View Full Version : Częstotliwość restartów
Droga administracjo, piszę to pod wpływem lekkich emocji, a mianowicie oburzenia.
Na stronie możemy spotkać się z:
Uptime: 2h 19m
A w grze z:
21:12 Serwer zostanie wylaczony za 3 minuty
Tutaj się nasuwa pytanie - czy to jest normalne? Już drugi raz restart przerwał mi[nam] wykonywanie questa jakim jest Dao. Wieczorem restart po niecałym 2,5h, a kiedy rano wchodzę to uptime jest stosunkowo normalny, bo ~8h.
Serdecznie gratuluję mózgów i pozdrawiam.
Dideek
@down
to nie jest żadna propozycja, wiec nie rozumiem dlaczego piszesz 'nie' :rolleyes:
ciesze się, ze Ty wiesz po co są restarty ;-)
Czeczen Uchodźca
05-11-2015, 21:18
Droga administracjo, piszę to pod wpływem lekkich emocji, a mianowicie oburzenia.
Na stronie możemy spotkać się z:
Uptime: 2h 19m
A w grze z:
21:12 Serwer zostanie wylaczony za 3 minuty
Tutaj się nasuwa pytanie - czy to jest normalne? Już drugi raz restart przerwał mi[nam] wykonywanie questa jakim jest Dao. Wieczorem restart po niecałym 2,5h, a kiedy rano wchodzę to uptime jest stosunkowo normalny, bo ~8h.
Serdecznie gratuluję mózgów i pozdrawiam.
Dideek
ja się bardzo z tego ciesze bo do wielu rzeczy o których widocznie nie masz pojęcia są potrzebne restarty ;-)
mi sie podoba tak jak jest, wiec NIE!
Sasha Rookslayer
05-11-2015, 21:31
Też się dziwie.. Od wprowadzenia updatea restarty są znacznie częściej niż wcześniej.. Na moje to powinny być co najmniej raz na 8 godzin..
Zgodzę się również z tym, że częste restarty przeszkadzają w wykonywaniu niektórych questów.
Wcześniej były one również często - poprawili je i znowu są bardzo często. :confused:
Dla tych, ktorzy nie wiedza - kiedy restarty byly rzadsze, czesto nad ranem przy uptime siegajacym nawet 12h byly lagi.
To pewnie jeden z powodow, dla ktorych restarty sa teraz czestsze, ale jak widac ktos nie pomyslal o questach, ktore wykonuje sie sporo czasu i takie restarty co dwie, a nawet trzy godziny sa zwyczajnie zbyt czeste, aby dotrzec do celu.
Im więcej gówna wgrywają tym częściej są restarty. Widocznie tak musi być żeby nie było lagów itp. Jaki quest robisz w którym przeszkadza Ci restart lub jaki quest robisz więcej niż 3h?
Zarexoholik?
06-11-2015, 09:00
Z jednej strony lepiej, że serwer jest świeży, ale podczas wykonywania questów [znam ten ból] jest to uciążliwe. Myślę, że obowiązkowy restart co 6h by był lepszym rozwiązaniem niż restart co 2-8h, taka rozbieżność nikomu chyba nie jest na rękę.
Im więcej gówna wgrywają tym częściej są restarty. Widocznie tak musi być żeby nie było lagów itp. Jaki quest robisz w którym przeszkadza Ci restart lub jaki quest robisz więcej niż 3h?
Mam czekać aż się zrobi restart pod questem 2h i zapiehdalać jak nienormalny od razu po nim, żeby zdążyć? Sorry, nie tędy droga.
A druga kwestia - wczoraj był po 2h 20min, to jest czterdzieści minut mniej, niż 3h :confused:
Pierwszy Boonek
06-11-2015, 13:33
Dobrze, ze restarty sa czesto, bo:
1.boty
2. respy na ktorych jest nalurowane
3. mniejsze lagi
Dobrze by bylo jakby speed nie schodzil podczas resa
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.