PDA

View Full Version : Nowy Kanał ~~ Serwer Log ~~

Hussein
03-11-2015, 22:05
Tak jak w temacie, chodzi mi tutaj o kanał w którym będą wyświetlane informacje [oczywiście tak jak kanał Game-Chat] zostanie on odpalany od razu po zalogowaniu się na postać...

W momencie gdy np: Będzie jakiś najazd, Pvp Event, Kwadrans Maratonu, Loteria itd..

Gracz który przypuśćmy zostawił postać na trainer a poszedł na 20 minut po powrocie w [Serwer Logu] kanał będzie palił się na czerwono tak jak na Game-Chat po napisaniu wiadomości, będzie nas informował że przypuśćmy 10 minut temu rozpoczoł się najazd z informacją gdzie co i jak.. Taką samą informacją jak jest ogłaszany na czerwono.

| 12:00 Serwer Log: Wyspa Canion została zaatakowana przez Demony. |
| 12:01 Serwer Log: Za 5 minut rozpocznie się PVP Event...... |
| 12:02 Serwer Log: Dnia 03.11.2015 odbędzie się Kwadrans Maratonu o godzinie XX:XX |
| 12:03 Serwer Log: [Tutaj dodatkowa informacja WG mojego pomysłu] po wpisaniu !speed Serwer Log podaje nam informacje (Twój speed przestanie działać za 32 minuty!) |
| 12:04 Serwer Log: Po wpisaniu !frags w serwer logu wyskakuje nam informacja na temat tego kiedy zejdzie nam czaska i tak dalej... |

Mam nadzieje że pomysł jest godny uwagi... Na pewno był by o wiele wygodniejszy niż przewijanie oraz szukanie we wszystkich wiadomościach np: z przed 30 minut czy coś się działo czy nie..

Oczywiście do tego kanału można by dodać np informacje po wpisaniu komendy !quest jaką mamy misje co i jak, awans poziomu bądź inny awans M-lvl / Skill Itd..

Do tematu dodaje sondę każdy kto zagłosuje prosił bym o dodatkową wypowiedź na ten temat.. Czy coś poprawić.. Dodać.. Ew skrytykować.

Sasha Rookslayer
03-11-2015, 22:19
Sorry, ale pomysł nie jest godny uwagi. Wszelkie najazdy (robione ręcznie) są przecież wyświetlane na czerwono na środku ekranu, jeżeli ktoś afkuje, to widzi to na kanale default. Co do konkursów, loterii albo Maratonu, to zawsze przed takimi "innowacjami" jest robiony temat na forum/ stronie głównej serwera z dokładną datą i godziną, więc dalej nie rozumiem po co kolejny kanał.

Na pewno był by o wiele wygodniejszy niż przewijanie oraz szukanie we wszystkich wiadomościach np: z przed 30 minut czy coś się działo czy nie..

A co to curva za problem przewinąć wiadomości? XD

Sorry, ale jestem na nie. Są ważniejsze rzeczy do roboty, a jeżeli piszemy o nowym kanale, to chciałbym, aby powstał Rook-Chat i to wszystko.
Pozdrawiam.

drako12
03-11-2015, 22:51
Podczas expienia wielokrotnie razy ominął mnie ewentualnie pvp oraz wiele innych najazdów jestem na tak

Zarexoholik?
03-11-2015, 22:55
rozpoczoł się

:confused:

Gracz który przypuśćmy zostawił postać na trainer a poszedł na 20 minut

Na pewno był by o wiele wygodniejszy niż przewijanie oraz szukanie we wszystkich wiadomościach np: z przed 30 minut czy coś się działo czy nie..

Po 20 minutach w trainerze raczej nie musisz sprawdzać co działo się przez 30 minut. :v

#topic

Możesz zablokować wyświetlanie wiadomości od graczy przez dany okres i nie zobaczysz tego spamu na czas afkowania w trainerze. Są w kliencie funkcje, o których najwidoczniej nie masz pojęcia.

To jedna z tych propozycji, które przeczytasz, powiesz AHA i na tym się skończy.

Ile powstanie jeszcze kanałów? Może kanał MARATONY albo kanał EVENTY, co?