View Full Version : Party
Sillasek
17-11-2015, 22:22
Witam,
Chciałbym zgłosić propozycje uruchomienia systemu party w celu usprawnienia pve oraz pvp.
Dlaczego uważam, że ważny jest system party?
Z prostej przyczyny, party usprawnia oraz ułatwia cele postawione w grze.
Uważam, że nie powinien to być jakiś super zaawansowany system z wieloma opcjami. Wystarczyły by podstawy tj.:
PVE:
- dzielony exp (z ograniczeniami poziomów członków party go otrzymujących, aby 3000lvl nie mógł w godzinkę wbić kumplowi 1000 poziom)
- exp dla lidera/założyciela party (siohanie/blokanie)
- party-channel (pokazujący łup z potworów zabitych przez członków party nawet bez Twojego udziału w zabójstwie - np. lekarz widzi co zgarnia gościu którego leczy, czy też najazdy ogarniane w party i potem dzielenie łupu itp)
PVP:
- wyeliminowanie tzw. "FF" (zabójstw sojuszników podczas walk grupowych/guild warów)
Poza wyżej wymienionymi możliwościami, wprowadzenie systemu party otworzyło by niejedna furtkę w rozwoju questów, systemów walk, rankingów gildii ze względu na wojny itp.
Oczywiście teraz pojawią się posty typu:
"Kim Ty jesteś? Po chol**ę Ci to?"
Grałem kiedyś, wróciłem do gry po przygodzie z podobnymi grami i doskonale wiem jak i nie jeden z was o ile usprawniło by to "codzienność na apo"
"Było już xxx takich tematów i nic"
Może tak, może nie, temat uważam za warty przemyślenia.
"Po co dokładać administracji pracy"
Osobiście uważam, że wprowadzenie systemu party byłoby dużym update`m wnoszącym znacznie więcej niż kilka nowych questów czy mobów.
Myślę, że nie ma co się dalej produkować, temat uważam za ciekawy, ważny, a przede wszystkim wart przemyślenia gdyż jak wyżej napisałem, wprowadzając party otwiera się szereg możliwości na przyszłość, a już samo party byłoby czymś znaczącym dla wielu graczy.
Pozdrawiam oraz proszę o przemyślenia i komentarze.
PS:
Uprzejmie proszę o uzasadnianie wyborów w ankiecie a nie klikanie na "odwal się" XD
>>>AWESOME<<<
17-11-2015, 22:30
Tu masz racje temat byl walkowany juz dziesiatki o ile nie setki razy xd Party powinni wprowadzic juz dawno temu dlatego jestem oczywiscie na tak
Party bedzie ok, ale bez dzielenia expa
Sasha Rookslayer
17-11-2015, 22:33
W sumie wprowadzenie party systemu nie jest głupim pomysłem. W końcu skończyłoby się coś takiego jak 'nie mam fraga' prosta odpowiedź - akceptuj party! Share exp? Oczywiście, że tak. Jestem za!
Party już dawno powinno być "naprawione". :D
Sillasek
17-11-2015, 22:38
Party bedzie ok, ale bez dzielenia expa
Dlaczego bez dzielenia expa? Własnie to jedno z większych zalet, idziesz z kumplem +/- 50 lvl i Ty go sio on bije czy bijecie we 2 i exp 50/50 czy tam 54%/46% zależnie od poziomów, spoko sprawa, zachęca do wspólnej gry, podobnie jak większość nowych questów;p
50 lvli bedzie ok, tylko trzeba to stestowac zeby nie bylo bugow typu 15 lvl pojdzie z 3k na expa i ma w godzine 500
Jestem za lecz już parę razy był wałkowany temat party i nici z tego było więc czemu tym razem miało by się coś zmienić :(
Sillasek
17-11-2015, 23:01
Jestem za lecz już parę razy był wałkowany temat party i nici z tego było więc czemu tym razem miało by się coś zmienić :(
Nie wiem czemu teraz ma byc inaczej, nie umiem odpowiedzieć, ale może, jeżeli będzie odpowiednie zainteresowanie ze strony graczy ktoś wyżej nas postanowi podziałać w temacie. Zobaczymy xD
Dodam, iż rozmawiałem z jednym z gm`ów serwera, polecił otworzenie tematu, może sprawa ruszy, myślę, że ważny jest tu komentarz oraz racjonalna krytyka tematu przez jak największą liczbę graczy z różnych przedziałów jeżeli chodzi o poziom jak i staż w grze:)
Nie wiem czemu teraz ma byc inaczej, nie umiem odpowiedzieć, ale może, jeżeli będzie odpowiednie zainteresowanie ze strony graczy ktoś wyżej nas postanowi podziałać w temacie. Zobaczymy xD
Dodam, iż rozmawiałem z jednym z gm`ów serwera, polecił otworzenie tematu, może sprawa ruszy, myślę, że ważny jest tu komentarz oraz racjonalna krytyka tematu przez jak największą liczbę graczy z różnych przedziałów jeżeli chodzi o poziom jak i staż w grze:)
GM'y na APO mają tyle do gadania, co Sasha w pvp, czyli nic.
#Topic
Jestem na Nie, bo ponieważ iż, są ważniejsze sprawy, niż jakiś tam party system.
Dlaczego bez dzielenia expa? Własnie to jedno z większych zalet, idziesz z kumplem +/- 50 lvl i Ty go sio on bije czy bijecie we 2 i exp 50/50 czy tam 54%/46% zależnie od poziomów, spoko sprawa, zachęca do wspólnej gry, podobnie jak większość nowych questów;p
A z kim pójdzie Karmazyn i reszta topki pójdzie jak będzie max 50 lvli różnicy? Bardziej proponowałbym 3/4 swojego lvla aby było shared.
