Zaloguj się

View Full Version : Częstotliwość restartów

Dideek
05-11-2015, 21:16
Droga administracjo, piszę to pod wpływem lekkich emocji, a mianowicie oburzenia.
Na stronie możemy spotkać się z:
Uptime: 2h 19m
A w grze z:
21:12 Serwer zostanie wylaczony za 3 minuty

Tutaj się nasuwa pytanie - czy to jest normalne? Już drugi raz restart przerwał mi[nam] wykonywanie questa jakim jest Dao. Wieczorem restart po niecałym 2,5h, a kiedy rano wchodzę to uptime jest stosunkowo normalny, bo ~8h.
Serdecznie gratuluję mózgów i pozdrawiam.

Dideek

@down
to nie jest żadna propozycja, wiec nie rozumiem dlaczego piszesz 'nie' :rolleyes:
ciesze się, ze Ty wiesz po co są restarty ;-)

Czeczen Uchodźca
05-11-2015, 21:18
Droga administracjo, piszę to pod wpływem lekkich emocji, a mianowicie oburzenia.
Na stronie możemy spotkać się z:
Uptime: 2h 19m
A w grze z:
21:12 Serwer zostanie wylaczony za 3 minuty

Tutaj się nasuwa pytanie - czy to jest normalne? Już drugi raz restart przerwał mi[nam] wykonywanie questa jakim jest Dao. Wieczorem restart po niecałym 2,5h, a kiedy rano wchodzę to uptime jest stosunkowo normalny, bo ~8h.
Serdecznie gratuluję mózgów i pozdrawiam.

Dideek

ja się bardzo z tego ciesze bo do wielu rzeczy o których widocznie nie masz pojęcia są potrzebne restarty ;-)
mi sie podoba tak jak jest, wiec NIE!

Sasha Rookslayer
05-11-2015, 21:31
Też się dziwie.. Od wprowadzenia updatea restarty są znacznie częściej niż wcześniej.. Na moje to powinny być co najmniej raz na 8 godzin..
Zgodzę się również z tym, że częste restarty przeszkadzają w wykonywaniu niektórych questów.

Wcześniej były one również często - poprawili je i znowu są bardzo często. :confused:

djakon
05-11-2015, 22:11
Dla tych, ktorzy nie wiedza - kiedy restarty byly rzadsze, czesto nad ranem przy uptime siegajacym nawet 12h byly lagi.
To pewnie jeden z powodow, dla ktorych restarty sa teraz czestsze, ale jak widac ktos nie pomyslal o questach, ktore wykonuje sie sporo czasu i takie restarty co dwie, a nawet trzy godziny sa zwyczajnie zbyt czeste, aby dotrzec do celu.

Hokage
06-11-2015, 08:00
Im więcej gówna wgrywają tym częściej są restarty. Widocznie tak musi być żeby nie było lagów itp. Jaki quest robisz w którym przeszkadza Ci restart lub jaki quest robisz więcej niż 3h?

Zarexoholik?
06-11-2015, 09:00
Z jednej strony lepiej, że serwer jest świeży, ale podczas wykonywania questów [znam ten ból] jest to uciążliwe. Myślę, że obowiązkowy restart co 6h by był lepszym rozwiązaniem niż restart co 2-8h, taka rozbieżność nikomu chyba nie jest na rękę.

Dideek
06-11-2015, 12:19
Im więcej gówna wgrywają tym częściej są restarty. Widocznie tak musi być żeby nie było lagów itp. Jaki quest robisz w którym przeszkadza Ci restart lub jaki quest robisz więcej niż 3h?
Mam czekać aż się zrobi restart pod questem 2h i zapiehdalać jak nienormalny od razu po nim, żeby zdążyć? Sorry, nie tędy droga.
A druga kwestia - wczoraj był po 2h 20min, to jest czterdzieści minut mniej, niż 3h :confused:

Pierwszy Boonek
06-11-2015, 13:33
Dobrze, ze restarty sa czesto, bo:
1.boty
2. respy na ktorych jest nalurowane
3. mniejsze lagi

Dobrze by bylo jakby speed nie schodzil podczas resa