracajac do tematu, jestem za tym aby zwiekszyli exhausted jak kolega sokol napisal i to by bylo najlepszym rozwiazaniem co do dragon eggow
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.