Jestem na Nie, bo ponieważ iż, są ważniejsze sprawy, niż jakiś tam party system.
JAKIE?????
#Pomysł jak najbardziej na tak!
Sillasek
17-11-2015, 23:39
Te +/- 50 lvl to rzuciłem tak o xD oczywista sprawa ze na ots gdzie są 4000 lvl róznica poziomów musi być większa;p
Jestem za ale skoro ma być share exp to obowiązkowo bramki na quescie of nine, bo ktoś już dobrze napisał że różnica poziomów 50 lvl jest za mała,
Dobra opcja która powinna juz dawno wejsc w zycie apo, jestem na tak :)
Sillasek
18-11-2015, 17:15
Widzę, że sporo osób jest na TAK, ciągle czekamy na wypowiedź tutorów/adminów/gmów ;D
..:KoMBoj:..
18-11-2015, 19:41
co do expienia w party to slabo to widze.. ale reszta oczywiscie na tak. urozmaiciło by to gre i napewno by sie milej grało :)
kolniaks
18-11-2015, 21:16
Również jestem za. :)
na TEST serwerze aktualnie jest 2/800 online, pewnie już expią w party :P
Genialna propozycja ! :D Nic dodać nic ująć. Według mnie wprowadzenie party i podziału expa może sprawić, że na apo przyjdzie jeszcze więcej graczy, gdyż zdobywanie lvli będzie jeszcze łątwiejsze :D
Lizaczek
18-11-2015, 22:21
Jak dla mnie to chujowa propozycja, bo uwzględniłeś w niej tylko dwie profesje - eka i eda tak na dobrą sprawę w PVM, a w PVP również bezsensu, ponieważ jak się ktoś bije na dzień dzisiejszy 2 vs 1 to ten, którego klepią ma szanse obu ubić, a po zmianie nie będzie takiej możliwość.
#głosrozsądku
#przezprzypadekzaznaczyłemtak
Zarexoholik?
18-11-2015, 22:25
Na serwerze gdzie liczba graczy online waha się między 60, a 120 chcesz wprowadzać system party w pvp? Przecież wtedy będą tematy, że przez Jihad nie można nawet pekować (w sumie nawet teraz tak jest).
Co do party z sharowaniem expa - czemu nie.
Sillasek
18-11-2015, 23:20
Jak dla mnie to chujowa propozycja, bo uwzględniłeś w niej tylko dwie profesje - eka i eda tak na dobrą sprawę w PVM, a w PVP również bezsensu, ponieważ jak się ktoś bije na dzień dzisiejszy 2 vs 1 to ten, którego klepią ma szanse obu ubić, a po zmianie nie będzie takiej możliwość.
#głosrozsądku
#przezprzypadekzaznaczyłemtak
To jest tylko propozycja, którą uważam za sensowna, nie uwzględniałem dwóch profesji to tylko przykład.
Na serwerze gdzie liczba graczy online waha się między 60, a 120 chcesz wprowadzać system party w pvp? Przecież wtedy będą tematy, że przez Jihad nie można nawet pekować (w sumie nawet teraz tak jest).
Co do party z sharowaniem expa - czemu nie.
Skoro w pvp mówisz ze tak czy siak jedna gildia dominuje to nie powinno Cię to odstraszać, natomiast wydaje mi się ze zmiany były by na tyle duże, że część graczy mogła by na nowo zacząć grac itp. Tak po prawdzie głownie chodziło mi o pve natomiast, jak mówię to jest propozycja, nie jest to efekt końcowy. Miedzy innymi po to powstał ten temat aby przedyskutować sprawę i zainteresować administracje.
#edit:
Wciąż czekam na wypowiedzi graczy i administracji.
Jestem na tak za podziałem expa, jeżeli działałoby jakoś %, ale to już kwestia dopracowania przez administracje. Oczywiście jeżeli propozycja wejdzie w życie..PVP zdecydowanie NIE, jest dobrze jak jest ;)
Zdecydowanie tak!
W tibie najlepiej gra się gdy możesz expić wspólnie z ziomkami, a nie napierdalac te same potwory w kółko samemu.
Sillasek
01-12-2015, 10:35
Odświeżam temat z prośbą o obiecana wypowiedź kogoś z administracji - rozmawialiśmy na rrv, miałem założyć temat, wywiązałem się z zadania:) (nicku Gma nie podam, aby nie podburzać tłumu, gdyż przeglądać sporadycznie dział opinie i krytyka widzę że mogłoby to się źle skończyć).
Oczywiście nie oczekuję wypowiedzi typu, słuchaj gościu temat spoko jutro wprowadzamy. Pojawił się news na stronie ze trwają prace nad nowa aktualizacja, bardzo dobrze. Chodzi mi tylko o "zapewnienie", że temat będzie przemyślany przy kolejnych aktualizacjach za miesiąc, dwa czy pol roku.
Z wypowiedzi graczy wnioskuje, że przynajmniej cześć odnosząca się do pve (wspólnej gry) jest interesująca, wiec polecam również przestudiowanie komentarzy graczy w środ których mam nadzieje nie zabrakło wypowiedzi graczy z rooka.
Po wypowiedzi administracji temat można zamknąć jeżeli będzie taka potrzeba.
Pozdrawiam :)
Jestem za, przemyślimy ową propozycję, pozdrawiam.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.